Ding dingExklusiv video av Monique Wadstedt när hon ger Hollywoodbolagens eftertänksamma juridiska analys av det stundande målet mot fyra personer med anknytning till The Pirate Bay. Fast i röran vid presskonferensen blev det lite suddigt vem som är målsägare och vem som står åtalad. Ni får försöka reda ut det själva. Antipiratbyrån har i varje fall redan låtit Svenska Dagbladets redaktion kommunicera sin propaganda inför slaget.
Migränish

Tidigare har jag trott att jag avskyr att resa. Idag har jag insett att det är resebolag jag egentligen avskyr. Just nu har SJ en speciell plats i ... något annat än mitt hjärta.Uppdatering: Just nu hatar jag SJ mer än något annat i världen.

Ord

Vissa saker stör inte bara mig. Ord liksom, ord!

inga dansande dvärgar dock

Kvällens David Lynch-ögonblick var när jag var på väg hem genom regnet och mörkret och en smal liten gubbe med skelande ögon, långt stripigt grått hår och galen utstrålning lösgjorde sig ur skugorna och sluddrade fram

-Bevara Sverige åt svenskarna ..... så slipper vi lämna landet, hehe!

Naken kejsare

Teliasonera är en av de nätoperatörer som tror att IP-tv, dvs tv över internet snart kommer att slå igenom på bred front.
 I alla fall om man får tro idg. I beg to differ. För som teliasoneras internetgren själva säger med jämna mellanrum måste ju priset på uppkopplingen höjas dramatiskt för att abbonenterna tittar på youtube i en sån utsträckning att kapaciteten hos nätverket äts upp snabbare än de kan bygga ut. Då finns det ju absolut inget utrymme för att skicka hela tv-kanaler genom systemet. Eller hur, Telia? För det kan ju aaaaldrig vara så att räknenissarna ljuger genom ögonen inför möjligheten att ta ut överpriser på ett sätt som fortfarande är möjligt i nät-u-länder.

farcical aquatic ceremonyMan kan skratta bort huvudvärk ibland

Trafiksäkerhet

Bilister beter sig korkat i trafiken, så nu höjs det röster för att utöka körkortsutbildningen i säkerhetstänk, och därmed göra körkortet dyrare. (Aftonbladet)


Men det kommer inte att hjälpa för att de då angriper problemet i fel ände. Den impopulära sanningen är den att människor är individer med olika förutsättningar, och alla har helt enkelt inte förutsättningen att vara en lämplig medtrafikant. Problemet är alltså inte att körkortsutbildningen är otillräckligt, utan att alltför många som aldrig borde ha körkort har det ändå. För att ansluta till blogges svada tror inte jag heller att man är en lämpligare förare bara för att man har mer pengar att lägga på körkortsutbildningen. Folkbildning kommer aldrig att rå på personliga egenskaper och det enda sättet att minska dumolyckor är att inte ge dumförare körkort. Frågan är om det är värt det i ett större perspektiv. Min erfarenhetsbaserade åsikt är att det inte är en mänsklig rättighet att ha körkort.

Efter reklamavbrottet s19e11


BART
Mom, why did you stop talking for two and a half minutes?


LISA
It seemed like twenty.


MARGE
Whatever

Två länkar

Två länkar från idag.

Offensiv mot fildelare gav resultat

Klart för Pirate Bay-åtal, där slutklämmen konstaterar att "Enligt branschorganisationen IFPI går det runt om i världen 20 illegala nedladdningar av musik på varje lagligt inköp". Och vi har ju ingen anledning att misstro vad IFPI säger.

När förvandlades TT och DN till Antipiratbyråns partiorgan Det Nya Pravda?

Dummast 2008

När jag funderade på att sammanfatta de företeelser jag hade stört på mig mest under 2007 märkte jag att det var ganska hopplöst när jag inte hade fört några anteckningar. Därför introducerar jag en ny kategori för att bättre minnas årets dumheter vid årets slut.

Den första nomineringen för Dummast 2008 blir självklart...

Liza Marklund med hennes svårslagna självmål "Skapa själva, lata parasiter", som jag även häpet kommenterade i förolämpande ordalag här. Andra, lika häpna kommentarer finns här.

