Mikroblogg

Jag trodde jag spillde dal på min tröja, men jag träffade stolen istället.

Mikroblogg

Jag tittade på knuffs framsida nyss och började önska att det fanns en alternativ framsida med adressen http://www.knuff.se/tavling ... som ett opt-in för virusbloggar.

Mikroblogg

Igår höll jag på att cykla in på Åhléns. Mer om det sen. Om jag kan uttrycka vad som hände i ett sms i en mikroblogg.

Mikroblogg

Såg världens fetaste frisyr på bussen idag. Awesome.
Jag börjar tro på mikrobloggandet som idé.

Mikroblogg

Den varma chokladen i automaten är godare än kaffet. Fniss.
Aftonbladet förutspår också att mikrobloggandet blir stort i år.

Mikroblogg

Jag åt hembakade frallor till frukost idag.
DN har hittat de senaste årens mest meningslösa onlineverksamhet: Mikrobloggandet.

What goes around.

Polisen blev hackade och fick sin mailkorrespondens övervakad i ett par år. (Aftonbladet). Det är inte så jävla roligt att bli avlyssnad, eller hur!? Hela etablissemanget gungar och förskräcks över att något sånt har kunnat hända. Det är bara en tidsfråga innan justitieministern rasar och kräver hårdare tag eller nåt ... samtidigt som det totala övervakningssamhället byggs upp med andra handen.

Jag hatar den tid jag lever i.

Dagens fråga

image396


Hundar som attackerar människor blir givetvis avlivade.

Men om en person går fram till exempelvis den här hunden och börjar slå på den med en käpp och provocera fram ett raseriutbrott hos en uppenbarligen labil vovve, är det den personens eget fel om h*n får händerna och ansiktet avbitna? Får h*n skylla sig själv, även om hunden blir avlivad sen?William Buckley

William F Buckley Jr avled igår eller idag (yahoo news). Dödsorsaken är ännu okänd, men 82-årige Buckley led av lungemfysem.

Jag såg honom för första gången i ett klipp i Manufacturing Consent där han som programledare för diskussionsprogrammet Firing Line klipptes in på ett ofördelaktigt sätt när han skämtade med Noam Chomsky på temat att hålla sina känslor i schack när man diskuterar saker.

Här nedan kan man se klippet som användes i sitt sammanhang.
Buckley var en starkt konservativ elitist som inte verkade ha något emot att stoltsera med att besitta något sorts överläge. Han var alltså en ganska charmig programledare. Och när jag ser hela intervjun (länkar nedan, videon går inte att bädda in i posten) blir jag lite nedstämd över hur dålig diskussionstv är idag. Formaten handlar inte om kommunikation, utan om konfrontation där det som sägs är ointressant i jämförelse med hur det sägs.

Om det kom någon som vågade axla Buckleys mantel, och ta samtalet på allvar igen, även om belackare skulle kalla det radio-tv, skulle jag kanske börja titta på tv igen. Minspel och kroppshållning kommuniceras inte via P1.Chomsky interview, part 1
Chomsky interview, part 2
Chomsky interview, part 3
Chomsky interview, part 4
Chomsky interview, part 5


Shake and bake

England upplevde sin värsta jordbävning på 25 år inatt. Skalvet mätte 5,2 på richterskalan och orsakade såväl personskador som materiell förstörelse.För kvinnornas skull - Kandidat 4

I en debattartikel i DN signerad Svenskt Näringsliv slår de med egen och andras statistik fast att fast anställning med anställningstrygghet är en kvinnofälla.

Resonemanget är att kvinnor startar inte lika många (långlivade) företag som män. Män saknar tydligen anställningstrygghet. Så det är därför helt nödvändigt för jämlikhetens skull att skrota anställningstrygghet även för kvinnor eller hur det nu var. För att hjälpa dem att bryta sig loss från förtrycket och för att bygga ett jämlikt samhälle alltså.

