Måtta

Är det svårt att komma på något bra att skriva om som ledarskribent? Per Gudmundson skriver om ett nätverk av människor som vill leva i extrem harmoni med naturen. På stenåldersvis alltså. Sen gör han mer eller mindre långsökta kopplingar till skolmassakern i Finland och UNA-bombaren i USA. Även om han erkänner att stenåldersmänniskor kanske inte kommer att använda automatvapen underblåser han rädslan för det främmande och antyder att de här attityderna är ett hot mot vår civilisation. Men alltså. Det rör sig om drygt hundra personer! Måttlöst måttfulla personer, men ändå inte fler. Günther hade fler besökare på sina spelningar ffs! Och jag själv är seriöst mer störd och oroad över dem.

Individualism


Birger Schlaug har ju inte lärt sig någonting av handväskedebatten tidigare i år (som tydligen inte var ett utdraget aprilskämt). Jag har i alla fall lärt mig att konsumtion är ett uttryck för individualism nu. Jag konsumerar, alltså är jag. Skenbar död är priset för att inte konsumera. Och så är det är osolidariskt. Vi lever i en ny tid nu Birger. Miljön och jordens resurser är verkligen gamla lappade argument för att komma från en miljöpartist. Typ, gäsp. Köp nya argument please.

Genialt

image382


Tyvärr vet jag inget om upphovspersonerna bakom vare sig klottret eller bilden, så om just du sitter på den infon får du gärna lämna en kommentar om det :)

Vem tycker du?

image381


Expressen förnekar sig inte. Om den som lade ut läsarundersökningen, eller någon som känner personen skulle råka läsa det här... är det här ett utslag av humor på arbetsplatsen, eller är det på fullt allvar? :)

Läsarkommentarerna är också festliga. Min favorit just nu är mannen som menar att Anders Gerdin förstörde internet för att han förmodligen var den som bestämde att Aftonbladet skulle börja ta betalt för sina artiklar.

Trygghet kan vara så mycket

En bra trygghet i arbetet skulle i stället kräva att anställningsskyddet utformas så att det inte hindrar att människor byter arbete när de befinner sig i nedbrytande situationer.


Två ekonomer på Svenskt Näringsliv i en debattartikel i DN.


Och som så ofta när det handlar om Svenskt Näringsliv och organisationerna under dess vingar hajar jag till inför retoriken. Här ser det ut som att de antingen tror att anställningsskyddet förbjuder anställda från att säga upp sig ... eller att arbetstrygghet uppnås bäst utan arbetstrygghet. Typ krig är fred, frihet är slaveri, och de andra budskapen från ministerierna i 1984.

Men okej, jag förstår. Det är av omtanke för oss anställda som näringslivets lobby vill kunna avskeda oss helt fritt om behovet skulle uppstå. Till skillnad från idag då man måste prata med facket i några timmar, och kanske betala ett avgångsvederlag. Vårt nuvarande system med att muta oönskade anställda lidande mobboffer att lämna sin position påminner lite om situationen i Österrike, där arbetsgivarna öppet budgeterar för avgångsvederlag. De skulle uppenbarligen också behöva lite mer ny trygghet tycker debattörerna.

I Österrike avsätter exempelvis arbetsgivare en summa varje månad för varje anställd. Denna pott får en arbetstagare med sig när den blir uppsagd. På det sättet finns en trygghet som inte försätter människor i orimliga arbetssituationer.Hm...? Ja men i alla fall. Poängen är ändå att jag blir tryggare om jag inte vet om jag har kvar jobbet imorgon. För att jag kanske mobbas. Eller vantrivs. Fatta.

rövseo

Varför blockerar inte bloggindexeringsverktygen siter som köper sin ranking med "tävlingar" och priser? SEO? I röven! Som den här  korsningen av bestickning och lotteri (som lotteri-inspektionen möjligtvis kan ha åsikter om). Jag borde ha en avslutande mening eller två på det här stycket för att göra det snyggare, men jag kommer inte på något. Är metatext fortfarande oanständigt?

Visserligen hjälper jag till att höja lolitas bloggranking när jag länkar till henne, men det vore åtminstone lite komiskt om priset (innan den första omdragningen äger rum i alla fall) skulle gå till en blogg som vill marginalisera den och kanske till och med be myndigheterna ta en titt på den. Eller vad säger jag?! Var kom det ifrån!? För Guds skull... som en ung bekant säger: Orka!

