Folkdator ftl

Ny laptop - för 1000 kronor

Så slår Aftonbladet upp pressmedelandet från företaget Medison, där de påstår sig vara nära säljstart för enkla , bärbara folkdatorer för 1000kr. Med tanke på att det knappast går att få tag på en funktionell begagnad laptop för den summan tycker jag att det finns skäl att vara misstänksam och hålla hårt i plånboken, vilket läsarna idg håller med om. Helt omöjligt att produkten existerar är det väl inte. Medison behöver inte automatiskt vara bedragare för att de erbjuder något som låter för bra för att vara sant ... men man får vara rätt bra tappad bakom en vagn att betala i förskott om man säger så.

Och så kommer Aftonbladet och slår upp det som översta nyheten på förstasidan. Medison kunde inte hoppas på något bättre. Hundratusentals okritiska ögon med lättvittjade plånkor har fått budskapet nu. What the fuck is that, som man säger ute i väst. Odlar kvällstidningarna sina egna nyheter nuförtiden? För hur stor är egentligen sannolikheten att Aftonbladet publicerar en artikel på temat SARA 11 ÅR BLEV LURAD PÅ SIN DRÖMDATOR inom ett halvår? Behöver man verkligen gå på journalisthögskolan och få studieskulder för att okritiskt reproducera pressmeddelanden?

Reportern i fråga ringde i varje fall Dell och frågade vad de tyckte om konkurrensen. Dell var inte oroliga. Nej tacka fan för det. Jag skulle inte heller vara orolig för en dator som med stor sannolikhet inte existerar eller är så gammal att den knappt kan köra en nutida browser.

Kommentarer
Postat av: Grävare

Sammafattning till de som tror att det kan vara riktigt:
Så det är inget konstigt att detta "företag" som ska revolutionera marknaden bara finns som ett enskilt företag och ett £1-företag på en anonym adress i England?
Det är inget konstigt med att MK och Infocare inte kände till företaget i början för att det gick för snabbt?
Det är inget konstigt med att de skriver på hemsidan att moms och skatter inte ingår, men att han säger att det gör det på forumet?
Det är inte konstigt att de ska få allt att gå ihop, och dessutom tjäna pengar när de får in 800 kr per dator, inklusive gratis frakt?
Det är inget konstigt att de försöker dölja sitt brokiga förflutna på hemsidan, det vill säga att alla företag de varit inblandade i har antingen blivit avregistrerade, likviderade eller gått i konkurs, men att det på hemsidan är gällande att allt har varit 100% lyckat?
Det är inte konstigt att de skriver på hemsidan att de har fabriker i Brasilien och sedan förnekar det?
Det är inte konstigt att det inte finns ett enda bevis på att datorerna existerar?
Det är inte konstigt att leveranstiden är upp till åtta veckor?
Är det inte konstigt att de ?samarbetspartners? som ?annonserade? på deras hemsida har begärt att deras banners ska tas bort eftersom de aldrig haft något med företaget att göra?
Är det inte konstigt att de snott en _helt irrelevant_ Terms of Use & Privacy Policy från Apple och använder sig av den på sin hemsida?
Är det inte konstigt att de behövt stänga av alla kontaktmöjligheter via telefon? Är det inte konstigt att Valdi tycker att man inte behöver betala skatter och arbetsgivaravgifter?
Är det inte konstigt att personen bakom allt detta varken har inkomst eller något kapital?
Är det inte konstigt att de gör reklam för Windows Live Messenger som en service, när deras datorer kör Linux?
Är det inte konstigt att allt detta sker i semestertider när det är svårt att verifiera saker och ting?
Är det inte konstigt att Asus, som är en av väldens största tillverkare av bärbara datorer är stolta över att de lyckats bygga en dator för $200 med extremt mycket sämre komponenter, och att det var en toppnyhet för bara en månad sedan?
Om inte varje punkt ovan är konstig i sig, är det inte konstigt när man kombinerar alla fakta att det är så mycket konstigheter totalt sett?

2007-07-26 @ 11:23:28
Postat av: /M

Man borde förvänta sig av en journalist som inte är teknikintresserad att fråga sig hur det skall gå ihop, och det är helt jävla makalöst att Aftonbladets "prylexpert" och en tidning i idg-sfären inte fattar misstankar. Redaktionell reklam för organiserad brottslighet. Årets massmediala bottennapp?

2007-07-26 @ 11:38:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0