Vem skall bort?

Ni vet hur det fungerar. Fyra bilder, tre hör ihop.
Vem skall bort och varför?


ALEX KARRASTHOMAS BODSTRÖM

FLASH GORDONEN FEMTIOTUGRIKSEDEL
Facit kommer väl så småningom om någon orkar gissa.


Public service announcement
Highway sign generator

NLW - Non Lethal WeaponsPepparspray
Sydsvenskans fotograf Henric Rosenqvist var av någon anledning den ende utomstående som bevittnade polisens ingrepp mot syndikalisternas blockad av Fosies stadsdelsförvaltning i Malmö för en vecka sen. Hans beskrivning av händelsen är obehaglig, och hans fotografier likaså. Kontrasten mot polisernas oengagerade ansikten; another day at work. Det som händer är inte spektakulärt.


Enligt grundlagen har vi rätt att stå här, svarade syndikalisterna.
– Det skiter vi i, svarade poliserna.
Dagens citat

"Jag har kommit på det själv. Alla människor är unika"

Linda Rosings nya parti ska heta Unika partiet.

Vile
I can't fucking stand Dennis Miller. Why? Well, who's the biggest idiot, the vindictive, grandiose, illiterate fool, or the narcissist little evil fuck that follows him, proud to give him a public rimjob every time he gets a chance?

Brevet från MPA


Zone-H utnyttjar offentlighetsprincipen

Missledd

Det horas, sups, skjuts och våldtas. Vilket västgötaklimax! När jag såg
rubriken trodde jag att Johan Hakelius sammanfattade Almedalsveckan.

Antydningar

montageMan skall väl bara betrakta det som en olycklig slump att Aftonbladet har haft de här bilderna
staplade på varandra i marginalen i flera månader, och inte som ett insinuant montage?

Hårdare tag

Team Leijonborg fortsätter att utveckla liberalismen, skrev jag med ett komma tre uns sarkasm.

Upprörda känslor

Idag har jag bestämt mig för att ställa tillvaron på huvudet och bryta mot det värsta tabu man kan bryta mot i en demokrati med yttrandefrihet. Hade jag varit en känd person, eller snygg för den delen, så hade jag fått stå till svars för det här inlägget i kvällstidningarna och blivit dissikerad i tvåhundra bloggar och kanske till och med fått någon debattartikel tillägnad mig i DN om en månad. Men eftersom jag saknar både makt och attributen som triggar den kändisfetischistiska diskursen, så existerar varken jag eller mina åsikter. Det har helt klart sina fördelar, även om jag ofta undrar om folk skämtar när de reagerar på kvasivegetativa personers åsikter bara för att de syns. But I digress. Föreställ er att jag är Natascha Peyres plastbror i liberala ungdomsförbundet i Burlöv eller nåt sånt, och gör er redo för att gå i taket och tugga fradga. Här kommer inlägget...


Övergrepp. Israel. Terrorism. Blod.

Mjäk

Man trodde att man skulle vakna till liv när det blev lite svalare. Men med luftfuktighet som i ett akvarium och med åsklik kvalmighet är man lika däckad som vanligt. Fast betydligt mindre behagligt. Man förstår varför så många krig och revolutioner startar när sommarvärmen lagt sig, när säsongsoblomov orkat resa sig från soffan för några korta, men passionerade insatser innan han går i ide igen. Mjäk.

Grattis Expressen


Det sägs att Otto Sjöbergs goda omdöme när han lät publicera bilden av Hagamannen medförde att tingsrätten valde att inte tro på ett av offrens vittnesmål. Vittneskonfrontation hann inte utföras innan bilden publicerades, och betraktades därför som kontaminerad (sic). Speciellt med din, Ottos, övriga journalistiska gärning i åtanke kunde du på något plan lika gärna ha varit där och hjälpt Hagamannen hålla ner flickan. Du är en skamfläck i svensk presshistoria, och du får Janne  "Stank och Fläckar" Bruzelius att framstå som seriös och samvetsgrann i jämförelse. En fråga bara. I vems vård lämnade du din själ när du gick ut i världen för att göra karriär?

Bob Dylan och Riksdagsvalet

Subterranean homesick blues klättrade som första spår på Bringing it all back home ut ur stereon för en liten stund sen. När Bob kom till raden the heat put plants in the bed but the phone's tapped anyway nynnade jag Bodström och Johan Peeehrsson sitter i samma båt för mig själv. Jag vet inte var jag fick det ifrån. Är inte poänglösa anekdoter roliga? Hur som helst, det slog mig att Dylan i Subterranean homesick blues rader lyckas fånga vad som är fel med varje riksdagsparti. Mer eller mindre långsökt. Jag svär, mannen är ett orakel! Sa jag att jag brände skalpen i solen häromdagen?