Hello World

Enligt Expressen, Aftonbladet, DN och Svenskan x2 har någon hittat cd-skivor på regeringskansliet som innehåller flera års trafikloggar som även täcker in dagarna efter tsunamin. Trafikloggarna är alltså information om vilka ip-nummer som har gjort vad i systemet, inte själva datan (tex mailen) som har skickats. Tydligen hade informationen på skivorna begärts ut av KU i samband med tsunamiförhören, men aldrig lämnats ut!

Det här är ju fruktansvärda nyheter! Helt seriöst alltså. Jag är inte sarkastisk nu. Vad i helsefyr har regeringstjänstemännen gjort nu för att dra fram ett vagt tsunamikort igen?!

Men det är lite positiva nyheter i alla fall, för när den totala övervakningen av oss sker lagligt kan vi åtminstone vara säkra på att informationen hanteras korrekt och aldrig kommer på avvägar. Det var däremot sarkasm.

Leka doktor

Doktor Kjöller diagnosticerar sveriges ryggpatienter i gårdagens signerat i DN. Jag har också lekt doktor i mina dar, fast aldrig med riktiga patienter, och aldrig offentligt på ledarplats. Så det här, lite mindre genomtänkta inlägget om folkhälsa fick mig att skruva på mig av generat obehag.

Fast det finns en positiv sida på pinsamheten. Om Hanne K blir utbränd och tappar förmågan att skriva kloka texter för dagstidningarna kan hon säkert få jobb som förtroendeläkare åt försäkringskassan. De kan också diagnosticera patienter schablonmässigt med otillräckligt informationsunderlag.

Modern aktivism

henkje skrev en uppskattande (tror jag... kanske... nåja, hursomhelst) kommentar till det förra inlägget om Carina Rydbergs skamfullt snöpta aktivism...

Modern aktivism = narcissism. Precis som Rydbergs handväska så är hennes facebookgrupp ett sätt att visa vilken sorts (smakfull, rättfram, omtänksam...) människa hon är. "Den iranska jounalisten borde självklart inte avrättas men det viktiga här är meeeej, bara meeeej." Med internetbanker slipper man gå till den riktiga banken, med facebook slipper man engagera sig på riktigt...
Tack för att du uppmärksammade mig på en av den moderna människans sämsta sidor, banal! Gillar långt ifrån allt du skriver men det här borde fler uppmärksamma....Vilket låste upp en association jag inte kunde komma åt när jag skrev det inlägget. En amerikansk student blev nedtryckt och elchockad av poliser när han besvärade John Kerry med för många frågor på ett störigt sätt under en föreläsning på skolan. När Stephen Colbert och hans författare tog upp händelsen gjorde de det utifrån hur åskådarna reagerade. Då lade de ut texten om modern aktivism, och hur effektivt det egentligen är att skriva på någon site att man stödjer det ena och är emot det andra.

För den som inte är bekant med Colbert och segmentet The Word så håller han en monolog om en aktuell företeelse, där textskylten bredvid honom agerar kontrapunkt.

Det går inte att bädda in video från Comedy Central här, så ni får nöja er med en länk till videoklippet från The Colbert Report den 27e oktober 2007.

Ps. STOPPA BARNPORREN PÅ INTERNET!

Wtf-känslan igen

Carina Rydberg tycker att svenska Amnestys medlemmar skall lämna organisationen. Hon skriver om det i en debattartikel i Expressen. Min uppmärksamhet fångades. Vad är det nu för oegentligheter som skall avslöjas tänker jag. Men under stora födslovåndor föder berget en råtta. Amnesty har haft den dåliga smaken att inte länka till Rydbergs facebookgrupp.

Seriöst?

Har du slagit upp ordet narcissist någon gång?

Visserligen är gruppen ämnesrelaterad då den är ett upprop för att stoppa avrättningen av en kurdisk journalist i Iran. Men vad tror du att medlemskap i din facebookgrupp kommer att ha för inflytande på Irans regering som Amnestys verksamhet inte har? Och du begär att jag skall lämna Amnesty för att de inte vill förvandla sin site till en länkfarm till facebook, myspace och bloggar?

