Dagens Citat

The long term strategy is to power our automobiles with something other than oil... something other than gasoline, which is derived from oil.

-George W Bush i ett tal inför Renewable Fuel Association

Varför?mopedist

Varför är det inte skottpengar på mopedister och lättmotorcyklister i bostadsområden?

Bloggtoppen

Jag tror att bloggtoppen försvann för att den styrdes av fildelande terrorister, och att servrarna fördes bort av CIA på omärkta flygplan för svart förvaring i Polen tills all information har extraherats från dem.

Dagens citat

Germany - the great 20th-century power that said, 'Ditch Einstein, get Hasselhoff'.

Conan O'Brien

de luktar illa i eld

Katten har hunnit få två fästingar på lika många veckor den här säsongen. Jag avskyr dem. De är nästan lika päkkliga som Runar. Och lika meningslösa i ekosystemet.

Konspiration!!

Glöm teorier om att George Bush är en rymdödla, att någon hade monterat in demoleringsbomber i WTC7, att militären sköt ner planet i Pennsylvania och själva sprängde Pentagon, eller att det var obemannade missiler som träffade WTC-tornen - här kommer galaxens största konspirationsteori!


Ps. Stackars Ewoks. De var irriterande, men förtjänade inte detta.

From Austin With Love

Infiltreras pro life-rörelsen av listigt subversiva kontraelement? Jag såg precis en kvinna från Austin, Texas på tv. Om jag skall hänfalla åt stereotyp klassificering så hade hon ett obegåvat och religiöst introvert utseende. Min minnesbild placerar henne i neonfärgade kläder. Hon och några andra kvinnor stod och ryckte i ett staket utanför en abortklinik och försökte övertyga presumptiva patienter om att de inte borde gå in på kliniken. Aktivisterna var nog utvalda för sina outhärdligt genomträngande röster. Möjligtvis för att deras klädsmak gör det omöjligt att missa dem på en halvmils avstånd också. Vid något tillfälle skrek kvinnan IF MY MOTHER HAD HAD AN ABORTION I WOULDN'T BE HERE! Menar hon allvar? Hur skulle det inte kunna vara något positivt?

Nu har det hänt igen

Jag kan inte låta bli att uppröras över alla våldtäkter på krogtoaletter nuförtiden. Det går inte en helg utan att någon råkar ut för det. Storstäder, småstäder, överallt. Är det inte dags att förbjuda toaletter på krogen snart?


