Dagens citat

Bergman regisserade sin egen begravning

-Expressen
Bryt! Bryt bryt bryt! Bibbi för fan, sorgen ligger som ett sänke inom dig. De här 45 minuterna lever du inuti dig själv med dina minnen. Glädjen, ångesten. Vad skulle jag säga om du började gråta när du läste Livs brev? Nu tar vi det igen.

Farväl Fårö


Då och då får jag frågan om vilken som är min favorit bland Bergmans filmer. Svaret är aldrig helt entydigt. Det beror på var jag befinner mig i livet, och vem som går vid min sida. Det kan slå från att älska allt jag någonsin sett av hans verk, till att hata dem som den största ogärning den provinsiella lilla svenska filmen har gjorts. Men oavsett vilket humör jag är på lämnar de mig aldrig oberörd om jag ger mig chansen att trollbindas.image337

...vackra, hårda, farliga, balanserande på gränsen mellan död och destruktiv sexualitet.


Så även om det inte var oväntat, är det en vidunderlig känsla att blicka upp mot Olympen och se den siste titanen falla. Och då pratar vi inte bara om den sandkulle som är svensk film, utan om berget som är hela världens filmhistoria. Det känns på något sätt passande att det närmaste jag kom personen Ingmar var att använda en av hans specialinstallerade toaletter. Gycklarnas afton har övergått i natt. Kanske får han veta vad Strindbergs ande hade mot honom nu.

Vad gör vi nu då för att hedra gåvan vår filmvärld gavs under så lång tid? En ny Beck-film?
Creep
Vacker animeringFörsmurfade smurf

Det satt en ung muslimsk kvinna med en slöja som täckte håret och öronen i kassan på ICA idag. Slöjan gav intryck av att vara en del av ICAs personaluniform, och jag måste säga att jag reagerade med avsky och äckel! Hur tänker de på ICA egentligen? Skall det behöva vara såhär i Sverige? Slöjjäveln hade samma blåa färg som blusen hon bar. Hon såg för fan ut som en smurf som tappat hatten. Hallå, ICA? Hört talas om kontraster? Skulle ni i ledningen vilja gå omkring offentligt och se ut som om ni har rymt från blåfabriken? Man tycker att det borde finnas någon fjolla med stilkänsla i ledningen som hade satt stopp för det och beställt något lite snyggare..
Och om ICA faktiskt inte har integrerat slöjor i klädkoden, utan att den var hennes egen, så vill jag bara säga ... Du var skitsnygg i den! Jättesöt! Nu ska jag va tyst.

Science
Vad händer om man lägger Menthos i öl?

New Rule

New Rule:

Blogg.se får inte krascha när det är så dåligt väder att man bara tar sig ut om

a) Det brinner

b) Man får OB-tillägg

c) Ens familj hålls som gisslan av terrorister som vill spränga kärnvapen över Los Angeles och man bara har 24 timmar på dig att stoppa dem.

Desivon för ögonen tack

Idag var jag på överskottsbolaget, fast jag önskar att så inte vore. Jag såg en korpulent liten man gå omkring och vrida på sina bröstvårtor när han trodde att ingen såg honom. Nu kommer han att hemsöka dina drömmar också.

Folkdator ftl

Ny laptop - för 1000 kronor

Så slår Aftonbladet upp pressmedelandet från företaget Medison, där de påstår sig vara nära säljstart för enkla , bärbara folkdatorer för 1000kr. Med tanke på att det knappast går att få tag på en funktionell begagnad laptop för den summan tycker jag att det finns skäl att vara misstänksam och hålla hårt i plånboken, vilket läsarna idg håller med om. Helt omöjligt att produkten existerar är det väl inte. Medison behöver inte automatiskt vara bedragare för att de erbjuder något som låter för bra för att vara sant ... men man får vara rätt bra tappad bakom en vagn att betala i förskott om man säger så.

Och så kommer Aftonbladet och slår upp det som översta nyheten på förstasidan. Medison kunde inte hoppas på något bättre. Hundratusentals okritiska ögon med lättvittjade plånkor har fått budskapet nu. What the fuck is that, som man säger ute i väst. Odlar kvällstidningarna sina egna nyheter nuförtiden? För hur stor är egentligen sannolikheten att Aftonbladet publicerar en artikel på temat SARA 11 ÅR BLEV LURAD PÅ SIN DRÖMDATOR inom ett halvår? Behöver man verkligen gå på journalisthögskolan och få studieskulder för att okritiskt reproducera pressmeddelanden?