Hur kom det tramset ens ut i tryck?
Ps.  Amnestys site har 6 artiklar om journalisten på sin hemsida, varav den senaste kom den 13e november.

Livet är en fest


Det är lite ståhej kring skånska socialförvaltningars beslut att inte betala ut några pengar innan jul. Enligt en artikel från TT motiveras det med att de alltid betalar ut pengar den 27:e och att folk har svårt att hushålla med pengar ändå.

Å ena sidan har jag svårt att förstå varför någon upprörs över att så är fallet. De som får socialbidrag har inget arbete, ingen arbetslöshetsförsäkring eller några andra resurser eller utvägar. De är politiskt försvarslösa och har varit konstant måltavla för hårdare-tag-retoriken de senaste 10 åren. Och individens jul har inget konkret samhällsvärde som motiverar ett mjukare handlag. Om man skall vara krass alltså. Så det är inte enstaka tjänstemän som bär ansvaret för det här beslutet. Tjänstemännen agerar utifrån sina förhållningsregler. Ansvaret finns hos samhället i stort, hos dig och mig.

Å andra sidan finner jag motivationen till beslutet djupt störande: Tvärtom är det ju många som har försörjningsstöd som har svårt att hushålla med sina pengar. Jag kände inte till att man blev omyndigförklarad när man förlorade förmågan att försörja sig själv. Men det är väl ett pris man får betala för att livet skall vara en fest.

Dagens Nelson

image380


Det har hänt några gånger att det kommer in folk på akuten med föremål som har fastnat i ändtarmen. Det är lite komiskt. Men ursäkterna de gör för att förklara hur föremålen har hamnat där är väldigt komiska. Oftast har man råkat sätta sig på grejen utan att se sig för, men det finns även lite mer kreativa förklaringar. Som den här mannen i Pakistan som säger sig ha blivit rånad på sina två bufflar medelst en pepsiflaska i röven!

Rent fysiskt är det ju trovärdigare än att man har råkat sätta sig på en flaska hårskum i duschen, men i väntan på rapporter om en våg av rån av sodomitbanditer i Pakistan lutar jag mig tillbaka och säger HA-HAA!

generande

När folket.se skrev om valresultatet bland eleverna på svenska för invandrare kunde jag inte släppa känslan av att det kändes som om att kommentarerna handlade om små särskolebarn. Tre personer hade röstat på Sverigedemokraterna, trots att de inte var med i debatterna som föregick valet. En Eva Lindell som kommenterade valet förklarade det såhär:

Vi tror att de har läst fel på valsedlarna. [...] Det är nog lätt att bara se orden demokrater och Sverige och rösta utifrån det.

Det är ett antagande jag reagerar på. Tror hon inte att invandrare kan falla för dumretorik, hålla med om att kriminella blattar ska ut och rösta mot sina egna intressen? Som om att det inte är möjligt att få folk att rösta mot sina egna intressen i det här landet. Är det mer bekvämt att betrakta dem som primitivt förargelselösa

image379

barnliknande varelser än som sverigedemokrater?


Artikelförfattarens avslutning kändes inte heller så fräsch. En kurdisk man ville inte svara på vad han hade röstat på, vilket fick Lisbet Svedlind att avsluta artikeln med ett moderligt

Men vad han röstade på i stadshuset i Eskilstuna i går valde han att behålla för sig själv.
Han visste att ingen har rätt att få reda på det. Han höll på valhemligheten.

 
Totte är redan fem år och snart är han stora karln. Han kan äta med bestick och knyta skorna själv och vet att han får hålla vad han röstar på hemligt. Det är så genant.

Criswell predicts... 2010

Nu har opinionsundersökningarna varit så entydiga så länge att det krävs i princip ett angrepp mot landet för att regeringen skall kunna generera stöd nog för att vinna valet 2010. Så jag har extrapolerat hur det kan se ut på annonstavlorna på stan någon månad efter att nästa regering har satt sig till bords...


image376


image377

image378

Dagens andra citat

Det enda definitiva fusk vi med hygglig säkerhet kan fastslå är naturligtvis de fall där någon fälls i domstol. Men de är så försvinnande få att de inte rimligen kan fånga omfattningen av fusket, tror myndigheterna. Därför använde sig försäkringskassan, i sin förra stora rapport om fusket för ett par månader sedan, istället av antal polisanmälda fall
[...] Att räkna polisanmälningar skulle [...] innebära, att om kassan satte igång och anmäla av bara tusan - vilket är precis vad man gjort de senaste åren - blir resultatet att fusket ser ut att öka, utan att någon annan förändring av verkligheten ägt rum.

