Dagens citat

"Du kan ju för fan inte GÅ till Möllan! Det är ju skitlångt! Tar säkert en kvart!!"

-En bestört tjej


Katten säger mjau mjau


blerk

Det är lite lustigt hur katter beter sig onomatopoetiskt när de säger mjau, utan att de egentligen vet att de gör det. Det är nästan förvånande smart för en fluffig liten dagdrivare. Ännu mer oväntat intelligent är det nog att en stav dynamit lyckas göra detsamma när den låter pang. Själv har jag i ett anfall av något mindre utvecklad intelligens försökt klura ut hur ordet onomatopoetisk är konstruerat, för att på så vis komma på vad det heter när något heter som det smakar. Nu skall jag gå och ta en slurk mollipect till.

Vakans

Den arbetsro Göran Persson fick i och med utnämnandet av den nya utrikesministern blev inte långvarig. Posten som försvarsminister är vakant efter att Leni Björklund inte hört av sig på över två veckor. Hon förmodas ha drabbats av ett sammanbrott och flytt det tunga ansvaret och den hårda granskningen efter att flera av varandra oberoende vittnen säger sig ha sett henne som DJ på en svartklubb i Krakow.

Vakans

Den sista gången någon såg Leni Björklund

Dagens moralpanik

Jag är uppriktigt förfärad över att en tidning och vissa bloggare har publicerat namn och bild på den misstänkte hagamannen innan han har blivit dömd. Även om gärningsmannen är ett odjur och även om jag också tror att han är skyldig utifrån den knapphändiga information som har sipprat ut om varför han anhölls, så beter man sig inte på det viset i ett civiliserat land. Skämmes på er, själlösa lösnummerkrängare och avtrubbade internetcyniker!

Dagens citat

"Vi pokerprofiler har ett ansvar"

-Ken Lennaárd
(blev plötsligt lite mer ansvarsfull när han värvades av Svenska Spel)

Meningslösa Listor #7

Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

 • 2001: A Space Odyssey
 • À bout de souffle (Till sista andetaget)
 • Barry Lyndon
 • Dr. Strangelove or: How I Learned to ...
 • Easy Rider
 • Eternal sunshine of the spotless mind
 • Exorcist, The
 • Fanny och Alexander
 • Feu Follet, Le (Tag mitt liv)
 • Fight Club
 • Godfather, The
 • Jetée, La (Terassen)
 • Life of Brian (Ett herrans liv)
 • Lost in Translation
 • Manhattan
 • North by Nortwest (En studie i brott)
 • Nóz w Wodzie (Kniven i vattnet)
 • Persona
 • Psycho
 • Shining, The
 • Stalker
 • Trois Couleurs: Blanc (Den vita filmen)
 • Young Frankenstein (Det våras för...)
 • Zelig
 • Zerkalo (Spegeln)

Dagens citat

"En vanlig familjefar"

Polisens beskrivning av den misstänkte hagamannen

Binormativitet

Varför projicerar nästan alla bisexuella sin läggning på alla andra? I alla fall när de har kommit ut. Så fort någon har upptäckt att han eller hon är bisexuell, ja då är heeeela vääärlden mer eller mindre likadan. Hela klassificeringsgrejen när man säger 'jag är 28% homosexuell' är lika härligt adekvat som när den sydafrikanska apartheidregimen klassificerade hur svarta folk var. Fast betydligt mer neurotisk. De som klänger sig fast vid det motsatta könet är i bästa fall offer för heteronormativ hjärntvätt, och i värsta fall könsförrädare. Hur ofta hör man egentligen bögar som på allvar säger att alla män är homo? Och dito heterosexuella män och kvinnor --- med undantag för statistiska avvikelser i form av jesusfreaks. De tror i och för sig på fullt allvar att allt liv omkring oss uppstod den femte dagen, och ibland att solen går i en bana runt jorden. De räknas liksom inte, ungefär som man inte tar fyraåringars politiska åsikter på allvar.  Så när de nyfrälsta humlorna, tillsammans med alla sköna queerimperialister tycker att alla män och kvinnor skall vara fria att göra vad de vill med sina snoppar eller snippor, så tycker jag att det är liite komiskt att de i frihetens namn inte tycker att det är okej om man säger sig föredra en och samma betesmark.

Dagens citat

"Jag tycker inte om internet har jag upptäckt. Det öppnar upp onda kanaler."

-Håkan Hellström

"Catfight"

Shotgun wedding

Free Image Hosting at www.ImageShack.us   Free Image Hosting at www.ImageShack.us 

Om du tvingades att gifta dig (eller registrera partnerskap)
med Pink eller Paris Hilton, vem skulle du välja och varför?

Dagens fråga

Skall möjligheten till politiskt engagemang vara en klassfråga, och måste de som är fattiga i så fall förlita sig på att en upplyst medel/överklass förbarmar sig över dem och för deras talan?


