Ny Underhållning


redneck

Expressen har öppnat för läsarkommentarer i anslutning till en del artiklar och krönikor. Svenska Dagbladet har helt klart sin beskärda del av missförstådda grinollar som alltid knappar ner sina betingade responser så fort de får chansen. Men det går inte att jämföra med vad Expressen har släppt löst. Sida upp och sida ner av ett lika automatiskt som glödande sossehat med paranoida förtecken, de i stunden påhittade historie(om)skrivningarna och fabulerandet av "fakta", fascisterna, anti/feministerna, språkhanteringen, hetsen, svetten, paranoian, frenesin! Och så de enstaka stackars satarna som försöker bryta igenom tokbruset, korrigera felaktiga påståenden och lägga till sina förment nyanserade kommentarer! Storslaget! Det är sublim lyteskomik, som påminner om att gå och titta på den autistiska sektionen av apberget på Skansen (intet ont sagt om autistiker eller apor). Rekommenderas varmt!

Uhm, jag vill inte framstå som nationalist, men...

Var det inte bara en liten smula underligt att se och höra en norrman sjunga en hurtig hyllningssång till svenska OS-medaljörer på Medborgarplatsen i Stockholm?

Dagens Fråga

Har du någonsin övervägt att äta din fru innan lejonen gör det?

Den Banala Ondskan

evil

Bloggtoppen avslöjar - jag är evil.



Meningslösa Listor #3



Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

    1. Augusti
    2. Juli
    3. Maj
    4. September
    5. Juni
    6. December
    7. April
    8. Mars
    9. Oktober
    10. Februari



Radionostalgi

radio Vi såg Walk the Line ikväll, som jag tyckte var en vacker film vars främsta förtjänster är skådespelarnas insatser. En av de scener som märkligt nog berörde mig starkast var när John och Jack lyssnade på radio som små. Nostalgi sköljde över mig med varma minnen om koncentrerat nattligt lyssnande på brusande långvågssändningar från så fjärran platser att jordytans krökning gjorde det omöjligt att höra kanalerna på dagtid. Musiken var ofta så ny att det kunde ta ett par månader innan den lanserades i Sverige, om den alls hittade hit. Kanske var det för att jag saknade referenser då, men det var mer spännande när skivsläpp inte eskorterades av ett stridande förband ekonomer och pr-demoner. Nog för att branschen har varit korrumperad ända sen den uppstod som bransch, men inte på samma industrialiserade nivå som nu.  Jag har jag inte ens en halvbra radiomottagare idag, och jag är rädd för att den bisarra partiella radioskugga jag bor i skulle  göra ett receiverköp meningslöst. Men  om jag ändå kunde öppna det trånga lilla fönstret mot världen igen, vad finns kvar där ute att känna igen? Under det kalla kriget kunde man lyssna på spionsignaler i turbomorse på vissa frekvensband. De gav upphov till en märklig blandning av fruktan och trygghet i mig. Trygghet, för att det fanns en kontinuitet i det, som solens gång på himlen. På den tiden var det inte självklart att det skulle finnas någon värld nästa dag. Lyssning på morsekod i turbofart gav förstås upphov till outspädd tristess efter ett par minuter. Man ville ha musik och letade efter de starkaste stationerna där det inte satt två gamla tyska/franska/ryska män och diskuterade något med omodulerade röster. Man stannade oftast på Radio Luxemburg, precis som i Van Morrisons In the days before rock n' roll. Stationen lades ner 1992 efter att ha tjänstgjort sen 1933. När jag satt i biomörkret ikväll, överrumplades jag av saknad efter Radio Luxemburg och AM-radions brusiga hemligheter. Eller var det kanske en banal saknad efter barndomen, efter en tid som försvann så fort att den kanske aldrig existerade?

Dagens Citat


"Jag måste se Capote! Kan nån ladda ner den till mig?"

-Linda Skugge, Expressen


Lunarstrindberg

För Tor. Om Strindberg hade fötts 150 år senare hade han kanske format sitt språk på Lunarstorm, och hur hade det sett ut egentligen? Ja, det hade nog blivit roligare än vad det det blev när det begav sig...








