Kriminalitet

Femtio poliser sägs ha deltagit i räden mot thepiratebays och Piratbyråns servrar efter en anmälan från Antipiratbyrån, trots att det inte försiggick något olagligt där. Eller gjorde det? När polisen stormade Bahnhof för att ta ner en s.k. topsite, visade det sig att Antipiratbyrån hade betalat någon för att plantera bevis. Det var tydligen inte olagligt, för inga åtal väcktes i samband med det.
Piratbyråns nystartade blogg

Dagens Citat


Carbon dioxide emissions are a sign of American productivity and progress


Competitive Enterprise Institute,
högervriden tankesmedja attackerar Al Gores miljöengagemangNej till bakåtsträvare
Natalia Kazmierska klipper till Ebba von Sydow och Linda Skugge i dagens krönika. Hon anklagar dem dem för att vara polariserande nyviktorianer med unkna moralbegrepp och hon försvarar kvinnors rätt att roa sig med de friheter som har vuxit fram det senaste seklen. Och jag kan bara hålla med. Det vore fruktansvärt  att kasta bort allt vi har uppnått sen dess. För vi har kommit långt. Nu för tiden förväntas bara fula och feta människor att skämmas för sina kroppar och sin sexualitet. Det är framsteg.


Meningslösa Listor #11


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?-Från de senaste dagarna-
 1. Könssjukdomar sprids på äldreboende
 2. Datortekniker har en riktig Fight Club
 3. Kriminella direktörer kan få fängelsestraff
 4. Am. Idol-vinnaren fick 10M fler röster än Bush i valet
 5. Stålmannen är (nog) homosexuell i den nya filmen
 6. En Sex Pistols-låt klassades som konservativ rock
 7. Republikaner vill stoppa amerikansk nätpoker
 8. Bee Gees fick ett prestigefyllt låtskrivarpris
 9. Madonna "Gucci" Richie som H&Ms nya klädmodell
 10. Någon från Backstreet Boys gör kristen pop nu

Änt-fuck-ligen

Om man nu skulle behöva ett skäl för att flytta till England ett tag hittar man här ett av de bättre tänkbara.

Listons listor

Bland Listons listor finns en på de stolligaste privatspanarna. Eftersom kommentarfunktionen där bara fungerar för medlemmar känner jag mig piskad att på mitt eget utrymme lyfta fram den skönaste "privatspanaren" av alla, Stellan Hagmalm, även känd som Sveriges rätte tronarvinge. Stellans bortkonspirerade titel är för övrigt anledningen till att Palme mördades.


Meningslösa Listor #10


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?


 1. Confederate Rocket
 2. Escape from Alcatraz
 3. Ming Dynasty Astronaut
 4. Tree Cannon
 5. Paper Crossbow
 6. Bulletproof Water
 7. Chinese Invasion Alarm
 8. Dynamite in the cement truck
 9. Chinese Water Torture
 10. Plywood Parachute
Dagens Citat

Fully impartial


Dr Herman Koéter beskriver expertpanelen som avfärdade den (relativt) nya - och mycket omfattande - studien från den oberoende italienska Ramazzini Foundation. Studien visar att aspartam orsakar flera sorters cancer hos råttor av honkön under en livstids konsumtion vid doser som motsvarar halva det rekommenderade maximala dagsintaget i Europa idag (i relation till kroppsvikt). Flera medlemmar i panelen som avfärdade den nya studien som felaktig har fått forskningsanslag från företag som har ekonomiska intressen i aspartamprodukter, t.ex. Coca Cola, PepsiCo, Nestlé, Monsanto och den ledande japanska aspartamproducenten Ajinomoto. Anklagelser om att sitta på två stolar fick Dr Koéter att träda fram för att övertyga oss om sina kollegors oantastlighet, med det kraftfulla argumentet att det finns för få forskare i världen som kan utvärdera forskningsresultaten. Ja men det köper jag personligen... inte. Argumenten för att den italienska studien om aspartamets farlighet dras med metodfel är ... nu behöver jag ett bra ord ... hm ... tja, löjeväckande är väl ett bra ord. Det enda positiva i kråksången är att det genomsnittliga dagsintaget av aspartam ligger på ungefär 5% av det rekommenderade maxintaget.