Jävla radiofavorit

Jag har inga betänkligheter inför att halvpassionerat hata Flipsydes sataniska radiohit Happy Birthday. Hur många av de som gillar den har egentligen lyssnat på vad fanskapet säger? Man kan kaskadkräkas à la Linda Blair för betydligt mindre än den kletreligiöst dogmatiska inställning i låten.  Så djupt och ärligt han står där med sitt bling bling och ångrar att han statistiskt sett inte blev en utblottad tonårsförälder utan några större karriärmöjligheter eller prospekt på framtiden! När han jämställer abort med mord - I've got a millon excuses to why you died / bet the people got their own reasons for homicide - så är det en rejäl politisk bredsida mot kvinnors rättigheter, hälsa och hundraåriga strävan efter jämlikhet. I förlängningen handlar det även om mäns rättigheter och livsöden. Även om Flipsyde inte säger det rakt ut speglar han attityden att aborter används frivolt som preventivmedel, vilket är lika kriminellt dumt som retoriskt ondskefullt. Man kan med lite god vilja läsa det som en del av en större kamp för att återinföra kyrkans makt över människors liv, som när man kunde brännas levande om man vågade gå emot bibeln och påstå att jorden snurrade runt solen. Vad tänker musikläggarna när de spelar möget en gång i timmen? Jag förespråkar inte censur i sig självt, men sen när är det fritt fram att sprida antidemokratisk propaganda i tuggummiform? Lägg ett catchy beat på Horst Wessel Lied och se om Tracks tar upp den.

Ur ett musikaliskt perspektiv har hip hop alltid stått i motsatsförhållande till etablissemanget, trots att den kommersiella exploateringen har usurperat det mesta av den artistiska integriteten. När den kristna högern kittlas av den kan genrens död därför vara nära förestående. Så borra ett hål i Gobiöknen och tryck ner det här möget, och alla de halvexistenser vars talan den för, innan det dyker upp en hit om intelligent design

Dagens citat

...tillsätt den hackade vitlöken, socker, timjan och fortsätt att steka på medelvärme i 30-35 minuter tills löken är brynt.


-ur Tastelines recept på vitlökssoppa

Taskig bikt

Jag lånade hem Lalehs skiva i helgen och fick äntligen höra vad alla har pratat om, vad grammisen är värd och yada yada yada. Upplevelsen gjorde mig illa till mods för att jag inte orkade lyssna i mer än en dryg halvminut på varje spår. Det är skittaskigt att säga så om någons första skiva, men jag stod inte ut med den. Det bör förstås sägas att det inte var för att jag ogillade texterna och musiken. Absolut inte! Det var hennes artikulation! Den skar i mig. Det kändes som om att det räcker med en Cornelis Vreeswijk. Så jag har lyssnat på Från getinghonung och narrgnistor  hela helgen istället. Det blev som att läsa Fader vår femton gånger för att visa ånger för sina synder, fast lite vackrare och lite roligare.

Meh

    Tjugosjätte mars och det snöar IGEN evil

Meningslösa Listor #6

Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

 1. Robert Mitchum, The Night of the Hunter (1955)
 2. Louise Fletcher, One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
 3. Ernest Borgnine, Emperor of the North Pole (1973)
 4. Angela Lansbury, The Manchurian Candidate (1962)
 5. Jan Malmsjö, Fanny och Alexander (1982)
 6. Jack Nicholson, The Shining (1980)
 7. Anthony Hopkins, The Silence of the Lambs (1991)
 8. Vincent Price, Witchfinder General (1968)
 9. Hans Alfredsson, Den Enfaldige Mördaren (1982)
 10. John Wayne, The Searchers (1956)

Dessutom, ett särskilt omnämnande av
Douglas Rain (HAL9000), 2001: A Space Odyssey.

Dagens citat

"...vi blir ledsna över hur vi blir framställda. Jag kanske klarar det bra själv, men jag är inte ensam och familjen uppfattar det kanske på ett litet annat sätt, att det verkligen inte stämmer överens med verkligheten."

-Kungen om satirens natur

Hur tolkar man det här?

Blir Kungen sur om man säger du?
– Nej, inte sur, men jag funderar på det och kommer ihåg det.


-sydsvenskan                 

Reality tv

Rolling Stone Magazine skall tydligen vaska fram en ny stjärnreporter i en dokusåpa. Hugade musikintresserade skribenter får för ovanlighetens skull finna sig i att ständigt övervakas av kameror (vilket kanske är en realistisk version av det samhälle de kommer att verka i om några år). Jag ser fram emot produktionen, den kan bli hur spännande som helst.


typingtypingtyping
typingtypingtyping
typingtypingtyping

Två och femton för en liter mjölk!?

Två svenska KFOR-soldater heilade från scenen under fältunderhållning i Kosovo. "En tragedi, vi är oerhört besvikna", kommenterar kontingentchefen på plats. Jag kan inte göra annat än att hålla med honom. Det kommer som en fullständig chock att högerextremister skulle söka sig till militäryrket. Nu måste jag lägga mig och meditera för att bevara min strukturella integritet och hantera den kris som denna konceptuella chock orsakade i mig. Tack och lov för att detta är det enda yrket med tillgång till fysiska tvångsmedel som har attraherat den typen av människor. Ja jäklar, det som hände nu var säkert ett undantagsfall det med. Eller två undantagsfall, om man skall vara riktigt petig. Det var säkert bara ett skämt. Eller två.

flämtsenilitet

Varje gång Heja Björn går i repris blir jag påmind jag om att jag är diskret kär i Helena af Sandeberg. Det är lite pinsamt, så tala inte om det för någon.