(Aftonbladet kultur)


Äntligen börjar fuskretoriken kring socialförsäkringarna kritiseras av fler än några tokiga bloggare som fixerat sig vid desinformation och falsksinnad propaganda!


Dagens Citat

Sverige har goda förutsättningar att dra nytta av den ökande globaliseringen. Det finns en välfungerande och effektiv byråkrati, korruptionen är låg och förtroendet medborgarna emellan högt. Det finns därför all anledning att tro att Sverige kan locka till sig attraktiva investeringar. Att lyckas med detta innebär emellertid inte lösningen på välfärdstatens problem. Vår rapport visar att det paradoxalt nog kan förhålla sig precis tvärtom och att den svenska välfärdsstaten därför måste anpassas för att kunna behålla sina grundläggande element.Dagens citat kommer från slutklämmen i en märkvärdigt intrikat debattartikel i DN. Jag citerar den just för att artikeln är så snirklig att det inte är helt lätt att förstå vad det är författarna egentligen skriver. I mina prövade ögon ser det ut som om att de hyllar Sverige (står i givakt), globaliseringen och våra chanser att excellera i globaliseringsmaskinen. Det ser ut att leda in i ett mystiskt bristfälligt resonemang om att det vi kallar välfärdsstaten idag av någon obskyrt förklarad anledning kommer att stöta på någon sorts diffust definierat problem i samband med ett framväxande "låglöneproletariat". Det är tydligen hemskt paradoxalt. Slutsatsen verkar vara att man måste ta bort välfärden för låglöneproletariatet för att behålla välfärden för alla. Och där landar jag i att jag uppenbarligen inte har förstått ett enda ord av debattartikeln. För om fyra personer skulle kläcka ur sig ett sånt resonemang tror jag att den korrekta termen vore masspsykos.


Så vad skriver dom egentligen!?!?!? Och kan ingen erbjuda dem en kvällskurs i att skriva begripligt? Jag märker i efterhand att det inte bara var jag som lyckades tyda inlägget på ett motsägelsefullt sätt: Men när det gäller badlands hyena handlar det i alla fall om uttalad satir, så det är en enklare text att ta till sig. Man vet när man skall skratta.NamnsdagNaima har namnsdag idag

in the groove


Jag satt och youtubade trackslistan ... för att se vad som spelas mest just idag. Shit. Det var både explikativt förvånat och en beskrivning av hur jag uppfattade sångerna från Timbaland och Uggla och allt vad det var. Jag är konservativ och räddhågsen eller whatever, för det här var vad jag flydde till för att dras in av musik och känsla......känslan av protest, av uppror och framtidstro som genomsyrar dekonstruktionen av star spangled banner. En höjdpunkt i en tid då allt fortfarande var möjligt. En tid av konflikt och paranoia som idag, men där burdörren ändå aldrig var på väg att slå igen som den är nu. Då levde ännu kampen för frihet åt alla. Idag eroderas friheterna våra föräldrar vann åt oss allt mer för varje dag. Vi går resolut mot total kontroll av varenda individ och långsamt ökande befogenheter hos myndigheter, som tror att de kan hantera det idag, imorgon och om tjugo år. Den nya medeltiden breder ut sig över världskartan som en sociopolitisk pest.

Vad gör den katolska kyrkan?Louis CK är en aktiv medlem av Youtube. Sweeeeet!

Fusk

Stockholms finansborgarråd har sjukskrivit sig på grund av alkoholproblem. Enligt tidningen Arbetsliv är hon väldigt trendig när hon gör det. Alkoholproblem är enligt tidningen en av de dominerande orsakerna till de senaste årens ökning av långtidssjukskrivningar, även om det inte är direkt synligt i statistiken. Och det är ju ökningen av långtidssjukskrivningarna, och det utanförskap det medför som var en av finansborgarrådets partis käpphästar i valet. Inte nog med att det var ett tecken på inkompetent hantering av individer som egentligen kan arbeta om man nagelfar dem, de fuskar säkert också.