God bless cola light

God välsigne cola light, för det smakar som insidan på en död utters urinblåsa! Det gör alla drycker som sötas med aspartam förresten. Jag föreställer mig att det är ungefär så här cancer smakar innan det blir cancer. Flytande tumörprimörer. Och det är en välsignelse! Lightcolan smakar så förbannat jävla illa att mitt läskeblaskintag har förändrats radikalt. Tvålitersflaskan som står bredvid mig har räckt i nästan en vecka. Så att hälla i sig det här cancerogena giftet är rena hälsokuren för mig. Det svåra blir nog att hålla fast vid giftkuren så att jag köper mer utterpiss nästa gång jag handlar.

Martha, Martha

Och så var man en erfarenhet rikare utan att egentligen ha gjort något. Jag kom mig för att se Martha Stewarts program för en stund sen. Det verkade vara ett hopklipp av de bästa inslagen från det senaste året. Man kan säga mycket om programmets form och innehåll, men Martha själv gjorde ett starkt intryck på mig. Ungefär samma intryck i varje segment. Nu har jag suttit en stund och försökt att fånga det i ord, men de vill inte komma ut rätt. Det kan vara dålig voodoo. Ay ay ay. Men som tur är så säger ju en bild mer än tusen ord. Just den här bilden säger ungefär niotusentrehundrafemtio ord, och fångar mitt intryck av Martha Stewart rätt bra...
pope


Karriärister


Och apropå det, upp med handen alla som blev förvånade över att presidentens nye pressekreterare (Tony Snow) tidigare var nyhetsankare på Fox News Sunday...

Hänryckningens tid

Den amerikanske justitieministerns uttalande igår om att journalister som avslöjar regeringens kriminella handlingar (i det fallet New York Times avslöjande om NSAs spionage mot hela befolkningens telefonsamtal) skall kunna dömas till fängelse, får mig att på allvar fundera på om den fundamentalistiske presidentens personliga agenda är att frammana Jesus återkomst genom att iscensätta uppenbarelseboken... och på vad hans lydiga knähund Bodström  har för roll i den kontexten.

coverkänsla
Nina Persson - Whole lotta love
:liebe:

Hur röstar man liksom?

carola

Det är alltid lika komiskt när en sorts fundamentalist ställs inför fait accompli efter att ha ignorerat verkligheten in absurdum.


Ugh

Hela skåne eller i alla fall den västra halvan borde få en egen ny helgdag som jag vill kalla annandag karneval och som infaller lämplig måndag vart fjärde år.

Meningslösa listor #9


Sydsvenskan
listar de konstigaste sakerna folk glömmer på krogen


  1. Emaljöga
  2. Hopfällbar kajak
  3. Aggregat till elstängsel
  4. Löständer
  5. Massagestav
  6. Bowlingklot
  7. Underkläder
  8. Salladshuvud
  9. En sko
  10. Barnvagn utan barn
Dagens Citat

pajkastning

Det är oerhört, men det mest oerhörda är att det är ett uttryck för en mentalitet hos socialdemokraterna


-Lars Leijonborg (i februari om S-funktionärens ryktesspridning)Genom att vägra personangrepp och smutskastning gör vi både oss själva
och den kommunala demokratin en stor tjänst.

-Johan Ingerö (Fp), tio dagar efter att han spred rykten om Lars DanielssonLägg korten på bordet!

-Marita Ulvskog till Leijonborg (medans Danielsson fortfarande mörkar)

Det roligaste


Colberts tal var det roligaste jag har hört på mycket länge. Men det roligaste jag har sett på lika länge är presidentens reaktioner på det.

Dagens citat

jag har hört att socialdemokraterna håller på att skaffa kärnvapen

Jenny-Maria

Peka finger

persson


Det är sossarnas fel att...
  • all mjölk i affären går ut imorgon
  • charterresor till Ibiza existerar
  • tonåringar är bråkiga (säger Ulf Nilsson)
  • folk köper cerwin vega-högtalar
  • trösklarna är så höga att man slår tårna i dem
  • kärringen på postens utlämningsställe är så sur jämt
  • posten har ett utlämningsställe med en sur kärring
  • min skalkniv rostade i diskhon
  • barn inte kommer med storken (jävlar, det måste göra ont)
  • toknonsens som det här regurgiteras och kastas upp per automatik i alla lägen
  • relevanta diskussioner förflyktigas och dör ut pga det

 

Och är det inte sossarnas fel så är det svartingarnas.

