Chockdoktrinen i Sverige


Folk siger vel i Herredet, at Jeppe dricker; men de siger icke, hvorfor Jeppe dricker

...säger den gamle olycksfågeln i Ludvig Holbergs ständigt närvarande pjäs Jeppe paa bierget (1723). Det är ett förhållningssätt jag brukar efterfråga i relation till gamla sanningar med jämna mellanrum, men ännu mer så till nya sanningar.

En av mina käpphästar sen några år tillbaka har varit den klick av oftast självutnämnda dignitärer som ständigt hamrar in att det svenska folket fuskar med sociala försäkringar. Det har skett så ofta, och med så chockerande djärva och obemötta siffror om vad det kostar vanliga hederliga människor att det har blivit en del av det allmänna medvetandet.

I alla fram tills den senaste undersökningen som "bevisade" att precis alla utom en elitkader av hedersknyfflar på 5% fuskar. Då blev siffrorna förhoppningsvis så tramsiga och snävt dragna att alla äntligen förstod att de själva var utpekade som förövare. Åtminstone alla som inte är lika intellektuellt snöpta som de som skrapade ihop rapporten.

Alla vet att svenskarna fuskar med de sociala försäkringarna; men de säger inte varför svenskarna fuskar. Jag har famlat intuitivt efter förklaringar till beteendet. Inte till själva fusket, som förvisso existerar i viss mån inom alla system där pengar transfereras vare sig det handlar om skatteinsamling eller vab-ersättning, utan till den ohederliga retoriken bakom det överdrivna fuskmedvetandet.

Min gissning har hittills varit att det har sitt ursprung hos starka krafter som av ideologiska skäl hatar välfärdssamhället ... så länge det är skattefinansierat i alla fall. Att de vill underminera förtroendet för den skattefinansierade välfärden för att få mandat att montera ner den. Det var därför det sågs fusk överallt; för att styra oss i en riktning som det tydligen inte går att få oss att gå utan att föra oss bakom ljuset. Det är den uppfattade ohederligheten som har varit min stora käpphäst.


Kultursidorna har börjat anmäla Naomi Kleins bok "Chockdoktrinen", som är en bredsida mot Friedmanomics och nyliberalism (som inte lär bli nådigt bemött i de flesta politiska bloggar) och hur hon menar att de arbetar.

Såhär skriver Stefan Jonsson på AB Kultur:

Nästan ingenstans har dock nyliberalismen fått makten i fria val.

Det är inget gott facit för ett idégods som påstått sig gå hand i hand med demokratin. Klein visar dessutom att Chicagoskolans förespråkare var på det klara med att deras ekonomiska åtgärder förutsatte ett mått av tvång. Den brasilianska sanningskommissionen om juntans brott skrev det i klartext: "Den ekonomiska politiken var extremt impopulär hos de allra flesta invånare. Därför måste den drivas igenom med våld." Friedman själv formulerade samma sanning: "Endast en kris - verklig eller inbillad - kan åstadkomma verklig förändring".Utifrån Kleins analys av de senaste decenniernas historia känner jag att jag får fog för min misstanke. Jeppe super för att hans fru slår honom och bedrar honom med klockaren. Svenskarna fuskar i alla rapporter för att det tjänar till att skapa en inbillad kris inom socialförsäkringssystemet. Det är i sin tur ett verktyg för att få en licens för att montera ner det nuvarande systemet innan någon förstår vad som händer ... för att i vissa fall glömmas bort för evigt och i andra fall privatiseras.


Ulrika Kärnborg skriver i sin anmälan i DN
...man måste utradera det förflutna för att kunna skapa något nytt. Den neoliberala utopin bär starka likheter med marxismens, och är lika hänsynslös som den.


I det här landet är vi lyckligt förskonade från reella kriser som bortspolade städer och inbördeskrig. Då måste man fabricera kriser för att driva igenom förändringar som det uppenbarligen inte finns något förtroende om att det skall finnas en majoritet för. Det är det som gör mig så jävla förbannad.

