RICOfy them

Jäv är korruption är praktiskt taget ett signum för upphovsrättsorganisationerna nu. Danska IFPIs expertvittne i en rättegång var en tidigare anställd, vars jäv de inte tyckte var viktigt nog att informera domstolen om. Det beteendet ligger helt i linje med rättspatoset hos andra länders avdelningar av olika upphovsrättsbeivrare. Och handen på hjärtat, efter alla olagligheter, korruptionsskandaler, juridisk terrorverksamhet mot försvarslösa civila (amerikaner) och så vidare ... nog är det väl ändå snart dags att klassa dem som kriminella organisationer?

I see a darkness
Så enkelt, så vackert.

Vederhäftighet var god dröj


Bloggaren Jonathan skriver att Manas nya ansvariga utgivare erkänner att tidningen har publicerat antisemitiska artiklar i en intervju i Journalisten och anger följande citat från tidningen Journalisten

"Selberg medgav att kvaliteten varit ojämn, och att man släppt igenom texter på Manas sajt med antisemitiska formuleringar."


Men det står såhär i artikeln.


"Selberg medgav att kvaliteten varit ojämn, och att man släppt igenom en text på Manas sajt med antisemitiska formuleringar. "


Och Jonathan nöjde sig inte med att förfalska citatet, han valde även att inte citera meningen därefter...

"Den togs bort- av Rahimi, men låg kvar sökbar."


Och visst, det är illa nog att en antisemitisk text slank igenom. Men det är väldigt långt från den bild Jonathan ger av händelsen, dvs som om att det skulle vara legio.

Å ena sidan är det komiskt att en korkad nolla försöker göra sig viktig bland de stora pojkarna genom att ljuga ihop något när han tillhandahåller källan han felciterat så iögonfallande. Speciellt när texten är så kort och genomtränglig att man ser det direkt. Å andra sidan är det störande att tänka sig hur mycket lögner, förvanskande överförenklingar och rena missförstånd som är väldigt mycket mer svårkontrollerade som måste flyga omkring i de olika nivåerna av etern... och ibland accepteras som vedertagen sanning. Det skulle inte förvåna mig om Jonathans klatschiga rubrik kommer att återkomma i argument i de fall någon överhuvudtaget orkar engagera sig i att yttra ett ord till om Mana.

Jag har aldrig läst tidningen och kommer nog aldrig att göra det. Gissningsvis gäller detsamma majoriteten av de som har pratat om tidningen med allsköns brösttoner. Om alla med initierade åsikter om tidningen läste den skulle den inte behöva presstöd.Edit:
Jag måste be Jonathan om ursäkt för mitt sura omdöme enligt följande kommentar från Kristoffer Ejnermark


"Jonathan gör egentligen inte någon felcitering eftersom han citerar artikeln på Journalisten före den blev korrigerad av Kristian Alm.
Kristian Alm felciterade dock mötet vid Publicistklubben i Malmö. Selberg säger att han inte ens tolkar den enskilda texten som antisemitisk"Jag inte hade en aning om hur det förhöll sig och jag är hemskt ledsen för anklagelsen och invektiven. Det här understryker dock min bekymran över vad som händer med generell vederhäftighet i samband med modern informationspropagering när o/medvetna fel smyger sig in någonstans i kedjan.

meh

När Aller som köpte blogg.se lade om plattformen flyttade de även inloggningssidan från (app.)blogg.se till publishme.se

Helt jävla omöjligt att komma ihåg för en gammal hund ju!Av någon anledning var kategorin för den här posten förinställd på Dummast2008. Det är kanske lite att ta i, men det är både dumt och irriterande all right.