Bilder från nätet


ExpressenPå tal om Expressen, så var det här tre artiklar som mötte en på framsidan häromdagen.
Är det någon mer än jag som får lust att sticka ut ögonen ibland?image389
image390image391

Bzzzrt

En man i Pennsylvania hade elchocksex med sin fru. Men istället för att skaffa en säker generator använde han nätspänning. Och förvånande nog avled frun. (Expressen).

Vad skall man säga om det där då. För det första var det inte den kraftiga elstöten som tog livet av henne. Om strömmen hade tagit livet av henne hade hennes organ varit brända. Det var nätspänningen som fick hjärtat att slå med sin frekvens (60 svängningar per sekund) tills hjärtat kollapsade. Och med den petitessen ur vägen undrar jag om hon verkligen gick med på det frivilligt. Och i så fall, finns det utrymme inom teorin om survival of the fittest för att sociala djur tar livet av varandra i förtid på grund av en gemensam brist på anpassning till den miljö de lever i?(Edit: Förtydligade)

Dagens citat

Efter att ha läst en del av de tusentals kommentarer som skrivits om min krönika så kan jag konstatera att okunskapen i ämnet är fundamental.
De snåla och lata tonåringar som är sura över att de måste börja betala för den musik de stjäl har inte den blekaste aning om vilka frågor deras företrädare egentligen driver.
?Piratpartiet? har gjort stöld av andras kreativitet till en politisk ideologi.

Liza Marklund i Expressen
Hon avslutar med

Till sist är det ju det här med DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN.
Nättjuvarna är rädda för att någon ska övervaka dem, kolla vem de pratar med och lyssna till deras privata konversationer.

För en timme sedan gick jag i mitt lokala köpcentrum, och allt det som nättjuvarna tycker är så fruktansvärt fanns där. Det stod en vakt i dörren som granskade mig när jag gick in. I affärerna hängde övervakningskameror och personalen tjuvlyssnade när min mobil ringde.

Priceless-reklamen kommer i åtanke på ett inte så smickrande sätt.Nu när jag har slutat heila tänkte jag faktiskt ge henne lite cred. Okunskapen i ämnet är faktiskt fundamental. Hon framstår till och med som ännu mer förvirrad än branschlobbyns propaganda. Men det är ju trevligt för henne att hon kan få betalt för att sprida sitt nonsens i sin krönika istället för att försöka fäkta sig fram till debattsidorna som vanliga tramskolportörer får göra.

Nåja.

Marklund tror att hennes privatekonomi är hotad av fildelning, och då åker både barnet och vettet ut med badvattnet. Jag vet inte riktigt hur man med argument skall kunna bemöta en människa som har så lite till övers för den demokratiska traditionen och deklarationen om de mänskliga rättigheterna som Marklund demonstrerar. Det är lite som att försöka diskutera "Brott och Straff" med en analfabet. Jämförelsen kan förstås tyckas djupt orättvis eftersom Dostojevskij kunde sin romankonst. Men det finns likheter också. Både Fjodor och Liza var/är knäppgökar och båda skrev böcker som kan vara tunga att ta sig igenom ... men i det ena fallet ångrar man sig inte efteråt.Join the club

Någon bloggare har retat upp sig på tävlingar och andra billiga marknadsföringsstrategier som dränker legitima bloggar i informationsrbruset. (Aftonbladet).
Join the club liksom.

Det stör mig som fan

Den här jihadistiska inställningen till narkotika, och den implicita objektifieringen av sjuka (extra tydligt demonstrerat av polisens agerande i ärendet) får mig att må riktigt, riktigt illa. Cannabis, som det här handlar om, lär dock hjälpa bra mot svårt illamående, som till exempel orsakas av cancerbehandling ... och kanske till och med mot total vämjelse och skamkänslor inför det egna landet. Kodeinet och morfinet som man kan köpa på apoteket hjälper tydligen inte alls även om man navigerar sig förbi risken för andningsförlamning som inte finns hos det betydligt mindre tillvänjningsriskabla cannabiset. Men eftersom det tar några månader att odla upp en planta får man väl helt enkelt plåga sig igenom det akuta äcklet som perversa moralister åsamkar en.

På 15 år händer så mycketFredrik Reinfeldt, 1993.

Vilken tur att han inte är inne på nattväktarspåret längre.

Leave Västtrafiken Alone!