Så kom igen Kristina Axén-Ohlin! Ta några promenader över helgen och börja skola om dig till brevbärare på måndag. Då får du promenera varje dag, och det är bra för dig. Det viktiga är i varje fall att du arbetar. Annars är du en symboliskt laddad del av problemet med det här samhället... enligt den förhärskande, knappt oemotsagda generella sanningen om allting alltså. Eller låter det för hårt nu när det handlar typ verkliga människor?

Frihetsgarant

Jo men visst är fri tillgång på skjutvapen det bästa som kan hända ett samhälle...

Det kom ett svar

En bloggare som kallar sig Banal menar att vi måste ha hittat på egna definitioner av de vänsterbegrepp vi använder. Ganska sorlig läsning om jag får säga det. Som om vänstern skulle ha ensamrätt inte bara på medmänskligheten, utan även på svenska språket. Nej, vet ni vad, någon måtta får det allt vara. Förresten betyder ordet solidaritet enligt SAOL "hålla ihop/att göra gemensam sak". Det gör människor bäst av fri vilja. De som föses samman av staten är det omöjligt att säga om de är solidariska eller inte, men en sak är säker: det är betydligt lättare att vara solidarisk om det inte är någon annans ansvar.

(
Johan Pettersson/Svart på vitt)
För det första kan du inte göra vänstern otjänsten att gnälla på dem för vad jag skriver.


För det andra gnällde jag inte över det politiska innehållet i posten, utan den FORM och METOD ni har valt att försöka föra fram (eller obfuskera) det med. Den är helt och fullt förtjänt av min elaka beskrivning, som man inte heller kan påstå försvagas av oförmågan att göra den distinktionen.


För det tredje är solidaritet, dess uttryck och motiv tre olika saker, även om en del verkar vilja låta påskina något annat. Att organisera det via skattsedeln kan man se som oengagerat och påtvingat, men även som ett långsiktigt rationellt egenintresse hos de sämre bemedlade. För egen del hade jag nog dött som barn i ett system där man bara betalar för sig själv och får lita på vänners och främlingars välvilja/medmänsklighet om man inte kan det. Jag är medveten om att man kan använda det som argument om fördelarna med ett sånt system, men jag är jävig just där. Men det är i alla fall very beside the point.


De mer filosofiskt lagda kan se det som en inskränkning av individens valfrihet. Men filosofiska tvistemål om negativ vs positiv frihet och den extatiska frivillighetens eldorado har ingenting med solidaritet som sådan att göra. Eller livets förutsättningar för den delen heller. Inom rimliga gränser är det oviktigt för en genomsnittlig människa i ett genomsnittligt liv att tvångsmässigt uttagen skatt går till tex sjukvård för alla. Eller arbetslöshetsförsäkring. Eller något annat som är fördelaktigt att veta att man har att tillgå när man inte flyter fram på ett fantastiskt nätverk.

Så... "att hålla ihop, att göra gemensam sak" rimmar illa med kompartementalisering av individen i en dislokerad bubbla av ett marknadsanpassat robotiskt egenintresse för stunden. Därför hävdar jag att ni har definierat om begreppet för att dels passa er politiska agenda, och dels för att usurpera vänsterns språk och ikonografi, på det nedan beskrivna sättet, i en framryckning på det retoriska slagfälet ni verkar tro er leva.


Det sjuka i dagens politiska klimat är att ni säkert kommer att läsa det jag skriver som om att jag vore en hårdnackad socialist. Det är som ett 1968 revisited, där folk tävlar om vem som kan vara mest renlärigt liberal på ett sätt som Lukas Moodyssons barn kommer att driva med i en film om 25 år.


Blä

På blogg.se kan man

...inte klippa och klistra text hur som helst om man inte använder internet explorer. Med firefox får man upp ett inmatningsfönster att klistra in texten i, varpå den matas in - utan radbrytningar.