Dagens citat

He founded one of the world's most successful dot-com companies and is now trying to apply a Midas touch to his latest idea: a new approach to startup incubators called IQube.


ur Johan Staël von Holsteins pressmeddelande om att han har fått en utmärkelse av en amerikansk tidning som kanske inte är helt à jour med hans gärning.
Wikipedia skriver

Icon Medialab var ett av de mest kända Internetkonsultföretagen under IT-bubblan i Sverige. Företaget grundades 1996 i Stockholm av bland annat Johan Staël von Holstein. [...] Ulf Dahlsten var under en period vd för bolaget, men avgick 2001, efter att bolaget hade gjort en förlust på 140 miljoner kr [...] Icon Medialab används idag endast som namn för LBI Internationals Madrid- och Milanokontor.Jag har inget emot iQube (än), men Midas' touch? Jag är inte den som gärna slår på min egen trumma, men jag kan faktiskt, helt ärligt, också vara en internationell superentreprenör om kravet är att jag bränner oräkneliga miljoner av andras pengar i en massa olika projekt. Hey, om det är ett krav för att entreprenera bort riskkapitalsocialbidrag, kontinuerligt skramla tomt i metros kolumner och leka troglodytisk torped i statens kulturråd kan jag till och med ta mig ett adelsnamn som inte tillhör min familj.

Les Savy Fav
Les Savy Fav spelar Patty Lee hos Conan i ... januari tror jag.

Donq

Kära dagbok. Jag åt på McDonald's häromdagen, trots att jag brukar ångra mig hela eftermiddagen sen. Vad är det för fel på mig som gör att jag inte lär mig? Nåväl. Jag beställde en chicken gourmet och en bönsallad. Tyckte att copycatinitiativet att liksom Max servera bönsallad verkade roligt. Tyckte alltså. I imperfekt. När jag såg att den groteskt överprissatta lilla burken med bönor kom från GoGreen iddes jag inte ens öppna den. Donken måste ha fått ett bra pris från GoGreen, för de kan inte ha provsmakat deras övriga sortiment.


Det är inte så att jag är superkräsen med baljväxter heller. Jag äter gärna konserverade bönor från Zeta och egna varumärkes-burkar från Ica, Coop och Willys. Men GoGreeen har lyckats nischa marknaden för äckliga matprodukter för smaklöksbefriade människor som gillar förpackningar med glada färger. Jag vågar inte ens spekulera i vad de gör med varorna för att de ska lukta så illa och smaka så... fel.

Utan att ha smakat på bönsalladen gissar jag att den hade kompletterat Chicken Gourmet på ett förnämligt sätt. Burgaren var löjligt dyr och smakade knappt något mer än kartong.

PR for dummies

Hur hanterar man bevis på korruption inom de egna leden som skulle förgöra den egna positionen?

Man skryter om att organisationen är korrumperad.

Ett huvudkrav kan dock vara att man tillhör den organisation som utreder korruption och därför är näst intill omöjlig att fälla på grund av kårandan.

Och .......... DÄR .......... blev vi passerade av Bulgarien. Grattis Sverige.

Despedida


From Crackle: Shakira Despedida on Jay Leno


Det känns som om jag måste se Love in the time of cholera.

Kandidat 5

Rola Brentlin skriver en debattartikel i Aftonbladet som hyllar three strikes-lagstiftning i USA. Den går ut på att man döms till livstids fängelse tredje gången man döms till fängelse. Jag vill tillägga något hon glömde i sin artikel... att lagen ifrågasätts allt mer i USA, att individer som dömts till livstids fängelse allt mer är offer för godtycklig lagstiftning och ett dåligt fungerande domstolsväsende där fattiga döms oftare och till hårdare straff slentrianmässigt, samt att USA har den största andelen medborgare bakom galler i världen. Med råge.

Tänk på barnen säger hon typ, och refererar till mordet på Engla. Men det finns inga tecken på att antalet aktiva seriemördare som Anders Eklund minskar som följd av den här lagstiftningen. Det enda som händer är att staten måste betala för att hålla miljoner människor i bojor för tung brottslighet som cykelstölder.

I USA blir dessutom fängelsesystemet i allt större utsträckning privatiserat och varje fånge en vinst för ägarna. Och det är fullt möjligt på vissa platser att se staten som leverantör av människor för industrin att tjäna pengar på att hålla inlåsta. Vilken bra arbetslinje, eller hur? Speciellt när lagstiftningen anpassas så att även små förseelser plötsligt ger fängelse... vilket reflekteras i den höga andelen straffångar där. Det landar alltid i företagssocialism, där skattebetalarna skall subventionera korporationer i den fria marknadens namn. Rationellt så det förslår.

