Pressmeddelande i en liten ask


Felparkerare är ett gissel. Folk kan inte parkera hur som helst bara för att det saknas parkeringsplatser, hur skulle det se ut? Eller ja, vi vet ju hur det ser ut. Det är bara att titta ut! Kommunerna förlorar miljardbelopp på felparkerade bilar. Att det saknas användbara parkeringsplatser är irrelevant i frågan. Och vi kan ju inte avsätta polisresurser för att spåra bilägare överallt när det pågår grov kriminalitet, som fildelning samtidigt. Så var plan är lika enkel som genialisk - vi låter de som stör sig på felparkerarna skjuta dem i ansiktet. Men då kommer det små kritiker och säger att det är ovärdigt en rättsstat, att det finns för många risker med det, att det är odemokratiskt och bla bla bla cry cry cry. DET ÄR SÅ JÄVLA LÄTT ATT SÄGA SIG VARA FÖR EN GOD TRAFIKMILJÖ OCH SEN KRITISERA VÅRA ANSTRÄNGNINGAR UTAN ATT KOMMA MED LÖSNINGAR PÅ PROBLEMET! Eller ja, våra ansträngningar är det ju egentligen inte. Vi fick in direktiven från EU som i sin tur fick direktiv från väglobbyn, men nu är lagen här och vi har gjort vårt bästa och sluta kritisera oss för hur tror ni att vi känner det!?

Pinsam och Babylon

Carina Rydberg har dragit ut till strid på Facebook igen. Den här gången ska hon och MPA-advokaten Monique Wadsted, även känd för att ha företrätt scientologisekten när de avsåg att hindra deras affärsidé religiösa fundament från att spridas fritt, samla sina kreatörsvänner i en manifestation för upphovsrätten på nämnda community. När detta är gjort ska de rädda afrikas barn från svält.Uppdatering.

Det blev ännu mer komiskt sen det visade sig att Carina Rydberg inte bara tycker att det är okej att fildela upphovsrättsskyddat material själv, som jag tror projO-Hanna lyfte fram, utan att hon även har ett konto på the pirate bay. Åh vad jag vill se Wadsteds min när hon får höra detta!

säg inget

säg inte att jag har sagt något, men anledningen till att saab har gått så dåligt är att de gör bilar som är lika anonyma som fula och tar obscent mycket pengar för dem istället för att nischa sig med design i världsklassTänk utanför boxen va

Jag har varit måttligt intresserad av rabaldret kring konstfacks egna NUG och hans graffiti-videoinstallation, som man bland annat kan läsa om här. Ministrar har gått i taket och sagt att det inte är konst, och att konstfack har brustit grovt i omdöme. Personligen tycker jag det är lite pinsamt att vi har en kulturminister som inte kan tänka utanför en så uppenbart liten box.

Jo, konst är förvisso svårt att definiera. Man kan säga att det handlar om avsikt; det blir inte konst förrän konstnären säger att det är konst. Då drar man en linje mellan tex en fotojournalist och en konstnärsfotograf. Jag gillar den definitionen för den  inkluderar även Marcel Duchamps readymade-kontext och flyttar kvalitetsaspekten till hur man bedömer konsten.

Så ja, NUGs arbete är konst.

Grejen är att han inte har betalat för sitt konstnärsmaterial... än. Så min uppmaning till Stockholm stad är att leverera de nedsprejade objekten till NUG, köpa nytt och fakturera honom för kostnaden.

Sverige som föregångsland
Det fina med den här reklamfilmen är att Tom Daschle fick avgå som USAs nytillträdda hälsominister häromdagen för att han undlåtit att betala skatt för bland annat tillgång till en limousine med chaufför...

RSS 2.0