HaNDliNgen I GrEVenZ köK, midzoMmarNatTEn


KRisTIn ztår VID ZpIzEn oCH zTeKER I eN ZTekpAnNa; HoN e KlädD i lJUZ BomULLzKLännIng OCh HaR ETT KökzförkläDe fraMföR ZIG; jEAn kOmMer in klädD i lIvRé; bäRANDe eTT pAR Ztora riDzTöVlAR med zPOrRAR Zom hAN ZtäLler ifRån ZIG på EN zynLIg PlaTZ på golVeT




jEaN
azzå i KVälL E FröKen JuLIe GAlEn igeN; KoMpLETt GalEN!!! *ler*



KRisTIn
*naAAW* så, E haN HäR Nu!?!?? *pinsamt*



jEaN
AZzå Jag följDe GREVeN tiLL ztAtIOn, Och NäR jA KoM TIllBaka FörBI LoGen, GIKK Ja In OcH dAnzade... *TihI* och zå får Ja zE fRökEn anFöRa danzEn Med zKogvAKTaren... *TIhi* mEn NäR HON BLiR VaRzE miG, RuzAR Hon DireKT I miNA aRMar OcH bjUDER opP MIg, tILl daMeRnaZ vALz... *tiHI* och ZEn HAr hon VALZaT zå - ATt JA ALDRIg VariT MeD oM DYLIkt... *tIhI* hon e GAlen!!! *smajl*



KRisTIn
AZZå Det har hoN AlltiD VARiT, mEN aLdRIG Zå ZOm De ziZtA fjorTON daGaRna, zedAN föRlOvninGEn ZLOgz opp... *smajl*



jEaN
azZå ja, va VaR de MeD DeN HiztoRien!?!?? Det vaR ju eN FIN KaRl, FAZt haN inTE vAr rIk... *nAAaW* aKK!!! dE HAr zå mYkKet chOZEr föR Zig... *ler*
[säTtER zig vId BordzäNDan...]
Det E BeZYnnErlIT I AlLA fAlL, mEd En FRökeN, Hm, Att HELDRe vIlJa ztaNna HEMMa MEd foLkeT, va!?!?? äN FöLJA ZIn FaR bort TilL ZläKtiNGaR!!! undeR midZomMar!!! *längtar*



KRisTIn
hoN E VäL liKZOM gENERad Efter DeN däR KALaBALiKen MED FäZTmANneN... *tihi*



jEaN
azzå tRoliGEN!!! mEn de VAR en kaRl för zin HAtT i alla FaLL... *smAJL* VEt Du, KRizTIn, hUR De gIkK TilL!?!?? jaG zåG dE jag, fazT ja iNTE viLLe LåTzAz oM Det... *pözza*



KRisTIn
NeJ, zåG han DEt!?!?? *ler*



jEaN
JO, Zå GjORdE JaG... *LänGtaR* -De HöLlz på ZtAlLgårN En AftOn och frökEn TräneRAdE HONom ZOm hON KAllADE DE - vet DU hur De gikk tilL!?!?? jo, HON läT hONom ZprINgA öVEr ridZpöet!!! ZoM eN hUnD MAN läR hOpPA... *LäNgTAr* HaN zPrANg tVå GånGer ocH fikk eTt RAPP för vAR GåNg; men TREdJe tog HAn ridZPöET Ur hAndEN På hEnNE, BRöT dE i tUZEn BItAR; Och Zå gikK han... *tihi*



KRisTIn
giKk dE tILL på DE vIzet!!! nEJ!!! Va hAN zägER!?!?? *längtar*



jEaN
aZzå Ja, Zå vAR de meD dEn ZakEN!!! - MEN VA HaR Du nU föR GOTt Att GE MIG KrIZTIN!?!?? *skrattar*



KRisTIn
[läGGER OPP UR panNAN oCH ZäTTeR FöR jeaN]
åH, DE E eN zmula njuRe barA zOM Ja ZkaR ur KALVZtekeN!!! *ler*



jEaN
[lUktAR på MatEn]
SKönT!!! dET E min zTOra DélicE!!! *smajl*
[KäNNeR På tallRikeN ]
azZå MeN dU kunDE hA VärMt TAlLRIKEn!!! *pinsamt*



KRisTIn
hAn e Då kINkigArE än zJälva gReVEn, När hAn ZäTTeR tilL... *smajl*
[dRAr honom zmekZAmT i håRET]



jEaN
[arGt]
nej Du fåR iNTE luggA miG!!! dU Vet Hur öMtåliG JA är!!! *skrattar*



KRisTIn
AzZå så Zå, De VaR bara KärLEK VEt Han jU!!! *kjamar*





JeAn äTer, kRiztIn DraR oPP EN butelj öl ...