Do you know the way to San José

Dagens låt är:

Dionne Warwick - Do you know the way to San José

(Här är en montagevideo på youtube)

Jamendåså

De åtta övervakningskamerorna var tillfälligt ur funktion pga grafikkortsstrul när säkerhetsvakten sägs ha misshandlat en kroggäst utanför Café Opera. Det kan man ju sympatisera med. Vem har inte haft grafikkortsstrul precis när det räknas som mest? Så nu är det väl bara att åtala gästen för våldsamt motstånd och hoppas att han är dryg typ som är politiskt aktiv i något ungdomsförbund vi inte gillar så har vi vinterns rättegångssåpa med magiskt synkroniserade vittnesmål och förbestämd utgång kirrad.

Apropå

Apropå det där med att anpassa sig till sin ålder (se nedan). Man gör sina första staplande försök, men man kan ju inte lyckas första gången. Backa upp mig nu och håll med.

We are ze robots

image370


Från Aftonbladets feedback-spalt Hörru Anders.


Jag måste hålla med Anders Gerdin. Det var en riktigt dum fråga av Lea. Klart att Aftonbladet ska ta betalt för att avslöja att det finns ägarlösa katter. Och lika klart är det ju att de måste ta betalt för att vädja till allmänheten att ta hand om katterna. Det är ju för helvete inte gratis att ha ett patos! Tror Lea att hon kan snylta på Aftonbladets blödande hjärta? Att hon kan gå till ICA och få deras varor gratis? Ja tjena. Välkommen till verkligheten.


image371


De här små stackarna behöver akut hjälp, och går att finna via kattkommando syd.
Jag har ingen plus-sektion på bloggen, så jag får helt enkelt lita på att ni som har läst detta har en moralisk ryggrad och betalar för er. Tio kronor vill jag ha. Ge mig!

Zzz.

Jag vill gå i ide.

Vanligtvis kommer inte den impulsen förrän någon vecka in i november. Jag skall försöka bestämma mig för om jag skall fira en ny rekordnotering eller inse att jag börjar bli gammal. Om man är gammal, vad gör man i så fall med den insikten? Tar en slumpmässigt utvald buss och skäller ut ungdomarna på den?

Metro vs Facebook

Det ger mig alltid en sorts känsla av katharsis när någon påpekar att kejsaren är naken.

Skönhet kommer inifrån

Fear.

E-Type lämnar alltså Stockholms skönhetsråd för att han inte har tid med det längre. Om det inte bara är en ursäkt för att komma undan kan det betyda att han har en ny monoton skiva på gång, med allt vad det innebär av optimerad exponering via traditionella annonser, radiospottar och redaktionell reklam i kvällstidningarna.

Fear.

Seriously, fear!


Vakansen i skönhetsrådet fylls av (den tydligen snudd på legendariske) reklambyråchefen Michael Storåkers. Det verkar logiskt. Reklam och bevarandet av städers skönhet går liksom hand i hand. Så jag letade nyfiket upp hans byrås site och möttes av error 404. Jag vet inte vad jag skall säga. Bokstavligen talat alltså. Vad sägs om att konstatera att skönhet kommer inifrån?
När satir inte räcker till

Den här bilden sägs varken vara manipulerad eller komma från ett avsnitt av South Park,
utan helt äkta...


When dark evil strides across the land, and even noble hearts shrink in fear,
there are always warriors of pure spirit who take up the sword and stand their ground.

Osmakligt

Nog för att organiserade socialkonservativa är patetiskt (i ordets rätta bemärkelse) fjantiga när de klamrar sig fast vid kärnfamiljens helighet och dess välgörande mojo-effekt på alla samhällsproblem... och nog för att jag tycker att den där kampanjen är bortkastade pengar om syftet är något annat än att förstärka med-socialkonservativa människors övertygelser...

men när någon som representerar RFSL kommenterar det här som "osmakligt" trumfar de avsändarna i patetisk fjantighet.