Ibland undrar jag om Svenskt Näringsliv köper sina tankesmedjor och debattörer från samma fabrik som Wile E Coyote köper sina Roadrunner-fällor.


image395


Som pris får de en nominering till Dummast 2008

Tvi vale

Efter JKs avslag på de i bordellhärvan på 70-talets sexutnyttjade barnens skadeståndsanspråk med hänvisning till preskriptionstiden, uttalade sig Thomas Bodström sig nästan hotfullt i TV4s nyhetsmorgon, refererat i politikerbloggen:

- Det här gränsar till förtal - förtal är det ju, det är fruktansvärda utpekanden.

Undertonen är glasklar. Akta er för att driva det här vidare, även om ni kan göra det.


Med tanke på att brotten mot de två barnen på 70-talet är välomvittnade, och sett mot bakgrund av Bodströms hämningslösa korståg mot barnsexbrott inom ECPAT och hans ursinniga vendettabeteende mot Tito Beltran i ett mål som man undrar om det ens hade tagit sig till domstol om han inte hade stått bakom åtalet är reaktionen på JK-beslutet riktigt motbjudande.

Jag har aldrig gillat Thomas Bodström, det är sant. Det färgar hur jag tolkar vad han säger och gör. Det är min åsikt att han är åtminstone moraliskt korrumperad och ägnar sig åt maktmissbruk. Men på ett symboliskt plan antyder det här att han kan vara bottenlös.

Men jag är inte ensam om att tycka så. Den här lappen hittade jag i riksdagen.

image394

Pillren gör dig inte gladare

Aftonbladet deklarerar idag att SSRI-preparat inte hjälper och att Prozac (Fluoxetin i Sverige) är "ungefär lika verksam som sockerpiller". Till stöd för påståendet har de en artikel i The Guardian som refererar en artikel (eller ett pressmeddelande) om en undersökning i en medicinsk tidning.

Men stämmer det som vår kära rubrikkåta tabloid skriver? Är placebo lika verksamma som SSRI-preparat.

Kort svar: Nej.


Däremot bör inte alla som går på preparaten idag göra det. Undersökningen kom fram till det föga förvånande resultatet att SSRI-medicinerna överförskrivs och att de inte hjälper mot tillfällig nedstämdhet. Det är inte alls så förvånande med tanke på hur medicinerna och läkemedelsbranschen fungerar. Om patienten inte är djupt deprimerad är det som att förskriva penicillin mot en virusinfektion. Vinstmarginalen är å tillverkarnas sida så stor att de säkert inte har något emot att medlen förskrivs nästan per automatik. Undersökningens upphovsmän rekommenderar därför en mer restriktiv hållning till förskrivningen än idag, vilket i alla fall jag tycker verkar klokt. Eli Lilly som tillverkar Prozac/Fluoxetine håller dock inte med:

"Since its discovery in 1972, fluoxetine has become one of the world's most-studied medicines. Lilly is proud of the difference fluoxetine has made to millions of people living with depression."

Kanske inte så förvånande inställning, nej.


Aftonbladet tar inte heller upp The Guardians uppmaning att ta det lugnt och inte göra något drastiskt med medicineringen om man går på SSRI.

"This analysis has only examined a small subset of the total data available while regulatory bodies around the world have conducted extensive reviews and evaluations of all the data available, and this one study should not be used to cause unnecessary alarm and concern for patients."


Allt sammantaget tycker jag nog att Aftonbladets bristfälliga referat gör mer skada än nytta.


Dagens citat

Den som själv har nåt att dölja ropar på förstärkt polis. Propagandaapparaten skyddar dem på alla vis.


Nationalteatern, Bängen Trålar


Med tanke på det ständigt pågående bygget av ett stasisamhälle med total övervakning av elektronisk kommunikation, väsentligen fri buggning med fri bevisföring, fria hemliga husrannsakningar, kameraövervakning ... och den förrädiska fuskdiskursen som har förgiftat landet måste jag säga att det har skett en riktigt ordentlig betydelseförskjutning av den här textraden sen 1974.

