Aha-ftonbladet
Minns ni när översättare kollade vad de översatte? I artikeln står det om undersökningar som kopplar fruktos till fetma bland amerikaner. Det är naturligtvis nonsens i den mån det ger sken av att handla om fruktsocker från frukt. Rössner improviserar också rätt osnyggt när han slår fast att det är fruktosen i juice som är banditen i sammanhanget. Visst, det är sant att det finns mycket snabba kolhydrater i juice, men det är inte det undersökningarna handlar om.

Undersökningarna kopplar high fructose corn syrup till fetma bland amerikaner. Det är en enkel sirap (monosackarider) som tillverkas av majsstärkelse, och som finns i princip all processad mat och dryck där. I Sverige använder vi fortfarande socker (disackarider) som det främsta sötningsmedlet. Vad forskarna i USA börjar upptäcka är, som artikeln nästan säger, att kroppen reagerar annorlunda på stärkelsesirap än på socker.

Men visst, man blir fet av att äta för mycket marmelad både här och i USA. Men det beror inte på frukten.


Anders got Rickrolled

Rick Falkvinge från Piratpartiet spelade in ett samtal han hade med fd överdirektören Anders Wik om att FRA bröt mot grundlagen. Wik blev förstås sur över att han fick sitt privata samtal inspelat, registrerat och använt mot sig och bestrider att han sa vad han sa genom att säga att han menade något annat: "Olaglig" betydde tydligen inte olaglig utan icke reglerat i lag.

Även om syftet var gott var det ju ett övertramp av Falkvinge. Ett övertramp som borde skapa insikt hos den som utsattes för det. Någon som inte är helt jävla sär hade lärt sig något om bestens natur av den upplevelsen. Men eftersom det aldrig verkade förestå Wik att dra lärdom av upplevelsen är det väl bäst att skriva det explicit i fetstil:


DET VAR INTE SÅ JÄVLA ROLIGT ATT BLI AVLYSSNAD, ELLER HUR ANDERS WIK!?
Högt i tak

Camilla Lindberg (den enda liberalen i folkpartiet) vittnar i Rapport om hot om utfrysning för resten av livet, och om Johan Pehrsons auktoritära uppläxning. Det hade jag aaaldrig trott om Pehrson. Tips från Hanna Larsson från Svt i kommentarfältet nedan.1984½
Nästa steg.


Dagens Citat

Man överraskades av kritiken och lyckades inte snabbt gå ut och förklara varför det här är viktigt. Det finns ju motiv för signalspaningen men det har inte kommit fram.


Carl B. Hamilton, Fp, i Aftonbladet


Det finns alltså motiv för att göra det värsta intrånget på den personliga integriteten någonsin i det här landets historia. Anledning att betrakta alla medborgare i Sverige och alla andra länder vars trafikpaket passerar gränsen som misstänkta fiender mot landet. Oh my fucking God. Det är krig! Varför har ingen sagt något!?

Det var ju inte så att det saknades möjlighet för Staffan Danielsson (C) att förklara varför totalövervakningen var så viktig när han fick frågan om hotbild 4-5 gånger i riksdagsdebatten som förelåg den nu internationellt ökända omröstningen. Istället för att svara på frågan om vilket hot som förelåg och motiverade en så här extrem åtgärd svamlade han som en berusad fjortonåring som blivit stoppad av polisen på valborg varje gång han fick den.

Och för att vara en så viktig fråga som måste forceras till varje pris var det väldigt märkligt att statsministern inte var närvarande, utan istället satt vid julbordet hemm... oj, nej, förlåt. Han var i Innsbruck och tittade på fotboll. Jag blandar ihop wannabe-despoternas fritidsprioriteringar i kristid.

Så kort sagt Hamilton, du är full av skit och du gräver bara alliansens grav djupare. Landsförrädare.

Förtäckt hot?

Alla tjänar på om debatten lägger sig. Beslutet är fattat.

Ett förtäckt hot? För vad? Reinfeldt låter allt mer som ledaren för en junta än en folkvald tjänsteman i en intervju i Expressen. Frågan från häromdagen kvarstår. Vet inte statsministern vad han pratar om eller står han helt skamlöst och blåljuger? För han kan väl inte seriöst tro att alla experter som har kritiserat lagen i remissinstanserna vet mindre än han som pm-skummande lekman gör? I så fall måste han genomgå en psykiatrisk undersökning för att avgöra om han är kapabel att sköta sin tjänst. Det menar jag inte som en förolämpning. Det går helt enkelt inte att ha en fullständigt vansinnig människa vid rodret för landet. En ondsint maktdemonstrerande tyrannisk lögnare kan dock tyvärr sitta mandatperioden ut.