Reportern i fråga ringde i varje fall Dell och frågade vad de tyckte om konkurrensen. Dell var inte oroliga. Nej tacka fan för det. Jag skulle inte heller vara orolig för en dator som med stor sannolikhet inte existerar eller är så gammal att den knappt kan köra en nutida browser.

Svenska talibaner

Jag blir för upprörd. Du kan vara en falsk tolkning Birgitta Rydberg...

...för du tror väl inte på allvar att någon utanför ditt kotteri köper dina hittepåargument? Du har förvisso rätt i att polariseringen i debatten måste få ett slut. Ni som lever i en dogmatisk fantasivärld måste helt enkelt rensas ut från maktens korridorer till förmån för individer som inte är den sortens intellektuella amöbor som tror att tillgången på rena kanyler har en inverkan på missbruket av narkotika. Om man inte räknar in missbrukare som faller bort av smittor de ådrar sig från smutsiga sprutor det vill säga. Och när jag har läst dina argument skulle det faktiskt inte förvåna mig om du hellre ser att en heroinist dör av aids än tar en sil till. Helt allvarligt. I en religiös kontext finns det en särskild plats i helvetet för de som låter människor lida och dö av principiella skäl. Men det är säkert inget att bekymra sig om. Här i det sekulariserade norden kallar vi er bara talibaner och föraktar er från a till ö.


image336Äckligt

Jag skrev ett inlägg i samband med Johanna Sällströms bortgång i februari. Det handlade om att Sydsvenskan var den första tidningen som antydde att det var självmord. Tidigare idag skrev någon vars IP härrör från Skellefteå en kommentar i "jag kommer aldrig att glömma dig"-form, som man kan säga var lite märkligt med tanke på vad jag skrev.

Av länkningen som bifogades att döma var det ett sökmotoroptimerande inlägg för communityt
A p b e r g e t
(som Västerbottenkuriren förresten köpte för tio miljoner kronor för ett tag sen). Spam alltså.

Vad är det egentligen för själlösa monster som använder en människas självmord för att marknadsföra sin idiotiska site? Fy satan så äckligt.

Bilder från nätet

Den nya tjänstesektorn (enligt crappysnapper).

Pyspunka Darling

Det var något med musiken i Johan Klings Darling som var bekant för mig, men jag kunde inte komma på hur. Inte förrän jag gick på bio häromkvällen. Kling använde samma musik som bakgrund till en parodisk överklass i en informationsfilm om klamydia för några år sen. Pyspunka. Där sjönk min upplevelse av Darlin en smula, även om klamydiafilmen är fyndigare än det mesta som görs i reklamväg. Överklassparodin var så överdriven att det inte påverkade min upplevelse av Darling. Men hade jag kommit på var musiken hade förekommit tidigare när jag såg Darling hade jag inte alls tyckt om filmen och sittningen blivit smått plågsam. Man kackar inte där man äter. Det gör man bara inte.

Bilder från nätet

image335


(Jag tror att upphovsmannen heter Matt Hammill)

Hur intressant är det?


Sexualliberalerna vill ha oss att tro att Amnesty och webhotellet surftown inskränker på pedofilers yttrandefrihet och ägnar sig åt censur och förtryck av oliktänkande. Men hur är det egentligen med privata företags och organisationers skyldighet att vidarebefordra och därmed ofta även representera våra fria åsikter? Har näringslivet och (ideella i det här fallet) organisationer samma krav på sig som stater och myndigheter? Hur intressant är detta som demokratifråga innan representanter för demokratin har blivit en del av frågan? Låt oss fråga GAF-mätaren!


Hur intressant är kampen för att jämställa privata företag och organisationer med stater och därmed inkludera dem i FN-deklarationen för mänskliga rättigheter istället för att de blir granskade av de nuvarande staternas rättssystem?

image328

Tjafskotteriet

För ovanlighetens skull har sexualliberalerna hamnat i bloggdebatten igen; den här gången för att de använde Amnestys kampanjbanner för yttrandefrihet mot Amnestys vilja och ombads att ta bort den. Somliga finner det ironiskt och ett tecken på dubbelmoral, men jag är inte en av dem. Om jag satt i Amnestys styrelse skulle inte jag heller vilja att organisationen förknippades med en politisk propagandasite. Amnesty vill helt enkelt inte kopplas ihop med någon politisk rörelse, oavsett hur frihetstörstande den är. Men jag är tämligen säker på att de skulle få Amnestys hjälp om de fängslades för sina åsikters skull, hur befängt verklighetsfrånvända de än må vara.