Meningslösa Listor #2

Varje blogg med självaktning har meningslösa listor



  1. Charlize Theron
  2. Halle Berry
  3. Evangeline Lilly
  4. Kate Beckinsale
  5. Jessica Alba
  6. Alicia Witt
  7. Anna Paquin
  8. Scarlett Johansson
  9. Jami Gertz
  10. Mira Sorvino


Jag kan inte föreställa mig att jag inte
raderar de här när jag nyktrat till ordentligt


Meningslösa Listor #1

Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

  1. Basilika
  2. Vitlök
  3. Cayennepeppar
  4. Rosmarin
  5. Vitpeppar
  6. Spiskummin
  7. Svartpeppar
  8. Pepparrot
  9. Oregano
  10. Timjan

Dagens citat



"Vad många inte vet är att Noel och Liam Gallagher är pseudonymer för Bergman och [Erland] Josephson. Steget från Oasis till gutefår är inte så långt som man först kan tro."

-Krutslurk




Negative Campaigning

Negative campaigning kom som vi alla vet på tapeten när en tjänsteman på socialdemokraternas kansli avslöjades med att ligga bakom en strid ström mail med syfte att sprida elaka rykten om moderatledaren. Alla är bestörta och säger att sånt inte får förekomma. Joho säger jag, och presenterar fakta ni inte visste om riksdagspartiernas ledare och språkrör.

 


Lars Ohly (v) driver tillsammans med Alexander Bard skandinaviens största kedja med scatbordeller. Vinsterna har han slussat via ett nordkoreanskt institut för demokratiska studier, till en tobaksaktiefond i New England.



Göran Persson (s) lät utvisa alla medborgare av asiatisk härkomst under sin tid som diktator i Uganda 1971-79. Fler än en kvarts miljon människor mördades under hans styre innan han återvände till Sverige och blev skolminister.



Maria Wetterstrand (mp) är ökänd och fruktad i den undre världen i Stockholm. Hon är den person man anlitar om någon måste försvinna. Många försök har gjorts för att fälla henne för mord, mordbrand och grov misshandel, men alla vittnen har försvunnit innan något mål har nått tingsrätten.



Peter Eriksson (mp) var den hittills hemliga mellanhand som Oliver North hade på genomförande nivå när reaganadministrationen sålde vapen till Iran och slussade pengarna till Contras.



Maud Olofsson (c) sålde krigsmateriel till länder i nordöstra Afrika innan hon valdes till ny partiledare för centerpartiet. Pengarna som krävdes för att bli internationell vapenhandlare tjänade hon in när hon uppfann minor som ser ut som leksaker.



Lars Leijonborg (fp) var som bekant 27 år när han tog sin folkskoleexamen. De sista tio åren sålde han hasch, LSD och amfetamin till sina skolkamrater. För pengarna köpte han ett tryckeri med den liberala tanken att tryckfriheten och yttrandefriheten var livsviktiga principer. Så för mer än tre gånger den normala taxan fick Curt Hson, övervintrade nazister och andra som inte var välkomna på vanliga tryckerier komma till tals.



Göran Hägglund (kd) organiserade kannibalistiska vårritualer i skogarna utanför Bottnaryd varje valborgsmässoafton i över sju år på åttiotalet. Han var även misstänkt som huvudman i en liga som tjuvjagade noshörningshorn till den japanska marknaden under den här tiden.



Fredrik Reinfeldt (m) styrde med fast hand femton diamantgruvor i Sydafrika 1980-83. Över 300 barnslavar omkom under hans styre, men gruvorna har aldrig varit så lönsamma som då. Han blev aktiv medlem i Moderata Samlingspartiet i maj 1984 efter att han fått sparken som roadie mitt under Van Halens turné efter att ha sålt dåligt heroin till Michael Anthony.

