Fearless

Ett stort problem med Fearless för mig var att den etablerades som ett historiskt drama, för att sen visa sig vara en iscensättning av den kinesiske spiderman's jedidueller. Det är lite som om det skulle smyga omkring flatulenta ninjamördare i sovrummet i Scener ur ett äktenskap. Ett annat problem var jag själv, eftersom jag i min västvärldscentrering inte har en suck att läsa av hälften av koderna som filmen kommunicerar med. Tror jag i alla fall. Det är lite svårt att avgöra när man inte vet vad man tittar på. Det som var sanslöst bra var däremot effekterna och koreografin. Om man kunde komma över att det liknade Tom&Jerry mer än ett historiskt drama det vill säga. En annan positiv sak var att de behöll det personliga perspektivet, Yuan Jias personliga utveckling, genom hela filmen. Det är annars något som lätt kastas ut med badvattnet i tjoffsmockfilmer.
Andra om: , ,

Sophomoric

När Åsa Petersen sågar Stureplanscentern i Aftonbladets ledarkrönika tar Fredrick Federley det med gott mod. Kritiken från vänster är bara ett tecken på att de gjorde något rätt, så det stärker deras kampvilja. Han är bara glad över att han och hans falang uppmärksammas av motståndarlaget så att säga. Där har vi en intressant analog till Federleys monumentala hjärnsläpp när han tog debatten om invandring med (sd):s Jimmie Åkesson i tv några dagar innan valet. Det stärkte deras kampvilja, gav dem kvitto på att de gjorde något rätt och gjorde dem extatiska över den rikstäckande uppmärksamheten de fick. Fast något säger mig att den insikten inte har nått fram till det ideologiska flaggskeppet Stureplan än. På engelska finns ordet sophomoric, vars grekiska rötter är en sammanslagning av orden för vis och dåraktig. Det används för att beskriva intelligenta människor som är för unga för att förstå att de är dårar. Det finns sammanhang där sådana människors närvaro är något oroväckande.
Andra om: , ,

makalöst

Darwinism for n00bs
The lighter side of social darwninism

When pigs fly?

När jag var ute förut fick jag se en flock grisar flyga förbi...

Mer Crazy Horse

Anna Sjödins pressekreterare Peter Skeppström erkänner att han hotade med att ringa justitieministern under krogbråket. Han kände sig "maktlös, spottad på" (SvD)


-Min justitieminister är starkare än din

Anna Sjödin

Nästan alla jag har pratat med eller läst förutsätter rakt av att Anna Sjödin är skyldig till allt hon anklagas för, och ser gärna att lagboken landar så hårt i huvudet på henne att hennes politiska karriär ger upp andan på stubinen. Eftersom min anima är en motvallskärring ställer jag mig lite vid sidan om kören. Jag kan kan inte bestämma mig för vem jag skall tro på mest. Fast jag hoppas att Sjödin är ungefär så oskyldig som hon påstår. Och jag hoppas att hon fälls på vakternas och polisernas vittnesmål som nästan alla blir. Och jag hoppas att hennes politiska karriär överlever det på sikt. Förhoppningsvis skulle hon kunna ta med sig hur det är att försöka få rätt mot myndighetsutövare när man har felats, och ställa (Platons och) Juvenalis gamla fråga i maktens korridorer - quis custodiet ipsos custodes? Väldigt få i de kretsarna verkar ta den frågan på allvar.Andra bloggar om:

På tal om

På tal om Uwe Boll i boxningsringen, hur kul hade det inte varit att se Ebba "Kanonborgarbrackan" Witt-Brattström möta Tiina "Queerpsychofeminaziklyschan" Rosenberg i en ultimate fighting-match i en stålbur!? Försnacket verkar redan ha börjat: "du skulle veta vilket blodigt hämndbegär hon lockat fram hos mig".

Dagens citat


...när Lagerlöf framåt kvällen äntligen lyckades träffa Lars Leijonborg på tu man hand, rabblade Nicklas snabbt sina olika uppdrag. Leijonborg tittade på honom med avsmak:
  – Jag har redan förstått att du är en broiler.