...inte använda länkverktyget med firefox eller safari, men det funkar med internet explorer

...inte kommentera hur som helst, ens om man är bloggens upphovsman. Åtminstone inte i firefox.


men jag vill minnas att det stod att man helst skulle använda firefox en gång i tiden.Jag börjar bli trött på den regredierande användarvänligheten. I den här takten får man säkert börja använda mekaniska switchar för att mata in textens ascii-kod som binärkod om 3-5 år.

Riktig solidaritetVi har fått nog. Världen är inte rättvis. Det suger, men vi köper inte de sanningar som andra prackar på oss. Vi tror inte att vänsterns lösningar funkar, vi är övertygade om att våra gör det. Vad tror du?


(Från CUFs kampanjsite riktigsolidaritet.nu)Vad tror jag? Helt ärligt? Mitt intryck är att personerna bakom siten är identitetslösa, cyniska idioter. Varför gör jag det? Jag ser dem som identitetslösa för att de försöker usurpera vänsterns språkbruk och ikonografi istället för att komma med något eget. Jag ser dem som idioter för att de antingen inte vet vad de här orden betyder ... eller så hittar de på nya definitioner av orden för att de ser sig själva som fria och gränsöverskridande. Eller nåt. Och jag ser dem som cyniska för att de tror att mottagaren (jag i det här fallet) är så dum i huvudet att den köper deras valpiga initiativ:

Jaag vet! Vi målar en bild av en ung, arg liberal som knyter näven mot handelshinder och välfärdssamhällets initiativhämmande bojor! Och vi gör det så att det ser ut som vänsterpropaganda! För det är den estetiken som går hem bland kidsen! Då måste de ju se ljuset. Det är ju det här som är solidaritet, egentligen, typ, tycker jag.

Visserligen är jag inte ett av kidsen som jag antar är målgruppen för det här initiativet. Men ffs, det är så skämmigt att till och med mina kinder blossar av genans. Och ärligt talat, räcker det inte med att det kommer revolutionspatetisk grafik från ett politiskt håll? Speciellt när CUF inte ens är särskilt revolutionära av sig. Vågar man fråga vad ordet trovärdighet betyder nuförtiden?

Vad tror jag? Jag tror att det blir IG i ordkunskap, bild och retorik. Men bli inte deppiga för det. Ni kan alltid starta en site som säger att IG egentligen betyder super funky excellent yeah och illustrera det med imitationer av blaxploitationillustrationer från 70-talet. Då skulle alla inse att ni egentligen är coola som fan.

Tvi vale

Jag skulle vilja passa på att tacka Göran Skytte för att han har öppnat mina ögon i dagens ledare i svenskan: Självklart är det den som köper tjänster svart som är offret i det obeskattade utbytet. Offer för ett hänsynslöst utbud av förbjudna lockelser, som de inte har styrkan att stå emot. Det måste ju vara som för en man att få se en kvinnas nakna armbåge och överkommas av lusta. Jävla barnpassare, städare och byggarbetare! Ni har förstört landets moraliska ryggrad, era sedeslösa fresterskor! Tvi vale!

Skjut mig

Livet efter 30 är .... preppy? Rivieraturist? Fuck. Då klär jag mig hellre som en sjuttonåring för att se lite mindre skämmig ut. Life is cruel.

I hate to say it...

Nämen, ser man på! En artikel i DN som säger att både skatteverkets och försäkringskassans utredare menar att den massmediala bilden av socialförsäkringsfusket är grovt överdriven... och att bortfallet av skatteintäkter på grund av svartjobb (vilket verkar vara moderata politikers paradgren i specialolympiaden) kostar landet mångdubbelt mer.


Socialförsäkringsminister Cristina Husmark har sagt att 20 miljarder kronor fuskas bort inom hennes ansvarsområde. Försäkringskassan menar att det är 1 miljard kronor på grund av fusk: Fem procent av propagandamaskinens "fakta".


Det är i och för sig ingen struntsumma. Det motsvarar ungefär 175kr per person i arbetsför ålder. Men det är jävligt långt ifrån den galna statistik vi ständigt matas med... och det är bara 1,5% av det projicerade skattefusket med svartjobb. Och ändå är det socialförsäkringsfusket som regeringen satsar i särklass mest på att bekämpa, både retoriskt och resursmässigt.