Keep on rocking in the free world

Morrissey blev förhörd av FBI och engelsk säkerhetspolis efter att ha kallat president Bush för terrorist. Jag associerar inte Moz med rock n roll, även om den alltid har varit antiauktoritär. Men kan det bli mer rock n' roll än när man riskerar att försvinna p.g.a. det som kommer ut ur munnen? Okej, kanske inte när det gäller Oasis, James Blunt eller Per Gessle men då hade det ändå varit berättigat.

"My view is that neither England or America are democratic societies. You can't really speak your mind and if you do you're investigated."
-Morrissey

Yay :(

Det sägs att Tim Robbins planerar en filmatisering av 1984, som skall ha premiär 2007. Förutom att det är trevligt att se att regissören bakom Bob Roberts och Dead man walking skall göra en film till, så är det på tiden att den berättelsen dras fram igen. Alla övervakningsdirektiv som sveper över västvärlden får Orwells mardrömsscenario att framstå som primitivt. Eftersom han skrev (metaforiskt) om det samtida Sovjetunionen 1948 (och vände på de två sista siffrorna), så har ju möjligheterna till övervakning ökat lika drastiskt som den tekniska utvecklingen sen dess. Men utan en svart, brun eller blodröd skjorta är det lite svårt att förstå varifrån viljan egentligen kommer. Stalin kallades av någon morbid anledning för lillebror, vilket blev storebror i romanen, och på något minst lika morbidt sätt håller våra makthavare, tjugofem år efter Sovjetunionens fall, på att frivilligt förvandla oss till den fiende vi i väst var fruktansvärt nära att förgöra hela planeten för att stoppa.



Hur som helst blev det i alla fall en god anledning att gräva fram Eurythmics soundtrack till den förra filmatiseringen (som ratades av regissören) och köra lite karaoke på eftermiddan
 

Can I take this for granted,
with your eyes over me?

In this place, this wintery home
I know there's always someone in

Sex crime
Sex crime
1984
1984

And so I face the wall,
turn my back against it all.

How I wish I'd been unborn,
wish I was unliving here.

Sex crime
Sex crime
1984
1984

I'll pull the bricks down, one by one,
leave a big hole in the wall,
just where you are looking in

Sex crime
sex crime
1984
1984

bikt

Jag måste erkänna det för mig själv och för världen någon gång så att jag kan gå vidare. Det går inte att leva i förnekelse. Det äter upp en inifrån som en emotionell tumör. Så här kommer det: Jag tycker att Confessions on a dance floor är jättebra! Så. Nu är det ute. Jag känner redan att trycket över bröstet har lättat.

1337

1337   Visst ser Alexander Bard ut som den sletne bajsmannen som inte orkat göra rent ansiktshåren efter en lång helgs partajande, placerad på strategisk plats under Stockholms femtio senaste tjugoåriga landsortskillar med en dröm om det stora livet, skrikandes "min mun är ditt andra rövhål", tills den fylls med mousse? Och visst känns det som om man inte ens behöver önska sig att det är sant? Och efter att ha utsatts för hans förhållningssätt till musik och åsikter om allt mellan himmel och jord sen 80-talet, känns det som en extremt trovärdig förklaringsmodell till hur det kan komma så mycket skit ur ett sånt litet troll. Men det är klart, han skrattar (och stinker ner) hela vägen till banken.


Dagens Fråga

Är det bara jag som inte minns en enda sak som Fredrik Reinfeldt har sagt, men väl hur han har sagt det?

Kort

begäran, typ...




förlåt

JAAAAAA!

Sverige KROSSADE (tydligen) Schweiz i OS-hockeyn och mitt hjärta svämmar över av nationell yra. Mitt blod bubblar av jingoistisk stolthet och nordiskt mannamod! Så varför stanna där? Invadera Norge, förbjud deras språk och mattraditioner, och låt dem pumpa upp olja och förädla aluminium åt oss. Maila mig när det är klart. Olympiska spel är ju skitkul tror jag. Synd bara att sporterna har degenererats så svårt att man knappt kan uttyda ett militärt syfte med dem längre. Med vissa undantag. Han var inte grek, men Arkimedes snowboardflippar var i alla fall helt tydligt det som avgjorde slaget vid Syrakusa.

J.LINDEBERG FÜR ALLES

JLindeberg

Någon som fortfarande minns WE/JL?