Ett erbjudande jag inte kan tacka nej till

Ett ryskt företag erbjöd mig en deal där de plockar ut halva min hjärna i utbyte mot ett no limit-kreditkort från Pappa inc., en fet våning i city med tillhörande parkering, tre styrelseplatser med option på femton till, en lägenhet i St Tropez och minst 135 vackra vänner i ett nätverk som har gjort samma deal. Jag kan inte tacka nej till denna möjlighet att göra något kreativt av min gråsossejävla svenska avundsjuka. Dessutom vet jag vad min hjärna går för, så jag kommer inte att sakna den för en sekund. Fram med magnumpavorna för satan!

Finns på riktigt

bacon


Dagens citat


Once we've established democracy in Iraq, maybe we could try it over here?

-Jay Leno

Dagens citat

även om det skulle innebära att du blivit pretto så är du åtminstone inte konservativ...

-Kitten om det förra inlägget.
(Det gjorde mig glad)

Till sista andetaget

Jag såg Jean-Luc Godards À bout de souffle [Till sista andetaget] i min gröna ungdom, och kom att hata den intensivt. Regi, manus, klippning - jag hade aldrig sett en så überpretentiöst formrunkande film tidigare. Får man förresten säga überpretentiös om fransk film? Inte ens Wim Wenders hade något att sätta emot Godard där. Några månader senare slogs dock prettorekordet med råge av en annan Godardfilm, som var mer en essä än en film; Deux ou trois choses que je sais d'elle [Två eller tre saker jag vet om henne]. Men det är en annan ointressant historia. Jag började misstänka att det var publiken som drog det sista andetaget i titeln. Jean Sebergs tillgjorda intervju med författaren på flygplatsen kändes lika poänglös som hela filmen, och när den extremt talanglöse Jean-Paul Belmondo tog en evighet på sig för att dö i slutet började jag nästan skära i mig själv av otålighet. Kort sagt var À bout de souffle länge min referenspunkt för usel prettofilm.


aboutdesouffle
Jean SebergFör inte så länge sen kom jag mig för att se om den. Döm om min förvåning när mitt intryck blev det diametralt motsatta. Idag tycker jag att det är en av de tio bästa (och vackraste) filmer som någonsin har gjorts. Den tillgjorda flygplatsscenen är en viktig resonanspunkt, och den talanglöse Belmondos dödsscen är patetiskt vacker. Vad hände? Man kan känna sig velig för mindre. Det ligger uppskattningsvis 2200 filmer mellan mina båda visningar. Lite bredare referensram kan man väl säga. Livet kastade mig hit och dit, och jag växte förhoppningsvis upp under tiden. Filmen är fortfarande pretentiös, men på ett bra sätt. Den har fog för det. Men det skrämmer mig. Har jag blivit lika pretentiös som filmen? De som känner mig får gärna låta bli att svara.

KärlekIdag är det den tjugoförsta mars, och vi har snöstorm evil


Postens utlämningsställe fick in mitt paket klockan elva i förmiddags...
...och tog mer än fem timmar på sig för att plocka upp det för utlämning evil


Jag kan inte hitta min samlingsskiva med Gary Numan & The Tubeway Army evil


Tysk billighetsmjölk är den enda som har mer än ett dygn kvar på bäst-före-datumet  evil


Att gnälla på ovanstående saker får mig att käna mej såm Linda Skugge  evilDagens förvåning

Att Freivalds avgår är verkligen en överraskning. Jag hade trott att det skulle krävas att hon orsakade ett mindre kärnvapenkrig, räntehöjning på bostadslån samt böldpest på östermalm tre veckor innan valet för att belastningen hon utgör skulle bli för mycket för El Jefe.

Akta er för fågelinfluensan

Den här artikeln gjorde mig glad på något sätt. Den fick mig att känna som om att Allah (eller vem som än har domän över den delen av världen) är funtad lite grann som Ettore Scola, Jim Jarmusch eller Aki Kaurismäki.

Nykvartalslöfte

Mitt nykvartalslöfte är att skriva kortare meningar.

Meningslösa Listor #5

Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

 1. James Blunt
 2. Coldplay
 3. Bachs orgelverk
 4. Hfzrl
 5. Zzz
 6. zZzzz
 7. Zzzzzz
 8. zzZzzZz
 9. zzz
 10. Zzzzz

Rökförbud in the US
Staden Calabas i Kalifornien har förbjudit rökning på alla allmänna platser.  Både ute och inne. På balkonger och uteplatser i anslutning till boende också. Man kan tycka att det är radikalt, även om man kanske välkomnar initiativet. Det finns de som i en polemisk anda menar att det finns en historisk tendens till att bannlysa tidigare accepterade droger/rusmedel (ofta på grund av hälsoaspekter) om medel- och överklassen inte använder dem. Är man då rökt om man är fattig i USA? Tendensen har länge varit att tobaksbruk blir mer och mer en ovana bland de sämst ställda. Om man kastar ett getöga på invånarstatistiken i Calabas, så får man eventuellt en antydan till hur ett så radikalt förslag kunde klubbas igenom...


