Fler rövhattar

Tycker du att kameraövervakning ska vara tillåten eller otillåten på allmänna platser om det är det enda som kan hindra garanterade tortyrsexmord och nekrofila efterspel på tiotusentals barn varje dag? Det är ungefär det emotionella innehållet i frågan som SCB ställde i en undersökning som Ilmar Reepalu (S) och Torkild Svanberg (Fp) hänvisar till när de påstår att svenska folket kräver att bli kameraövervakade på allmänna platser i en debattartikel i DN.

Alltså, vad tror de om oss egentligen när de försöker övertyga oss att lämna bort vår integritet med en släggas sofistikation? Vill du hellre bli rånmördad med terroristebola än filmad? Jaaaa, det där med att bli rånmördad med terroristebola låter ju inte så trevlig. Jag väljer nog kamera då. Vill du ha en påtår?

Men om valet står mellan att stadsplanerare, tillsynsmyndigheter och ordningsmakten gör sina respektive jobb och att du blir filmad och väsentligen spårad var du än är, dygnet runt, vad väljer du då?

Såhär ser det ut runt George Orwells hus i London.

image330

Där började de också sätta upp några få kameror för trygghetens skull. Nu finns det 2,7 miljoner kameror och det är omöjligt att ta sig igenom en normal dag utan att bli filmad av hundratals kameror. Man skulle kunna tro att London är en kriminalitetsfri zon, men sanningen är att kamerorna inte påverkar brottsstatistiken alls.


Ilmar. Torkild. Ni har givit upp och fallit till föga för den fascistoida ny-orwellianismen som verkar vara på modet nu. Ni är rövhattar och borde antingen tänka om och tänka rätt eller gå i pension.

Kommentarer
Postat av: Andris

När man får se det på en karta sådär så är det fan äckligt hur många gånger jag måste ha filmats när jag promenerade i Notting Hill och gick förbi Orwells hus.
Läste också den artikeln, horribelt jävla förslag.

2007-07-12 @ 15:15:33
URL: http://parresvammel.blogspot.com
Postat av: /M

Hade jag varit cyniker hade jag misstänkt att vissa har ekonomiska intressen i företag som levererar övervakningssystem. Men tack och lov är jag för ung för att vara cynisk.

2007-07-12 @ 16:05:27
Postat av: Tommy

Fantastisk text och likaledes rolig.

2007-07-13 @ 22:23:36
Postat av: /M

Oj, tack!

2007-07-13 @ 22:52:25
Postat av: Per

Rövhattar eller ej, hatten av för dig som belyser denna obehagliga utveckling. Det är dags för folket att vakna snart, varför inte organisera oss?

2007-07-14 @ 16:03:40
URL: http://per85.blogspot.com
Postat av: Henri D.

Strålande! Tråkigt bara att det är sådana som du som läser vad ovan nämnda politiker skriver, istället för omvänt.

2007-07-19 @ 14:00:21
URL: http://omniaabsurdumest.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0