Västtrafik är bara med sin tid när de vill registrera och kartlägga alla resande i en stor databas. De har förstått vad som gäller nu. Och som Ayn Rand sa så kan privata företag göra allt bättre än statliga instanser, så det här kommer naturligtvis att skötas på bästa tänkbara sätt. Ingen kommer att få sina kartlagda dagsvanor borttappade till t.ex. tjuvar. Om det hade gått hade jag velat göra ett inslag för lilla journalen där Ingrid Schrewelius guidar oss inför årets övervakningsmode. Det hade varit the shit.

Hurra för Sverige!

Apropå det här vill jag brista ut i en hyllning till Sverige - vilken tur att svenska nätoperatörer som åläggs att spara trafikdata, poliser som hanterar dem och FRA som spelar in allt som händer är så mycket bättre på att hantera känsliga data än engelska och amerikanska rövhattar.

the irc-xorcist

image388

Criswell Predicts... 2010 Again

USAs näste president heter Barack Obama, och här är anledningen.Eller, jag skoja bara. Men jag skulle inte följa med honom på jakt.

På väg från utanförskapet

image386image387


Jobbsökarmarknad i Kina.

Butterfly Effect-utmaningen

Nu tänkte jag dra igång tidernas kortaste kedjebrevsutmaning: The butterfly effect-utmaningen.
Med all sannolikhet stannar den här.


Om du kunde resa tillbaka i tiden till valfri plats och göra en skillnad, vad hade du gjort då? Och varför?Jag hade åkt tillbaka till september 1970 och räddat Jimi Hendrix från att kvävas.
Då hade han kunnat fortsätta sin lysande karriär, och ta in Loffe som trummis i bandet.
Och då hade det aldrig blivit någon Göta Kanal 2.
BEUtmaningen går vidare till
Bull
Liberum-Weto
Dolly(s Dagbok)


Ps. vem som helst som är galen nog att haka på kedjebrev får göra det

Dagens fråga
Vad gör Zlatan hos Mitt Romney?

Eek!

Det här kan vara årets mest obehagliga videoögonblick för mig... Tom Cruise's scientology introduction video, där han förklarar what it's all about och där han får en sorts frihetsmedalj på slutet. Han är så creepy att man nästan börjar undra om det är en karaktär han spelar.

Filmen är youtubetaggad, men den finns inte kvar på youtube sen scientologerna hotade att stämma dem. Det är ändå lite märkligt att anropa upphovsrätt när videogramet verkar vara oredigerat och sägs ha visats gratis för över en miljard människor.

New Hampshire Primaries


Följande uppräkning av kontroverser kring röstningsmaskinerna i USA har hämtats från wikipedia.Röstningsmaskinerna i USA utvecklades av Global Election Systems, och köptes 2002 upp av Diebold. Chefsprogrammeraren på GES dömdes i början av 90-talet till två års fängelse för att ha programmerat in bakdörrar i mjukvara han skrev för ATM (bankomater). Först bytte systemet namn till Diebold Election Systems. Men efter att systemet har kommit vanrykte och anklagelser om valfusk i presidentvalet 2004, beslöt sig Diebold för att skydda sitt företagsnamn och ändra namnet på maskinerna till Premier Election Systems.


I augusti 2003 meddelar Walden O'Dell som är chief executive på Diebold att han var en av de främsta pengainsamlarna för George W. Bushs kampanj, och skrev i ett brev till Ohios republikaner att han var "committed to helping Ohio (där valet avgjordes) deliver its electoral votes to the president next year".

Som svar på kritiken som följde erkände han att det var ett dåligt ordval och anförde att avdelningen för röstningsmaskinerna ligger i Texas och styrs av en registrerad demokrat.


I december 2005 tvingas O'Dell avgå efter rapporter om bedrägerier och insideraffärer inom företaget.Många starka röster har påpekat att röstningsmaskinerna är osäkra och känsliga för valfusk. Bev Harris på blackboxvoting.org menar att det finns bevis för att resultatet i presidentvalet 2004 var manipulerat.

En lärare i Computer Science på Johns Hopkins har granskat källkoden och kom fram till att den låg "far below even the most minimal security standards applicable in other contexts".

Staten Maryland lät undersöka källkoden efter rapporten, vilket ledde till slutsatsen "the system, as implemented in policy, procedure, and technology, is at high risk of compromise".

Ännu en undersökning bekräftade säkerhetsbristerna som lyfts fram tidigare, och hittade några till.