Okej för att de inte hyser samma varma känslor för kärnfamiljen som dammsamlarna ... eller för dammsamlarna själva för den delen. Det är kanske inte helt lätt att känna sympati för någon som ofta tycker att man är en böld på samhällskroppen ... och om skribenten är extra sär i sin verklighetsuppfattning, att man är anledningen till att 16-åringar sparkas ihjäl av jämnåriga. I och för sig täcker kanske RFSL även in socialmasochister, som borde gilla att mötas av den attityden men det får bli ett annat inlägg.

Hur som helst, när ordförande för RFSL i Stockholm, Jerry Adbo säger "det är förskräckligt att den här typen av kampanj tillåts i det offentliga rummet" (Aftonbladet) uttrycker han en vilja att hindra tramsjönsar som inte är associerade med utomparlamentariska åsikter eller metoder från att uttrycka sig... ens om de så måste betala för att synas. Någon i Miljöpartiet är inne på samma linje.

Men Jerry & Skogsmulle, så kan man ju inte ha det. Ni får helt enkelt uthärda den här förskräckligt osmakliga reklamskylten i någon vecka innan den byts ut mot det normala, trygga och smakfulla reklamprogrammet


image369

Dagens skitsnack

De båda 16-åringarna har diagnosen Aspergers syndrom, en slags autism.
? Därför kan min klient inte se konsekvenserna av sitt handlande. Han säger hela tiden ?jag har inte dödat honom, jag har bara slagit?, han anser inte att han gjort sig skyldig till mord, säger Clea Sangborn som företräder en av pojkarna. (Aftonbladet)
Till skillnad från (ny)nazism är inte asbergers syndrom ett förståndshandikapp. Inget av tillstånden är en ursäkt för ett våldsamt beteende heller: Tillstånden är inte mer juridiskt ansvarsbefriande än diabetes.

Ligger det verkligen i en klients intresse att en advokat försvarar denne med rena amsagor? Är Clea Sangborn dum i huvudet eller är det ett diskret sätt att kasta klienten till hajarna?

Tre citat och en debattartikel


"Gör lögnen stor, gör den enkel, fortsätt berätta den och så småningom kommer de att tro på den" -Adolf Hitler


"Folkets stora massa faller lättare offer för en stor lögn än för en liten" -Adolf Hitler


"Det är inte sanningen som räknas, utan segern" -Adolf Hitler


Och en debattartikel

Edit:
Det här var kanske en smula kortfattat skrivet. Jag menar inte att artikelförfattarna är nazister, utan att de är en del av ett maskineri som använder samma storljugartaktik som nazisterna förfinade. Jag har gnällt om det förr. Syftet är att skapa en kriskänsla och en allmän misstro mot välfärdssystemet och alla (utom en själv såklart) som nyttjar det. Därigenom bygger man långsamt upp en förfalskad auktoritet för att avveckla de sociala försäkringarna med en uttryckt välsignelse från de som garanterat kommer att förlora på det, trots att de följer alla regler efter bästa förmåga. Det är intellektuellt oärligt, retoriskt falsksinnat och ett politiskt bedrägeri utan motstycke i det här landets historia.

Radiohead vs Ligeti


Det här är en sån där grej som kan hålla mig vaken på natten och klockan är följdaktligen 03:50 nu.


Det sista spåret på Radioheads nya skiva "In Rainbows" är ett spöklikt skirt stycke med den prosaiska titeln "Videotape". Men hur tilltagande den än är påminde den mig om något annat jag hört ... fast jag kunde inte komma på vad. Det är så otroligt enerverande! Som att inte komma på ett ord man behöver för att kommunicera något elegant, smart eller sexi... något elegant eller smart. Så för några minuter sen fick jag ett professor Balthazar-ögonblick! Ligeti, ropade jag inombords (för det är ju mitt i natten). Pianospåret på "Videotape" påminner mig om "Musica Ricercata, II" av György Ligeti (som är med i Stanley Kubricks sista film "Eyes Wide Shut"). Inte så att det är så likt att det är ett plagiat, men det verkar vara mer eller mindre medvetet inspirerat av Ligeti. Och det finns ju klart sämre förebilder att låna från!Brief translation:
"Videotape", the last track on Radiohead's new album "In Rainbows" reminded me a lot of something I've heard before, but I couldn't put my finger on it for a day or so. It's the kind of thing that can keep me awake at night, so when I did recall what it reminded me of I wasted no time posting it here on my banal blog. The track reminds me of György Ligeti's "Musica Ricercata, II", a piece that is featured in Stanley Kubrick's last film "Eyes Wide Shut". I wouldn't say it's plagiarism, pretty far from it, but I think that the piano track of "Videotape" is quite likely inspired by Ligeti's piece, whether it's consciously done or not. And I'd also say there are far worse sources of inspiration to borrow from!