Och på tal banners och förvillelser, så gjorde jag en ful banner med ett halvt dussin konstateranden som är sanna och verkliga, men som varken sexualliberalerna eller pedofilhysterikerna är villiga att acceptera för att ... tja, för att de inte vill. Den som har ett tillräckligt skadat estetiskt sinne är fri att kopiera och använda.

image334

Ghost Rider

Jag har försökt komma på något positivt att skriva om Ghost Rider, men det går bara inte. Den påminde mig om Armageddon på så vis att jag hela tiden satt och tänkte att det här kan vara den sämsta film som någonsin har gjorts med en full budget ala Hollywood. Skiten kostade 120 miljoner dollar och resursslöseriet går inte att fånga i ord. Pengarna syns inte på något vis på duken och man undrar lite diskret om det var knarkpengar och att de lade 5 miljoner på filmen och tvättade de övriga 115 miljonerna. Bara en sån sak som att Nicholas Cage är bättre än filmen i övrigt är talande nog.

Renny Harlin, Uwe Boll, Michael Bay och Paul W.S. Anderson (ej att förväxlas med Magnolia-regissören Paul T. Anderson) har fått stenhård konkurrens om positionen som världens sämsta regissör i Mark Steven Johnson, som även lyckades greenlighta v0.3 av sitt obeskrivligt usla ghostridermanus. När den sista scenen öppnar för Ghost Rider 2 grep ångesten om mitt hjärta med en kall hand. Inte ens chansen att få se Cage's huvud fatta eld på ett lite mer realistiskt sätt kan kompensera för mörkret som bor i möjligheten att det kommer en till film av det här slaget. Djävulen lurar inte bara en ryttare att arbeta för honom i varje generation, han lurar även in folk på biografer där de varken kan få tid eller pengar tillbaka efter att ha blivit utsatta för dynga av den här digniteten. På det viset är Ghostrider inte ens värd en nedladdning.

Samordning

Svenskans ledarskribent för dagen misstänkliggör vänsterpartiet och vänsterblockets ambitioner inför nästa val. Inget konstigt med det egentligen. Det hade väl varit tjänstefel att inte göra det.

Men jag höjer lite på ögonbrynet över att ... vem det nu var som skrev ledaren ... angriper vänsterblocket för att de inte har en gemensam valplattform. Hur skall de stackars vänsterväljarna veta vad de röstar på om det inte finns en allians? Men alltså. Den borgerliga alliansen formades ju för att borgerliga koalitioner har haft en image av att inte kunna samregera *host, Fälldin, host* och behövde framstå som enade.

När fälldes en vänsterblocksregering av inre stridigheter senast? Och handen på hjärtat, varför skall man rösta på vänsterpartiet, miljöpartiet, folkpartiet, kristdemokraterna eller centern om de inte bidrar med något i regeringsarbetet? För det kan man ju inte påstå att de gör när den homogeniserade valplattformen väl är framtagen och presenterad. Mycket bättre då att rationalisera bort småpartierna ... eller helt enkelt att ge upp sitt kontrollbehov, släppa taget och acceptera att stödpartierna berikar politiken. I alla fall så länge de inte klär sig i fascistoida popularistskruder eller tävlar med de andra partierna i ideologisk renlärighet. Då existerar de bara för att existera och fyller inget politiskt syfte.

Så jag kan inte låta bli att undra om svenskans ledarskribent är en sommarvikarie. Var det verkligen detta som upprörde dig mest om vänsterblocket den här veckan?

Nu skall jag återgå till arbetet att skapa en gemensam, samordnad svensk bloggplattform, som fyller alla bloggar med samma innehåll. Det blir så mycket lättare att hänga med då.

gladradio

Vad Sveriges medialandskap behöver är tydligen rikstäckande privata radiokanaler... vilket om man får döma av de lokala privatradiokanalerna innebär stationer som ägs av multinationella korporationer med ett enda internationellt innehållskoncept där man spelar knappt femton låtar som skivbolagen har mutat dem att spela, allt presenterat av glada primater med kromosomfel. Inga namn nämnda.