Retorisk fråga: Vad behöver vi minst? Tio gånger fler fängelser att försörja vistelsen för fildelare, gräsrökare, onda cyklister och snattare med skattemedel, eller efterblivna politikerbroilers på debattsidorna?

Dagens citat

Som tjänsteman agerar man på sitt tjänsteansvar. Det sitter i ryggmärgen. Det ska inte spela någon roll om man förhandlar om andra arbeten.


Kammaråklagare Håkan Roswall förklarar varför jäv, intressekonflikt och potentiella mutbrott inte är något att hetsa upp sig över när det handlar om poliser.

Förrädare

image402


Sveriges riksdag är befolkad av idel quislingar.

Enligt en rundringning som Computer Sweden har gjort kommer avlyssningsförslaget, det största enskilda och generella övergreppet på individens integritet i historien att klubbas igenom när det kommer upp i riksdagen igen.

Ni arbetar för oss, inte mot oss. Ni har ingen rätt att parasitera på våra privatliv. Ni har ingen rätt att göra en sån inskränkning på vår integritet. Ni har inte rätt att ta de största steget mot avskaffandet av frihet och demokrati innan gevärspiporna riktas mot oss.

Det finns ingen annan term än quisling som passar. Ni är förrädare och borde låsas in på livstid utan möjlighet till kommunikation med yttervärlden.

Förrädare.

Förrädare.

FÖRRÄDARE!

Historien kommer att döma er hårt.

Woodstock revisited
Michelle Obama var gäst hos Colbert igår i Philadelphia, och The Roots spelade en hommage till Jimi Hendrix' uppträdande på Woodstock. A campaign of hope? Either way, me like.

bla bla bla bla bla

När Jan Myrdal får säga sitt utan att bli avbruten av Claes Malmberg framkommer att han tycker att demonstrationerna på himmelska fridens torg var berättigade för att de var riktade mot korruption. Det framkommer också att han menar att massakern som följde var oundviklig och nödvändig och helt i enlighet kinesisk lag... samt att det nu pågår en välregisserad kampanj mot Kina i tibetfrågan som manipulerar oss att tycka ... fel... eller nåt. För folk kan inte helt spontant reagera med avsky mot mordiska diktaturer?

Jävla papegoja.

Aktivist, javisst


Simpsons

Även om DNs notis tekniskt sett är korrekt får man lätt intrycket av fånigheterna i Venezuela att Simpsons censureras från tv. Så är det tydligen inte. Vad som har hänt är att någon myndighetsperson tyckte att det animerade programmet inte är ett barnprogram (vilket iofs är helt korrekt) och ålade tv-kanalen att flytta programmet från morgon-tv till kvällstablån. Det irriterade förstås tv-kanalen, som svarade med att lägga Baywatch i den öppna tidsluckan, som ett fuck you till paragrafryttarna. Jag antar att de vill underlätta flickebarnens fostran till landets omtalade skönhetsdrottningar också.


Ad hominem

Det brukar klagas när ad hominem används som argument för att avfärda politiska ståndpunkter. Speciellt så när man avfärdar näringslivssponsrade think tanks eller lobbyister som producerar propagandapamfletter för att avsändarnas bevekelsegrunder gör dem mindre trovärdiga än random dudes som kör three card monty på gatufestivaler tills polisen jagar bort dem. Vad jag försöker säga är att jag inte har något emot ad hominem i sig självt. Utan en kontext för avsändaren är budskapet praktiskt taget meningslöst.

Men det finns de som normalt sett är allergiska mot ad hominem som vältrar sig i det nu när det handlar om huruvida Forum För Levande Historia skall ägna sig åt statssanktionerad historieskrivning. För att några av de till dags dato 400 akademikerna i uppropet mot FFLH har öppna vänstersympatier, och att man kan misstänka att det finns de som är mindre öppna om det också bland dem, har deras bevekelsegrunder och i förlängningen deras sak ifrågasatts.