Southern Sky

I vintras lyckades jag kopiera över Nick Drakes tre skivor till en DVD-Audioskiva. Det tog ett bra tag, men det var kallt och mörkt och dåligt väder ute, så jag hade ändå inget annat för mig. Nu kan jag hur som helst lyssna på alla tre skivorna under en sammanhängande genomspelning. Lättja är den vackraste dödssynden! Det är faktiskt på gränsen till underbart att kunna ta in dem på det viset när våren sliter i en och gör en extra mottaglig för allehanda suggestioner och nätterna inte kan bestämma sig för var de skall ta vägen. Jag rekommenderar upplevelsen för alla. Jag har lyssnat på samlingsskivan flera gånger idag men känner inga spår av befarade effekter. Nåja. Nu är det dags att sova. Finns det tryptizol med citronsmak?

insikt

Om vi fick en lagändring som tillät assisterat självmord, som i Holland, så skulle telefonköerna och väntetiden till kliniken vara så långa att alla som skulle kunna komma ifråga hinner självdö.

Dagens citat

Vilka kändisar förstår du dig inte på (psykologiskt)?
-Sigge EklundMina föräldrar...
-Prinsessan Madeleine


K O N S P I R A T I O N

Det tog inte många sekunder från det att jag postade bilden på George d'Artagnan, Porthos Dick och Aramis Rumsfeld tillsammans med ett litet, men föga smickrande bibelcitat tills bloggservern dog! Den kraschade så hårt att den måste startas om av en tekniker på plats (enligt driftsmeddelandet). Sammanträffande? Om det ser ut som en anka, går som en anka och låter som en anka... så är det med all säkerhet en anka. Det har i och för sig inte så mycket med servern att göra. Jag tänkte mest på att pekinganka är gott och att jag skulle vilja ha tid och pengar att trycka in en dylik anrättning i ansiktshålet. Vi närmar oss lunch gott folk.

genialt


Att tala med terrorister

Att tala med terrorister är en intressant radiodokumentär om ockupationen och sprängningen av den västtyska ambassaden i Stockholm. Förutom den direkta fascinationen inför insidesinformationen från händelseförloppet, så frapperas jag över hur vi kunde överleva det terrorismsaturerade sjuttiotalet utan att det blev nödvändigt att bygga om landet till en totalitär kontrollstat.

StorebrorNär handlar det om oss?


Provstopp

Att bara simulera kärnvapenprovsprängningar räcker inte riktigt till. Det finns vissa effekter som man inte kan få fram i den mest avancerade datoruppsättning. Så därför propagerar jag för ett tillfälligt upphävande av provsprängningsstoppet. Man måste dock vara mycket noga med var man utför testen. Korallreven i Stilla havet är uteslutet. Kravet från min sida för att få genomföra en provsprängning är att bomben detonerar över de som producerar, distribuerar och spelar ibizatechno.

Genans

Ibland blir jag generad å andras vägnar. Det kan vara när jag ser en komedi där humorn ligger i att folk gör bort sig, eller så fort Johan Staël von Holstein öppnar munnen. Tidningarna är förstås inte sena att hjälpa till. Eller: hur man säljer när man inte har något att sälja och pengarna börjar sina på grund av dåligt omdöme med extremt onödig vidlyftighet.

Plopp

Är detta det första tecknet på att pokerbubblan håller på att spricka?
Eller är detta ett tecken på att nätpokern fortsätter att växa exponentiellt?

Suspension of belief

Enligt den grävande journalistikens och den balanserade sanningens skyttegrav Expressen tänker socialdemokraterna skylla på mediadrevet om Lars Danielsson tvingas att avgå. Om det stämmer så har de lyckats flytta politiken från en teaterscen till en dålig hollywood blockbuster, där manusförfattarna har skurit halsen av trovärdigheten för att klämma in några adjektivbelastade specialeffekter till. De kan ju inte på allvar tro att några annan än svagsinta eller de mest hängivna anhängarna går på det. Och hur många röster ligger det egentligen i den kategorin? Hm. Fast ändå. Å ena sidan fick man bananrepublikvibbar när Persson satt i KU och sa att han tog ansvar för vad som inte hände, trots att han i traditionell stil gjorde allt utom det. Å andra sidan var Pistvakt den mest sedda svenska filmen på bio förra året. Politik är livet! Eller som Shakespeare skrev, life's but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.