Och nej herr statsminister, de enda som tjänar på att debatten lägger sig är diktaturens kreatur.

Everybody's got something to hide (except for me and my monkey)


Dagens Citat

- Nej, det låter ju som ett läskigt parti att vara medlem i, så det är ju bra att vi inte har fattat något sådant beslut heller, säger han och antyder därmed att motståndarna missuppfattat vad lagen innebär.


Statsminister Reinfeldt i Aftonbladet om Niklas Wykmans hot om avhopp.
Förbryllande. Står han och ljuger rakt upp och ner, trots att alla vet att den officiella versionen inte är sann? Eller vet han verkligen inte vad den tekniska implementeringen innebär? Är statsministern en kallhamrad lögnare eller naivt förd bakom ljuset? Eller är han bara felciterad?

Spoiler alert

I den nionde och sista kretsen av helvetet stöter Dante på förrädarna. I fyra nivåer möter han de som har förrått sitt blod, sitt land, sina gäster, samt sina herrar och välgörare. Allra längst ner i helvetet sitter Djävulen med underkroppen fastfrusen i floden Cocytus, för evigt tuggandes Brutus, Cassius och Judas.

Fast i isen vid honom sitter Alliansens riksdagsgrupp bland de andra som har förrått sina herrar och välgörare, upp och ner, med ansiktet vänt från Gud i ändlös hopplöshet och förtvivlan.När Dante har sett detta för Vergilius honom hastigt upp mot Paradiset. Där väntar frälsning efter att ha bevittnat helvetets djupaste mörker.

Dagens Citat

De formella kontrollanterna som lagråd eller övriga delar av riksdagen har inte haft några större våndor förrän väldigt sent och det har inte heller vi i media. VI har inte förstått vidden av förslaget förrän alldeles för sent. De enda som reagerat på allvar och slagits mot förslaget länge är delar av de som är väldigt aktiva på nätets olika bloggar och forum. Hedern är er och skammen vår. Men nu får vi tillsammans kämpa för att FRA-lagen blir en parentes i Sveriges historia.

-Mikael Nestius, Chefsredaktör för City (via Enligt min humla)
Jag har förhållandevis ofta den privata upplevelsen av att vara en Kassandra och tala för döva öron till en punkt där jag måste börja undra om jag är galen och har fel och alla andra har rätt. Sen slår det jag varnat för in och besväret och kostnaden kommer som ett brev på posten. Dvs löjligt dyrt och en bra stund efter att man postade det. Fait accompli är erkännandet dock oftast en ganska klen tröst.

Men i det här fallet har jag åtminstone inte varit ensam. Motståndet varit utbrett i bloggsverige från början, och vuxit exponentiellt inför omröstningen. Gammelmedia vaknade i sista minuten och till slut tvingades regeringen nästan genomföra en statskupp för att få igenom det.

Men det är inte över än. Fait accompli får vänta. Erkännandet från gammelmedia, med all dess genomslagskraft känns bra. Det känns hoppfullt. Det är tekniskt möjligt att stoppa den här halalceremonin, även om vi står och stampar i slakthuset.

Och till slut vill jag säga till Socialdemokraterna, som förmodligen bildar regering 2010, om ni inte är kloka nog att dra lärdomar om vad FRA-lagen har gjort med opinionen mot alliansen, utan ändå låter stasihökarna i partiet driva frågan för långt med kosmetiska förändringar... då är ni lika fördömda för all framtid som diktaturens kreatur som sitter och väntar på att bli utbytta nu.

Dagens Citat

[FRA-debaklet] gjorde mycket klart för väljarna att civilkurage inte alltid betalar sig i politiken. I skarp kontrast till vad de flesta hävdar.

-Lena Mellin, Aftonbladet resonerar kring att väljarna är naiva som kräver civilkurage och personligt ansvar i riksdagen när antidemokratiska lagar skall klubbas igenom för att Sverige är en partidemokrati.

Men av reaktionerna att döma, speciellt om de håller i sig, har hon delvis fel. Förutom att premissen är absurd alltså.


De som satte sitt hopp till Federley och Johansson har naturligtvis varit naiva. De hade aldrig för avsikt att rösta nej. Den egna karriären är viktigare än allt annat om man ser till tidigare handlingar snarare än det som kommer ur munnen på dem. Det senare är förstås lite makabert komiskt. Johansson pratade till och med om Ayn Rand från talarstolen, så att förutsätta att de skulle göra något som kanske skulle frysa ut dem i partiet var verkligen naivt. Men det var inte bara deras väljarbas som var naiva här.