Soap on a rope


Design by Graphéine


Skadeglädje bekommer klär en inte, men i vissa fall är det befogat.(Klicka här om den inbäddade videon inte fungerar)

Edit: satans svengelska!

Oops

OCTOBER 8--An Alabama minister who died in June of "accidental mechanical asphyxia" was found hogtied and wearing two complete wet suits, including a face mask, diving gloves and slippers, rubberized underwear, and a head mask, according to an autopsy report. Investigators determined that Rev. Gary Aldridge's death was not caused by foul play and that the 51-year-old pastor of Montgomery's Thorington Road Baptist Church was alone in his home at the time he died (while apparently in the midst of some autoerotic undertaking). While the Montgomery Advertiser, which first obtained the autopsy records, reported on Aldridge's two wet suits, the family newspaper chose not to mention what police discovered inside the minister's rubber briefs. Aldridge served as the church's pastor for 16 years. Immediately following his death, church officials issued a press release asking community members to "please refrain from speculation" about what led to Aldridge's demise, adding that, "we will begin the healing process under the strong arm of our Savior, Jesus Christ."

Pop Quiz


Att utropa "Det där är inte konst!" om konst är...


a) ...ett tecken på att man inte vet vad man pratar om

b) ...ett navelskådande sätt att förhålla sig till konst

c) ...en kälkborgerlig lågpannetendens

d) ...ett tillfälle gott som något att åkalla Goodwins lag

e) ...all of the above

f) ...helt i sin ordning, för som Ayn Rand visade i sitt romantiska manifest kan man definiera konst som det man tycker om och allt annat som kommunistisk villfarelse


Men fatta att det är bra dårå

En majoritet av befolkningen reagerade hyfsat negativt på regeringens försämringar i sjukförsäkringen. Så här kommer opinionsvapnet som snart är en lika djupt rotad tradition som Arne Weise var i rutan på julafton:


MEN DOM (alla utom du) FUSKAR FÖR MILJONERS MILJARDER, VI MÅSTE JU GÖÖRA NÅT!
Dagens citat

[Centerns nya tankesmedja] ska dessutom ställa höga krav på empiri och vetenskaplighet. Man ska producera djuplodande kunskap i stället för att utrusta det offentliga språket med nya floskler.


Johannes Forssberg verkar låna text från ett pressmedelande i sin kolumn i Expressen...


...för det där med att producera kunskap, att producera djuplodande kunskap, istället för att utrusta det offentliga språket med nya floskler låter faktiskt som ett floskel som någon överbetald pr-människa knappat ur sig. Något som för tankarna till käckt egendomligt maskinella uppfattningar om den egna verksamheten hos vissa högre lärosäten. Hänger någon med på drinkbingo över förekomster av variationer på "producera kunskap" i bloggosfären om ett par dagar?
Knowledge (cognition): the psychological result of perception and learning and reasoning wordnet.princeton.edu/perl/webwn


Expressen revisited


image368


Var det något jag sa?
Jag tror aldrig jag har sett en tidning rädda en ofyndig formulering tidigare :)

Bilder från nätet
ATF = Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives = USAs federala polis för bekämpandet av brottslighet inom dessa områden...
En modern Archimedes

image367


Geniala feminister tar livet av sig
(Från Expressen)

Eureka!

Jag skall starta en gör det själv-flyttfirma där jag hyr ut lastbilar och såna här.

Vad tycker ni om min slogan?
Ta det piano, ta ett piano.

Okej, jag hade fel
Bill Bailey, 1955.
De sista 7 sekunderna på klippet.


Gud, 3000fKr
2:28 in i klippet

Visste du...