Men det är ju klart. Det senare är ju bara ett misstag man helst lägger bakom sig när man blir påkommen om man tillhör den lagstiftande församlingen och dess tjänstemän. Och ingen är perfekt. Och journalister är elaka människor som hänger upp sig på småsaker och häller grus i maskineriet när de granskar makten.


Okej, okej, nog för att det är roligt att pissa på en sittande regering för att de är lögnaktiga dogmatroll, men den förra regeringen måste också få cred för att ha varit med och underblåsa den här kampanjen mot socialförsäkringarna. Det var till exempel (S) som tillsatte fuskfinnargeneralen Curt Malmborg, vars främsta uppgift verkar ha varit att hamra in fuskmedvetandet i oss. Starkt jobbat!

Hur osannolikt kan det egentligen ha varit att en katastrofbild av trygghetssystemet från en ideologisk plattform som vill skrota det skulle vara falsk?  Och hur kan man vara så naiv att man tar sån propaganda på allvar? För att vara ett folk som reagerar starkt på fusk och andra ekonomiska oegentligheter svalde vi bilden av oss själva som stora vanefuskare väldigt lätt. Kanske är det sant att man har de politiker man förtjänar.


Arrrrrrrrrrrr

Här finns en trevlig liten krönika om programvara med öppen källkod. Jag har bara två invändningar; GIMP suger åsneballar, om jag får tillåta mig en svenglifiering. Den gör åtminstone det när man redan kan arbeta i Photoshop. Jag är kanske konstig på det viset, men jag vill inte lägga några år på att lära mig att göra det jag redan kan göra i en ny arbetsmiljö. Den andra invändningen är att Linux inte är särskilt användarvänligt om man skall göra något annat än boota och skriva brev. Än så länge.

Och innan du säger något; jo jag känner till GIMPshop. Jag har inte provat det än, men jag misstänker att om det verkligen kunder ersätta Photoshop så hade man hört om det på fler sätt än man brukar göra nu.

Vanans makt och det irrationella i att frångå etablerade interface-standarder är nog så hämmande för en frivillig massflykt till Linux bland privatanvändare som fri tillgång till etablerade program.

Love is in the air...space
När Dick Cheney mötte Lynne.

Rummy UncutPresskonferenserna du missade

Dagens fuckhead

Dagens fuckhead är Roland Poirier Martinsson på svenskans ledarsida.

Det är en hyfsat grov förolämpning som borde reserveras för särskilt korkade företeelser. I ledaren skriver Roland att han inte har något emot homosexuella, att det är fel att diskriminera dem och obegripligt att hata dem. Det kan givetvis bara sluta i att homos inte skall få gifta sig i kyrkan. Lite småbigott, men inget att uppröra sig över. Kyrkan har sina symboler och traditioner och det är i princip upp till dem hur de vill hantera dem. Juridiska äktenskap är en annan fråga. Det som förärar honom epitetet är att han är katolik och sitter på ledarplats i en rikstidning, hytter med fingret och talar om för protestantiska kyrkor hur de skall förhålla sig till katolsk dogma. Seriöst dude, knarkar du?


För övrigt saknas syndernas förlåtelse inom hinduismen, och de borde verkligen införa en nattvard!

Magic eightball says

Eftersom regeringens tjänstemän verkar vara inblandade i ett underground-konstprojekt med bowlinganknytning tog jag tillfället i akt att fråga min gamla magic eightball (som jag hittade i en låda nu när jag städade) om någon mer kommer att avgå innan valet.

Magic Eightball says: TOO EARLY TO PREDICTDet ser ut som om det blir en intressant fortsättning på alliansens äventyr ... och som att vi skulle behöva ett politiskt satirprogram på tv. Nej, Parlamentet räknas inte som varken eller.

Vem vet vad de säger om hans tribals!

JK Rowlings outade ju Dumbledore härförleden, och det finns de som inte har tagit emot nyheten med lika stor glädje som andra må ha gjort...


image376

Det krävdes ett helt år och £500 för Paul Croft att få en tatuering av Dumbledore på ryggen. Nu blir 36-årige Croft bara retad för att han har en ryggvid tatuering av en sagofigur som är homosexuell. Det var bättre förr.

Bilder från nätet
:-O
Se om du kan hitta personen som förmodligen inte har politiska uppdrag i sin framtid...