Invånare: 25,625

Medelinkomst per år och hushåll: $108,568     
Genomsnittligt Bostadspris: $946,427      

Luftföroreningar: 58% av nationens medeltal
Egendomsbrott: 21% av nationens medeltalOm klassteorin stämmer kan man förutspå att det dyker upp fler generella rökförbud i små välbeställda städer framöver innan de forceras på fattigare urbana områden. Kommer vi att få se liknande initiativ i Danderyd snart? Får vi se snusande ghettokungar på bio om några år? Kommer bolivianska bönder att börja odla smuggeltobak istället för koka? Den som lever får se. Den som röker får se mindre... vilket i och för sig kan vara ett nog så övertygande argument för att börja röka.

Hej

Fler bored blogga när man rä ordnetligt besurad för att göra detm er eller intetråkigt o inrtessant än det 'r nu.100%

Det borde inte komma som en överraskning att jag gillade det första avsnittet av 100% med Magnus Betnér och Kristoffer Appelquist i panelen. Bill Hicks och Richard Pryors andar svävade tillsammans med George Carlin en (bra) bit ovanför programmet en stund där... den sistnämnde med hjälp av receptbelagda tabletter.

Meningslösa existenser


tic

Detta är en anledning till att jag kanske skulle välkomna en aggressiv zoonos med 1347-effekt, även om jag med all säkerhet skulle förblöda inombords innan jag fick chansen att uppleva drivor av döda homo sapiens parasitus (stureplansfästingar), med ofräscht vax i håret, längs de skitiga trottoarerna i de barrikaderade tillflyktsorterna kring medelhavets glamorösa smultronställen, där de med sina sista rörelser, bedjande knäppt händerna runt kreditkorten för att försöka köpa sig ur situationen, och där man lätt ser hur den sista frusna blicken speglar deras första och enda genuina känsla i livet, då förvåning blandats med besvikelse över att deras exklusiva gud har övergivit dem, trots att de föddes till att leva som stekare. Och även om det fanns någon kvar som bemödade sig om att begrava de döda fästingarna, eller ens brydde sig om att de någonsin existerat, så skulle alla kistor från Louis Vuittons nya framgångsrika produktlinje ändå vara slut.

Dagens citat
Det finns goda skäl att bjuda vår buggningskåte justitieminister på bio.

-Fredrik Strage recenserar V for Vendetta 

Jag är trög

jcreklam

Jag är så vansinnigt trög. Det var inte förrän efter den tredje visningen som jag insåg att det här var reklam för JC och inte en motivationsfilm, gemensamt sponsrad av Durex och ACO handkräm. För tillfället är min hypotes att budskapet lyder JC - Det finns inga kläder du hellre tar av dig än våra.

Drogtester

I det senaste av folkpartiets strida ström av populistiska förslag inför valet i höst vill de införa drogtestning av skolelever; vid misstanke i grundskolan, och slumpmässigt på gymnasiet. Testerna skall vara "frivilliga", men konsekvenser väntar de som vägrar. Jag kontrar med ett förslag på riktad drogtestning av folkpartister. Inte för att de menar att barn inte äger någon integritet att respektera, eller för att ett summariskt utpekande av folkpartister är en parallell till förslaget. Jag är nyfiken på ett större plan. Det ligger i hela världens intresse att få veta vilka droger som ger dessa långtidsverkningar.

Kåt

epson Jag behöver komma ut mer när jag får något fuktigt i blicken av en digitalkamera med Leica M-fattning.

Dagens citat

To err is human. To arr is pirate.

Forget it

Nu fick jag ett wienerbröd, så glöm det jag skrev nyss.

A request for Benito

När du ändå håller på att demontera rättsstaten, kan du inte införa öga-för-öga-lagstiftning för happy slapping? De dömda blir misshandlade och kränkta inför en kamera av speciella skarprättare, och filmen läggs ut på rotten.com för alla pervon att runka till under de kommande trettio åren. Tvångsempatisk konsekvens är något fint. Sa jag förresten att kaffemaskinen är trasig och att det är alldeles för långt kvar till lunchen?


Hurra för idag

Kom ihåg onsdagen den femtonde mars tjugohundrasex, ety detta är en historisk dag. Den tekniskt vanskliga och religiöst/politiskt känsliga frågan när blir ett foster en människa fick idag sitt definitiva svar. Expressens Marie Söderqvist spikade upp svaret i den sista meningen av sin könika: För abort är att döda ett barn. Jag blir alldeles varm inombords av detta. Inte bara för att vi nu har fått det fastslaget att abort är mord, utan även för att psykiatrireform -90 blev en sådan framgång att även de mest vrickade religionspsykotiska dumletrollen i vår tid kan få jobb på en av Sveriges största dagstidningar istället för att ruttna bort på ett fruset trottoarhörn någonstans. Det var annars något som man fruktade skulle hända när de instiutionaliserade släpptes ut i samhället för att klara sig själva. Tror ni förresten Marie Söderqvist är såpass gammal att hon föddes med galgmärken i huvudet?