Visste du att fd försvarsministern Mikael Odenberg har smeknamnet Prinsessbakelsen internt här på bloggen? Det säger en hel del så att säga. Men inte mer än att Odenberg själv så småningom hade vetat om det (även utan att jag hade avslöjat det) om hans arbete för vår frihet och personliga integritet hade fortgått. Vilket det förmodligen gör även utan honom.

Karl und AndréAndré om Dagens citat

"-Precis där i ledaren om Sicko upphörde jag att ta Per Gudmundson och hans åsikter på allvar"
Precis här slutade jag att läsa och valde att istället kommentera. Du är inte intressant att läsa då du bara är ute efter den andres åsikter och inte argument. Du ä vad jag skulle kalla inkompetent. Sådär helt enkelt dömd för all fram tid av mig.


IP: XY.241.134.ABC54 minuter senare:

Kalle om Varför kommentarerna modereras

Spammare? Jag tror närmast det handlar om rätt eller fel. Du som person vill censurera saker och ting på ett sådant sätt att inte fel åsikter kan gynnas. Argument och åsikt är inte samma sak och du saknar som alltid argument för att argumenten är det viktiga och inte själva åsikten i sig. Alla har rätt att tillhöra SD men du ska minsann döma dem för deras åsikt, utan att bry dig om varför de röstade på dem.
Dessutom har du krav verifiering av en bild med text på. Som om inte det tar bort spamare din censuerare.


IP: XY.241.134.ABC
1. Så 54 minuter är 'för all framtid' med din referensram.

2. I en diskussion använder man argument för att föra fram sina åsikter.

3. Gudmundson argumenterar med lyteskomik. På ledarplats. I Svenska Dagbladet*.

4. Det är en villfarelse att alla åsikter är lika mycket värda. Alla har rätt att ha en åsikt, men allas åsikter är inte guld som täljts med täljkniv.

5. En del baserar inte sina åsikter på vad de vet utan på vad de tror eller på sina fördomar.

6. SD hör till de senare.

7. Captcha filtrerar inte bort manuellt spam.

8. Varför reagerar du på dina fördomar om mina kommentarsregler när jag ändå är ointressant och inkompetent? Triggar du på varenda menlös blogg på Aftonbladet också?

9. Jag får intrycket att du kanske är SD-anhängare, vilket iofs skulle förklara varför du inte gillar det jag skriver. Det skulle innebära att jag inte har någon respekt för dig och dina åsikter. Du förstår, lika mycket som sverigedemokraterna har rätt till sina värdelösa åsikter har jag rätt att anse att de är värdelösa. Men oavsett vad jag anser om dina eventuella åsikter släpper jag inte bara igenom kommentaren. Precis som med den andre rättshaveristen lyfter jag till och med fram dem i en egen post. Och för att undvika missförstånd - det är inte för att jag fick känslan av att du är sverigedemokrat som jag anser att du är tappad bakom en vagn. Det är på grund av vad du skrev. Men jag skall väl också säga att eftersom du skrev det mitt i natten mellan lördag och söndag så är det inte nödvändigtvis en åsikt som är huggen i sten.

10. Det här är en personlig blogg, inte ett publikt forum. Jag har all moralisk rätt i världen att förvägra kommenterare plats här. Jag gör det, som jag skrev tidigare, generellt inte, men om jag gjorde det vore det inte mer censur än om jag förvägrade någon tillträde till en tillställning i mitt hem.

Edit: 10b. Svenskan tog för övrigt bort kommentarerna i anslutning till ledaren (ej att förväxlas med blogglänkar).

 


Hoppas alla oklarheter har retts ut.


 


Edit:

*Per Gudmundson är intelligent och skriver bra så jag hoppas för övrigt att det var en monumentalt olycksfall i arbetet, speciellt som man kan få intrycket att han inte ens såg filmen innan han skrev om den. Men oavsett var det var borde han i alla fall be Moore och läsarna om ursäkt, just på grund av digniteten en ledarsida - i en rikstidning - har.