Nicklas Lagerlöf beskriver via Ronnie Sandahls känslomässiga penna sitt första möte med en osympatisk Leijonborg innan skandalen. Sen hände det som hände och Leijonborg lovade att utreda exakt vad detta var. Jag kommer något sökt att tänka på Sofokles pjäs, där den innevarande kungen av Thebe börjar rota i vad som hände när den gamle kungen försvann.


Andra om: , , , ,

mediaelit

Det är bara att konstatera. Antingen har tidningen Att:ention fått en kollektiv metanoltjorv på det traditionella mediahärberget, eller så är "mediasverige" en mindre och grundare ankdamm än det tuffa innegänget på dagens lunchrast på lågstadiet. Det är inte så att jag tycker att alla på listan är oförtjänta av det, men vissa namn får mig att undra om det är den första april i den julianska kalendern idag.Andra om: , , , ,

Mr and Mrs Smith

smith


Det är inte Strindberg (tack och lov) men jag hade väldigt roligt åt den lättsamt symboliska könskampen i Mr & Mrs Smith. Speciellt tacksam var jag när filmen inte slutade med att man måste vara ärlig och kommunicera öppet med varandra. En utdragen balettliknande shoot-out i ett varuhus kändes som både en erkännande blinkning till, och en äppelpaj i ansiktet på Två eller tre saker jag vet om henne. En kamp på liv och död i ett konsumtionsöverflöd så att säga. Inga jämförelser i övrigt. Enbart denna var nästan för mycket. Mr & Mrs Smith saknar såklart Godard-filmens analytiska djup, fräna samhällskritik och  progressiva stilism ... och dessutom går den att se med ljudet påslaget. Bara det gör den nästan suspekt.
Grodan Boll

Uwe "Raging Boll" Boll tröttnade på att sågas av filmkritiker och utmanade några på boxning, varav fyra tackade ja. (BBC News)
Hell Yeah!?

Dagens citat

Jag värderade det som en banal sak

-Johan Jacobsson (om dataintrånget)


Hur kan jag låta bli att citera ett så utsökt ordval?


Banal (SAOB): om sådant som användes af alla, som förekommer när l. hvar som helst l. till hvilket motsvarigheter påträffas öfverallt: alldaglig, allmänt gängse, lik alla andra; intresselös, trivial, hvardaglig, platt, utnött, utsliten, intetsägande, konventionell. Se äfven politiskt dataintrång.

Banal (blogg): världens bästa blogg bland de som visas i detta fönster just nu. I sann dualistisk anda är det samtidigt världens sämsta blogg bland de som visas i detta fönster just nu.helgkänsla

dolphycoltrane

Helgen inleds flygande med John Coltrane och Eric Dolphy, My favourite things, Live at Birdland 1962 (fast bilden är från Village Gate 1961). Billigt rus suggererat utan en skummare langare än Affinity records.den okände bloggarens engagemang

monkey

Noterar också

Jag noterar också att det råder en tvist om huruvida det var Fredrik Reinfeldt eller Centerns Jöran Hägglund som lade fram idén om en ekonomisk fyraårsplan. Vem det än var så måste jag säga att det är förfärligt progressivt tänkande av en högerregering. Fast någon kommer säkert att sätta mig på plats genom att förklara att det är enorm skillnad mellan femårsplaner och fyraårsplaner.


 , ,

Dagens citat

 jag anser Bodström vara en större fara för demokration än bin Ladin [...] Vi kommer inte att märka någon skillnad [i.o.m. regimskiftet]. Bodström var överens med moderaterna och folkpartiet.Jan Guillou är på gott humör

 Andra bloggar om: , , , ,

Sven Nykvist


LOL

Katrine Kielos får mig att vilja kasta bort pennan en stund. I alla fall tills jag slutar garva.


Edit: Hon tog bort texten utan någon specifik förklaring. Så jag tar mig friheten att citera den lysande satiriska texten nedan. (Googlecache istheshit). Om KK har något emot detta så får hon meddela det.
2006/09/20
Frihetsrevolutionen är här!