Jag börjar bli desperat nu. Kan någon tipsa mig om borgerliga politiker som har ett intresse för kultur och media som sträcker sig bortom balansräkningarnas ideologi?

Jan Stenmark ftw
Med ursäkt till Aftonbladet för att jag är så slö att jag hotlinkar bilden.

sabotageMats Johansson (M) har postat en dementi till påståendena att han är en motståndare till bloggar och andra gratismedia i sin (kommentarsbefriade) blogg. Han menar att han tvärtom hyllade bloggosfären i början av sitt anförande. Jag använder egentligen bara detta som svepskäl för att posta Sabotage-videon, även om man egentligen inte behöver något skäl för att göra det. Men trots det egentliga skälet till att jag tar upp det här kan jag inte låta bli att undra hur det kommer sig att två, av varandra oberoende bloggare uppfattade samma sak om det inte uttrycktes. För att vara en erfaren räv från gammelmedia visar Johanssons reaktion en märklig brist på förståelse för vad bristande kommunikationer kan innebära. Där finns ingen reflektion över vad som kan ha gått snett om han verkligen inte sa det han påstås ha sagt. Där finns bara ett förnekande kombinerat med nedlåtande omdömen om de som har reagerat. Nu är ju nedlåtande omdömen inget väsensfrämmande för mig, men för det första är det inte jag som försvarar mig och för det andra sitter jag inte i riksdagen. Hur som helst. Trots det höga bisarrvärdet i det han påstås ha sagt övertygas i alla fall inte jag av hans dementi.

Hur intressant är Harry Potter?


Den senaste tiden har tidningarna svämmat över av synergiartiklar om den senaste Harry Potter-filmen, om skådespelarna, deras pengar och gud vet vad mer i syfte att befria alla och envar från 170 spänn i utbyte mot ett par timmars underhållning och en bytta avslagna popcorn. Men frågan kvarstår...image328


...hur intressant är Harry Potter?inte banksy

image332

(vet inte var den kommer ifrån)

Never forget

Dagens offer för nazisternas judeförföljelse är ... den moderate riksdagspolitikern Göran Lindblad.

image331


Revolutionära frontens (förmodat) unga radikaler annonserade ut Lindblads villa till försäljning med avsikten att det skulle vara en analog till regeringens utförsäljning av statliga bolag. Stackars Lindblad fick ta emot flera samtal från "spekulanter" (GTs citattecken) och har blivit så upprörd att han jämför sitt öde med judarnas i tredje riket:

"Här föreslår de att man ska konfiskera privat egendom och sälja det till en tredje part. Det är vad Hitler gjorde med judisk egendom och det är fascism"

Jag är så förfärad över de kval Lindblad har lidit som vår tids jude i vår tids nazityskland (Lundby), att jag manar till ett tyst ljuståg genom Lundby inatt. Ett ljuståg till stöd för nazismens offer. Vi får aldrig glömma.


Dagens fråga

Är det för starkt att kalla politiker för rövhattar (asshats), även om de är det?

Fler rövhattar

Tycker du att kameraövervakning ska vara tillåten eller otillåten på allmänna platser om det är det enda som kan hindra garanterade tortyrsexmord och nekrofila efterspel på tiotusentals barn varje dag? Det är ungefär det emotionella innehållet i frågan som SCB ställde i en undersökning som Ilmar Reepalu (S) och Torkild Svanberg (Fp) hänvisar till när de påstår att svenska folket kräver att bli kameraövervakade på allmänna platser i en debattartikel i DN.

Alltså, vad tror de om oss egentligen när de försöker övertyga oss att lämna bort vår integritet med en släggas sofistikation? Vill du hellre bli rånmördad med terroristebola än filmad? Jaaaa, det där med att bli rånmördad med terroristebola låter ju inte så trevlig. Jag väljer nog kamera då. Vill du ha en påtår?

Men om valet står mellan att stadsplanerare, tillsynsmyndigheter och ordningsmakten gör sina respektive jobb och att du blir filmad och väsentligen spårad var du än är, dygnet runt, vad väljer du då?

Såhär ser det ut runt George Orwells hus i London.

image330

Där började de också sätta upp några få kameror för trygghetens skull. Nu finns det 2,7 miljoner kameror och det är omöjligt att ta sig igenom en normal dag utan att bli filmad av hundratals kameror. Man skulle kunna tro att London är en kriminalitetsfri zon, men sanningen är att kamerorna inte påverkar brottsstatistiken alls.