Tröstkort

Jag blev ombedd att göra ett feelgood-kort till någon som känner sig ensam och inte alltid ser på den ljusa sidan av livet (vissel vissel-vissel-vissel). Efter den första reaktionen ("vill du att hon skall ta livet av sig?") slängde jag ändå ihop ett kort för alla dom som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med. Ett kort för alla dom som inte kommer hem till någon som frågar hur det är. Det här kortet är till dom.


tappasugen


Ebba von Stepford

ebba

Jag strosade omkring på stadens dimmiga gator när jag plötsligt stod öga mot öga med ett jättefaksimil föreställandes Ebba von Sydows nuna i ett av MQ's skyltfönster. Jag tänkte inte skriva vad jag anser om nutidsfenomenet våpraketer, men det skall sägas att jag ryggade tillbaka, lika kraftfullt som reflexmässigt. Shieet! Effekten kan inte återskapas i detta minimala format. Det måste ses på riktigt. När jag återfick fattningen fascinerades jag över att hon såg ut som en stepfordfru och stod kvar och tittade på henne en stund. Mycket bisarr känsla. Först trodde jag att det var den intill vaxkonsistens photoshopade huden som skapade Ebba von Stepford-intrycket. Men snart såg jag vad det egentligen var: Ögonen har inte samma uttryck som resten av ansiktet (i den mån som bildredigeraren lämnade kvar något ansiktsuttryck). I verkligheten kan det bero på vad som helst, ett pressat dagsschema, taskig koppling till fotografen, you name it. Men resultatet blev att hon ser olycklig ut: Ung, blond, framgångsrik  robotperfektion som är stendöd inuti.


Dagens Fråga

Är det bara jag som (fram tills nu) har missat att det pågår olympiska vinterspel?

Runar på barrikaderna

kermit Mitt i mörkret och dimman och eländet finns det ändå små ljuspunkter. Runar stämmer Aftonbladet på två miljoner dollar. Det gäller förtal i samband med artikelserien om att hans påstådda kändisklienter i Hollywood inte sagt sig känna till honom. Runar menar att det är förtal och att det har skadat hans affärer, trots att Aftonbladet dels fick sin information från de berörda kändisarnas presstalesmän, och dels gav Runar flera veckor på sig att kommentera saken. Så från djupet av mitt hjärta, tack Runar, för att du och din fantasivärld finns och lyser upp min tillvaro.
 

Dagens Fråga

Varför envisas SF med att säga att biljettpriset inte är för högt när nästan alla deras kunder konsekvent anser det motsatta?

Självskattning

karusell   SVD skriver att danmarks statsminister kritiserar Göran Persson i syrliga ordalag i en intervju i Der Spiegel för att Persson öppet kritiserat Rasmussen genom att säga att han själv inte hade underskattat situationen om han hade varit i samma läge. Folkpartiets Carl B Hamilton skriver att det visar på dåligt statsmannaskap att låta käften glappa på det viset. Personligen reagerar jag mest på att han verkligen tror att han skulle vara kapabel att förstå och hantera andras känslor och reaktioner.

Dagens citat


...f.ö. ritar du bättre än endel av tecknarna på Axelssons kurslitteratur...

-Krutslurk
(Jag kan inte dra ett rakt streck med hjälp av en linjal)


Dagens Fråga

Jag lullade omkring i kyldisken och upptäckte (i sedvanligt sen ordning) att mejerierna har lanserat lättkeso, med 1,5% fetthalt (jämfört med den vanliga kesons 4%). Dagens fråga måste därför bli

Vem sätter i sig så mycket keso att fettintaget blir så farligt högt att lättkeso är att föredra?

Snoop-Eleven




snoopy

För att skoja lite med konspirationsgökar, men det skulle inte förvåna mig om militanta kristna amerikaner börjar bränna svenska flaggor för att jag har förolämpat deras fundamentalistiske favoritpresident :-/

Stoppa hotet mot Sverige

Igår inleddes rättegången mot den student som mördade och halshögg en främmande man han träffat på stan. Dådet är ett slag mot själva kärnan i svenskheten! Vi måste skydda sverige mot rituellt våld, och har inte råd med att låta alla vrickade studenter gå lösa i vårt vackra, fria samhälle. Jag inser att detta inte är en populär åsikt, för sanningen har aldrig varit populär. Man blir alltid tystad av åsiktspolisen när man vill diskutera problemen med utbildningspolitiken. Men sanningen går inte att tysta. Den kommer aldrig att dö, till skillnad från alla de oskyldiga svenskar som kommer att falla offer för studentvåldet. Är det så vi vill leva?