Följande tecken på att vi vaknat upp i ett ”nytt Sverige” kan denna blogg finna:

Lars Leijonborg har hört ett rykte om ett småföretag
Leijonborg meddelade redan i måndags svenska folket att det kommit till hans kännedom att en person utropat: ”äntligen har alliansen vunnit nu ska jag bli småföretagare!”.
En busschaufför log åt Johan Norberg
Nyliberale Norberg meddelade på sin blogg att en busschaufför i ren eufori över valresultatet glatt vinkat förbi honom utan att ta betalt. Senare visade det sig att busschauffören vinkade förbi Norberg av rädsla för att bli rånad. Glad var han hursomhelst.
Fredrik Reinfeldt har fått ner arbetslösheten med 1.2 miljoner
I hela valrörelsen har Reinfeldt pratat om arbetslösheten/utanförskapat som uppgående till 1.5 miljoner i Agenda i måndags meddelade Reinfeldt att arbetslösheten/utanförskapet nu är nere på 300 000! Jag upprepar: 300 000! Fredrik Reinfeldt har alltså på mindre än ett dygn pressat ner arbetslösheten med 1.2 miljoner! (Kan någon som känner Fredrick Federley meddela honom detta för han påstår idag på sin blogg att arbetslösheten fortfarande är rekordhög.)
DN jämförde valresultatet med frihetsrevolutionen i Ukraina
På det som förr i tiden brukade kallas för nyhetsplats (numera en filial till ledarredaktionen men med mindre bildbylines) jämför Mats Carlbom valresultatet med den Ukrainska frihetsrevolutionen 2004: ”Även Sverige behöver en frihetsrevolution” skriver Carlbom appropå Reinfeldts orangea slips (?). Jämförelsen är som vanligt när det gäller DN naturligtvis klockren: i Ukraina gjorde folket uppror efter att underrättelsetjänsten riggat deras presidentval och förgiftat en av kandidaterna så att han nästan dog. I Sverige fick man inte dra av städhjälpen på skatten, skolan var dålig och de arbetslösa hade för mycket pengar. Inte konstigt att hela stureplan revolutionerade och röstade på det radikala partiet centern. Vem som blivit förgiftad är emellertid oklart. Jag skulle gissa på Leijonborg som såg ovanligt blek ut i slutdebatten. Fy fan Göran Persson! Förgifta folk, där går faktiskt gränsen!
Lars Leijonborg har hört att arbetslösa hittar jobb om de får mindre i ersättning
En person som eventuellt varit arbetslös någon gång (oklart) har sagt till Lars Leijonborg att det är klart att arbetslösa får det lättare att hitta jobb om skillnaderna görs större. Allt enligt SVTs Agenda. Under valrörelsen har högern vägrat svara på om detta var fallet så det känns helt enkelt tryggt att Leijonborg efter valet har hittat någon som har kunnat informera honom. Nu hoppas vi även att någon kan informera om skillnaden mellan bidrag och försäkring, man har ju haft en viss tendens att blanda ihop det hela inom alliansen.

Det är faktiskt inte alls så att jag är bitter. Inom socialdemokratin har man redan börjat diskutera vad man bör göra för att återvinna makten. Exempelvis föreslår den nytänkande socialdemokraten Jonas Morian (nytänkande socialdemokrat är ett annat namn för en socialdemokrat som är för avdrag för hushållsnära tjänster) att vi bör:
1. utnyttja tiden i opposition på klokast möjliga sätt. (Aha!)
2. hitta nya former för kommunikation och dialog med partimedlemmar och sympatisörer. (just, det!)
3. presentera en socialdemokratisk politik som svarar mot dagens och framtidens utmaningar. (lysande idé!)
4. ha ett ledarskap som övertygar. (nu när du säger det…)

Där hör ni! Konkret och radikalt. Nu tar vi dem 2010!

Avslutningsvis några frågor:
1 De människor man ser på stan nu som bär märken med texten: ”jag vill också byta statsminister”. Är det Reinfeldt eller Persson de syftar på?
2. Vad i helvete är grejen med Fredrick Federley? Lagom till valet gick han över alla gränser igen och förklarade att F! är lika galna som sverigedemokraterna. Alla ni liberaler som pratar vitt och brett om kvinnors lika rättigheter känns det bra att ha röstat in en sådan sexist i Sveriges riksdag? Jag bara undrar?

posted by Katrine Kielos @ 07:15
Andra bloggar om: , ,

Demonstrativ demokrati

Representativ demokrati är aldrig mer representativ än i tider av arbetslöshet.
Detta utanförskap och bidragsberoende som de tvingas in i nu! Misär!
Tjänstemännens avgångsvederlagAndra om: , , , ,

Videotips

Kreativ redigering skall skapa anspänning i en naturfilm,
men ger konnotationer åt det dåligt pornografiska hållet.
Skulle du låta ditt barn titta på det här?