Men de är ju inte ensamma i frågan. Det måste rimligtvis finnas en stor klick bland akademikerna som inte är kommunister. Men de blir naturligtvis anhängare av gulag genom guilt by association. Professorn i statskunskap på Växjö universitet kallar dem till och med nyttiga idioter och en skamfläck för universitetet... utifrån premissen att en handfull undertecknares låga trovärdighet i frågan överskuggar alla de andras integritet. Vem är egentligen då den akademiska skamfläcken? Speciellt när frågan är huruvida forskningen i Sverige skall vara fri eller statsstyrd, som den var i de länder som FFLH vill upplysa oss om.

Tarvligheten känner inga gränser i det politiska samtalet grälet i Sverige idag. Fundamentala principer om det fria, öppna samhället överges beredvilligt för att plantera en paj i motståndarens ansikte. Och i det blinda ruset har farliga kommunister antagit klassiskt liberala värderingar i den här frågan, och liberaler har antagit en totalitär kollektivistisk ståndpunkt. Och allt ser bara ut att vara en offentlig fejd av jättebebisar i trotsåldern.

Ja, det finns skäl att ta på sig ad hominem-glasögonen när man tittar på protesterna mot den planerade upplysningen om brott mot mänskligheten i Sovjet o Kina osv. Men det finns ingen rimlighet i att lobba för statlig historieskrivning, ens om det irriterar kommunister. Och det är lika tarvligt som omoget och blint att peka ut alla akademiker som värnar om vetenskaplig frihet som kommunister eller nyttiga idioter... speciellt inte när man själv plötsligt står för det man hatar så mycket.

Vad är det egentligen för fel på det här landet?

ÄNTLIGEN

Fuck you Astra Zeneca(s reklambyrå)!!(Ja, jag har stört mig som fan på kampanjen)

ett mail

Hej, Claes Arvidsson

i din ledare om FFLH och uppropet mot den skriver du att du fick ett argt mejl från en högst förståeligt upprörd niondeklassare. Jag hade nog varit lika bestört som brevskrivaren om det inte stod något om dödsoffren i min historiabok. Eftersom just du fick mailet och för att det var såpass välformulerat som du citerade det kunde jag inte låta bli att undra om du känner vederbörande, eller om du verkligen fick ett mail eller om det var en retorisk ingång i texten.

Sen undrar jag vad du anser om statlig historieskrivning i andra länder, tex Kina, Sovjetunionen, Vietnam eller Nazityskland. För om det är acceptabelt här men inte där måste du tro att det finns länder som aldrig kommer att hysa viljan att korrumpera sitt folks historiakunskaper... om tex samer, snapphanar, zigenare, folkhemsliga tvångsaborter och tvångssteriliseringar.

Det finns inget mellanläge här. Du kan inte på ett trovärdigt sätt säga "jag känner sympati för kritiken mot statlig historieskrivning, men...". Vår historia är ofattbart mycket viktigare än puerilt gräl i den politiska sandlådan där vilka principer som helst offras för att få motståndaren att se tarvlig ut. Antingen står man över tramset och gör vad som är rätt, eller så är man en av de som arbetar för att sänka det här landet i mörker. Vem är du?

Vänliga hälsningar

Fearless
Jag är mest förtjust i Pink Floyd efter att Syd Barret lämnat gruppen så tragiskt.
Här är en (i mitt tycke) otroligt vacker akustisk version av Fearless från albumet
Meddle från 1971. Bara för att den gör mig glad.

FRA som scam artist

FRA lever i ett julaftonsrus nu. De har fått en av världens snabbaste superdatorer av moder Svea, ytterligare en superdator snart, och 80 miljoner extra 2008-09 för att sköta den nya signalspaningen mot medborgarna som de har lyckats övertyga sin uppdragsgivare är absolut nödvändig. Men det räcker inte för det nya, superviktiga FRA. De måste ha mer. Man undrar vilken PR-firma de har anlitat för att göra sig så oundgängliga att staten öser guld, myrra och rökelse över dem i ett nationellt säkerhetsrus som hela befolkningen och det demokratiska styret måste ta baksmällan från.

För i den verkliga världen i verkligheten som är så trist att projektionerna visar sig vara önskedrömmar kommer FRA inte att kunna hitta några terrorister med sin orwellianska övervakning. I verkligheten kommunicerar inte terrorister öppet på elektroniska nätverk. I verkligheten kan man bara ägna sig åt åsiktskontroll och jaga torskar och fildelare och folk som lämnar luddet i torktumlaren. Och det är mycket billigare att anlita avpolleterade sopspioner till det.