Dagens citat

Det är länge sedan prinsessan var på Stureplan. Det är flera år sedan, hon arbetar ju


-Hovets informationschef, Nina Eldh insinuerar något?

Occident

Wholesome
Conducive to or characteristic of physical or moral well-being; "wholesome attitude"; "wholesome appearance"; "wholesome food"image374

Wholesome wear erbjuder moderiktiga, själsligt hälsosamma baddräkter för moraliskt korrekta sommardagar på stranden, oavsett om du är en kvinna med traditionella värderingar och rimlig självbild, eller en slampa som visar håret.

Things that make you go ... hmmm?

image373


Det kom sig att jag snurrfade in på MAX-kedjans hemsida och tittade på deras menyer... när jag råkade slänga ett getöga på näringsinformationen. Titta på energi-innehållet i deras GI-burgare. Kanske inte det bästa alternativet för den som vill hålla vikten nere? För jämförelsens skull är det 352kcal i en portion friterade lökringar, och 316kcal i en standardportion pommes frites. Coca cola innehåller 42kcal/100g.

För att undvika missförstånd vill jag även tillägga att det inte finns några getögon i hamburgarna. De använder bara nötkött.

Dagens citat

What do you think about OiNK being shut down?

Trent (Reznor): I'll admit I had an account there and frequented it quite often. At the end of the day, what made OiNK a great place was that it was like the world's greatest record store. Pretty much anything you could ever imagine, it was there, and it was there in the format you wanted. If OiNK cost anything, I would certainly have paid, but there isn't the equivalent of that in the retail space right now. iTunes kind of feels like Sam Goody to me. I don't feel cool when I go there. I'm tired of seeing John Mayer's face pop up. I feel like I'm being hustled when I visit there, and I don't think their product is that great. DRM, low bit rate, etc. Amazon has potential, but none of them get around the issue of pre-release leaks. And that's what's such a difficult puzzle at the moment. If your favorite band in the world has a leaked record out, do you listen to it or do you not listen to it? People on those boards, they're grateful for the person that uploaded it ? they're the hero. They're not stealing it because they're going to make money off of it; they're stealing it because they love the band. I'm not saying that I think OiNK is morally correct, but I do know that it existed because it filled a void of what people want.

Från New York MagazineNot: OiNK var en högklassig fildelningssite för musik som stängdes av polisen häromveckan. Jag känner mig väldigt unleet som aldrig hört talas om den innan den stängdes.

länktips

The Daily Show with Jon Stewart har fått en egen site. Tidigare var det ett elände att gräva sig fram på Comedy Centrals site för att titta på klippen, men nu är det smidigt. Fast de använder fortfarande en icke-standardiserad flashvideofunktion som typ bara går att bädda in i myspace. Kanske.

Veckoslut betyder DISCODANS!
Håll till godo

Harem sökes för landets bästa

Malmös Olle Sundh går inte tillräckligt långt när han föreslår åtgärder för att uppmuntra folk ska flytta ihop som par eller för kompisboende för att lösa bostadsbristen i stan. Nej, för att frigöra bostäder på en funktionell nivå behöver vi konvertera till Mormonism och anordna flergiften i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Helgon. Prångla in fyra eller fler personer i landets ettor och tvåor, så löser sig bostadsbristen på riktigt.

Schysst illustrationTur att man läste hela texten så att man inte gick omkring med falska förespeglingar...


image372


Från Aftonbladet.

Himlen faller!

Är tidens ände nära? Är Jesus på väg tillbaka? Järtecknen står som spön i backen. Civilisationskrockar, klimatförändringar och det här :)

Zombeatles
Braaaaaaains

Genom spegeln

Jag tittade lite på vilka ämnen som var populära att skriva om enligt bloggportalen knuff...


Halloween
(wiki) - 17 blogginlägg


Björklund utesluter inte klädregler (SvD) - 23 blogginlägg


Ulrica Schenström avgår (SvD) - 25 blogginlägg and counting


Politiska bloggar en flopp (DN) - 95 blogginläggI den sistnämnda artikeln hade Elin-Anna Labba mage att antyda att bloggar, även de politiskt orienterade, mestadels är en affär för andra bloggare.


RSS 2.0