Klicka här.

plåtskrap

Sverigedemokraternas Richard Jomshof är chockad och äcklad av den på tryckplåten ditrispade hitlermustaschen i BLT. Det har man definitivt full förståelse för. Jag skulle aldrig bära en så tunnsådd mustasch. I alla fall inte på bild. Riktigt elakt. Däremot passar han rätt bra i ett fylligt muslimskt skägg. Why, med den tomma blicken skulle man nästan kunna missta honom för en fundamentalist av något slag.mustasch

Stilig


kampanjbacklash

Jag vaknade med duktigt ont i halsen idag. Och så skulle jag till tandläkaren. Kort sagt, jag var inte på jobbet före lunch. Utanförskapet plågade mig. Det rev i min själ ... tills jag såg att vi 1,5 miljoner som inte var på ett jobb på förmiddagen idag inte levde i utanförskap längre. Starkt jobbat på ett dygn Reini. Min själ mår genast mycket bättre. Fast å andra sidan, det var väl ändå ingen utanför kampanjarbetet som var så dum att han/hon gick på utanförskapsvalsen? "Men Göran ljög ju också" är ingen riktigt bra ursäkt. Jag hoppas att man någon gång kommer att få läsa förklaringen till den i någons memoarer. För något så urbota dumt som att generaltokljuga om arbetslösheten när den egentligen är så frapperande hög som den är ... finns det ett latinskt namn för mytomani?

Jag är inte den som är den

Jag är inte den som vill gulla med politiker offentligt, men Lars Ohlys långfinger till Marie Söderqvist får mitt hjärta att tina en stund. Ett så öppenhjärtigt och konkret uttryck av missakt inför detta vandrande värderingsmässiga katastrofområde som gör sig bättre på en soapbox inför en grupp tandlösa baptistfundamentalistiska rednecks i Kentucky som är nära släkt i flera led, än i mer sofistikerade kontexter (som t.ex. Expressen) kan bara vinna min beundran. Kram Lasse. Så. Det var det. Nu kan du dra dit pepparn växer igen.

Mer om: , ,

Tisseltassel

Nu spekuleras det naturligtvis vitt och brett om vem som skall efterträda Göran Persson, och kvällstidningarna har destillerat fram två alternativ: Bodström och Wallström. Och även om partiet självt förmodligen överväger fler kandidater måste jag dra i eftertankens nödbroms nu. Bodström? Allvarligt? Mannen som gav namn åt en samhällsutveckling man ditintills förknippat med George Orwell? Mannen som blev medlem i SAP för att kunna ta jobbet som minister? Mannen som egentligen inte alls är socialdemokrat? Snacka om identitetskris i partiet om det verkligen är ett seriöst partiledaralternativ.

Släng mig i brunnen

Cecilia Wikström kom inte in i riksdagen. Vad säger vi om det? Kanon!
Ba-da-bupp!

Att tappa 30%

Allen Ginsberg skrev en fotnot om vänsterns kräftgång


Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly!
Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly! Ohly!
The world is Ohly! The soul is Ohly! The skin is Ohly!
The nose is Ohly! The tongue and cock and hand
and asshole Ohly!
Everything is Ohly! everybody's Ohly! everywhere is
Ohly! Except in the vänsterpartiet väljarkår! , , , ,

Framtidens nyheter?

framtidensnyheter


Nu satsar vi på mer folklig nyliberalism


 , , ,

Valresultat

fdnyheter , , ,

ryktet säger

Ryktet säger att Expressen kommer att svara på Aftonbladets gratistidning .SE med en egen som kommer att heta .LEKTYR ... Båda gratistidningarna skall dra nytta av den erfarenhet, känsla för nyheter och goda publicistiska sed som modertidningarna har fostrat och burit med sig så länge som någon kan minnas.