koma

tcp
The language that you use reacts like chemicals, var den  första raden som började dra in mig i Suedeträsket. I  efterhand ser jag en tydlig gränsdragning mellan tiden före  och efter den raden. Det var som igår. Det var i och för sig  nästan igår. Jag hade klarat mig genom hela nittiotalet, och  halva det innevarande decenniet innan jag fastnade. Det verkar tematiskt tillrättalagt att Brett Anderson skulle sjunga obsessions in my head don't connect with my intellect när ljudspelaren mot bättre vetande stod på repeat. Men vad gör man när det man har ett par kilometer hem i tio natriumbelysta minusgrader? Vad gör man när man har  lyssnat på samma gamla låtar i tre månader och hittar något annat? Kan man klandras för att man  griper tag i det ospelade som vore det ett vasstrå? It's connected to  the hip sounds, and it moves with the underground. Den raden  borde ha satt igång ett högljutt varningslarm. Men det  sprakade bara lite i det efter åratal av östtysk skötsel. Så jag tog  textraden som ironi och ignorerade spraket från larmet. Vid det här laget borde det stå klart att jag inte vet vad jag skriver och jag bara kladdar på måfå nu när jag inte kan sova. Jag hänger mig åt osammanhängande kitsch för att hålla fingrarna vid liv. Mina filosofer drömmer varken om himmel eller jord längre. De spelar nintendo på en plottrig strand i Venezuela där  ingen märkligt nog har rånat dem än. Man rånar kanske inte  filosofer där. Man borde inte göra det någonstans. Det man får ut av dem står lågt i kurs hos den speciella krets av hälare vi talar om. Egentligen talar vi inte ens om dem. Det är bäst så. Nu är det inte så långt kvar. Snart är jag hemma och får vila. It's the way you don't read  Camus or Brett Easton Ellis. Yeah the PCP you use, it stings  when we kiss. Det var den raden som drog ner mig och blockerade vägen tillbaka. Det var abstrakt, det var vackert, det var obegripligt och det skakade om  mig. Kanske var det kastvinden som drog minusgrader genom  kläderna som skakade om mig. Den var i alla fall kapabel till det. Men även om mitt huttrande var av prosaiskt ursprung, så var det en ödesmättad rad som jag ofta återkom till. Ända fram  tills att jag förstod att han egentligen sjunger the TCP you use,  it stings when we kiss, och syftar på ett antiseptiskt  munsköljningsmedel. En del av magin dog där, trots att jag  inte är fjorton år längre. Men jag är för trött för att fästa mig vid det. Språket jag använder har inga kemiska reaktioner. Ängladammet du inte använder sved inte  när vi inte kysstes, och munsköljningsmedlet gjorde det inte heller.  När morgonljuset visar oss som vi är, gömmer sig besattheten i  trossbottnar och mellan kuddar i gamla soffor och väntar på  att skicka fram en råtta för att dö. Nu är jag lite yr och  vet inte vad jag skrev i meningen innan, så du får skylla sig  själv om du har läst ända hit. It's called insomnia, can you  handle it?


Avslöjande film


Vad är det egentligen för något som Donald Trump har på huvudet?

Andra favoritbloggar

Eftersom jag är för snål för att pröjsa för det här, så får jag nöja mig med tio megabytes utrymme (varav sextio procent är använt nu). Jag kan inte redigera texten i marginalerna heller, så därför får jag göra ett litet inlägg om en av mina nya favoritbloggar. Den uppdateras tyvärr inte så ofta som den borde, men det tar kanske tid att skicka inläggen från där han bor. Språkligt sett skulle den kunna bli en nobelpriskandidat om några år ... dels för att akademien gillar att ge pris till folk som inte skriver romaner eller lyrik nuförtiden ... och dels för att den är skriven på ett språk som bara Horace kan ta till sig med full behållning.

Blågg

Typ saker från igår eller nåt, typ

 • Skippade frukost
 • Missade fyra sporadiska skyfall
 • Plockade årets första fästing
 • Såg Tiina Rosengren i Lund
 • Blev alldeles nästan påkörd
 • Blev ... uhm ... tafsad på
 • Fick veta att män skall vara glada om kvinnor tafsar
 • Ifrågasatte det, men togs inte alltid på allvar
 • Åt en havererad mexihamburgare på mcdonald's
 • Fick en fråga om min son skall ta körkort snart
 • Muttrade något om min ålder
 • Funderade på att köpa ansiktskräm
 • Blev anklagad (!) för att vara marknadsföringschef
 • Spöade folk hårt i backgammon
 • Skrev dålig poesi (med reservation för att kalla det så)
 • Hittade Dexter Gordons One Flight Up i skivsamlingen
 • Blev gladPrinciper über alles

Hellre död än knarkare. Vad säger det om värderingarna hos läkemedelsbranschen, läkarkåren, läkemedelsverket och beslutsfattare när billiga men narkotikaklassade preparat utan allvarliga biverkningar byts ut mot nya dyra preparat med potentiellt livshotande biverkningar?

I want to sex you up


Wankers of the day. Totally. Literally.


Sveriges mest sedda film

Den mest sedda svenska filmen 2005 var ... PISTVAKT! Inte konstigt att filmproducenter och finansiärer inte respekterar publiken. Vi har bara oss själva att skylla för att det görs så mycket dålig film i det här landet. Men om ändå man skall tjata .........