(C) - Ring bell, hard to tell if anything is goin' to sell

(Fp) - Keep a clean nose and watch the plain clothes'

(Kd) - Look out kid they keep it all hid

(M) - Get sick, get well

(Mp) - Don't follow leaders watching parking meters

(S) - The pump don't work cause the vandals took the handle

(V) - You don't need a weather man to know which way the wind blows


I fucking knew it!

Jag satt i min la-z boy-fåtölj och åt kalla pizza slices och syltdippade chips och ballerinakex och tömde draughtmastern till frukost  och bläddrade förstrött i tidningen när en notis plötsligt drabbade mig som en dramatisk insikt. Det måste vara sant, för innerst inne VISSTE JAG DET!

Crazy Kitten SmileI'm not living
I'm just killing time
Your tiny hands
Your crazy kitten smile

Meningslösa Listor #15


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?


   1. Since I've been lovin you
   2. Rain song
   3. Thank you
   4. No quarter
   5. When the levee breaks
   6. Kashmir
   7. Rock and roll
   8. Dazed and confused
   9. Black dog
   10. What is and what should never be

 


Dagens citat

Did anyone else feel that Mel Gibson's remake of the classic Life of Brian wasn't anywhere near as funny as the original?

Sammanträffande?

Det här var veckan då Ace of base meddelade att de skulle återförenas
- tätt följt av Pink Floyds Syd Barrets död.

Det är dags nu

När kommer nästa kataklysmiska band som skriver om musikkartan i fyra år?
Det är dags nu.

Dagens andra citat

I can't stand Mia Farrow. In Rosemary's Baby, I rooted for Satan.

Dagens citat


"Jag betalar ingen avgift sedan flera år tillbaka, varför? Jo, jag har comhems Large-paket som kostar 299:- / månad. Jag betalar gladeligen för kanaler med kvalitet, sedan ingår svt:s kanaler i detta paket så staten drar nog in sina pengar ändå."


-Signaturen Elgreco kommenterar expressens notis "Surfare kan få betala tv-licens till nyår"

Sizzle

Om jag ställer mig på händer ser jag ut som Polens flagga.

Grodkokare

fyrajeppar

Var det ett sardoniskt leende igenkännelsen/bekräftelsen satte på mina läppar när jag läste Ulrika Kärnborgs text om grodkokare i DN, eller var det ett plågat grin? Jag hoppades på det senare när jag lekte ihop illustrationen. Det skulle kännas mer mänskligt. För tillfället funderar jag på om någon av herrarna som fortfarande lever (i medicinsk bemärkelse) skulle känna till bildens referens om de såg den. Vad tror du?

Mer om Steven Jago


illa, jag mår illa

När Klas Eklund sitter i radion och med skamlöst oberörd röst häver ur sig att det enda sättet att få full sysselsättning är att på amerikanskt manér sänka minimilönen, eftersom invandrare inte har något annat än slavmässiga låga löner att konkurrera med, ja då lägger jag en pizza och går ut.

Det är väl förresten ingen som tror att det bara blir lägre stående raser lågintegrerade individer av utländsk härkomst som får finna sig i att leva på svältgränsen med dubbla arbeten? Morgan "Supersize Me" Spurlock ger en bra bild av vad det handlar om på en individuell nivå i det första avsnittet av 30 days, tillgängligt från både itunes och the pirate bay.


Drag under etikenNär man inte trodde att det kunde bli värre

Cornelis Vreeswijk

Nästa år är det 20 år sedan Cornelis Vreeswijk gick bort, och jag tänkte uppmärksamma det genom att peka på att han aldrig blev svensk medborgare. Man kan tycka vad man vill om hans egna visor och hans tolkningar av Bellman och Taube, men det går inte att förneka att han har haft ett ansenligt inflytande på både språket och kulturen.

Han lär en gång ha dragit tillbaka sin ansökan om svenskt medborgarskap när han blev tvungen att skaffa intyg om sina kunskaper i svenska, samtidigt som en invandrad idrottsman fick medborgarskap på rekordtid för att kunna tävla för Sverige i Olympiska spelen. (Wikipedia). Raljant sagt i förbifarten så är Det Nya Folkpartiet ändå inte så nydanande med sina språktestkrav. Stackars Cornelis förmodligen inte en chans att ta plats i det svenska samhället.