 , ,

en bra fotoblogg
En liten bloggrekommendation

Crappysnapper är en fotoblogg med underfundiga vinklar och texter
som tyvärr uppdateras alldeles för sällan, men som jag ändå vill slå
ett slag för. Det är säkert något fel på min humor, men jag garvar
hur mycket som helst åt en detalj som en riddare på en pizzeria.Nyckelord: , ,

Dagens citat

I ... I can't ... imagine somebody like .... Osama bin Ladin understanding ..... the joy of hanuka

-George W Bush

Valvaka

SVTs valvaka hade pågått i mindre än fyra minuter innan det stod klart för mig att
jag redan var trött på vinjetten som spelades hela tiden och gjorde programmet outhärdligt.


 

is the shit

Anna Ternheim - Girl Laying Down

Jäh som fan!!

Fast marimban (eller vad det är) i versen får mig att snegla på W i skivhyllan.

Dagens fråga

Hur hamnar tarmbakterier i spenat?
 , ,

bostadspaparazzi

torp

Jag smet förbi Statsministerns stuga i Torp och smygtog några bilder precis
när förberedelserna för valvakan som S håller där hade kommit igång på allvar.
Sista kvällen med gänget

Man borde kanske inte säga något men partiledardebatten på SVT igår kväll blev ännu roligare om man visste att en av dem satt på anal beads.

Dumsyra

Dagens prov på intelligens kommer från de socialdemokrater som tyckte att en satir från Galago var bra kampanjmaterial för internt bruk. Vad är det egentligen för fel på folk nuförtiden? Från gräsrot till ax, alla verkar ha blivit galna och efterblivna över en natt. Har Al Qaida hällt dumsyra i dricksvattnet?
Andra bloggar om: , , ,

Dude, seriously wtf?

Först ger Fredrik Federley  Sverigedemokraterna luft under vingarna genom att "ta debatten" mot Jimmie Åkesson i TV4 några dagar före valet. Han verkar förresten fortfarande tycka att det var en bra idé. Sen dyker google-annonser för Sverigedemokraterna upp på hans site utan att han reagerar!? "Mig stör det inte men om det retar andra människor så är det synd" säger han till Resumé. Sen jämför han Sd med Feministiskt initiativ, vars google-annonser också syns! Man kan spinna vidare på fyrklöverns väg på 30-40-talet (och det lär ju en hel del göra), så man kan ju spekulera hur tongångarna går i partistyrelsen idag. Och med alla politiska gör-om-mig-rörelser vi har sett de senaste åren, är detta den nya nyliberalismen eller är det bara ännu ett exempel på exempellös omdömeslöshet? Den sista frågan får man kanske bolla över till Johan Norberg. Hur ligger det till nu?
Andra bloggar om: ,

Koma

Jag har precis vaknat upp efter en veckas koma eller så. Tydligen. Jag har i alla fall missat valet. Men jag arbetar  mig sakta ikapp med omvärlden. Expressen har de senaste dagarna berättat för mig hur Alliansen vann regeringsmakten. Den flit och energi de lägger på att tala om för mig vem som vann värmer verkligen. Det är seriös journalistik som pekar mot vägen ur den etiska moras tidningen har befunnit sig i de senaste åren.


predicts

Criswell på sitt nya jobb på ExpressenAndra om: , ,

Meningslösa listor #18


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?

Filmer med fullständigt oförglömliga slutscener

 • Bedford Incident, The
 • Brazil
 • Chinatown
 • Easy Rider
 • Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 • Godfather, The
 • Jetée, La
 • Lost in Translation
 • One Flew Over the Cuckoo's Nest
 • Planet of the Apes
 • Quatre cents coups, Les
 • Raiders of the Lost Ark
 • Salaire de la peur, Le
 • Terminator, The
 • Three Days for Condor

 


fimpande initiativ

arrouh

Vet inte hur jag skall kommentera detta utan att vara en mullig mansgris


Dagens citat
Maud Olofsson fick nyss frågan varför Centerpartiet har lyckats undvika skandaler;
om de verkligen är oantastliga eller om de bara har haft tur.
"Jag tycker att det är viktigt för var och en att leva som man lär,
 så att man kan se sig själv i spegeln."


OUCH!
Burn Folkpartiet Burn!