Dagens citat

En politiskt oberoende utredning borde granska försäkringskassan och utreda om den politiska makten och försäkringskassan samverkar i en kampanj för att misskreditera sjukpenningförsäkringen och därmed bereda väg för att ersätta den allmänna sjukförsäkringen med ett annat system, kanske finansierat med bland annat egenavgifter.-Björn Collin, fd tjänsteman på Försäkringskassan i AftonbladetDet är fan på tiden att problemen med Försäkringskassans boskapshantering sätts i kontext med de starka nyliberala krafterna i landets intentioner att lägga ner sjukförsäkringen och avveckla hela välfärdssamhället. Det här systemskiftet sker inte öppet för att de som står bakom det vet att det är fullständigt omöjligt att genomföra i en ärlig demokratisk ordning. Oanständig och smutsig är två av de lättare epiteten man kan tillskriva de här mörkermänniskornas agenda.
 

Reinfeldt den nye Ringholm

Tillsatte ni Odenberg?
Vi använde en extern konsult
Men den externa konsulten fick inte välja fritt
Vi använde en extern konsult
Han hade bara ett namn att granska
Vi använde en extern konsult... HÖR DU DET? DET VAR EN EXTERN KONSULT!Det ser ut som om Fredrik Reinfeldt kommer att få Bosse Ringholms presshanteringspris 2008 för sitt enträgna försvar av tillsättningspolicyn han mer eller mindre menade var ett tecken på socialdemokratisk kompiskorruption ... innan han själv blev statsminister.Dagens citat

Experts believe that now that Fidel Castro has resigned he'll either be succeeded by his brother Raúl, or by his idiot son Fidel W Castro.-Late Show with David Letterman

Lägg ner DN kultur?

Upptäckte via Norbergs blogg (inlägg 2584, som inte går att direktlänka till) att det finns en facebookgrupp som heter Lägg ner DN kultur. Jag har inget facebookkonto längre så jag vet inte vilka som är med där eller varför. Men eftersom liberaler skall stå för yttrandefrihet och pluralism måste jag utgå ifrån att de 291 medlemmarna Norberg såg när han skrev posten alla är maoister, stalinister, fascister eller av dylik monolitiskt politisk övertygelse. Eller så har de personlig beef med någon ansvarig på DN kultur och har tappat greppet på något sätt. Någon annan förklaring kan jag inte se. Norberg själv är f.ö. inte medlem i gruppen, trots sin personliga tvist med Malm och Schottenius. Det är cred.

Dagens fråga
Ska restaurangen behöva be om förlåtelse om gästerna har betett sig så dåligt att de fick det här kvittot?

Dagens citat

Ett rent misstag. [...] Det var jätteklantigt av mig och jag har lärt mig av mitt misstag.


-IFPI visar hur de som blir stämda av IFPI i framtiden skall försvara sig?Weirdness

Förhållandet mellan unika besökare och sidträffar brukar ligga på 1,3 - 1,6 på banalbloggen.

Igår hamnade det på 2,89. En drastisk skillnad alltså.

Så, har jag fått ett nytt, tystlåtet fan eller blev det här tramset plötsligt kartlagt? :)

Dagens rätt

Den engelska butikskedjan Next har riktlinjer för hur butikspersonalen bör se ut. Bland annat förespråkas vissa typer av kläder som döljer fettvalkar. Det är ett gott initiativ! Man kan inte förvänta sig att ha ett arbete om man ser ut hur som helst. Vill man jobba får man helt enkelt anpassa sig till arbetsgivarens image och låta bli att sätta sig själv i första rummet genom att äta för mycket eller färga håret eller andra självupptagna excesser. Arbetstagaren gör helt enkelt som hon blir tillsagd och därmed basta. Det är ju därför arbetsgivaren förlänar henne ekonomisk ersättning.

Nördvarning - Sigma DP1

Den är (nästan) här! Sigma DP1.Hur intressant är det?

VÄLDIGT INTRESSANT!

Kompaktkameran har en foveon x3-sensor som arbetar i tre lager à 21x14mm! En del säger kanske "uh, jaha" åt det och fortsätter med vad det nu var man höll på med innan. Men jag är något av en nörd, så jag släpper det inte där.

