Visionärerna

image313


Visste du att Nyamko Sabuni och Göran Hägglund presenterade en text på DN debatt igår?


image314image315

Där lägger de fram tanken på att ideella alternativ till den offentliga vården skall lösa landets vårdproblem genom att erbjuda likvärdig (eller bättre) vårdkvalitet parallellt med landstingen. Ideella initiativ alltså. Vård motiverad av den av nyliberaler så förhatliga altruismen, dvs ren ondska?

image317image316


Det är alltså inte tal om vinstdrivande företag med Partena Cares kvalitetstänk per krona det handlar om? Utan en förespråkad satsning på människors goda vilja från en bred politisk front bestående av representanter från regeringspartierna kristdemokratiska enighetspartiet och batongpartiet liberalerna?




image318

Här finns insikten om att ett samhälle aldrig blir färdigt, men att det gemensamma bästa uppstår när vi gemensamt strävar mot detta mål, avslutar de artikeln med (oavsett vem som egentligen skrev den). Och visst blir det sådär mysigt så att man bara vill kramiza dem? Jag får samma varma känsla av tillit inombords som när moderaterna meddelade att de sadlade om och blev det nya arbetarpartiet. Jag är helt enkelt fylld av den lättnad som kommer av uppriktighet och retorisk renhårighet. Puzz och kramiz för idag.


image321



Kommentarer
Postat av: joel

helt förvånande är det ju kanske inte då det är en av de klassiska skillnaderna mellan socialism och kapitalism (oavsett om den är konservativ eller liberal).
lite otippat så är ju välgärenhet premierat av kapitalister (förmodligen för att de då själva kan välja vilka som ska få hjälp till skillnad från en vettig fördelningspolitik)

2007-07-01 @ 20:56:57
URL: http://on.tehintarweb.se
Postat av: /M

Mjo mja, det är den kristna traditionen i USA i alla fall. Och det här är inte välgörenhet från a till ö. Det skall fortfarande betalas.

2007-07-01 @ 22:03:18
Postat av: Rebecca

Gullegull bilderna är helt genialiskt placerade i inlägget. Du har gjort det igen! *fniss*

2007-07-02 @ 01:10:56
URL: http://linuxtjej.blogspot.com
Postat av: /M

Tack :)

2007-07-02 @ 16:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0