Språkfascist

Ibland blir jag kinkig när jag ser att språket misshandlas och ords betydelse devalveras. Då kan folkpartisten inom mig komma upp till ytan och kräva att man måste få godkänt på språktester för att få ut pengarna .... man tjänat som rubriksättare på en kvällstidning.


För om det som händer minst en gång per generation i Köpenhamn är gatustrider...

image365...vad har egentligen hänt här då?

image366


Frihetsjamboree?

Therapy?
Ack ja, 90-talet. Underhållningen var inte lika strömlinjeformad och inte sällan kunde man hitta artister som uttryckte sig ärligt om vad de kände, även om vad de kände var lite pinsamt: Your beauty makes me feel alone / I look inside but no-one's home. Till och med själva musiken var ... va i helvete? Neonfärgade gitarrer!?

Chop Serrano

"Mot dekadens och för en sundare kultur" stod det på flygbladet som lämnades kvar.

Fyra maskerade unga män vandaliserade Andres Serranos utställning på Kulturen i Lund ikväll. Med formuleringen de lämnade efter sig förmodar jag att det är nynazister som har återanvänt en traditionstyngd metod för att bevisa att de är mindre en ideologisk avart än en evolutionär återvändsgränd.

Om någon ryggar tillbaka inför den beskrivningen av dem vill jag bara säga att jag försöker vara dem till lags genom att tillämpa deras eget "tänk" på dem. Lika för lika så att säga. Det var ett poppis tänk på medeltiden, som känns som en mer relevant kontext för dem. Min välmening känner inga gränser, även om deras poäng i tillvaron efter renässansens intåg gör det på ett markant sätt.

Knuff

image364

Snygg korsreferens på knuff.se

Dagens citat

...det är ganska spektakulär underhållning. Om inte annat kan man ha nöje av huvudpersonens komiska kläder och fysik.


-Precis där i ledaren om Sicko upphörde jag att ta Per Gudmundson och hans åsikter på allvarNär man på ledarplats bemöter någon man betraktar som en politisk motståndare med lyteskomik har man inget att komma med. Alla som kommenterar övrigt innehåll i ledaren har gjort det i onödan. Fast om man nödvändigtvis skall se det ljusa i varje situation kan man ju alltid hoppas att Linda Skugge kommer att paras ihop med Gudmundson, och att deras kombinerade känsla för feeling åtminstone är läsbart ur ett språkligt perspektiv.

Vargen passar lammen

Det är de här människorna som korrumperar våra politiker och vårt rättsväsende.

Vem kan det vaaaara


Svensk världsartist riskerar fängelse

En 37-årig svensk kvinnlig artist riskerar fängelse för grovt skattebrott [...] inkomster under sent 1990-tal och tidigt 2000-tal. (Aftonbladet)
Väldigt diskret skrivet av Aftonbladet ... med tanke på att mängden kvinnliga svenska världsartister på 90-talet, nu i 37-årsåldern, närmast kan beskrivas som ett myller av ... en person två personer. Rätta mig gärna om jag har fel, men jag tror inte jag har fel. Man får anta att "en närstående person" nu jobbar febrilt på att få tag på chefen för SÄPO för att ordna upp det här.


Edit:
deeped rättade mig i kommentarsfältet. Det fanns uppenbarligen hela två personer som passade in på beskrivningen som Aftonbladet tryckte. Hade jag känt till Pandora hade jag nog ... reagerat lika negativt på Aftonbladets tidiga outing som när jag trodde att det bara fanns en kandidat.

Fecesbook

image363


Det är inte bara kanelbullens dag idag, det är även Facebook Victim Awareness Day.
Eftersom jag precis instiftade den är det inte så många som känner till den än.
Hjälp till att sprida medvetenhet om vilken dag det är och stöd offren för Facebook
genom att bära det bruna bandet.

Sicko

Aftonbladets Wolfgang Hansen har skrivit en krönika om Michael Moores film Sicko, och hur sjukt det är att det inte finns en allmän sjukförsäkring i världens rikaste land. "I USA är det nämligen inte läkaren som bestämmer utan försäkringsbolagen". Han har egna erfarenheter av det när hans treåriga son med andningsbesvär förvägrades vård innan sjukhuset visste att han kunde betala för sig.