Recept för en framgångsrik svensk film- och biobransch
 • Gör om produktionsmodellen för en lägre budget
 • Satsa mer på manusutveckling (viktigast)
 • Sänk biljettpriset till 50kr, utan rabattkort och krångel
 • Gör det enklare att köpa biljett utan köer och avgifter
 • Anpassa visningstiderna på biograferna mer
 • Håll bättre ordning i salongerna
 • Blockera mobiltelefoner

Och om jag skall släppa fram fransmannen i mig
 • Lagstifta multiplexbiografer att ha ett visst antal svenska filmer på repertoaren
 • Extra marknadsföringsavgift på film (vi betalar redan en filmstödsavgift på biljetten)
 • Låt avgiften subventionera distribution och marknadsföring av liten svensk film
 • De här punkterna förutsätter att de första punkterna implementeras först

Reklam man aldrig får se

Image Hosted by ImageShack.us


Vad skall man göra när man inte kan sova om inte lite spritreklam?


Dagens citat

Men det fanns personer i sällskapet som Amanda uppfattade som konstiga

En trädkramare talar ut

Användarvänlighet och teamkänsla

Image Hosted by ImageShack.us

Going south

South Dakota har infört ett förbud mot aborter. Det är tragiskt ur flera synvinklar. Jag ser framför mig hur sjukvårdsbudgeten kommer att explodera när genetiska fel hos alla inavlade bebisar skall behandlas. Det är allvarligt talat motbjudande att se hur de falska profeterna utnyttjar en stat med väldigt många fattiga och lågutbildade, oförmögna att se efter sina egna intressen för att tvinga fram sin perverst drakoniska vision av himmelriket.

Meningslösa Listor #8

Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

 1. Uwe Boll
 2. Uwe Boll
 3. Michael Bay
 4. Paul W.S. Anderson
 5. Renny Harlin
 6. Stephen Sommers
 7. Richard Curtis
 8. Björn Gunnarsson
 9. Keenen Ivory Wayans
 10. Roland Emmerich
Det var som fan


 
Your Unconscious Mind Is Most Driven by Love

Your instinct to love and be loved is rooted very deeply in your subconscious and affects most of the decisions you make in life – whether you are aware of it or not. You inspire people to experience their true feelings of love and act kindly towards others. You also value your personal relationships more than most people.

Your unique capacity to love may be greater than those around you, which means you may have more to give in relationships than your friends or romantic partners do. Your psyche is very rich; the more you learn about it, the more you will understand who you really are...Vilgot Sjöman

Vilgot Sjöman blev arg när jag tyckte att Jag är nyfiken, gul hade ett abrupt slut. Jag minns inte om jag hade sagt att jag verkligen gillade att filmen inte höll någon om ryggen, utan sparkade på alla. Jag tror att jag hade det, men är inte säker. När han blev arg kändes hans ögonbryn väldigt hotfulla och tiden stannade i någon sekund. Det var tur att jag råkade sitta ner då.

1924 - 2006

Dagens citat

Image Hosted by ImageShack.us

born into this
into hospitals which are so expensive that it's cheaper to die
into lawyers who charge so much it's cheaper to plead guilty
into a country where the jails are full and the madhouses closed
into a place where the masses elevate fools into rich heroes

ur Bukowskis Dinosauria, we

Skönt att veta

Det är skönt med oberoende smarta människor som vet att upplysa folket om viktiga saker. Nu vet jag till exempel att om jag någonsin mår dåligt på jobbet, så beror det på att jag inte kan få sparken bara sådär. För böfvelen, ner med lagen om anställningsskydd! Riv upp denna vidriga folkhälsofiende! ...Hm, ja just det. Har den någon praktisk funktion över huvud taget idag? Annat än som ramverk för alla undantag alltså?