Partierna och ledamöterna själva har varit väldigt naiva som har trott att de kan köra över opinionen hur som helst med en förmyndarattityd om att "ibland måste man fatta impopulära beslut". Reaktionen är väntad och rent spontant tror jag att den håller i sig. De JA-tryckare som inte lurades av utredningens jäviga experter ÄR förrädare och många av dem kommer att få känna av det.

Federley profilerade sig offentligt i frågan och sålde ut allt sitt förtroendekapital (!) bland väljarna, till och med bland de mest hängivna av sina anhängare. Självklart är han då den största förrädaren i deras ögon, trots att han bara har följt sin karriäristnatur, vilken har varit fullständigt uppenbar för vem som helst med öppna ögon. Själviskhetens dygd skimrar väl inte lika trolskt längre kan man förmoda.

Idioter

Det är ju en himla trevlig tanke att FRA skall hantera all min privata kommunikation, kunna kartlägga mina sociala kontakter och mitt liv (och helt potentiellt missförstå min humor) och lagra all denna information om mig och 9 miljoner andra svenskar på ett insynbefriat sätt när de inte ens kan kontrollera informationen om sina egna 650 superhemliga anställda.

Det finns inte en chans att stasi-informationen kommer att vara säkrad.
 

Junta

När jag sent omsider läste om fotbollsmatchen igår (jag är inte överdrivet sportintresserad) såg jag att Statsministern var på plats för att se matchen i Innsbruck.

Jag häpnar. Ser ut som en fisk på land.

Statsministern är alltså inte ens närvarande i riksdagen när hans regering skär halsen av vår frihet och tar ett sjumilasteg bort från demokratin. Maken till arrogans och folkförakt trodde jag inte var möjligt att få bevittna i det här landet. Perssons julbordssessioner och Freivalds teaterbesök under tsunamidygnen försvinner i jämförelse, hur förkastliga de än var. Och de var rejält förkastliga.

Från och med idag har jag ingen respekt alls för Fredrik Reinfeldt, vare sig som politiker eller som människa.
 

Inget svek

Dagen efter den smått kuppartade voteringen under fotbollsmatchen igår kväll talas det mycket om svek. Svek från regeringen, svek från liberaler och svek från de kritiker som inte blev bortdribblade inför voteringen. Personligen känner jag inte så och vill inte tala om svek. Jag känner mig mer som ett offer för en massiv gruppvåldtäkt och ser därför hellre en gruppvåldtäktsdebatt. I mina ögon är regeringen kriminell och har inte längre något förtroende eller mandat för att styra landet.

A modest proposal

I debatten ikväll kunde Staffan Danielsson (C) inte svara konkret på vilket hot vi måste skära halsen av privatlivet inför. Varje replik snurrade runt temat att det är en osäker värld. Som om det någonsin har varit en trygg värld. Så jag har en plan för att ingjuta en känsla av trygghet hos Danielsson. Eftersom vi som sagt lever i en otrygg värld där vad som helst kan hända skall jag svetsa igen alla utgångar i Staffans hem.

Om han har friheten att gå ut och sköta sitt liv helt fritt kan faktiskt blixten slå ner i honom. Han kan få en takpanna i huvudet, eller bli påkörd. Massor av folk blir påkörda överallt i världen. För att skydda Staffan Danielsson måste vi låsa in honom i hans hem. Det är förstås en stor inskränking i Staffans liv, men jag är en samvetsöm frihetsälskare och integritetsvärnare som inte fattar det här beslutet lätt.

För att se till att inget dåligt händer med Staffan där inne kommer jag naturligtvis att skicka ut någon att kolla så att allt är bra med honom med jämna mellanrum. Vad kan gå fel?

Två typer av JA-sägare

Det finns två typer av JA-sägare till FRA-lagen i riksdagen. De som inte förstår vad signalspaning är eller ger för resultat, och de som ljuger om vad signalspaning är och ger för resultat. Det är redan väletablerat att spionaget mot befolkningen inte kommer att ha den effekt som lögnarna har upprepat fler gånger än någon kan räkna vid det här laget. Men ändå lever de andra JA-sägarna kvar i sitt oförstånd, med foten hårt pressad mot gaspedalen i den här historiska färden mot mörkret.