Konsekvensen har blivit att försäkringsbolagen sätter sina egna vinster över människors hälsa och vägrar att betala nödvändig vård. Moore illustrerar det på ett in-your-face-sätt genom att ta räddningsarbetare som blev sjuka av arbetet vid WTC, men som har nekats vård av sina försäkringsbolag, till Kuba. Där fick de gratis vård och kunde köpa mediciner till självkostnadspris. Genom hela filmen hyllar han västeuropeiska sjukförsäkringssystem på ett så översvallande sätt att jag faktiskt själv överväger att själv flytta hit.

För här i världens bästa land är alla sjukförsäkrade och får den vård och rehabilitering vi behöver. Så småningom. Ibland. Här är vi baskemej inte så barbariska som i världens rikaste land. Här bestämmer inte försäkringskassan att vår sjukförsäkring inte täcker kostnaden. Här friskförklarar försäkringskassan oss istället. För här i bortskämda Sverige fuskar alla som nyttjar de sociala skyddsnäten. Här i slappsverige vet inte läkarna vad de pratar om när de sjukskriver patienter. Det är SÅ sparar man pengar bäst - genom att införa god hälsa.

Bilder från nätet
MUsicFINder

Jag testade Magix MUFIN förut. Det är programmet med det absurt formulerade användaravtalet jag skrivit om tidigare (1 , 2). Man kan mata in en låt och få förslag på låtar som man nog skulle gilla för att de påminner om den på något sorts strukturellt plan. Är det tänkt.

Jag valde Bob Dylans Vision of Johanna och fick bland annat upp Everybody Wants To Be A Cat från Aristocats.

Hur galet genialt är inte det?

Snusk is good

Två tankar slog mig när jag läste det här om Lidl. De verkar för det första inte vara generellt billigare än City Gross, Willys, AGs, ICAs eller KFs stormarknader, så varför klarar de inte av att sköta hygienen ... vare sig det gäller maten eller personalpolicyn? Och för det andra, när de transporterar sopor och nya Lidl-varor tillsammans, hur vet de vad som skall ut i butiken? Kvalitetskänsla är inte det första jag associerar med Lidl-kedjan. Nej, man kan inte direkt påstå att jag är jätteimponerad av tysk lågprisetablering i Sverige.

Karate Kid

Den 21:a september klockan 18:55 var det livat i Mariestad.

petimäter

image362


Expressen granskar historiska dokument -
Borstbindarna svor inte bara som ... borstbindare,
de rökte som skorstenar också!

Förtvivlan


image361


En kanadensisk björn blev häromdagen störtförtvivlad över att ip-adresser från Kanada är blockerade från torrentsiten Demonoid sen den öppnade igen efter den mystiska nedsläckningen.

Den 79:e diagnosen

Aftonbladet presenterar en lista på nya sjukskrivningsrekommendationer för 78 diagnoser. För den som inte förstår varför de med tunga arbeten inte får slappa i mer än fjorton dagar i samband med ryggskott framöver vill jag understryka att det här görs för att frigöra resurser i sjukförsäkringssystemet. Ska det va så svårt att förstå? Nej, jag tänkte väl det. Samtidigt vill jag passa på att komplettera Aftonbladets lista med den 79:e diagnosens sjukskrivningsanvisning:


Självmord
Under den akuta fasen upp till tre veckor. Längre i specialfall.En studie från tankesmedjan Närande & Tärande visar tydligt att det är viktigt att öka aktiviteten tidigt och därigenom bryta isoleringen hos de som har begått självmord. Politiserad sjukvård vill bara ditt bästa och om det råkar sammanfalla med att staten sparar pengar på kort sikt är det naturligtvis en bonus.

You really got me

Här kommer ett skäl till att älska Radiohead - alternativt hata, beroende på vilka glasögon du betraktar dem genom: Köparen får själv bestämma vad han eller hon skall betala för den elektroniska utgåvan av skivan.