Annat babbel om: ,

Pophöger
Det som alla unga vill
e att leva på sin lön
Därför e vi långt från chill
när vår lön går till dumma grejerFörsta gången fick jag rysningar av obehag.
Andra gången skrattade jag oavbrutet.
Nu kan jag fan inte sluta titta.Andra bloggar om: , , ,
 

the horror, the horror

bosch


AAAAAAAAAAAAARGH!!1!
Tanken på att Murdoch skall tvinga på hela världen vedervärdigheten som kallas Jamba får mig att tänka på ett citat av Aldous Huxley, känd för att ha skrivit Brave New World (och för att ha knarkat skallen av sig):

Maybe this world is another planet's hell.Andra plågade utbrott om: , ,

sent omsider

rapeme

rape me

demokratisering av det offentliga rummet

50itoppMånga sjunger bloggandets lov efter att Jan Guillou deklarerade sitt ointresse för fenomenet. De flesta menar att han är mossig och efter sin tid och att han oroas för en demokratisering av det offentliga rummet.  Han säger att han föredrar information i tryck av olika anledningar, och han menar att kända personers åsikter är mer intressanta än medelsvenssons. (Han sa förstås aldrig vad han tycker om åsikter som knappas ut av pr-byråer och som kända personer skriver under för DN debatt).

Hur som helst.

Det finns 3789 registrerade bloggar på bloggtoppen. De flesta får uppskattningsvis under fem träffar per vecka. De tio mest lästa bloggarna har fått 469000 unika träffar sen igår. Det är 60% av alla träffar bland de 50 mest lästa bloggarna. Bland dessa tio finns det bara en som har en tydlig personlig avsändare. Bland de kvarvarande 40 bloggarna är de personliga avsändarna övervägande personer som var kända för något innan de bloggade. Demokratisering av det offentliga rummet? Knappast. Visst, några enstaka personer har blivit mer kända och fått en knuff i karriären via bloggandet, men en svala gör ingen sommar. Så ... hur många har läst ända hit och tagit till sig tillräckligt mycket av texten för att hålla med eller ha en annan åsikt?Andra bloggar om: ,

Vilka ansikten talar vi om?

ubisoft

Jag lärde mig två saker från omslaget på Ubisofts nya spel. Det ena är att moraliska rättigheter inte är tillämpbart för gamla kommunister. Det andra är att det inte heter historieförfalskning om det bara är på ett symboliskt plan ... för en symbolisk summa pengar.Vilken partiledare är du?

Att klia på ett sönderrivet myggbett svider lite avmätt överjävligt. Man vet om det och ändå gör man det. Det är ungefär samma sak när man gör GPs webtest 'Vilken partiledare är du' (hittat via Esbati). Man kan inte undvika det och resultatet kommer att svida. Hur gick det för mig då? Efter några tveksamma svar kom jag fram till attDet måste rinna av språkröret Maria Wetterstrands blod i mina ådror. Jag är en idealist med stor energi och stort allvar. Jag kastar mig mellan familj och engagemang, med känslan av att jag har ett kall – som man inte skojar om. Fotriktigt går före flärd och familjen går före fest.


Gnnnh!!!


Jag förstår ingenting.


Fast det är klart. Hon är mycket snyggare än jag. Och roligare. Så det finns förmodligen värre personer att vara en klon av.

thepiratebay revisited


Nu blev kvällen ful igen. Jag funderade ett ögonblick på hur jag skulle förhålla mig till hur hårt locket ligger på thepiratebay-affären.  Det är ju ändå val och allt. Men så kom jag på att en halvstadig logisk deduktion kan visa vägen ...

Jag avskyr korruption och de korrumperade
Ministerstyre är korruption och de som begår det är korrumperade
Ergo avskyr jag justitieminister Bodström


Och tills regeringen väljer att visa att så inte är fallet väljer jag att fortsätta att ringakta Bodisponken å det grövsta. Något säger mig att jag kanske inte är ensam om det.


Andra bloggar om: , , ,

Kvällens låt

Kvällens låt får finna sig i att vara en reservinjektion av skönhet i tillvaron:

Paul Burch - Isolda

Den som inte råkar ha skivan kan ladda ner låten direkt från Merge Records.

Surt valfläsk

Det finns stunder då man innerligen hoppas att folk inte har en aning om vad de pratar om:Vi bygger ju ändå upp signalspaning mot alla så då kan vi lika gärna använda den

vs.