Grejen är inte att man slipper felet som introduceras av interpolation av intilliggande pixlar som registrerar rött, grönt och blått som i vanliga ccd/cmos-sensorer när de färgkänsliga lagren ligger ovanpå varandra

Traditionell sensor

Foveon x3Grejen är inte ens att den lär ha en bättre färghantering än traditionella sensorer.

Grejen är att sensorn är STOR. Det är samma storlek på sensorn i den här kompaktkameran som i Sigmas senaste systemkamera SD14*. Det gör DP1-sensorn till den i särklass största på marknaden! Den är 10-12 gånger större än de sensorer man hittar i andra kompaktkameror. Och det innebär att signal-brus-förhållandet blir det i särklass bästa på kompaktmarknaden.

Upplösningen är 14 megapixel! Vanligtvis är det så att ju högre upplösning en kamera har, desto sämre brusegenskaper har den. Men eftersom sensorn är så mycket större än hos andra kompaktkameror blir brusegenskaperna mycket bättre.

Det dynamiska omfånget (hur många nivåer mellan vitt och svart som kameran kan registrera) blir högre. Och färgomfånget med! Dessutom får man ut RAW-filer ur den, dvs filer där vitbalans och exponering går att justera utan bildförsämring. Det finns helt enkelt ingen kompaktkamera som kommer i närheten av vad Sigma DP1 lovar att prestera! I'm excited, are you excited?

Det finns säkert en och annan nackdel med den också. En av den är helt säkert objektivet, som är en motsvarande fast 28mm/f4,0. Det är både väldigt vidvinkligt och ljussvagt för att vara fast.

En annan nackdel är introduktionspriset på 8000kr. Alldeles för högt för mig. Men om Sigma vill låta en nörd som ska på semester snart testa ett exemplar i några månader vill jag bara hinta lite om kommentarfältet här nedan. Hint hint.
*Sigmas SD14 har fallit i pris från 15000kr till cirka 6000kr på några månader och min vänsterhänta teori går ut på att den huvudsakliga orsaken är att de inte licensierade Nikons och Canons objektivfattningar, utan tvingar eventuella konsumenter att köpa nya Sigma-objektiv... vilket minskar ha-begäret drastiskt. DP1 har däremot ett fast objektiv och om det inte är något direkt fel på kameran borde den sälja bra bland fotografer och tekniknördar med för mycket pengar.

Youtube, mon amour
Det var bättre förr

Konk

Reality club hade tydligen inte en realistiskt affärsidé.

Det som förvånar mig så stort är att en av personerna bakom det konkade företaget är Johan Staël von Holstein. Med hans kapacitet och entreprenörsanda måste det väl ändå vara den första gången det går åt skogen med affärerna och tredje man förlorar tid och väsentliga summor pengar på det. Inte för att jag vill antyda att han bränner andras pengar lättvindigt utan att det slutar i någon sorts ekonomisk katastrof för honom själv. Han tar säkert den fulla smällen själv, som en seriös entreprenör som tror på sina egna idéer gör. För Johan är inte en extremt överskattad storskrävlare han. Näe, det här svider nog ordentligt i skinnet, och det var förmodligen bara en effekt av att Sverige är ett jävla sosseland.

Dagens citat

Aftonbladets kulturredaktions syrliga Holsteinkommentar fick mig att minnas följande klotter i en skrynklig Metro jag läste på bussen för ett tag sen (fritt ur minnet):

Johan Staël är ett jävla sär

hur i hilvide hamna han här?
Är mina spammare dummare än dina?

Med hänsvisning till bull.

Hello! I was wondering if anyone could help me by giving me some arabic preyers so I can copy them out as I am making a torah for school! Please email me or reply on this Guestbook! Thank you! I love the website by the way!

Kandidat 3

Överläkare i psykiatri, David Eberhard --- som tidigare har gjort sig känd genom att föra fram tesen att vi är trygghetsnarkomaner (vilket det iofs kan ligga något i) och att många av våra psykiska problem skulle försvinna av sig själv om vi kastade bort våra cykelhjälmar och sprang omkring med saxar eller nåt sånt --- skriver i en debattartikel i Expressen att BRIS rapport om ökande psykosociala problem bland barn bör tas med en nypa salt.