I juni 2005 demonstrerade Bev Harris hur man enkelt kunde få 65000 röster att försvinna från systemet.

Under 2006 kom det så många kritiska rapporter om säkerhetsbrister, buggar och bristen på kontroll i systemet att Diebolds aktie föll.

Förra året demonstrerades att det var mycket enkelt att dyrka upp maskinen och manipulera minneskorten där rösterna ligger lagrade.

I december förra året kom en kommision i Ohio fram till att röstningsmaskinerna hade så många brister att de kunde undermindera integriteten i presidentvalet i år.Nåväl.

Efter demokraterna primärval i New Hampshire gick det en chock genom presskåren i USA. Alla opinionsundersökningar hade entydigt pekat på Obama som segrare med i genomsnitt 8,3 procentenheter, och en del kommentatorer hade i princip smörjt honom som kejsare. Men Hillary Clinton vann och det pratas inte så mycket om osäkerheten i opinionsundersökningar som om att Clinton började gråta i TV och omvände statens kvinnor som genom ett trollslag. Svenska förståsigpåare har upprepat den förklaringen och upphöjt den till sanning.

Men det är också sant att republikanerna mycket hellre låter sin kandidat möta Hillary Clinton än Barack Obama i presidentvalet i höst. De betraktar henne som lättare att besegra på grund av hennes utstrålning och politiska historia. Och det är sant att Diebolds dubiösa röstningsmaskiner användes i New Hampshires primärval.

Det behöver inte vara sant att maskinerna har manipulerats för att generera en bättre kandidat, sett ur republikanernas perspektiv. Men det finns starka skäl att ifrågasätta en förklaring som går ut på att kvinnor är känslopåsar som kan byta politiska åsikter för att en kandidat gråter. Eller att varenda opinionsundersökning som har gjorts i en så liten stat slog fundamentalt fel. Eller att så många människor ljuger för opinionsundersökarna för att de är less på valet nu.

Dagens fråga

Hur många nazister hängdes i Nürnberg trots att de bara "gjorde sitt jobb"?

Dagens citat

Man behöver bara titta på statistiken för skivförsäljningen för att förstå vad som har hänt.

-Gotlands AllehandaJa det stämmer ju...

Främst har musik och film fått konkurrens om pengarna från andra livsstilsprodukter som tv/datorspel och mobiltelefoner. Sen har musik tappat mycket av sitt kulturella värde när den allt mer har transformerats till en industriell massproduktion som är ständigt närvarande överallt. Tystnad är mer värdefullt än musik idag. Lägg till det en ondskefull bransch som hatar sina konsumenter, ständigt anklagar dem för att vara tjuvar och gör konsumtionen av musiken krångligare och ibland ägnar sig åt sabotage av konsumenternas datorer. De är dessutom tekniska bakåtsträvare som hellre skjuter sig i foten pr-mässigt med sanslösa stämningar och korrumperar hela nationer än anpassar sin affärsidé efter den rådande verkligheten. Och som grädde på moset så styrs prissättningen av karteller mellan skivbolagen.

Man behöver bara titta på statistiken för skivförsäljningen för att förstå vad som har hänt.

Pudel

Årets roligaste krönika hittills är när Fredrik Strage gör en pudel för sin recension av Arn. Visserligen gränsar det till lyteskomik (jag har sett några klipp ur filmen som bara de kändes som en medeltidsvecka för att använda Strages ord), och visserligen har vi bara kommit 1/3 genom januari, men det är ändå en toppkandidat för årets bästa krönika.

För min del går det naturligtvis inte att skriva ett omdöme om en film man bara har sett några klipp ur, men för att vara reklammaterial för att locka folk att se filmen var det ovanligt kitschigt långsamma scener med en drypande bedrövlig musikmatta och lite stel dialog. Och det lockade mig inte alls att se filmen, trots att den har två timmar och sjutton minuter (av osett material) på sig att vara bättre.
 
Om promotionklippen motsvarar resten av filmens kvaliteter tycker jag helt rakt och ärligt att det är väldigt synd att så många människors arbete kanske faller pladask på grund av obetänksamma val i redigeringsrummet. Och då har jag inte ens beaktat det märkliga i att så stora resurser har lagts ner på något som liknar en modern mytbildning, en sorts historieförfalskning av siegfriedeskt nationalistiska mått.