Ilmar. Torkild. Ni har givit upp och fallit till föga för den fascistoida ny-orwellianismen som verkar vara på modet nu. Ni är rövhattar och borde antingen tänka om och tänka rätt eller gå i pension.

Emo
Kermit har en mörkare sida som han aldrig visade upp på teatern.
Och jag visste att jazztobaken inte var det enda Rolf mörkade!Dagens citat

"There is a small minority which is seeking to confuse the public on the causes of climate change. They are often misrepresenting the science, when the reality is that the evidence is getting stronger every day."

-Royal Society
Jack in the box


Din mamma är en virtuell bup-mottagning

image329

Dagens populist är .... [trumvirvel] .... Göran Hägglund!


Jag trodde lobbyistveckan i Almedalen skulle passera mig obemärkt, men det här är för sliskpopulistiskt för att släppa förbi. Och då tänker jag inte ens på de virtuella bup-mottagningarna.

Varför är Göran en populist, frågar vän av ordning. Vad är det för fel på att tvångsvårda psykiskt sjuka som kan vara farliga (för sig själva eller andra)? Strikt sett är det inget fel med det. Tvångsvård är absolut nödvändigt ibland. Men eftersom de allra flesta av de mest uppmärksammade vansinnesdåden har inträffat efter att förövaren nekats vård som han eller hon har sökt frivilligt (eller skrivits ut för tidigt av budgethänsyn) är det ett ovanligt motbjudande opinionsrövslickeri att föreslå fler tvångsmedel med hänvisning till det. Speciellt när man varit med om att montera ned psykvården till att börja med - och där är inget parti fritt från skuld.

Se för fan till att kunna ta hand om de som söker vård frivilligt innan du börjar prata tvångsvård. Rövhatt!

Slamkrypare

Jag vet inte hur svensk lagstiftning betraktar detta, men sett utifrån amerikansk lagstiftning finns det faktiskt barnpornografi indexerad på thepiratebay. Tekniskt sett i varje fall. Men man måste leta i lite större cirklar.

Av allt pornografiskt material Traci Lords medverkade i var hon bara myndig i den sista filmen. Hon sägs ha sett mogen ut och visat en förfalskad legitimation, och producenterna sade sig ha trott på henne. Man kan argumentera att de kanske ville tro på henne, men som de kom att erfara så är riskerna associerade med det ganska stora. Dessutom gick den i sammanhanget respektabla tidningen Penthouse på det.

Filmerna är fullt normala 80-talsporrisar om jag minns dem rätt. Det är inget konstigt med dem och jag tror inte att det fanns några anspelningar till hennes verkliga ålder. När de amerikanska myndigheterna upptäckte hur det verkligen låg till 1986 klassades bilderna och filmerna som barnpornografi och distributionen drogs in. Men jag vill minnas att Filmnet (den första renodlade filmkanalen i Sverige) visade filmer med henne så sent som 1989. Ingen reagerade på det då, och jag tror inte att någon som ser filmerna utan bakgrundskunskap kommer att göra det nu heller. Ibland är det lurigare än man tror.

I vilket fall som helst lagras Traci Lords-filmerna inte på TPBs servrar, så de hör fortfarande lika mycket hemma i barnporrfiltret som google gör. Speciellt när jag behövde använda google för att hitta den omnämnda filmen på thepiratebay.

Politikerveckan
Jag har köpt in en GAF-mätare från Ö&B för att mäta upp GAF-värden för diverse ämnen som tidningar eller bloggar pratar om för dagen. Vi öppnar testserien stort med att sätta proben i Politikerveckan i Almedalen


image328
ShiningJag tror inte att man måste vara en Kubrick-nörd som jag för att få tårar i ögonen,
men det hjälper nog :´)Yuck

image327


Expressen tipsar om hur man fejkar de nödvändiga genetiska defekterna för att passa in på stureplanskollot i Båstad. Men vad menar illustratören egentligen med att klippa in Ljungberg i den bilden? Nog för att även han har en sexuellt ambivalent utstrålning, men för det första har han tjänat sina pengar själv och för det andra har han uträttat något i livet.You are here

Via BLOGGAR-ALEXANDER hittade jag den här lilla egotrippen på illustrerad vetenskaps hemsida. Egotripp förresten? Om man är masochist!

