censur, nej tack

Kudos till Tele2 för att de inte böjer sig för emotionell utpressning från en privat organisation som verkar se sig själva som en myndighet. Ecpats och rikspolisstyrelsens barnporrfilter har redan missbrukats för att blockera the pirate bay, vilket med all önskvärd tydlighet bevisar att det inte är så enkelt och svartvitt som den religiöst motiverade organisationen vill låta gälla.

Dessutom censurerar Ecpats initativ bara nätet för vanliga användare utan tekniskt kunnande. De som vill ha skiten kan hur enkelt som helst använda proxyn och öppna domännamnservrar för att komma åt den. Det tar bara ett par sekunder att ställa in. Hur dumt som helst med andra ord.

Kvar blir bara en oreglerad form av statscensur med frän bismak av teokrati.

Så tummen ner för de internetleverantörer som inte vågar bemöta korsayathollorna.

Nostalgi

Jag har funnit en oväntad kärlek för det ... uhm.... spartanska ljudet från min laptops inbyggda högtalare. Vanligtvis använder jag hörlurar för att lyssna på saker på den, men i den mån jag inte stör någon använder jag högtalarna nu.

Grejen är att de låter precis som en gammal transistorradio man kunde bära med sig i fickan på 50-60-talet (eller långt senare om man rotade på vinden när man var liten). Och så länge spotify inte hackar i linux kan man drömma sig bort med gammal musik som låter precis som den gjorde när det begav sig.

Idag lyser solen som den gör i gamla filmer.

Popcirkus

Popcirkus hade bara 77000 tittare, live med Luuk&Sinding-Larsen och på bästa sändningstid enligt Aftonbladet. Jag råkade se ett avsnitt på en förfest och... tja, jag är inte förvånad. Det var ganska dötrist för att vara brutalt ärlig. Nu är det inte så konstruktivt att säga öööööh skittrist, så här kommer några förslag för att förbättra programmet:

-Korta ner programmet från 90 minuter till 50-60 minuter.
-Byt programledare till -en- musiker som även kan intervjua folk
-Ljusare scenografi, även om det är på en klubb, för att ge en mer öppen känsla
-Spela in live och sänd i efterhand, sent på kvällen
-Mindre trams och mer musik. Tempot var sirapsliknande.
-Var inte rädda för udda musiker från utlandet

Ja, kort sagt tänk mer Later with Jools Holland än Måndagsbörsen.

RSS 2.0