Bästa krönikören

I Sigges omröstning om vem som är sveriges bästa krönikör leder (för tillfället) Linda Skugge efter att ha råkat nämna i sin blogg att Johan Hakelius ledde omröstningen i förmiddags. Så om hon är Sveriges bästa krönikör, med sina egenskaper ... vem vore då världshistoriens bästa krönikör? Jag gick som professor Balthazar i flera sekunder ... och så kom jag på det!


Image Hosted by ImageShack.us


Gnaaah!

ryanair

Normalt avskyr jag reklam som förmedlar eller förstärker negativa attityder, eller som begår etiska övertramp. Den här annonsen är fel på så många olika sätt, men jag kan inte låta bli att skratta åt den. Det stör mig att jag betraktar den som satir, eftersom satiren förlorar sin trovärdighet när den försöker sälja in något annat än ett mer eller mindre sofistikerat hånskratt mot de som sitter i maktens fåtöljer. Egentligen borde Persson och Freivalds borde få ut skadestånd för det här, men ... men ... men ... gnaaah!


Fuckadoodledoo

Fick veta att det finns en liten chans att jag är släkt med George Bush på ett sätt som är något lite närmre än man är cellbiologiskt släkt med en petunia. Men bara lite närmre. Liknelsen känns förresten inte helt inadekvat. Nåja, jag kan i alla fall trösta mig med att jag inte är familjens svarta får längre i så fall.

Fore!

Och så kallar man AMS-sysselsättningar för vuxendagis ...


Jag skulle kunna tänka mig ett så välavlönat kneg utan krav på kognitiv kompetens.

Tysk prostitutionprostitution


Då som nu

DN skriver om Klas Åmarks dystra beskrivning av Sveriges undfallenhet för nazityskland. Tyska desertörer skickades tillbaka, motståndsmän sattes i interneringsläger och massmedierna var protyska och undanhöll nyheter om övergrepp. Påminner det inte väldigt mycket om vår undfallenhet för dagens stormakt när det byggs upp ett paranoidt övervakningssamhälle på order västerifrån, när misstänkta terrorister utan laga ordning lämnas över till CIA, när det kompenseras i efterhand genom att lagar instiftas om utlämning av misstänkta personer (oavsett nationalitet) till främmande makt, och när  amerikanska krigsförbrytelser slätas över och glöms bort i pressen ... om de rapporteras överhuvudtaget? Skillnaden är förstås att jag inte riskerar livet genom att skriva det här. Än. Hm. Hm. När jag tänker efter så liknar situationerna inte alls varandra. Jämförelsen mellan en fasciststat och frihetens fyr i världen är helt körd i diket! Vilket väder vi har!

Dagens fråga

Varför skall Linda Skugge och hennes imbecilla fans behöva 
lägga sig i om eller varför Kayo har genomgått en abort?


I Amerika

On wednesday (tomorrow), at two minutes and three seconds
after 1:00 in the morning, the time will be 01:02:03/04/05/06.

Dagens citat

"Varje morgon när min treåring vaknar bredvid mig i sängen säger hon:
Mamma, du luktar bajs!"

-Linda Skugge

Syriana

Syriana var en deprimerande film, en riktig ögonöppnare. Man vill inte tänka sig att det ligger till på det viset, men det är svårt att förneka det man ser: George Clooney är snyggare än de flesta även när han är ett skäggigt fetto. Det är fan inte rättvist. Dagens tuggummismak är kanel. Det bränner faktiskt till lite kryddigt i tungan. En mogen smak.

Dagens citat

Fellini's use of crushing boredom as a dramatic device is an original gimmick, and one he has gained mastery of. But like the repetitive drone of trance music, while there may be enough there to sustain some, most will be thoroughly unsatisfied.

-lacus_odii (som lika gärna kunde ha skrivit om Bergmans teatergärning).

Dagens fråga

Kan det verkligen vara sant att dödsdömda amerikaners sista måltid inte får kosta mer än $20?