Sett till helheten gick det lite sådär. Halvdant. Jag är förstås fullständigt förfärad över att jag inte fick full pott på testerna ordförråd (18/20p) och relationer (19/20p). Så förbaskat svåra var de faktiskt inte. Speciellt inte när yours truly är ett svarsalternativ på en fråga.

Aber doch, med tanke på testets reaktion på att man tog sig igenom det (se bilden) kan man ju få för sig att det är hardcore. Men gå inte på den lätte. Vem som helst kan fullfölja, jag lovar. Kolla själv här.


image326

Rättsröta

image325Någon måste ha förtalat The Pirate Bay, för plötsligt en morgon hamnade de på Rikspolisstyrelsens lista över siter som tillhandahåller barnpornografi. Därför kommer siten, om inget oväntat händer, att blockeras av de flesta internetoperatörer nästa vecka. Detta trots att polisen inte har tagit in de som driver TPB på förhör, eller ens informerat dem om att det påstådda materialet var indexerat där. Det kan bara betyda två saker: Rättsröta och maktmissbruk. Igen.

Bodströms symbolikladdade stöveltramptaktik har ersatts med en listigt ansiktslös byråkratisk hantering av det ohanterbara. Men det är ett lika stort övergrepp på rättsstaten och demokratin som Bodis stormptrupper var. Detta även om det görs med mer precision så att rättsväsendet slipper att begå övergrepp mot tredje part för att sen behöva böja sig baklänges i absurda poser för att skydda varandra från rättmätiga konsekvenser. Men skit rinner nedåt och det här kommer garanterat uppifrån det med, även om justitiedepartementet förmodligen har sett till att spåren upp till dem är osynliga den här gången.

Det är lågt, staten. Mycket lägre än glocalnet. Borde ni inte stå över gangsterfasoner? Och i en närliggande fråga, på vilket sätt tror ni att ni förtjänar förtroendet att avlyssna vår telekommunikation när man inte kan lita på er under så här banala förhållanden? Sed quis custodiet ipsos custodes? Vem övervakar övervakarna?Personligt

Egentligen avskyr jag dem, men efter att dess existens har utnämnts till straff för modeintresserade människor överväger jag allvarligt att skaffa ett par crocs.


Jävla väder

En del av er kanske trodde att jag skämtade när jag beklagade mig över att inte ha tagit med mig en gummijolle till jobbet igår. Men nej nej nej...Uppdatering.
Fantastiskt. När jag hamnar överst på DNs twinglylista så gör jag det med ett tvåsekundersinlägg utan några särskilda poänger eller fyndiga formuleringar.

Vissa personer

Det finns vissa personer som tar fram Cheneyn i en. Så fort de kommer in i ett rum börjar man leta efter en bunker att dra sig undan till. När de öppnar munnen vill man avbryta dem med ett Go Fuck Yourself. Och om inte det hjälper skjuter man dem helst i ansiktet.

Och den ljusnande framtid är vår

En belgisk isp har tilldömts ansvar för att stoppa olaglig fildelning bland sina kunder. Jahapp. De sa förstås inget om hur det skulle gå till rent tekniskt. Men skit i det för nu är det bara en tidsfråga innan vägverket blir ansvarigt för att stoppa rattfylleri och fortkörning. Det är på tiden! Kan man inte göra sidopiss olagligt också, så att vi kan ålägga toalettproducenter ansvar att stoppa det?

Det finns inget dåligt väder, bara irriterande människor

Varför, o varför tog jag inte med mig regnbyxorna till jobbet? Eller stövlarna? Vadarstövlarna alltså. 
Eller en gummijolle för den delen?! 

Dagens fråga

Har Marie Söderqvist anställt en krönikevikarie över sommaren?

Kränkt igen

image324


Vad ända in i glödheta!? Aftonbladets Markus Larsson ger Frida Muranius skiva ett enda plus, vilket jag gissar är ett rimligt betyg. Men den understreckade passagen här ovan tar jag så illa vid mig av att jag faktiskt förväntar mig ett skadestånd nu. Du behöver inte ordna det direkt, Markus. Det räcker om jag får pengarna om 24 timmar.


TTFN

Genans

I min späda ungdom fanns det nog inget mer pinsamt än att få erektion på en offentlig plats. Inte så att jag har gått omkring och grunnat på det sen dess, men idag upptäckte jag att det finns något som är ännu mer pinsamt - när sommarvikarier skriver om när kändisar får erektion på en offentlig plats. Jag hoppas i alla fall att han är sommarvikarie. Är han ordinarie går nålen av på genansmätaren.