Det är ju fullt möjligt att så är fallet, men hans argument för det kvalar in honom för den här kategorin:
När han var liten mådde han också dåligt ibland men han behövde aldrig någon psykiatrisk hjälp så därför tror han inte att dagens barn och ungdomar behöver det heller. That's it liksom. En överläkare i psykiatri avfärdar psykiska problem genom att gräva i sitt navelludd. Dummast 2008? Vi får se...

Om det nu är så att jag har missförstått hur modern medicinsk vetenskap fungerar har jag för säkerhets skull snickrat ihop en egen teori på samma premiss. För att inte se så dum ut för att jag har missförstått Eberhards genialitet alltså. Såhär är det... när jag var liten behövde jag inga insulinsprutor. Ibland fick jag i mig för mycket socker och mådde lite dåligt en stund, men det var aldrig värre än så. Därför existerar inte barndiabetes och insulinet som de stackars små överbeskyddade barnen ges idag borde bytas ut mot lite motion, tex en rejäl cykeltur ... utan hjälm.

Experiment


1. Se videon.
2. Blir du...

[_] Lockad att pröva?

[_] Äcklad av den gamla gubben?

[_] Förfärad och vill trycka ner mitt huvud i toaletten för att jag länkar sån knarkpropaganda som leder till fler heroindödsfall?

[_] Road av det komiska innehållet i videon?

[_] Hiii hiii hiiiiiDagens citat


Men ett är säkert - om bullshitartisteri kommer att räknas till de sköna konsterna blir Staël von Holstein världsstjärna.-Nils Petter Sundgren skriver fair and balanced om affärsvärldens Karlsson på Taket och hur den totala frånvaron av en moderat kulturpolitik landade honom i kulturrådet.


image393
(bild från esbati)

Limboansökan

Badlands hyena och tankesmedjan Limbo inspirerade mig. Se nu inte detta som en ansökan om medlemskap i tankesmedjan, för det är jag alldeles för självständig för att acceptera (snälla snälla snäälla).

I samma anda som regeringens arbetslinje, där sjukdomsbegreppet planeras avskaffas ur sjukförsäkringskonceptet och ersättas av ett koncept om hur arbetsför individen är, och därigenom helt koppla sig förbi den mindre vetande läkarkåren och lägga sjukskrivningsbeslutet helt i händerna på utvalda byråkrater föreslår jag att en ny myndighet under ledning av Söderqvist, von Holstein och Skugge (se badlands-inlägget) skapas. Den får i uppgift att bedöma hur röstningsför individen är utifrån fastslagna kriterier som Sören Holmberg och Henrik Oscarsson får utreda. För rättvisans skull borde alla naturligtvis fortfarande få rösta, men utmärkt kapabla individers röster blir lika naturligtvis mycket mer värda än den som kommer från svennebanans dagisnivå.

På så vis uppnår vi ett rätt absolut demokratiskt nirvana där rätt människor med rätt åsikter ger rätt personer rätt att styra landet rätt.

Tolerans och respekt. Peace out.

Kandidat 2b

Marie Söderqvist gör det inte bara igen, hon gör det på samma ämne igen. Efter att ha fått stå måltavla för häckel och spott för krönikan där hon luftade åsikten att alla inte borde få rösta pga dumhet, baserat på okritisk acceptans av en (snällt sagt) kvalitativt tveksam undersökning kommer hon tillbaka den här veckan och kritiserar "vänstern" för att den är intolerant mot henne och Johan Staël von Holstein (kunde hans mamma inte ha gift sig med en svennebanan istället så att man slapp leta efter specialtecken på tangentbordet). I processen vidmakthåller hon sin tro på undersökningens resultat och håller fast vid sin åsikt om att i en anda av tolerans och respekt för meningsmotståndare ta rösträtten från den obildbara massan.