Men alla säger i alla fall att stridsscenerna är skojiga.

Bilder från nätet


Tyskland har tydligen redan infört elektronisk övervakning?

Festligt ifpi

Ifpi är inte nöjd med vad statens rättsväsende lyckats åstadkomma för att säkra deras anakronistiska medlemmars inkomster med våld. Så de vill helt enkelt rationalisera bort åklagaren och ta om rättegången mot fildelaren i Linköping. Åklagaren är å sin sida skeptisk till fildelarjakten och menar att den kostar för mycket. Resursmässigt alltså. Då är det ju bra att hennes roll privatiseras och finansieras av medialobbyn. Jag ser med spänning fram mot nästa sparinitiativ från branschen - bortrationalisering av domare, nämndemän och ja, hela jäkla domstolen. Det blir lite som att återuppliva Roy Bean, lagen väster om Pecos, mördaren som blev domare i en avlägsen provinshåla och lät hänga alla som gick emot honom.Edit: Omg, Letterman inledde gårdagens avsnitt med "Welcome to the late show. I'm your host, judge Roy Bean". Synkronicitet ftw!


EU är inte nödvändigtvis så jävla värt


I och med det här utspelet har medialobbyn har tagit ett nytt stort steg mot att kunna säkra sina inkomster i utbyte mot avvecklingen av den personliga integriteten.

När byggnads förlorade waxholmsmålet i EG-domstolen om vad de uppfattade som lönedumpning med hjälp av inhyrda arbetare från låglöneländer ställdes frågan om facket skulle kräva en utgång ur EU. Jag uppfattade det som en retorisk fråga, med en lätt tint av ironi, som om tanken vore så löjeväckande att den inte ens behövde tänkas.

Men när EU var bodströmkaderns främsta verktyg för att införa början till en totalitär ordning med insamling av trafikdata för telefon och datakommunikation, och senare med ambitionen att låta polisen söka fritt i registren utan misstanke om grov brottslighet är det inte alls en fråga att vara sarkastisk med.

När lagarna sen skall införas här hänvisar de ansvariga politikerna till EUs trassliga regelverk, och hur omöjligt det är att sätta sig över dylika beslut. Det går bara inte. Inte ens när det är våra egna representanter som har forcerat beslutet inom unionen. Hyckleriet känner inga gränser.

Att under sådana förhållanden acceptera ett nytt fördrag med innebörden att unionen får ännu större beslutanderätt över medlemsländerna är inte så mycket korkat som det det är en katastrof. Handel är stort, men frihet är större. Och frihet i den här kontexten är inte en tankeleksak för mobbade nördar som tror att de är liberala rebeller som banar väg för en individuell utopi. Det är frihet i en akut absolut betydelse. Give me liberty or give me death-typen av frihet. Och i det perspektivet finns det mycket starka skäl för att lämna en lobbyistkorrumperad union.

NSFW


Kungafamiljen som ett sönderavlat Simpsons fick mig att skratta så jag grät på kontoret. De flesta hade redan gått hem så jag behövde inte skämmas så mycket. Men jag skulle ändå klassa inlägget som Not Safe For Work!

True Faith

För alla oss som ärvde kristendomen i den kulturella kontext vi föddes in i utan att känna att den övertygar, sökte runt bland exotiska trossystem som buddhism, islam, ateism och flying spaghetti monster utan att riktigt känna oss hemma finns nu .... lolcatbibeln. Nytt, men ändå familjärt. Alla måste tro. Annars får ni inte ligga på den stora snuttefilten vid kaminen efter detta och spinna. Kättare måste badas.


Caveat emptor: Det är inte säkert att du får lägga dig på den stora snuttefilten direkt efter detta. Du kan få göra om den här processen upp till åtta gånger till innan du når dit.

Sammanfattning av mitt filmår

De tre bästa filmerna jag såg under 2007 var ............. trumvirvel ...........