Är detta inlägg ett slag under bältet? Inte i jämförelse med att låta någon som framstår som en kristen fundamentalist  med amerikansk touch (och kanske avlöning) använda Expressen som plattform för sitt korståg för att driva tillbaka oss till medeltiden.


Negativt gästspel


Jag skall egentligen vara positiv och glad ett tag till, men det finns vissa reklamsnuttar som ger mig ischias i själen (i den mån jag har någon). De som har gjort Familjejuristens radioreklam borde föras bort till varsin fransk fängelseö för att spendera resten av livet i mörker med en järnmask för ansiktet, förbjudna att tala med någon människa igen. Är förresten inte Mannen med järnmasken ungefär som Gitmo, fast med sämre väder?

-Morsan och farsan?
-Ja va e de?
-Har ni skrivit testamente?
-Nej ................ men vi lovar att skriva ett nu


eeeeeeeeeeeek!!

Antisemitismchock

DN debatt kan man idag läsa att 5% av sveriges befolkning har en systematiskt negativ inställning till judar. Är det verkligen en chocksiffra om man samtidigt noterar att 4% av sveriges befolkning är muslimer? Om man inte vill att 26% av svenskarna skall tycka att judarna "har stort inflytande på världsekonomin" så är det väl bara att gräva fram fakta och rita diagram och lyfta fram de som egentligen håller i trådarna för alla att se. Det är något som måste göras nu, för det är mycket mer synd om alla stackars diskriminerade judar än zigenare, negrer, muslimer och dansbandsorkestrar. Nåja. De sistnämnda förtjänar i alla fall att förtryckas.


Transamamma


Äntligen har HBT-folket fått ett barnprogram som inte är heteronormativt?


transamammayada yada yorka


 

edwardandthom

Och apropå ee cummings häromdagen,
liknar han inte med en smula välvilja en äldre Thom Yorke? 
Eller med ett  helt jäkla lastbilslass välvilja då?

 

 Positiva måndag

 

 

En stelfrusen måndagmorgon i motvind blir fullt uthärdlig när man hittar några spår med Thelonius Monk och John Coltrane på mp3-spelaren. Jää! Solen skiner bakom molnen!
Miloševic

Så Miloševic hade alltså spår av läkemedel mot lepra och tbc i blodet, vilket indirekt kan ha orsakat hans död genom att göra hans ordinerade mediciner ineffektiva. I alla fall enligt den analys han själv lät utföra i januari. Han blev kanske bragt om livet i alla fall. Det fyller mig med sorg. Jag blir uppriktigt ledsen. I och med att tribunalen aldrig kom till ett domslut så krävs det att han blir pöbeldräpt uppskattningsvis tvåhundratusen gånger för att rättvisa skall bli skipad. Det är en utmaning.

Jag, Nostradamus

Slumpmässigt och med ett visst mått av munterhet har jag lyckats missa alla bidragen i melodifestivalens deltävlingar i år. Jag har visserligen undvikit att se mer än slutet på de internationella omröstningarna sen någon gång på nittiotalet, men den här gången har jag med sekundprecision lyckats pricka snabbrepetitionen i varenda deltävling. Det räcker faktiskt för att kunna förutspå hur det kommer att gå i finalen i ... uhm ... ehm ... var den nu går. (Orka googla). Jag vågar dock inte säga huruvida jag kan utröna ur framtidens dimmor om det är en sexuell fixering Carola har till byggfläktar. Det är kanske inte så viktigt för mänskligheten, men det kan vara bra om SOS Alarm är förberedda på det värsta en ensam, mörk novemberkväll om några år. Så hur går det i finalen då? Jag skippar nostradamusquatrainerna och konstaterar rätt och slätt att Sverige kommer att vinna finalen ... om vi skickar Rednex. Och för att stämma den potentiella proteststormen ((host host)) i bäcken tänker jag bara peka på att de östeuropeiska rösterna tydligen avgör tävlingen... need I say more?

Vetenskaplig Positivism

Idag skiner solen som en nyöppnad galleria, och luften är klar och hög och fåglarna skulle ha sjungit om de inte låg på backen med benen i vädret, och detta är en  vacker dag att leva på och läsa dikter av ee cummings och alla, precis alla är kära och under snön på ängen plockar blommorna sig själva.

Doktor Banal

Döm om min förvåning när jag hittade ett solkigt dokument som hävdar att jag doktorerade i slutet av förra seklet. Jag hade totalt glömt bort det, vilket är lite passande eftersom min avhandling har titeln Posteuforisk Teoribildning - Minnesluckornas Dialektik. Det är positivt, det tar vi med oss, det går rakt in i mitt cv. Jag vågar dock inte teoretisera om vad mer jag kan ha glömt under karnevalen det året.

Betraktelse

Jag är trött på att vara sur och negativ idag. Jag kan dra åt helvete. Neggotöntjävel. Imorgon är det måndag.