Fuck you vänstern för att ni är dumma mot Marie för att hon är sportig nog att vilja avskaffa rösträtten för sig själv.


image392

Heath Ledger

Obduktionen av Heath Ledger visade att han dog av en oavsiktlig överdos från en kombinerad effekt av sex olika mediciner, varav flera receptbelagda. (BBC).

Med andra ord tog läkemedelsindustrin* livet av honom genom hur de bedriver sina affärer med uppsökande marknadsföring och bonusprogram riktad mot läkare som därför förskriver nästan vad som helst hur som helst... lobbyism för att FDA skall se mellan fingrarna med hälsorisker när de godkänner nya mediciner... bombmattor av reklam mot privatpersoner som har skapat den allmänna bilden att vad som helst kan botas säkert med ett piller... speciellt biverkningarna man får av att man tog det första pillret.

Det är inte så att jag är generellt medicinfientlig och tycker att alla borde genomlida sina symptom oavsett vad. Det är upp till individen själv att bestämma. Men man måste fråga sig själv vem som egentligen gynnas av pillret man sväljer nu för tiden. Påfallande ofta är det inte den som tar medicinen. I alla fall inte om man är 28 år och väsentligen frisk.*och jag tänker inte ens tala om hur mycket jag stör mig på att usla subventioneringsförhandlare tillåter att läkemedelsindustrin urholkar vårdbudgeten på ett fullständigt vanvettigt sätt

Sluta spamma, Maria Vuitton

Räcker det inte med din och dina med-"modebloggares" budgetsökmotoroptimering och fulmarknadsföring med sunkiga tävlingar som lusar ner bloggindexeringsverktygen med skitlänkar? Måste du spamma andra bloggars kommentarfält med nonsens för att höja din ranking också?

Dra ditt pepparn växer Maria Vuitton!

Och om du gör det, dvs åker till Holland, kan du köpa hem lite ... eller nej glöm det förresten.


Ps. Vad är det för storlek på de rosa pumpsen man kan vinna om man bli kommentar #1000?

Chuck-le

Det här är lite roligt.

Kandidat 2

Här är en ny kandidat till Dummast 2008, även om Marie Söderqvist borde ha en egen underkategori: Alla borde inte ha rösträtt.

Med okritisk hänvisning till en spektakulär undersökning som påstår att en fantastiskt stor andel av befolkningen inte vet vem som styr landet menar MS att de allra dummaste inte borde få rösta. Skulle det innebära att mindre begåvade, men självgoda krönikörer som brister i kritiskt tänkande inför kvalitativt tveksamma resultat så länge de kittlar deras självbild, och därtill har en lång historia av förvirrade åsiktsuppkast i tabloider också utesluts från den demokratiska processen? Kör i vind då!


image392

roflcopters


Dagens citat

"Det handlar inte om att ha något att dölja eller inte. När vi ger myndigheterna rätt att kartlägga våra liv ger vi också upp makten över berättelsen om oss själva."


-Henrik von Sydow, moderat riksdagsledamot talar förnuft om det rena mjölets historiskt bevisade efterblivna argument (via IHK's ledare i Expressen)

Länk

Underhållande bittert och bitskt om Das Neues Försäkringskassa: LänkAnvänd The Pirate Bay


Filmen Steal This Movie II tar upp reproduceringens långa historia, berättar varför den nu illegala fildelningen aldrig försvinner, varför upphovsrätt är en parentes i historien och gör ett statement om varför fri fildelning är det enda rätta.

Filmen är fri att ladda ner, se, kopiera och sprida vidare och rekommenderas extra varmt till redaktörer, journalister, poliser, åklagare och de som utreder förändringar av lagstiftningen ... även om ni nu inte skulle hålla med om att fri fildelning är det enda rätta.

Länk till sidan på The Pirate Bay som hyser pekaren till filmen.

Dagens Fråga


Fördel Obama i opinionsundersökningarna inför imorgon:
Vilka av staterna som deltar i Super Tuesday använder röstningsdatorer, och vilka använder traditionella röstsedlar?