Dagens fråga

Är det verkligen är ett misstag att ms malicious software removal tool betraktar Symantec som malware?

Februarimuzak 2006

Månadens blandskiva fick ett mjäkigt valentintema... och så glömmer man bort att posta den under denna, de spontana känslouttryckens vackra dag. Nåja, det är nästan en hel timme kvar på dygnet.



  1. Elliott Smith - Say Yes [2:19]
  2. Aretha Franklin - Share Your Love with Me [3:17]
  3. Carla & Rufus - 'Cause I Love You [2:47]
  4. Detroit Cobras - village of love [2:04]
  5. Bonnie Prince Billy - Even If Love [3:26]
  6. Billie Holiday - One For My Baby [5:40]
  7. Nick Drake - Northern Sky [3:43]
  8. Beach Boys - Good Vibrations [3:37]
  9. Motorhead - Love Me Forever [5:28]
  10. Sidsel Endresen - Du vet hvem jeg er [3:02]
  11. Pet Shop Boys - Rent [3:33]
  12. Billy Bragg & Wilco - Way Over Yonder in the Minor Key [4:07]
  13. The Cure - Lovesong [3:28]
  14. Aimee Mann - This Is How It Goes [3:47]
  15. Tom Waits - Johnsburg, Illinois [1:33]
  16. Led Zeppelin - Since I've Been Loving You [7:23]
  17. Townes Van Zandt - Kathleen [2:47]
  18. The Rolling Stones - Wild Horses [5:40]
  19. Bob Dylan - Sad Eyed Lady of the Lowlands [11:20]


4750 sekunder kärlek


Zen

Om en vicepresident skjuter en republikan i skogen,
kommer någon att reagera då?




 

Tävling!
Vem vill du skicka ut på jakt med Dick Cheney, och varför?



Det vinnande bidraget får ... ingenting
(men kommer att åtnjuta stor ära)

Volk och volk

Jag fick svar på den retoriska frågan om västerländska reaktioner på mohammedbilderna hade varit annorlunda om en extremistisk tidning hade publicerat dem. När oxymoronen sverigedemokraterna publicerade en läsarbild på sin site fick UD via Säpo nätleverantören att stänga sidan och plocka bort bilden. Och eftersom syftet med SDs publikation var detsamma som JPs, var är alla känslosamma försvarstal för den västerländska demokratins yttrandefrihet och tryckfrihet nu? Varför står inte Lars Leijonborg vid Sverigedemokraternas sida med knuten näve och bestämd min? Det är skillnad på folk och folk. Man kan inte bara ta på dubbelmoralen här, man kan skära i den med med en slö morakniv, och använda den för att isolera hus med istället för gullfiber.

Uppdatering. Jag var lite för hård mot Leijonborg innan han fick en chans att reagera på händelsen. Enligt SvD säger han att han är "förvånad" över stängningen eftersom det kunde tolkas som om att regeringen indirekt tog ansvar för allt som publiceras i Sverige. Det skrevs dock inget om att han tyckte att alla partiledare borde gå samman och ställa sig på Sverigedemokraternas sida i kampen för yttrandefriheten.














Och nej, de kameravänliga reaktionerna i mellanöstern är varken rimliga eller oväntade.

17 timmar senare

Drygt 17 timmar senare har ännu ingen känt sig manad att förklara vari det realistiska ligger i reality tv. Jag tolkar det som att frågan var för svår :)

