Machismobantning

Jag har hittat ett aptitdämpande medel som helt saknar biverkningar. Det var verkligen så att jag bara hittade det, ja nästan snubblade över det. Och effekten är kraftfull,åtminstone till att börja med. Men jag misstänker att det finns en risk för tillvänjning så att dosen måste stegras efterhand. Hur som helst, läs mer om det här.

Besserschmidt

Jag roade mig lite med Expressens webtest om det stora landet i väst, och upptäckte till min förfäran ett katastrofalt fel bland frågorna! Fråga två lyder;


Amerikas förenta stater heter det ju, men hur många är de till antalet?
  • 51
  • 49
  • 50
Och svaret är förstås none of the above! USA har 46 stater, varken mer eller mindre. Kentucky, Massachusetts, Pennsylvania och Virginia är commonwealths på papperet, vilket iofs inte gör någon praktisk skillnad i jämförelse med de 46 staterna. Men rätt skall vara rätt. Är du inte glad att du läste detta?

Euw

En ovanligt vresig och motvillig Jan Guillou chattade med Aftonbladets läsare idag. Är det bara jag som får associationer till den där knepiga farbrodern som finns i varje familj och som brukar förstöra julstämningen i några timmar när han har fått sig ett glas för mycket och börjar dela med sig av sina insikter om jordstrålningen i currykryss, slagrutor, illuminatikonspirationer, invandrarproblemet eller något annat som alltid triggar någon att tjafsa emot trots att alla vill att gubben bara ska somna i fåtöljen?

A series of tubes

Förlagsdelägare Guillou är inte direkt känd för att vara helt a jour med hur internet och modern kommunikationsteknik fungerar. Man skulle nästan kunna kalla honom teknikilliterat, om inte teknikfientlig, och hans senaste artikel i egen sak i Aftonbladet påminner mig en liten smula om när alaskasenatorn (sen 1968) Ted Stevens härom månaden skulle förklara hur nätet fungerar i ett inlägg om nätneutralitet.

Helt apropå är Stevens dock inte längre senator. Inte bara förlorade han valet i början av november, han dömdes även för sju fall av mutbrott nyligen... vilket fick washingtonskeptikern Sarah Palin att försöka ta över Stevens plats på sin väg mot vita huset om han hade vunnit valet. Men efter ett dröjsamt inväntande av röster från ytterkanterna av den stora staten och en omräkning fick den korrumperade 85-årige hysterikern med benkoll se sig besegrad. Det har förstås inget med Guillou att göra, mer än att han aldrig skulle kunna skriva en roman med så sjuk premiss som verkligheten i Alaska.

Freaky

Den senaste månaden har mina tankar allt oftare återkommit till en engelsk tv-serie från mitten av 70-talet om eftermälet till en pandemi som slår ut 90% av befolkningen: Survivors

Igår hade en remake premiär på engelsk tv.

Och jag är helt tvärsäker på att jag inte har läst något om att projektet var på gång. Hur freaky som helst! Nåja, jag vet inte hur den nya serien är, men de två första säsongerna av den gamla är väl värda att se.

Datorbutiken RIP

Noterar att datorbutiken.com har lagt in för konkurs. Jag tycker det är jättetråkigt, för att de nästan alltid givit mig intrycket av att vara helt seriösa trots låga priser. Kundtjänst och allt.

Ägarna menar att lågkonjunkturen är den direkta orsaken, men det är väl ändå bull (no offense bull)? Har man tittat på siten det senaste halvåret har de gått från direktleverans på nästan varje produkt till nästan bara beställningsvaror med obestämd leveranstid. Det brukar vara ett säkert tecken på varåt det barkar, och var ändå något som hände under högkonjunkturen.

Köpet av det vid tiden uppenbarligen konkursfärdiga JME-data (som också var ett seriöst företag mycket länge) var ett så märkligt beslut att jag inte har fattat hur det kom till stånd ända sen det skedde. Men jag är inte ekonom. Jag förstår inte sånt finlir. Men jag lär mig efterhand. Kan någon peka mig till var jag kan köpa in mig på försäkringar för huslån som inte kommer att betalas tillbaka? Eller är jag för sent ute för att vilja tjäna pengar på att förlora pengar?

Dagens fråga

Varför blir man sjukpensionär?Tydligen inte för att man är tillräckligt sjuk i alla fall.

expressen ftl

Det ska en kvällstidning till att vinkla ett standardförfarande till ett skrämmande hot.
Fattas bara att de målar upp en hotbild mot Sverige i anslutning till den påbörjade
övergången och citerar en folkpartist som vill ta hårdare tag mot något menlöst. 

1982-30=1952

Ett.

Två.

Tre.


Nåja, jag är imponerad av Omars språkbruk. Han är bättre än de flesta krönikörer på Expressen.

Tihi

Lite småroligt pinsamt är det väl ändå att folk på DN inte vet skillnaden mellan New York Times och The New Yorker, speciellt när de har köpt material av dem.

RSS 2.0