Rösta


Jag hajade till

Jag hajade till när jag såg det här diagrammet över hur expressens webtidningsläsare säger sig rösta i höst. Det statistiska underlaget talar visserligen i bästa fall om vad tidningens läsare har för värderingar, men det gör inte grafen mindre intressant.

rosta
"Frågan startades 2006-06-21 13:41. Totalt har 5227 personer svarat på frågan."

Alhems värld

Överåklagare Sven-Erik Alhem säger till Expressen att fildelningsbrottslingar tillsammans med djurrättsaktivister och kriminella mc-gäng avviker från andra typer av brottslingar.
- De har egna normsystem. Därför anser de sig ha moraliskt rätt att gå till angrepp mot alla som de uppfattar som motståndare. Det kan vara allt från otrevlig ton till straffbara hotelser.

Uhm. Alltså. Jag har en stark twilight zone-känsla nu.

Dagens citat

"Nu säger de att jag hotade dem, och det ligger något i det."

-Junilistans Nils Lundgren om ND-bråket i Almedalen

Fröken Pophöger

Jag tycker nästan synd om politrukerna eller deodoranterna eller folklighetstrojkan eller vad man skall kalla dem. Pophögern slog visserligen rot i det offentliga medvetandet, men bara som gäckelsebegrepp. Alla driver med det. Så är det fel på folk för att timbroliberalismen inte slår rot som den hoppas, trots en ungdomligt mytbildande debattartikel i en folklig kvällstidning? Eller är det fel på timbroliberalerna för att de inte kan vara folkliga om de så har en pistol mot pannan? För det kan ju för guds skull inte vara timbroliberalismen som inte funkar! 

Fråga Lars

Idag kunde man maila till expressen för att 'ställa Leijonborg mot väggen'. Min fråga, som jag förutsätter förblir obesvarad lödJag och exakt alla jag har pratat med om detta upplever att folkpartiet antog en högerpopulistisk image strax efter din inte fullt så lyckade debatt med Pia Kjaersgaard. Jag själv anser att det är att leka med elden, för att det gör den typen av åsikter mer salongsfäiga, och att konsekvensen blir att Sverigedemokraterna så småningom kommer att komma in i riksdagen - och stanna där. Ni har ett partiprogram där socialliberalismen fortfarande lever, men i ord och handling ser det ut som om en högerpopulistisk och marknadsliberal faktion håller den den i strypkoppel. Så vad är folkpartiet för sorts liberalt parti egentligen?

Mvh
/M
banal.blogg.se

ps. pga frågans något konfrontativa natur vill jag understryka att jag inte har någon koppling till något politiskt parti eller någon intresseorganisation

Lay lady Lay

Jag tror att Kenneth och Slobodan sitter i samma väntsal just nu,
på väg in i olika mottagningar i samma hus.

What is and what shall never be

When you hear me moaning and groaning, babe,
you know it hurts me deep down inside.
Oh! When you hear me holler, babe,
you know you're my one desire


Det är Led Zeppelin-potpurri idag. Robert Plant ylar gamla bluestexter och jag försöker svansa efter. Men jag låter som en astmatisk Neil Tennant med en trasig autotuner. Akustisk misär. Du sökte en tonart och fann dem alla - du är besvärad.


Ljud överbord

Shakira gör det i Hips Don't Lie. Beyonce gör det i Déjà Vu. Undrar om hon inte gör det i Crazy in Love också. Eller ja, deras producenter gör det väl antar jag. Får det att låta som om de överstyr mikrofonen alltså. För jag har svårt att tro att det inte är en efterbearbetning när det distar precis lagom mycket för att inte bli jobbigt att lyssna på. Men varför låter det sådär, och kommer man att få höra mer av det? Har vi en fejkad disttrend i görningen? Jag tror inte att det är en retrogrej där man skall få vibbar från motowns tekniska brister (om man nu kan kalla det brister i slutänden), av den enkla anledningen att musiken inte är särskilt lik det som kom då. Min gissning är att det skall låta mer passionerat om man sjunger så att mikrofonen inte hänger med. För det gör det - så att nackhåren reser sig - när Stevie Wonder ylar I don't know why I love you. Å andra sidan kanske jag bara har dålig radiomottagning och har lurats av stationernas undermåliga ljudkvalitet. Fy nedrans i så fall.

Dude, wtf?Under rubriken: Vad sjutton gör Podolski?

RSS 2.0