Vem kunde tro't

Åh, kolla här, en ganska lång jämförande artikel som kommer fram till att mac mini är bättre än fujitsus pyttedator. Eller som man egentligen borde uttrycka det, att windows vista suger livet ur sprillans nya datorer. Nu väntar jag på uppföljningen som visar att skiten suger livet ur användarna också.

Jag är ganska så irriterad över att jag tvingades betala för helvetesvista när jag köpte en laptop, utan möjlighet till återbetalning eller uppgradering till Windows XP. Eller uppgradering till Windows 98 för den delen. Men precis som det kinesiska tecknet för dysenteribajs även betyder möjlighet, så medförde det att jag upptäckte att Ubuntulinux går att använda på skrivbordet numer. Inte för att det gör mig mindre sur över bedrägeriet jag utsattes för när jag köpte burken.

Gurkamin.

Mitt inre barn gråter när jag ser notiser som den här i Aftonbladet.


För det första är det en tragisk sammanfattning av artikeln i Daily Mail. Jag försökte komma på ett annat ord, men tragisk var det bästa alternativet. För det andra ... var är det för tv3-översättare som har fått uppdraget att skriva texten? Gurkamin? Hur gick det till? Personen slog upp turmeric i ordlistan och såg att det heter gurkmeja. Men ååh curcumin stååår ju inte i listan. Men vad ska jag göra? Äsch jag skriver gurkamin, ingen kommer att märka nåt.

Det heter curcumin på svenska också fuckface. Tack för huvudvärken. Halva måndagen kvar bara.


Och en snabb sammanfattning av artikeln i Daily Mail är att forskare tror att ett ämne i gurkmeja (som är det gula i curry) hindrar nybildandet av blodkärl och på något vänster därför hämmar fettvävnad från att växa. Allra bäst verkar det funka i fet mat. Mmm indisk mat.

association

Midgårdsormen rör sig.

snicker

Alla ska med.

släpp

Jag hatar när tankarna drar iväg och man lägger ihop disparata fakta och når en hissnande slutsats som man inte riktigt kan släppa förrän man har sagt den högt. Det är skitpinsamt. Lite som att vara en Dan Brown med självinsikt.

Så nu försöker jag genomföra en mental exorcism genom att knappa ner min senaste mentala kullerbytta här och hoppas att den försvinner.

Igår läste jag en TT-artikel någonstans om att en 72-åring som misstänks vara the westside rapist hade arresterats. TWR brukade våldta och strypa sina offer i Los Angeles på 70-talet, men den arresterade mannen hade ett brottsregister som sträckte sig tillbaka till mitten av 50-talet. Och då klickade det till i dumroten här.

Den då tioårige James Ellroys mamma våldtogs och ströps i Los Angeles 1958. I den dokumentära romanen My dark places skriver han om utredningen och försöker själv hitta mördaren i samband med att han skrev boken. Ingen hon kände eller hade träffat för kvällen kunde knytas till mordet och polisutredningen fastnade till slut när det framstod som om att hon blivit slumpmässigt överfallen. Om jag minns rätt kom Ellroy fram till att mordet förmodligen aldrig skulle kunna lösas.

Och detta hände samtidigt som John Floyd Thomas troligtvis började utveckla sig till en seriemördare som specialiserade sig på att överfalla, våldta och strypa kvinnor i Los Angeles.

Så. Nu är det sagt. Kan jag få släppa det och gå vidare nu tack?

RSS 2.0