Det var det, det

God helg och gott slut.

God Jul

Nu när det lackar mot jul tänkte jag passa på och sända en tanke till anledningen till att vi firar den: för att detaljhandeln skall överleva de elva tunga månaderna tills nästa jul. Och lite för att det är den standardiserade frälsarfödelsedagen sedan 336 ekr. Kom särskilt ihåg att köpa framförallt musikskivor och dvd-filmer för att fira detta. Hade upphovsrättslobbyn funnits för 2000 år sedan hade kristendomen nog inte funnits idag. Herodes och Kaifas var amatörer i sammanhanget. Med så mycket lånegods som kristendomen har från andra religioner hade idépiratbyrån aldrig vilat förrän den siste fiskbäraren lämnat in nätet. Och vad hade vi då gjort? Firat en kommersiell jul för en fryntlig farbror från Coca Cola? God jul!

 

Dagens Citat

Jag är inte intresserad av bögfrågor och sympatiserar inte med bögkulturen. Naturligtvis tycker jag att andra får leva sina liv som de behagar.


Peder Lamm har funnit gränsen för sin vakna nyfikenhet och  fattat pennan igen.

rhymes with love

Who defines you and why do you listen?

shine on you crazy horse

Det kan inte bara vara jag som finner en sorts logisk symmetri i att Anna Sjödin så länge gjorde så kraftigt motstånd mot kraven på avgång att det praktiskt taget finns släpmärken längs korridoren på SSUs kansli?
Andra bloggar om:

crossroad blues

Heh. I SVTs tillbakablick på valrörelsen och dataintrånget lyfter de fram ett systematiskt beteende. Folkpartiet  beskrivs som ett kidnappat parti, styrt av skrupellösa cyniker som struntar i de vidare konsekvenserna av sina strategier. Nähä, verkligen? Kan det vara så? En gissning är att kejsararslets hovslickare kommer att avfärda det som ett utslag av kubakramande teve och försöker fortsätta att pervertera partiet och politiken som om ingenting har hänt. Har man redan sålt sin själ hinsides har man ingenting att förlora.Andra bloggar om: ,

Webb-demo mot Datalagringsdirektivet


Äntligen

Äntligen kan man logga in på blogg.se igen.

Stopp för stekning

Det var Vaerst! Liberalen i mig rasar! Det är verkligen höjden av ofrihet att ha en alkohollagstiftning som inte tillåter homoerotiska symbolejakulationer medelst alkoholhaltiga drycker på krogen, utan tvingar ut bratsen till stranden, gardenpartyt eller kanske till närmaste bögpark för sina kladdiga hierarkiritualer. Kommunen har helt säkert bögnoja och borde skämmas för sina moralistiska översittarfasoner!
Andra om: , ,

Dagens citat

...risk för en ändamålsglidning, att tvångsmedlen kan komma att användas för annat än vad som var de ursprungliga syftena. Vilket i sin tur skulle få grava konsekvenser

-Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg om trafikdatalagringslagenGe mig beläggen så ger jag upp. Ska vi ha nya tvångsmedel ska det baseras på vetande, inte på fromma förhoppningar.

-Janne Flyghed, professor i kriminologi vid SU om den nya buggningslagens effektivitet.Andra bloggar om: , , ,

Dagens citatModerata ungdomsförbundet i Göteborg menar att fackens metoder liknar de som mc-gängen och maffian använder sig av för att få sin vilja igenom.


-MUF delar med sig av otippat positiva erfarenheter av mc-gäng i Göteborgsposten
Andra bloggar om: , , ,Upprop mot Perspektiv Bredbands Kinafasoner

Perspektiv Bredband i Skåne stryper tillgång till den ryska webbplatsen Allofmp3.com efter påtryckningar från danska Antipiratgruppen, skriver Computer Sweden. Detta trots att siten är laglig i Ryssland och trots att det inte finns någon dom i Sverige. Den danska domen som hänsyftas är varken vettig eller okontroversiell, som Oscar Swartz skrev i oktober.


Perspektiv bredbands VD Fredrik Winbladh svarar på CS fråga
Men någon dom i Sverige finns ju inte?
– Nej, men i Danmark, och verksamheten kommer ändå vara olaglig i Ryssland snart.


Så efter ett sinnessjukt domslut i ett annat land om en laglig verksamhet i ett tredje land har operatören bakom Lunds Stadsnät, Malmö Stadsnät, Eslövs Stadsnät plus eventuella expansioner valt att blockera lagliga delar av internet. Ett så osjälvständigt förhållande till branschorganisationer - i andra länder nota bene - är synnerligen oroväckande. Vilka tror Perspektiv Bredband egentligen att de är när de tillämpar godtycklig censur? Vem gav dem rätten att leka Kina med användarna? Vad censurerar de nästa gång? Vem ger de dina trafikdata till när påtryckningarna om det kommer? Det finns tyvärr inte längre någon anledning att tro att användarnas integritet skyddas heller. För faller man så lätt till föga för den typen av standardpåtryckningar har man inte i branschen att göra...

...och jag rekommenderar alla Perspektiv Bredbands kunder att protestera mot censuren, och vara beredd på att byta leverantör ... för sin egen skull! Även om du aldrig har hört talas om allofmp3, och än mindre använt siten, så är konsekvenserna av en så drastisk handling potentiellt enorma för dig som bredbandskonsument. Det kan tyckas vara en dramatisk reaktion, men det är alltid såhär det börjar. If you tolerate this...

Andra bloggar om: , , ,
Uppdatering:
Oscar Swartz skriver om Perspektiv: Falsk Internetleverantör avslöjad!
Sydsvenskan skriver också: Internetleverantör censurerar stadsnät i Skåne


Sofia Coppola

The Virgin Suicides och Marie Antoinette. Alltså. För fan! Nu undrar jag på allvar om Lost in Translation blev som Sofia Coppola avsåg den eller om det var rena turen att den blev bra.
Andra om: , ,

Dagens citatgarygrant


Connoisseur distribueras till landets tyngsta skattebetalare, till Er som bidrar mest. Har Ni, förutom kilovis av bilagor till deklarationen, egentligen något gemensamt? Det tror jag! Ni är vakna, nyfikna och smarta! Ni är människor som skapar, som får saker gjorda. Intresserade av allt mellan himmel och jord.


-(Chefsredaktör) Peder Lamm i Connoisseur 3/06

Visste du...

monsanto

Visste du att Monsanto gör sig redo för att ta viral marketing till nästa nivå med 23 nya patent?


Andra bloggar om:

Aftonbladet hjärta Pfizer

Är det inte kutym även bland kvällstidningarna att markera när man publicerar en annonsbilaga? En annan fråga är kanske om Aftonbladet har erektila störningar när de går till sängs med näringslivet.
Andra om: , ,

Kärlek

Jag blir alldeles varm inuti av att se att kreativiteten inom musikvideoproduktionen trots allt inte är död, begraven och förmultnad och ersatt av en automatiserad videoversion av powerpoint. Har du inte sett det redan, kolla in hur Regina Spektors Us blev visualiserad.
Arbetsmarknad

Söker du jobb? Här är ett snabbt tips om hur man inte skall göra.

Bilder från nätet

keldaSjälv kliar jag kissemissen

RSS 2.0