Vad var det jag sa

Någon som tror att JC ändrar åsikt om sin reklamkampanj när till och med målgruppen tycker att den är pornografisk? Det gör inte jag.

Mythbusters BombayClick the image for an exclusive look at the Bombay edition of Mythbusters.


Språkpolisen slår till(Länkad från Aftonbladet). Mannens släkt kunde alltså identifiera honom och tog förstås illa vid sig. Men kunde de identifiera honom genom den knapphändigt beskrivna sjukdomsbilden, eller för att han (tydligen) är gift med två minderåriga?

begåvade unga män

smultron  Det finns stunder som är som ett grässtrå med nyplockade sommarsöta smultron på. Som när man har tjuvlyssnat på ett par unga rednecks som uttrycker sin uppenbarligen djupt rotade homofobi en stund, för att sedan höra dem prata om hur mycket de ser fram emot premiären av Superman Returns och X-men 3, och hur jävla feta de två första X-menfilmerna var. Jag är så hjälplöst svag för ironier!


Dagens Siffra


56000000000

Wal*Mart omsätter drygt 56 miljarder kronor mer än Sveriges BNP.
(Hur många samhällen de förgjorde under tiden framgår inte)
Monsantovisdom

Ge en hungrande man en fisk, så är han hungrig igen imorgon. Lär honom att fiska, så kommer hans överflöd av billig arbetskraft att slå ut din fiskeflotta på den globala marknaden. Låt honom låna pengar för att köpa utsäde som du har patent på och bekämpningsmedlen de kräver för att växa, och du äger honom och hans land och den globala matproduktionen och det är fan inte dåligt jobbat.

Ditt kreditkort


Jan Myrdal

Aftonbladet publicerar en text av Jan Myrdal där han förnekar att folkmordet i Kambodja ägde rum, bl.a. motiverat med argumenten att han inte såg något och att USA använde napalm och dioxin i vietnamkriget... hur det nu hänger ihop. Det är i och för sig inte första gången han försvarar massmord om det sker med rätt politiska förtecken. Men det som förbryllar mig är hur svenska medier och och kulturbärare lyfter fram en folkmordkramande tomte som Myrdal på sina axlar, när de aldrig skulle ge samma utrymme och respekt åt nynazistiska historierevisionister. Sluta hyckla med politiskt patos och låt "alternativa historiker" dribbla bort den nazistiska utrotningsmaskinen med irrelevanta jämförelser med amerikanska folkmordsbombningar av Dresden. Om ett böksvin som Jan Myrdal är fin nog så är vilket nassesvin som helst det också. 


Ny bildskärmOm du tittar noga på bilden i flera minuter så kommer det så småningom att framträda en bild av en ny sorts supertunn bildskärm från Samsung. En del kommer bara att se en flicka på bilden, men det behöver inte betyda att det är något fel på synen, även om en del av er har cancer i ögat då.

Anna Sjödin Majtalar

När Anna Sjödin majtalade på Tyresö fanns det några ungdomar i publiken som försökte förnedra henne genom att hålla upp texter om hennes ökända besök på Crazy Horse, varvat med uppmaningar om avgång. Och visst är det komiskt på något sätt att hon släpps fram för att majtala med ett åtal hängandes över huvudet, medans Margot Wallström måste avstå för att Persson avskyr henne, och gör allt han kan för att hon inte skall bli hans efterträdare. För att inte tala om att (s) vill hålla hela den diskussionen borta från valrörelsen, vilket sket sig komiskt hårt när Wanja Lundby-Wedin trampade i klaveret och sa att hon skulle kunna tänka sig att vara partiledare. Men det mest komiska är nog ändå att ett gäng ungmoderater tog sig upp så okristligt tidigt dagen efter kungafirandet och gav sig ut på sina livs första maj-demonstrationer.

(Sjödin var det ja - inte skriva bakfull, inte skriva bakfull, inte skriva bakfull)

RSS 2.0