Vanor med O

Så har jag nått halvvägs till målet att skriva om fem av mina ovanor enligt utmaningen nedan. Ovana nummer tre har jag valt att bli likgiltighet. Men i ett försök att slingra mig undan denna traditionella lilla dödssynds konsekvenser vill jag framhäva att det mestadels handlar om tabloidernas oheliga symbios med reality tv. Vad som skall representera verkligheten i dessa program får någon som känner sig manad väldigt gärna förklara i en kommentar. Hur som helst. Det spelar ingen roll om det är kändisar som känner sig lönediskriminerade i jämförelse med proffsdansare i samma program, eller om en kirurgiskt tillrättalagd karriärsbimbo blir brädad av en klon-uppenbarelse, eller om ... om ... om ... äsch jag kommer inte på något annat exempel. Men ni vet vad jag syftar på. Folk pratar om det, men jag förstår inte riktigt varför. Här kom jag i alla fall helt osökt att tänka på en scen i Se7en (ni vet, tema dödssynder). När Mills och Somerset har brutit sig in i mördarens lägenhet, hittar de hans dagböcker ... och Somerset läser högt ur en volym

SOMERSET: "On the subway today, a man came to me to start a conversation. He made small talk, this lonely man, talking about the weather and other things. I tried to be pleasant and accommodating, but my head began to hurt from his banality. I almost didn't notice it had happened, but I suddenly threw up all over him. He was not pleased, and I couldn't help laughing."

Och här presenterar sig ett estetiskt dilemma. Det är ju uppenbarligen så att jag omfamnar banaliteter och vill hjälpa till att stärka dess fäste i volkhemmet. Jag vill driva meningslösheten till sin spets för att genomlysa tillvarons villkor. Jag vill vara Samuel Beckett. Hur kan jag då rättfärdiga denna likgiltighet? Tills dess att jag kommer på svaret skall jag krama om Linda, Natacha, Carolina, idolerna på skoltidningen stureplan.se och den inflytelserika eliten kring betongsvampen som hade fått Darwin att tveka på sin teori, och så skall jag viska ömt i deras öron, ni är bäst. Ni är BÄST!

Mobbing

kermit


Såhär skriver Lars Leijonborg på Folkpartiets sajt:

"Sveriges hållning i konflikten kring de danska karikatyrteckningarna måste vara tydlig. Jag tycker det skulle vara bra om partiledarna gjorde ett gemensamt uttalande så snart som möjligt och senast i samband med Utrikesnämnden på torsdag. Det bör göras klart att det finns en bred samsyn i Sverige. Vi står vid Danmarks sida i försvaret av yttrandefriheten samtidigt som vi eftersträvar dialog och respekt över religionsgränserna i världen."

Jag var inte medveten om att Danmark hade någon sida i frågan. Statsminister Rasmussen har fått jobba hårt för att försöka få muslimer världen över att förstå att staten Danmark inte är inblandad i eländet (vilket inte var helt lätt efter att han vägrat att ta emot diplomaterna som ville diskutera frågan med honom i fyra månader utifrån principen att de inte hade något att diskutera). Men det verkar i alla fall ha lyckats*, även om det finns de som utnyttjar läget. Det skall bli spännande att se hur lång tid det tar att övertyga Leijonborg om saken.













*Dvs om man talar om politiska ledare i muslimska länder som inte är Syrien eller släcker eldar med bensin

Vanor med O

Jag kom inte så mycket längre än till att skriva om en enda ovana. De andra ovanorna ville ut på pränt samtidigt, och fastnade i dörren som om de åkte japansk tunnelbana. Och eftersom jag (av naturliga skäl) inte har trängselskatt i min hjärna så kan det dröja tills jag skriver nummer två... som förmodligen blir att skjuta upp saker. Oops.

Opinionsbildare i Sverige

Man kan läsa i DN att tidningen DSM varje år låter 150 journalister och lobbyister rösta fram de viktigaste opinionsbildarna i Sverige. Jag ögnade förstrött igenom listan med lagomt intresse, tills femtondeplatsen fick mig att höja på ögonbrynen. Eller ja, det ryckte i alla fall till lite i ett av dem. Det kan ha varit tics. Egentligen hände ingenting, men nu känns det som om jag har tagit in på ett sidospår. Här är i alla fall en del av listan.

1 (1) Göran Persson, statsminister.
2 (2) Fredrik Reinfeldt, moderatledare.
.
.
.
14 (14) Carl XVI Gustaf, kung.
15 (52) Lottie Knutsson, Fritidsresor informationsdirektör.