Virtanen

Virtanen försvarar indirekt sitt medlemskap i mailinglistan Elit (vilket kan tyckas vara överflödigt) genom att påstå att mailinglistor (och bloggar) är en demokratisk bastion där t.ex. kompiskorruption och diverse kotterier som inte syns i de traditionella massmedierna exponeras och dissekeras. Och visst, samhället mår bra av att få de här frågorna genomlysta. Men Fredrik, hur exponerar man något i ett slutet sällskap? Att snylta på bloggosfärens etos är minst sagt offside. Jämförelsen mellan offentliga bloggar och privata mailinglistor haltar inte bara, den har fått benen bortskjutna.

Bag in box


Carlsberg kommer att introducera en sorts variant på bag-in-box för att möta konkurrensen från lågprisölen. Att ta tillbaka marknadsandelar genom sänka priset på gräsvattnet är ju uteslutet. Idén bygger på en mekanism som skall bevara ölet fräscht och kolsyrat i upp till tre veckor ... och att de tror att det finns horder av konsumenter som är villiga att betala 1600kr för mackapären och sen 28kr/liter för ölen. De verkar inte bara brygga gräset, utan röka det också.dolmen

Ob-reklamen är inte gullig...

dolmen


...are än det här.


FanFanFan

Fan så kallt det är. Fan så kallt det är. Fan så kallt det är!!!
Musklerna petrifieras fanimej så fort jag går utanför dörren.
Ja, jag är sjåpig, men det skall vara vårsol och tussilago
och tunna kläder och drivor av döda sjöfåglar i parken nu.

Dagens citatJag har stor respekt för de människor som säger att det här är principiellt fel. Men det är lite naivt att tro att svensk demokrati kan skydda sig mot de hot som finns utan att ge polisen verktyg.


-Thomas Bodström, om lagen som tillåter hemlig avlyssning av hem


Översättning:
 Visst är det här totalitär fascistlagstiftning, precis som alla har sagt. Titta, en kattunge!Fyra järtecken i skyn


Ske Guds vilja, även om den kastar en mörk skugga över våra liv och vår strävan. Ty din vishet är lika stor som outgrundlig, o Herre. Jag har sett fyra järtecken i skyn. Jordens undergång är nära. Våra liv är som utsäde, förd av vinden att landa på sten: Världens bäste golfare är svart. Världens störste rappare är vit. Pesten står för dörren, och Linda Skugge har skrivit en bra krönika. Fan vet dock när det gäller hennes åsikt om gränsen vid vecka arton, fast det spelar ingen roll eftersom jorden ändå går under vilken dag som helst.

Önskningar som nästan slår inPuttekock har ingen asbestmun, så när jag lagar mat brukar jag krydda på känsla istället för att stå och blåsa på smakprovsskeden i fem minuter. Det brukar inte bli så illa, men det blir inte helt perfekt heller - särskilt inte i de fall då kryddornas smaker utvecklas under tillagningen. Men jag har lärt mig att hantera besvikelsen när det inte blir som jag har tänkt mig. Numer ligger jag sällan och sparkar på golvet i mer än tio minuter i taget. Jag hyste en önskan om att få se Magnus Betnér i partiledarutfrågningarna inför valet i höst, iklädd sin syrligt burdusa Bill Hicks-inspirerade scenpersonlighet. Jag fick David Batra och Elin Ek i programmet Folkvald för SVT Nöje istället. I programmet sägs politiker ställas inför konsekvenserna av sina beslut i en lättsam underhållningsmiljö.  Elin har för övrigt pratat jordgubbsglass i tv med Göran Persson, och Davids fru driver en personvalskampanj för att komma in i riksdagen för Moderaterna, och så har hon givit ut en bok på Timbro. På något sätt känns det som om någon har spillt ättika i pannkakssmeten.Dagens citat

This conjunction of an immense military establishment and a large arms industry is new in the American experience. The total influence -- economic, political, even spiritual -- is felt in every city, every State house, every office of the Federal government. We recognize the imperative need for this development. Yet we must not fail to comprehend its grave implications. Our toil, resources and livelihood are all involved; so is the very structure of our society.


In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.


 

- President Eisenhowers sista tal till nationen, 1961

Receptfri mirakelmedicinApropå reklam, så är den som som kränger Eeze rätt skön. Medlet presenteras med trygg röst och övertygande bildspråk som den första receptfria mirakelmedicinen mot migrän, och som dessutom lugnar magen. Härligt. Jag blir alltid lite misstänksam när det görs reklam för mediciner, särskilt i så positiva ordalag som här. Så en halvminutskoll gav för handen att det verksamma ämnet är diklofenak, som är mest känt under varumärket Voltaren. Det är, kan man säga, inte direkt känt för att lugna magen. Förbehållen för användning tar upp flera sidor i FASS. Sedan är Eeze så dyrt att det är billigare att gå till en läkare och få ut receptbelagda diklofenakmedel. Alla dessa framsteg som berikar våra liv ger mig en varm känsla inombords, litegrann som diklofenak gör när det provocerar fram gastrit och dyspepsi.FittreklamÄr inte den flera kvadratmeter stora annonsen för ob-tamponger (gör det bekvämt för musen) på stans reklampelare lite väl grov och vidrig att slänga i ansiktet på folk bara sådär? Eller det kanske den inte är? Det är ju något fullständigt naturligt, och inget att skämmas över, så alla måste bli glada över denna unika möjlighet att utsättas för en könsordbaserad kommers, frammanandes inre bilder av  utsöndring av intima kroppsvätskor när man går på stan och äter en falafel med stark sås. Jag skall måla fotspår på ob's flagga och bränna den inför knäppande frilansfotografer. Sen skall jag storma deras ambassad. Eller så biter jag bara ihop och knyter näven i fickan ... vilket kan vara nog så bekvämt för kuken. Sen skriver jag om det på stans väggar, för alla att glädjas över.