Således studsar mantrat om signalspaning som skydd mot diffusa yttre hot som ett eko som inte hinner dö ut innan det upprepas igen. Det är hot där terrorister epostar varandra om sina aktioner, hot där rysslands överbefälhavare använder msn för att planera angrepp mot sverige och andra hot som är så allvarliga att alla svenskar måste klassas som hot mot rikets säkerhet och underkastas totalgranskning med den explicita följden att samhället störtas om så inte sker.

JA-sägarna omger sig med en attityd där det är otänkbart att inte införa totalavlyssningen och det enda problemet som måste stötas och blötas är att garantera att informationen inte används på "fel" sätt.

Så talar diktaturens kreatur till varandra 2008. Det här är en så utpräglat fundamental fråga där det inte finns utrymme för kompromisser. Den som röstar JA är fördömd även om det beror på oförstånd eller kadaverdisciplin.

I Sverige i tiden

Framsidan för blogg.se ligger verkligen i tidenHurra

Hurra hurra. Efter att ha genomlidit ideologiska (och förhoppningsvis mänskliga) kval lyckades F-Fed och Annie stå upp för sin personliga integritet och stå rakryggade inför ansvaret deras personkryssare kräver ... och på ryggen av Karl Sigfrids och Birgitta Olssons modiga (på riktigt) ställningstagande återremittera lagförslaget för några kritiska ordputsningar innan det klubbas igenom i sån förmodad hast att svennebanan inte ska kunna hinna fatta vad som händer. Demokratin är inte död trots allt!!!!!!11111!!!1!


Strategin som Federley och Johansson använde är lika effektiv som beprövad:
När nu Pilatus såg att han intet kunde uträtta, utan att larmet från kansliet
blev allt starkare, lät han hämta vatten och tvådde sina händer
i folkets åsyn och sade: »Jag är oskyldig till denna lags införande.
I fån själva svara därför.»

Dagens Citat

Det är ju inte så att vi röstar hur vi vill i folkpartiet. Regeln är att vi har en hård och bra diskussion internt och sen kommer till en slutsats. Om vi inte gör det har vi ju ingen svensk riksdag utan en polsk riksdag.


-Johan Pehrson, Folkpartiet i DN


Hellre polsk riksdag i en enda idiotisk fråga än militär jävla underrättelsetjänst i sovrummet din efterblivna satans stasipajas

-banal.blogg.se

Ett svenskt Masada

Se där. Precis som jag sa. FRA har brutit mot grundlagen i minst tio år. Behovet av att rättfärdiga sin verksamhet och budget är stort där. Kan det vara så att Försvarets Radioanstalt har skaffat hållhakar på tongivande politiker under de här tio åren, på samma sätt som J Edgar Hoover hade i USA på 50-talet? Kan det vara så att makteliten mycket väl vet vad konsekvenserna av generell avlyssning är? Kanske inte idag, men snart lär de bli varse.

Jag säger som tidigare: Släng FRA i fängelse istället för att fängsla hela landet. Alla skall vara lika inför lagen har det sagts. Så rannsaka dem inför skranket och fängsla dem för deras brott istället för att legitimera deras monstrositeter i efterhand. Låt inte korruptionen FRA representerar segra med tomma hot och besvärjelser om diffusa hotbilder som måste bekämpas med dödligt gift. Låt inte detta bli ett svenskt Masada, där vi hellre stryper oss själva än vänder ansiktet mot våra skuggor. Vilken frihet har vi att försvara om FRA-lagen går igenom? Vilken fiende kan vara värre än den mitt ibland oss? Stoppa FRA.


Snart smäller detDo you want a vision of the future Winston? Imagine a boot stamping on a human face forever.


Argument som 'mycket arbete har lagts ner' och 'något dåligt kan hända om jag röstar nej' (i motsats till att något fruktansvärt kommer att hända om jag röstar ja) och 'grupptrycket att svika mina demokratiska principer är starkt' och 'ibland måste man fatta impopulära beslut' gör mig pessimistisk. Inte bara inför omröstningen, utan inför hela det mänskliga släktets överlevnad. Stagnation och regression är ett absolut faktum för den civilisation där människor inte vågar uttrycka sig fritt på något plan. Historiska exempel finns det tyvärr gott om, och snart kan man lägga Sverige till dem.

Mängden arbete är irrelevant. Man skjuter sig inte i huvudet för att undvika att skjuta sig i foten. Man hoppar inte av en bro för att de andra gör det. Och att förväxla en fråga om absolut fundamental frihet med frågor om skattetryck och hastighetsbegränsningar är så verklighetsfrånvänt att man borde tvingas genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning innan man får sätta sig i plenisalen igen.

Är demokratin död? Snart får vi se.