Ett rejält kliv uppåt för Lottie sen året innan. Och oavsett om det beror på en blygsam personlighet, en ovilja att bli en offentlig person och/eller det är ett uttryck för professionalism, så ger Lottie Knutsson inte intryck av att trivas med epitetet (vilket iofs kan vara en källa till oro om hon plötsligt börjar ge uttryck för åsikter). Situationen påminner mig om en jugoslavisk vits ... och om denna ordväxling ur Life of Brian,


Brian: I'm not the Messiah! Will you please listen? I am not the Messiah, do you understand?! Honestly!

Girl: Only the true Messiah denies His divinity.

Brian: What?! Well, what sort of chance does that give me? All right! I am the Messiah!

Followers: He is! He is the Messiah!

Brian: Now, fuck off!

[silence]

Arthur: How shall we fuck off, O Lord?


Vardagshumor


När jag återupplivade den gamla flugan att planlöst klicka sig runt på nätet fastnade jag för ett citat av japanska McDonald's VD. Sammanhanget det stod i - tidslinjen i McDonald's historia - fick mig dessutom att skratta högt ut i luften, eller som man säger på internetska, LOLa.



1971 The first Makadonaldo restaurant opens in Japan, inside the Mitsukoshi Department Store in Tokyo.

1971

President of McDonald's Japan, Den Fujita, declares: "The reason Japanese people are so short and have yellow skins is because they have eaten nothing but fish and rice for two thousand years." Going further, he says: "If we eat McDonald's hamburgers and potatoes for a thousand years we will become taller, our skin become white, and our hair blonde."

1971

Maurice "Mac" McDonald dies.




Vanor med O

Jag blev utmanad (på mer än ett sätt) att lista fem av mina ovanor, med tillhörande funderingar. Sen dess har jag gått omkring som Professor Balthazar ... kanske främst för att jag har frusit, men även funderandes över mina ovanor. Det är inte så att jag har svårt att hitta några. Det handlar mer om att sålla agnarna från vetet. Det är en delikat process som kräver både precision och diciplin i en närmast explosiv fokusering. Under tiden som jag har genomgått den här processen har diskberget i min minimala diskho sjunkit synbart, smutstvätten blivit ren och skafferiet gallrat. Det var faktiskt när jag svettig och yr slängde en påse med gamla konserverade persikor, pasta och rågmjöl som jag insåg att den första Vana med O jag skulle skriva om var prokrastinering, som jag tycker är det vackraste och mest rättfärdigade exemplet på svengelska som finns.

Alla är skyldiga

Det har börjat dyka upp fler kritiska röster i massmedier mot justitiedödarminister Bodströms kampanj för avskaffandet av rättssäkerheten och införandet av totalitär medborgarkontroll, Bodströmsamhället kallat. Till och med Aftonbladet (Hakelius) är kritiska och SSUs ordförande Anna Sjödin (känd från krogen) beskrev situationen som att "Bodström spolar ner vår integritet i toaletten".   SVTs Aktuellt har gjort en skrämmande överskådlig sammanställning av förslagen. Det som gör det sjuka ännu sjukare är att Piratpartiet är det enda parti som har tagit avstånd från hans vision om ett superstasi.

Om oppositionspartierna mot förmodan plötsligt blir kritiska (somliga ger en känsla av att de inte tycker att Bodström går långt nog), hur skall man kunna lita på dem om de inte reagerar på det som händer förrän opinionen flåsar dem i nacken?  Om jag drömmer hoppas jag att jag vaknar ... nu.

Jag mår illa

Jag mår illa när jag läser känslosamma ledartexter försvara Jyllandsposten med hänvisning till försvar av pressfrihet. Det var helt rätt av ägarna till France Soir att ge sin chefsredaktör sparken för att han publicerade bilderna. Det har bara gått en pressfrihetsprincip i frågan för att vi har tillåtit det. Jag skulle vilja se alla dessa fina, rakryggade, demokrativärnande chefsredaktörer ställa sig upp i samma unisona försvar av publiceringen om det hade varit INFO-14 istället för Jyllandsposten som hade gjort det. Nu har vi tvingats in i en situation där vi måste ställa oss solidariska med kryptonazister mot islamistiska hot för att försvara våra värderingar, som de inte visat någon större respekt för själva. Vilken hysterisk jävla bullshit.

Varför kommentarerna modereras

Jag läste att det är den som står för bloggen som är ansvarig utgivare för allt som skrivs på den, inklusive kommentarerna.

RSS 2.0