Dagens fråga

Hur dysfunktionell är egentligen försäkringskassan när det här aprilskämtet tar ordentlig skruv?

Ett blygsamt förslag

Telia Sonera planerar flytta sin eposthantering till Finland där staten, till skillnad från här, inte planerar att våldta de mänskliga rättigheterna och avskaffa den personliga integriteten (idg). Jag är tveksam till hur mycket det kommer att förändra verksamheten för FRA när totalitarismlagen röstas igenom av riksdagens quislingar i sommar. Knappast särskilt mycket alls misstänker jag.

Jag tänkte i varje fall lägga fram ett blygsamt förslag till ett alternativ till att låta FRA rättfärdiga sin budget genom att avveckla medborgarnas frihet. Och då menar jag frihet från verkligt förtryck, inte den nyliberala begåvningsreservens begreppsdevalverande hjärnspöken om välfärdens tyranni.

Ett av argumenten som har seglat omkring i etern har varit att FRA redan idag ägnar sig åt avlyssning av medborgarna, och att det här förslaget bara reglerar verksamheten i lag. Men det är ju inte precis så att Försvarets Radioanstalt har levt i ett laglöst land sen 1942. Verksamheten ÄR reglerad. Och om argumentet för lagändringen egentligen är att FRA ska slippa bryta mot lagen i sin signalspaning så har jag ett bättre och enklare förslag än att investera i ny utrustning för miljarder och automatiskt kartlägga alla medborgares liv i detalj.

Starta en ny utredning kring hur FRA har brutit mot lagen i sin nit och döm de som har ägnat sig åt det till adekvata fängelsestraff. I mina öron låter det mycket bättre än att lagstifta för brott mot de mänskliga rättigheterna och öppna dörren för en diktatur med en tidigare otänkbar makt över varenda enskild individ.

Buuuuuush
President Bush inviger en ny baseballarena och pitchar den första bollen inför en inte fullt så uppskattande publik. Men som det brukar sägas från politikerhåll när opinionen går emot dem; när rösterna har räknats får ni tycka vad fan ni vill tills nästa val, kuksugare. Annat var det 2001.

Once - Kärlek och hatEn makalöst bra trailer för en makalöst bra film.

Det här inlägget börjar i kärlek och slutar i hat.

Under bloggflytten var jag iväg och såg Once utan att förvänta mig så mycket mer än några oscarsnominerade låtar i någon sorts motvälsk uppradning.

Men ack vad jag bedrog mig. Trots den minimala budgeten på en miljon har filmskaparna lyckats få ihop en sammanhängande berättelse som bär en närmast överväldigande integritet. Kameraarbetet är inte alltid det snyggaste, ljudet är inte alltid helt på, men berättelsen är ... berättelsen är fantastisk! Synopsis är banalt enkelt, men känslan är så genuin och osentimental att det inte går att värja sig mot filmen. Jag var helt knäckt när jag lämnade salongen. Once är den bästa nya filmen jag har sett sen de senaste tio åren.

Soundtracket är förstås en stor del av upplevelsen. Jag tror att alla låtarna utom en kommer från Glen Hansards och Marketa Irglovas skiva The Swell. Filmens öppningslåt, Say it to me now spelades ursprungligen in av Hansards band The Frames och är inte med på The Swell.

Och här kommer vi till hatet.

Jag gick för att köpa soundtracket till filmen från Sony Music. Men det var nerlusat av hot mot pirater och misstänkliggöranden av konsumenterna... så jag avstod. Varför ska jag lägga nästan 200 spänn på att bli förolämpad och misstänkliggjord? Jag kommer att köpa The Swell när jag beställer skivor nästa gång istället. Den är utgiven av ett litet bolag som förtjänar mina pengar. Så fuck you Sony Music för att ni smutsade ner den otroligt bra känslan jag hade av filmen. Hoppas ni går under så fort som möjligt. Ni och era gelikar är de verkliga parasiterna i musikvärlden.

RSS 2.0