Kandidat 6

Eric Erforss tycker inte att demokratiska folkomröstningar skall gälla om folket röstar fel. Det skriver han i Expressen i alla fall.  Jag måste erkänna att det finns en viss logik i ståndpunkten. Fördraget Irland röstade om handlar om att minska självbestämmandet för små stater (som Irland), och då borde man ju i rimlighetens namn ignorera vad Irländarna väljer att bestämma om sig själva. Vi kör på ändå. För det är ju ändå så att folk kan inte inte ges förtroendet att bestämma över sig själva. De är inte experter, till skillnad från Eric Erforss. Experter borde egentligen styra överallt för att eliminera risken för katastrofala misstag hos den obildade massan med fel åsikter.


Eric Erforss är kandidat 6 för titeln Europas Dummaste Person 2008.
 

Okej, en till

Aftonbladets etta idag...
Dyster gallimatias om vår tid

Postat av: liberum-weto

Har de burat in dig för smädande av domstol? Är det FRA som kollat dig i förtid? Såå - nöjd och oirriterad har du väl inte blivit i värmen?


 


 

Åh, jag får ett frö till tokirritation så fort jag läser nyheterna. Men jag ids inte plantera fröet längre.

När man kommer hem utomlandsifrån brukar man (eller i alla fall jag) se på landet med nya ögon. Tidigare har de nya ögonen varit uppskattande och lättade över att jag har turen att vara född i en storartad civilisation. Men inte den här gången. Jag ser en nation i enträget förfall, som förtär sig själv med girighet och korruption och misstro mot sina medmänniskor. Alla fuskar, utom fuskarna. Alla skall bevakas, utom bevakarna.

Jag ser en politisk scen från ett dårhus, där "Mordet på den reella friheten för en billig peng, iscensatt av internerna på hospitalet under ledning av en samlad riksdag" spelas som en del av säsongstemat Den Minsta Gemensamma Nämnaren, där vad som sägs är miljoner gånger viktigare än vad som görs.

Retoriken kring sjukersättningen är i närmast identisk med den i tyska propagandafilmer från 30-talets tonlägen när den myndiga rösten varnar för vad som kommer att hända om man låter epidemin med utvecklingsstörda medborgare dränera ekonomin och besudla folkhälsan. I båda fallen handlar det om systemskiften, fast åt olika håll. I det ena fallet var slutstationen konkret rasförädling för att sjuka människor är fula. I det andra fallet handlar det om en ekonomisk omstrukturering där det bara lönar sig att vara frisk och en plikttrogen arbetare och konsument, där man åtminstone förhoppningsvis planerar att utfodra de som inte är det. Men eftersom vi lever i en liberal tid borde vi ju i den rationella rimlighetens namn inom en inte allt för avlägsen framtid åtminstone bli erbjudna assisterat självmord i de fall det är motiverat av hälsoskäl.

Ute i den stora världen finns det ett problem med terrorism. Det finns en rädsla bland personer som tror att de är övermänniskor för att de får läsa underrättelsetjänstrapporter för att den skall sprida sig hit. För terrorism är irrationell och ond och kommer från musselmaner som hatar vår frihet.
Har man läst Sun Tzu vet man dock att om man möter en övermäktig fiende så kan man inte slåss på ett öppet fält, utan måste lura in honom i en tät skog. Och den skog som clownerna i försvarsutskottet och riksdagen leder oss in i när de avskaffar integriteten i landet och samtidigt har bajssex på deklarationen för de mänskliga rättigheterna och smetar in grundlagen i sin anakronistiska paranoia är så djup och tät att Vergilius står och väntar på oss någonstans strax framför oss.

Systemskiftet vi står inför är en devalvering av civiliserade värden. Det är ödlehjärnans triumf över frontalloben. Det är en evolutionär återvändsgränd. Och till skillnad från det amerikanska systemet finns det inga säkerhetssystem för att trygga friheten här. Vi har ingen författningsdomstol. Vår riksdag är en maktlös teater där besluts som redan fattats mellan lobbyister och regeringsrepresentanter formaliseras. Det finns ingen nödbroms för att stoppa ett skenande tåg som hotar att förstöra landet för oöverskådliga generationer.

Och mellan duracellkaninerna som pladdrar nedärvda floskler och destillerade dumheter i alla skikt av den offentliga arenan finns det massor av vettiga, vanliga människor som ignoreras. För det är bara de som har resurser som räknas. Alla andra är boskap som skall generera optimerad vinst och övervakas.


Jag är för dyster för att irriteras.

RSS 2.0