That's mah Dick

image323


Tro det eller ej, men jag och vicepresidenten har faktiskt en sak gemensamt.
Och innan jag får kommentarer om det, så skjuter jag inte mina bekanta i ansiktet.
Nej, allt tyder på att ingen av oss kan bli bra på bild utan akuthjälp från photoshop.Från DN

image322


När jag var liten var köer en fysisk manifestation av en diskrepans mellan tillgång och efterfrågan i ett misslyckat politiskt system som bara överlevde med hjälp av förtryck. Tjugo år senare och hundra mil västerut är köerna helt plötsligt ett sätt att umgås. En konstruerad diskrepans mellan tillgång och eftefrågan är finare än den systematiska. Skillnaden ligger förstås i att välja att köa för Harry Potter och att tvingas att köa för mat. Men i båda fallen handlar det om exklusivitet. För det är ju skillnad på exklusivitet och exklusivitet. Och därför är det naturligtvis skillnad på köer och köer. I Kina, kan man läsa i artikeln, får medborgarna lära sig att köa bra den elfte i varje månad. Ha, vi är så mycket bättre på att köa än kineserna! Man kan riktigt ta på självgodheten. Oh nevermind. Vi ses kanske i krogkön, kamrat.Dagens påminnelse

Humor är jävlarimej inte roligt.


Yo yo yo

Hip hop är kanske inte min stora grej, och jag är definitivt inte nere med det allra senaste inom markerandet av sociokulturell särart bland afroamerikaner... men det kändes ändå som om att jag läste dödsrunan över ansträngda hip hop-interjektioner när jag hörde en vit skåning på cirka 30 säga fo' shizzle i morse. En tyst minut tack.


Visionärerna

image313


Visste du att Nyamko Sabuni och Göran Hägglund presenterade en text på DN debatt igår?


image314image315

Där lägger de fram tanken på att ideella alternativ till den offentliga vården skall lösa landets vårdproblem genom att erbjuda likvärdig (eller bättre) vårdkvalitet parallellt med landstingen. Ideella initiativ alltså. Vård motiverad av den av nyliberaler så förhatliga altruismen, dvs ren ondska?

image317image316


Det är alltså inte tal om vinstdrivande företag med Partena Cares kvalitetstänk per krona det handlar om? Utan en förespråkad satsning på människors goda vilja från en bred politisk front bestående av representanter från regeringspartierna kristdemokratiska enighetspartiet och batongpartiet liberalerna?
image318

Här finns insikten om att ett samhälle aldrig blir färdigt, men att det gemensamma bästa uppstår när vi gemensamt strävar mot detta mål, avslutar de artikeln med (oavsett vem som egentligen skrev den). Och visst blir det sådär mysigt så att man bara vill kramiza dem? Jag får samma varma känsla av tillit inombords som när moderaterna meddelade att de sadlade om och blev det nya arbetarpartiet. Jag är helt enkelt fylld av den lättnad som kommer av uppriktighet och retorisk renhårighet. Puzz och kramiz för idag.


image321Slay the dragons

Filmbranschen flexar musklerna för att sopa bort konkurrensen från undervegetationen. Kan det handla om något annat när de mesta och värsta skitfilmerna kommer från etablissemanget?

Göta Kanal 2.
Beck 12.
Coq Rouge 5.
Beck 13.
Wallandermatiné 19.
Beck 22.
Tjocktjuven.
Beck 31.
Moreno & Tystnaden.
Beck 35.
Van Vetereen 5.
Beck 60.
Beck 112.
Beck 276.
Beck 433.

Svensk film drunknar i drakarnas fantasilösa guano, och det påminner mer om aktivtetsstöd än filmkonst. Det finansieras delvis via avgifter som hjälper till att göra biobiljetterna ohemult dyra. Guldkorn som Farväl Falkenberg och Darling kom å andra sidan från små bolag med blygsamma medel. Så jag säger, ge fan i småbolagen och rensa hellre ut bland ambitionsbefriade produktionsnekrofiler som hellre lägger våra pengar på mekaniskt framställd och fullständigt oengagerande dynga än chansar på kvalitet. Visst, filmavtalet bär mycket av skulden, men huvudansvaret ligger hos etablissemanget som nu vill slippa konkurrensen underifrån.

RSS 2.0