1. Blue Velvet (David Lynch)
2. L'Avventura (Michelangelo Antonioni)
3. À bout de souffle (Jean-Luc Godard)


Den första är från 1986 och de två andra från 1960. Jag har visserligen inte sett omtalade filmer som Du levande, Persepolis och Eastern Promises än, men de jag har sett minns jag knappt. Mina starkaste minnen av filmåret 2007 är att Zodiac var mycket sämre än jag hade hoppats och att Transformers inte var så plågsamt dålig som jag hade fruktat. Visst, det är orimligt att vänta sig att det skall komma filmer som slår den listade trion upplevelsemässigt. Men poängen är att jag hellre valde att se 20-50 år gamla filmer än att ta till mig nya produktioner i år. Ur ett subjektivt perspektiv har det inte varit mycket till filmår då.

Den som har tips på stora filmupplevelser från 2007 får gärna skriva dem i kommentarsfältet.Edit1: Jag hade fått för mig att Darling producerades 2006, men den är från 2007 enligt imdb. Darling är helt okej. Rätt bra faktiskt. Mina invändningar var att jag tyckte den var lite stel i formspråket, att den inte vågade ta ut svängarna i storyn och att Mikael Segerströms karaktär blev tjatig till slut. En klart sevärd film som kanske inte borde hamna på en lista över årets bästa filmer.


Edit2: Children of Men är från 2006, men hade premiär i Sverige i februari 2007, så den kan jag väl nämna som en höjdpunkt på året. Smart, vacker science fiction och kristen allegori med humor, och hade gott om både svärta och tryck.

Kanalkampen

Jag vet inte varför, men vi såg Göta Kanal 2 - Kanalkampen igår.

Som film imponerade den inte direkt på mig. Så jag funderade på att se om Göta Kanal för att jämföra dem. Men risken för att man förstör ett fint barndomsminne är överhängande, så det får vara. Min tanke är att om man betraktar Kanalkampen som en barnfilm är den nog faktiskt helt okej. Humorn som tilltalar barn finns där. Folk ramlar och slår sig om vartannat och båtar krockar och höns flyger åt alla håll. Om man däremot betraktar den som en film för vuxna svennebananer dras mina tankar om att ha sett den mer åt Pink Floyds gamla sång Time:

The sun is the same in a relative way, but you're older
Shorter of breath and one day closer to death

It's the end of the world as we know it

Blogge skrev kraftfullt om utvecklingen mot en totalitär övervakningsstat i Sverige här. Förmodar att de flesta redan har läst det, men jag tycker att alla som bekymrar sig över utvecklingen borde länka till inlägget även om man kanske inte håller med om varenda stavelse av hans analys.

Hur som helst. Jag tycker att badland hyenas vinkling på situationen och deras text om om tankesmedjan limbos lösning på integritetsproblemen i samband med övervakningssamhället är så fin. Landsförrädarna De bland våra folkvalda som håller på att bygga upp en fängelsestat med en svårmatchat svettig iver borde ta sig en titt på det inlägget också och inspireras av Limbos visioner.

För mig var det ett ögonblick av gnistrande klarsynthet. Glöm allt prat om 1984, Brave New World och Stasi. Se möjligheterna bakom utvecklingen! Ja! Nu tycker jag att vi tar varandra i hand och sjunger Kris Kristoffersons Me and Bobbie McGee!

Freedom's just another word for
nothin left to lose,
And nothin ain't worth nothin but it's free,
Feelin good was easy, Lord,
when Bobbie sang the blues,
And buddy, that was good enough for me.


Dagen då kabalen som har fått Bodström som galjonsfigur har byggt upp infrastrukturen för övervakningen och fått igenom alla lagar som innebär att integritet ersätts med total transparens är dagen då vi äntligen är fria för att vi har förlorat allt. När vi inte längre har något att förlora har vi inget att vara rädda för längre! Vi träder in i en utopisk tidsålder befolkad av fria människor. Fast ... när vi inte har något att frukta behövs ju inte övervakningen längre. Hm. Då kan vi ju montera ner den och sälja den till typ Slovenien, som tydligen har alldeles för mycket pengar på integritetskontot idag. Men om vi tar bort övervakningen har vi ju något att frukta igen. Och då behöver vi den igen.

Faaaan!

Melodiradion 2
Och på tal om melodiradion, hur underbar är inte den här lilla enkla trudelutten med The Exorcist som tema?

Captain Howdy's here but
we can't see him
we can't see them
hammering the cramps, hammering the cramps, hammering the cramps
(Captain Howdy är namnet demonen presenterar sig med för att ta lura Regan att släppa in honom)


MelodiradionEn fin gammal sång som tillägnas ... du vet vem du är.


RSS 2.0