Rättsröta

image325



Någon måste ha förtalat The Pirate Bay, för plötsligt en morgon hamnade de på Rikspolisstyrelsens lista över siter som tillhandahåller barnpornografi. Därför kommer siten, om inget oväntat händer, att blockeras av de flesta internetoperatörer nästa vecka. Detta trots att polisen inte har tagit in de som driver TPB på förhör, eller ens informerat dem om att det påstådda materialet var indexerat där. Det kan bara betyda två saker: Rättsröta och maktmissbruk. Igen.

Bodströms symbolikladdade stöveltramptaktik har ersatts med en listigt ansiktslös byråkratisk hantering av det ohanterbara. Men det är ett lika stort övergrepp på rättsstaten och demokratin som Bodis stormptrupper var. Detta även om det görs med mer precision så att rättsväsendet slipper att begå övergrepp mot tredje part för att sen behöva böja sig baklänges i absurda poser för att skydda varandra från rättmätiga konsekvenser. Men skit rinner nedåt och det här kommer garanterat uppifrån det med, även om justitiedepartementet förmodligen har sett till att spåren upp till dem är osynliga den här gången.

Det är lågt, staten. Mycket lägre än glocalnet. Borde ni inte stå över gangsterfasoner? Och i en närliggande fråga, på vilket sätt tror ni att ni förtjänar förtroendet att avlyssna vår telekommunikation när man inte kan lita på er under så här banala förhållanden? Sed quis custodiet ipsos custodes? Vem övervakar övervakarna?



Kommentarer
Postat av: manne

Detta har blivit rent amerikanska proportioner på. Likt Guantamo Bay tar nu Svenska myndigheter till maktåtgärder utan ens rättegång eller visar upp bevis.
Vill man komma åt barnporr finns det andra siter de borde åtala ,så varför tpb? Där hittas ju ingen barnporr(om inte någon idiot skulle ha gömt det i någon fil? Men det upptäcks ju när någon laddar ner den och då tas sånt bort.)
Censur utanför lagen är vad det är.
Men alla som vill nå tpb ändå kan lägga in en publik dns server i sin nätversinställning, alternativt använda deras ip nummer direkt.

2007-07-07 @ 14:38:28
Postat av: Purgatid

Helt sjukt. Helt jävla sjukt.
Barnporren måste väck, men inte på bekostnad av rättsäkerheten. I en rättstat tillhandahåller man bevis innan man vidtar åtgärder. Man gör absolut inte såhär.
Vad fan håller på att hända med Sverige?

2007-07-07 @ 15:20:19
URL: http://erabok.blogspot.com/
Postat av: SC

Likt ett barn testar man gränsen för det tillåtna. Om folket inte gör uppror flyttar man fram gränsen. FRA skall övervaka, och polisen skall begränsa. Det verkar bli samförstånd. Om nu inte svenska folket har förstånd att samfällt ta avstånd. FRA har beställt den stora datorn för övervakning. Övervakning av övervakning hamnar väl hos datorleverantören.

2007-07-07 @ 18:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0