Den fysiska skivan kommer i december, men redan i oktober kan man ladda ner musiken helt lagligt, och betala vad man tycker att den är värd. Nice deal, eh, eh. Know what I mean!

Det värsta är att jag har varit så insnöad på radiohead periodvis, att jag får svårt att snåla på den monetära representationen av min kärlek för dem. Och jag tror att det blir omöjligt att låna den på piratebaybiblioteket innan skivsläppet utan att känna mig kymig.

Jag är förlorad. Jag kommer att betala två gånger för samma material. Grundlurad.

Jag finner åtminstone tröst i att jag faller offer för ett hyfsat eklektiskt band som tar sin musik på allvar, ett band som kan illustrera hur det känns att vara norrlänning på ett kontor i Stockholm...

...att det inte var något kvarnmalet florsockrat jävla popoffer som dyker upp och försvinner på marknaden som ett gigantiskt whack-a-mole-spel på ett helvetesliseberg utan ände som knäckte mig. Det är trösterikt.

Men ändå!! Det är som att höja blicken mot ett enormt ansikte. Det tog mig 40 år att förstå vilket sorts leende som gömde sig där under hollywoods make-up. O grymma, meningslösa missförstånd! O envisa, självpåtagna exil från musikindustrins varma bröst! Två tårar som doftar som gin rinner på var sin sida om min näsa. Men det är bra. Allt är bra. Kampen är över. Jag har vunnit kampen över mig själv. Jag älskar RIAA.

Och jag borde ha lagt mig för två timmar sen.

Men fy!!

Kalla mig moralkonservativ, men någonting känns väldigt fel med att Lindex tas över av Stockmann.

Felstämd lyra

Signaturen Orpheus tycker inte om att jag med de referensramar jag har upplever Paul Potts som en halvkass marknadsföringsploj. Han verkar inte tycka om att jag stör mig på de som menar att Potts är "bättre än Pavarotti" trots att de förmodligen aldrig har lyssnat på opera... möjligen bortsett från någon minuts inledning till ett sportevenemang förra seklet, eller när det gick av stapeln.

Orpheus om Ett varumärke
Till vissa individer och musikkännare i denna tråd: Hur fan kan ni sitta här och söka fel och kritisera karln utan att rodna. Ni ynkliga stackare med er självupptagna skitblogg. Jag skiter i varifrån han kommer eller om han är skolad eller inte, eller om han inte duger i jämförelse med Pavarotti. Ställ er själv upp och sjung som honom. Om inte, håll åtminstone käft!
Han tyckte inte om förhandsmodereringen heller...Orfeus om Ett varumärke
Godkännas av er? Jag förstår att ni vill välja bort vissa kommentarer.

Käre Orpheus/Orfeus,
eftersom du tog förhandsmodereringen som ett personligt undertryckande av just din röst trots att så inte är fallet låter jag dig få en egen post i bloggen. Förhandsmoderering är i första hand till för att ha en spamfri blogg och i andra hand filtrera bort kommentarer som går över gränsen, tex genom att förespråka folkmord som någon dåre brukade göra på Carl Bildts blogg.

Jag ställer mig inte upp och sjunger just på grund av att jag inte kan. MA Numminen sjunger bättre än jag. Men det innebär inte att jag måste tycka om att utsätta mina öron för en röst som inte platsar i den normala konkurrensen i Pauls bransch. Det betyder inte heller att jag måste gapa förvånat åt en klumpig och överdrivet manipulativ redigering i ett halvkasst talangjaktsprogram på tv ... som alla ni som inte är medvetna om vad ni tittar på gör. Nåväl. Eftersom du uppenbarligen uppskattar att lyssna på skit bara för att någon marknadsförare från idolfranchisen säger att det är makalöst bra vill jag ge dig tipset att även äta det. Skit smakar mjölk och honung ur en skål av frusen ambrosia. Det är helt sant! En fantastisk upplevelse! Mat för gudarna! Ingen hade kunnat tro att vanlig enkel skit skulle vara så gott! Alla blir överraskade och ingen har en egen åsikt om det. Så håll käften och ät skit, Orfeus.


Självupptagna skithälsningar

RSS 2.0