Att göra en höna av en kalkonfjäder


Bakgrunden till det här (knufflänkning) är hur malmömoderaternas fingertoppskänsla för kultur visade sig i deras förslag om att skapa en vaktparad av ungdomar som ska spela sig genom centrala Malmö (ååh så fint, det här är kultuur), och den s-ledda kulturnämndens omedelbara avstyrkan, samt hur detta föranledde en grinig stämning i det moderata lägret på kommunfullmäktige.

Lägg till ett missnöje bland de borgerliga om att fullmäktiges ordförande (S) inte fördelar talartiden jämlikt mellan blocken och man får en situation där Malmös starke man Ilmar Reepalu (S) finner det gott att läxa upp fullmäktiges vice ordförande Lena Jarnbring (M) ... vilket slutar i att han hötter finger och säger "lugna ner dig lilla flicka" till den 65-årige Jarnbring, allt inför sydsvenskans reporter.

Srsly?

Jag ser inte fram mot min ålderdom om man hamnar på den nivån.


Reepalu ursäktar... försvarar ... ursäkvarar sig någon dag senare med att säga att det var ett dumt ordval men att det var det enda han kom på just då ... för hon är ju lärarinna.

Srsly? Wtf?


Jarnbring replikerar i samma artikel i Sydsvenskan genom att kalla honom för psykiskt labil.

Srsly?

Var det det bästa du kunde komma på med någon dags betänketid? Här är ett spontant förslag på replik: Nästa gång du blir åtalad för korruption och lyckas slingra dig ur det tänker jag fanemej inte skicka ett grattiskort, drummel. Jag lade till drummel för att få det att låta ... moget ... som i att man har blivit vuxen nån gång framåt pensionsåldern.

Såååå. Vad sägs om att skapa en clownparad av väl valda ledamöter från fullmäktige att vandra genom stan? Istället för att tvinga kidsen att gå omkring och skämmas offentligt utan att de har gjort något för att förtjäna det alltså.

fler gordiska knutar

På samma sätt som man kan förbättra hälsostatistiken genom att klassificera sjuka som friska kan man ta bort bostadsköerna genom att se till att de som köar inte har råd att bo. Den gordiska knuten blir allt mer populär som problemlösningsmetod. Och det är ju helt förnämligt! I år blir man världens bästa land bara genom att säga att man är det. Som jag skrev i en tidigare post (och gnällt över under valrörelsen) så har ord och dess bruk blivit viktigare än på mycket, mycket länge.
 
Ikväll tänkte jag förresten se No Country For Old Men.

Lite långsammare än andra

Dagens särskolevarning går till Aftonbladet och eftersläntrarna Expressen, SvD och Per Gudmundson, som idag har upptäckt att Göran Persson är något av en hycklare.

Ordets makt

Jag kan inte säga precis varför, men jag får en känsla av obehag när det tillsätts en utredning för att definiera vad sjukdom är (för att parafrasera artikeln i DN). Men jag kan säga varför det stör mig: Vem går du hellre till när du känner dig krasslig, en läkare eller en politiker med sjukvård som specialintresse?

En fråga som skall tas upp enligt artikeln är om "skönhetsoperationer" skall kunna ge patienten sjukersättning under konvalecensen. För det första är det kanske inte så många banala kosmetiska operationer som kräver mer än någon dags sjukskrivning efter karensen. Så hur skall skönhetsoperationer definieras då för att det skall finnas en poäng med utredningen i den kontexten? Är det okej att ta bort stora röda födelsemärken ur ansiktet? Andra medfödda deformationer? Tand- och käkkirurgi efter skador? Korrigera harmynthet? Brännskador?

Det är fullt möjligt att jag inte vet tillräckligt mycket om vad sjukfrånvaro kostar samhället i samband med utfyllnad av läppar, att det inte handlar om att ge försäkringskassan vassare lagverktyg att lämna avslag med. Att det inte heller handlar om att göra landet friskare i den officiella statistiken. Eller så är det precis detta det handlar om. För ord har blivit viktiga igen. Livsviktiga för en del.

RSS 2.0