Jag är ett geni


En man började hosta desperat intensivt med en onaturligt hög pitch på snabbköpet ikväll. Man kunde se hur folk vände sig om för att se vad som hände, för att sedan börja dra sig undan, som om han bar på pesten. Han fick en flera meter vid, fri radie omkring sig. Visuellt påminde det om crop circles (finns det ett bra svenskt begrepp för sådana?). Då slog det mig. Nästa gång jag går och handlar skall jag ha en vindjacka från kronfågel på mig, och när jag kommer till trettiometersköerna vid kassorna skall jag sätta i vrångstrupen.

Ola och jag

TÄVLING

olaochjag

Idag fick jag höra att jag är läskigt lik Ola Magnell. Men nja, njä, verkligen?
Då måste jag ju bara lägga upp en tävling för de stackare som hittar hit:
Kan ni plocka ut mig ur en line-up med Ola Magnell-bilder?Dagens Fråga

Varför har svensk radio plötsligt börjat spela den FCC-censurerade versionen av Gold Digger?

Zeitgeisthilton


Vi lever i en värld där dumheten är normativ, vilket blev genant tydligt efter dumskallarnas sammansvärjning och statskupp i USA för sex år sedan. Symbiosen mellan dokusåpor och tabloidpress är ett annat exempel på sakernas tillstånd. Det handlar visserligen om att positionering för att sälja lösnummer och sälja in programmen för att sälja reklamplats för att sälja mobiltelefonsignaler. Men de säljer även in (och speglar) värderingar och förhållningssätt. Detsamma gäller mytbildningen i den allerstädes närvarande, stureplansbaserade mingelpressens variant på enfaldighet som tres exclusif affärsidé. Höjer man blicken ser man en statsminister som var för dum för att ta till sig tillgänglig information, eller ens titta på tv-nyheterna efter en enorm naturkatastrof och därför inte "insåg vidden av situationen". Vi har en utrikesminister med begränsade kunskaper i geografi (vilket kanske är för mycket att begära av en stackars utrikesminister). Vi har en justitieminister som tror att vägen till ett utopiskt samhälle går via total kontroll av medborgarna. Den som i ett anfall av otidsenlig anda kanske oroar sig för bodströmsamhällets hotande totalitarism kan dock slappna av verkar det som. Så länge man spelar med vår tids puckar klarar man sig bra på isen. Enligt en dom i Lunds Tingsrätt ger dumhet carte blanche.
We are the borg


I Johan Hakelius krönika om Björn Borgs buckelförsäljning kan man läsa följande passage,
I efterhand påstår en del djupingar att de som elvaåringar låg vakna och snörvlade över det väntande kärnvapenkriget. Skitsnack. Eller möjligen vanlig, enkel prepubertal självömkan.
vilket gjorde mig en smula paranoid i några sekunder. Men med cirka 30 stackars läsare per dag (speciellt i kombination med epitetet djuping) måste det vara synkronicitet. Detta ger mig i alla fall en ingång till att kommentera pokalchocken häromdagen. Jag måste vara en hjärtlös cyniker, bitter över att jag inte hade råd med storstrut när Borg spöade Connors (eller ens tittade på det för den delen), för min första spontana tanke när jag läste om det var att om han värderar sina undangömda konton i Utlandistan högre än sina wimbledonpokaler så borde han verkligen inte tveka att sälja dem. Och så visar det sig naturligtvis att han inte alls behöver sälja dem, vilket förmodligen lägger en svag sordi på redaktionerna. Vilket västgötaklimax. Vad skall vi nu prata om i fikarummet?


TV-serien ni inte får missa

HOT NEWS

Mynameisdamien


Jag har lyckats få tag på en pressbild från FOX nya hemliga storsatsning för våren, som skall främja hälsosamma nykonservativa familjevärderingar hos ungdomar. Värderingar, säger Joseph Conrad på FOX, som är grundstommen i den nya världsordning som strömmar ut från det republikanska partiets ideologiska hjärta.Meningslösa Listor #4Varje blogg med självaktning har meningslösa listor

 1. Inspector Morse
 2. The Wire
 3. Cracker (UK)
 4. Prime Suspect
 5. Homicide: Life on the streets
 6. Columbo
 7. Midsomer Murders
 8. Trial & Retribution
 9. Cracker (US)
 10. Shoestring

Be still my heart!