Äcklet

Efter den etiskt vidriga publiceringen av namn och bild på den misstänkte hagamannen har Expressen gått in stenhårt för att publicera artiklar och löpsedlar vars syfte är att fastslå att han är skyldig innan att ens utredningen är färdig! Och de utpekande artiklar har varit många under de här få dagarna. Syftet måste vara att försvara hyenan Ottos oförsvarbara beslut att publicera informationen. Konsekvensen är att en snaskig tabloid försöker att förvandla sig till en lösnummersäljande ersättning för domstolsväsendet. För att inte tala om att  den identifiering som offren skulle kunna ha gjort saknar bevisvärde nu. Det enda som är helt klart innan domen har fallit i den kommande rättegången är Otto Sjöberg har drivit Expressen så långt från grundarens intentioner att Aftonbladet framstår som en moraliskt högstående publikation i jämförelse. Det groteska är att när han lämnar den brinnande skutan så kommer han att hitta en ny gräddig position istället för att långsamt tyna bort med tuberkolos i en fläckig etta i ett arbetslöshetsghetto när han har suttit av sitt straff, så som han verkligen förtjänar att göra.

Varför inte bara be om ursäkt, avgå, betala skadestånd och ta de eventuella andra rättsliga konsekvenserna som en man (om det patriarkala uttrycket ursäktas)?

Att förlora sig själv

babel

På den tiden jag fortfarande kunde fascineras över udda detaljer mötte jag en man som bara kunde uttala olika droger korrekt. Eftersom jag i skrivande stund precis kom in från en tvåtimmarsvandring i hällregn, var det ungefär 25 minuter sen jag förlorade den fascinationsförmågan. Hur som helst. Jag hade velat luska fram varför han kunde säga lysergsyradietylamid, men inte lysrör, och övervägde en stund att försöka. Men jag insåg att språkförbistringen skulle bli överväldigande, med onödig frustration som följd. Så jag lät det bero. Istället skrattade vi och de andra åt ingenting i en halvtimme. Ibland undrar jag varför jag inte tog upp en karriär som knarkare, och om det är försent att börja nu. Det livet har i alla fall en extremt tydlig mening som driver en framåt varje dag. Man kan inte överskatta sånt. Sen har jag alltid undrat om Sartre blir uthärdlig med rökheroin. När jag hamnar i sådana funderingar brukar jag tänka på José och skärpa till mig. Inte för att jag ser ner på honom eller uppfattar honom som ett varnande exempel. Jag skulle helt enkelt inte stå ut med att umgås med knarkarkarriärister. Språket, kläderna och de andra sociala koderna som definierar grupptillhörigheten skulle stå mig upp i halsen på ett par dagar. Ännu fortare om jag hade blivit flashig AD i Stockholm. Eller chefsredaktör på Expressen. Fy fan.


Ett bra aprilskämt

Ett bra aprilskämt hade varit om Apple, som fyller 30 år idag, hade meddelat att de ansöker om status som religion, för att därmed bli skattebefriade. Fast risken finns förstås att skaror av troende hade belägrat finansdepartementet tills deras religion blivit erkänd. Å andra sidan skulle det vara intressant att se vad som händer med relaterad upphovsrätt när OS X och iTunes får samma status som bibeln. Skulle det komma att ligga en dvd-skiva med OS X i varje sängbord på varje motell i hela världen då?

April april

IDG-tidningen Macworld hade ett roligt aprilskämt som gick ut på att komprimeringsartefakter hos AAC-formatet som används av iPod skadar hjärnan och leder till sänkt IQ. Jag log i alla fall åt det. Men sen tänkte jag, hur står det till med IQ hos de som köper en överdrivet dyr maskin som är menad att vara låst till en specifik programvara för att fungera, köper överprissatta låtar med konsumentfientliga användarrestriktioner, stödjer Apples ambitioner att karva ut ett nischmonopol (till), och som dessutom har dålig drifttid på de svindyra batterierna som måste ersättas efter ett visst antal uppladdningar?

RSS 2.0