kubrick  Be still, my heart! Grown patient with thine ache, thou shouldst be dumb, yet needs must speak, or break. Ikväll är jag bitter. Det här är min trosbekännelse. Det är något med Kubricks filmer som alltid får mig att känna att jag också vill göra film, som vore jag någon sorts skelögd, tandlös, tolvfingrad efterhängsen härmapa med banjo (och jag kan inte traktera ett instrument om så livet hänger på det). Hans kompromisslöshet och tvetydighet, i både form och innehåll, ja hela hans förmåga att gestalta, ger mig en hård knut i magen. En knut av obehag, välbehag och nästan trånande beundran. Okej visst, jag beundrar många regissörer. Tarkovskij knockar mig, men knäcker mig som klorna på en kräfta också. (Han hade ungefär samma effekt på den onämnbare på Fårö). Bara Kubrick väcker begäret, och jag gör mitt bästa för att inte försöka att inte tänka på det. Tidningen FOTO har i det senaste numret en artikel om boken Stanley Kubrick, Drama and Shadows: Photographs 1945-1950, som tar läsaren genom hans karriär som stillbildsfotograf innan han tog steget över till filmen. Och vid regissörens skägg, jag får samma känsla av hans stillbilder! Så jag går och plockar upp min gamla Canon, schasar bort dammråttan som följde med från väskan, vrider på fokuseringsringen och känner om jag kan hitta tyngden i kameran igen. Men den blir aldrig en förlängning av mina ögon. Den är bara en sofistikerad maskinklump i mina händer idag. Jag är inte så förvånad. Lite bitter, men inte så förvånad.

Ibland undrar jaganime

Jag undrar ibland om inte USAs folkmordsliknande bombningar av Japan i slutskedet av andra världskriget var ett förskott på den karma de senare kom att skapa sig med animé.

Crystal Meth


Den engelska polisen har publicerat före/efter-bilder på användare av metaamfetamin (crystal meth), vilket snappades upp av Expressen. Bilderna skall avskräcka från bruk, men ... alltså ... de ser rätt risiga ut till att börja med. Efter en tids missbruk ser de i alla fall intressanta ut. Så jag är faktiskt lite frestad. Om inget annat så kommer det förmodligen att medföra att jag slutar att skriva en massa skit här. Det finns något att glädja sig åt i allt.

Dagens citatMin tunga skrynklade ihop sig som en avsliten hälsena.

-Adam Alsing (om ett vin)
Förlegade tankarRåkade läsa en lunaranvändares tankar om sexbrott på ungt val nyss. Och apropå förlegade tankar, så finns det en skön kollektivistisk fixering hos många som talar om fenomen som våldtäkt, misshandel, sexköp och trafficking. Det är inte bara psykfall och uttråkade borgarbrackor som dyrkar SCUM-manifestet som har det, utan till synes vanliga kvinnor som säger att de är rädda för män som grupp. Det är helt okej. Faktiskt. Men eftersom Y-kromosomen inte länkar samman alla bärare till ett styrande psyke, så måste det resonemanget även innebära att alla kvinnor kollektivt är pedofiler, barnamördare, sexköpare, bordellmammor, misshandlare, seriemördare och Celine Dion. Det gör mig rädd. Ni kvinnor borde fan kastreras och låsas in. Ni är för fan djur!
Katrina and the wavesOch så har det visat sig att President Bush inte bara slussade pengar från förstärkning av skyddsvallarna i New Orleans till det så kallade kriget mot terror, som hans vänner blir miljardärer på. En videokonferens bevisar att han visste att vallarna förmodligen skulle brista redan innan Katrina drabbade staden. Han ljög alltså när han efteråt sa att ingen kunde förutse vad som skulle hända. Många i USA säger att de är chockade över avslöjandet, men jag förstår inte riktigt hur de kan vara det. Men det är klart, somliga skulle säkert bli förvånade om de blev bitna i en säng full av skallerormar. Vad förväntar de sig av antikrist egentligen?
Dagens Fråga


Vi är ju alla glada över krämarnas globala hegemoni, men hur fungerar en person som hotar att diskvalificera OS-hockeyturneringens vinnare för att de stod på fel plats när de kom hem?24, säsong 5När den femte säsongen av 24 skulle dra igång på TV4 nyss, introducerades den som den säsong som många kritiker  ansåg var den bästa. Jag var inte medveten om att det fanns en grupp hippocampusskadade tv-kritiker. För den enda förklaringen jag kan komma på är att 'många kritiker' lider av anterograd amnesi, oförmögna att skapa minnen.Ulvskog i TVJag uppfattade socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog som uppriktig när hon uttalade sig om vad hon vet om förtalskampanjen. Varför gjorde jag det? För att det är den första gången jag har sett kärringen ödmjuk.
What dreams may come


 

stalker


Efter att tidningarna döpte platsen där fågelviruset påträffades i Oskarshamn till Zonen, och den dessutom har blivit avspärrad av myndigheterna (till vilken nytta kan man undra, eftersom fåglar har en benägenhet att flyga över avspärrningar), har jag fått en känsla av att leva i Tarkovskijs geniala film Stalker. Så nu skall jag leta upp en guide på ett dårhus (alternativt en artikelkommentator på Expressen) och bege mig in i Zonen, för att få min mest innersta önskan uppfylld. Hänger någon på?

 RSS 2.0