Det tänkte jag inte påTriss i äss

gubbar

Du för en klasspolitik Nä för du för en klasspolitik
Ja sa de först Nä för ja sa de först


Sen har man ju Christer Wallin också:
"Jag ser det som ett problem att vi i Sverige saknar en låglönesektor
"
slagord für alles

vanstern


(Försenad reaktion på partiledarutfrågningen)

tusen ordgubbar


En bild säger mer än 1000 ord
(från dn.se)


Hammerzeit

hammerzeit

Avd. bilder från en obestämbar plats på internetReepalupannan


Malmös starke man, Ilmar Reepalu kommer imorgon att
presentera en ny exklusiv köksserie som bär hans namn.reepalupannan


Den är utformad med det moderna köket i åtanke,
överdragen med den senaste och mest slitstarka
generationen av teflonmaterial som garanterat
ingenting fastnar på. Läs mer här och här.
Andra bloggar om: , ,

Plausible denial

plausibledenial

The thing about plausible denial is that it has to be plausible

ironi

utlandsrosta

Ooh, snap!

Allan Widman är positiv till att partikollegan Goran Rahbi tar hjälp av en shiitisk ayatolla i sin personvalskampanj.
– Det är inte konstigare än att LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin säger åt sina medlemmar att rösta på socialdemokraterna

(Sydsvenskan)
ayatollor

Oooh, snap!

Yikes

Kvällens kabuki-pris för subtil mimik går till Audrey Totter i The Lady in the Lake (1947)


Var är våldtäkten?

Jag hörde Marita Ulvskog på radio likna Lars Leijonborg vid en våldtäktsman. Då kände jag i magen och hjärtat att nu är det nog. Nu är det stopp. Nu är det dags att vi tar vårt demokratiska ansvar för att prata om sådant som människor tycker är viktigt, så att vi får en bra avslutning på den här valrörelsen, sade Reinfeldt på onsdagen.

-Svd.seDet där var riktigt lågt och många hakade hakade med rätta upp sig på Ulvskogs glocalnettare. Jag satt och pulade på en trist text och en bild där Robert Langdon skulle förklara psykbrytet med att hon hämtade den våldsamma metaforiken från sin relativt okända tid som basist i Nirvana och att Rape Me var den enda av hennes låtar som de spelade in. För att kunna citera henne ordagrant lyssnade jag på intervjun i P1 morgon på nätet ... men det skulle jag inte ha gjort, för nu känner jag mig dummare än vanligt.

När gjorde Ulvskog uttalandet där hon jämförde dataintrånget med våldtäkt? Jag hörde det i varje fall inte på mina tre genomlyssningar av intervjun. Lyssnade Reinfeldt på en annan intervju eller missade jag det alla tre gångerna? Med tanke på de höga hästarna Reinfeldt satte sig på när han tog bladet från munnen är jag väldigt intresserad av att själv få höra vad hon sa (trots att hon låter som Astrid Lindgrens onda syster i sitt röstläge).

Rätt signal

expressen


Annons-timing, fuck yeah*

Dagens fråga

cgardell

Skulle du köpa en bil av denne man?

Dagens fråga

Hur kombinerar man 'största möjliga rättssäkerhet'
med absolut godtycklighet och fri bevisföring?

Meningslösa listor #17


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?


 • Aerobicsinstruktörer
 • Biofeminister
 • Biopublik
 • Dietister
 • Gympalärare
 • Konspirationsteoretiker
 • Kreationister
 • Morgongäng i radion
 • Nationalekonomer
 • Spindoctors

 


Niklas Svensson

Expressens politiska reporter Niklas Svensson stängdes av från sitt jobb sedan det kommit fram att han kände till inloggningarna sen i mars utan att rapportera det vidare. Otto Sjöberg "ser allvarligt på" att han inte fick veta något. Samtidigt ser man hur förtroendet för Folkpartiet rasar i SIFOs senaste opinionsundersökning. Förtroendet för Expressen ligger dock kvar på samma nivå.

Dagens citat

Karl McFaul (Piratpartiet) skriver på sin blog:

Göran Persson förklarar i Ekot att när han lärt sig mer om vad som hänt beträffande Folkpartiets spionage och dataintrång mot Socialdemokraterna; är det ju att jämföra med att någon kommit över nyckeln till min lägenhet. Och när jag gått ur min bostad går man in och rotar och river och letar. Sedan när jag kommer hem igen ser jag inte att någon har varit där.


Jämför nu dessa perssonska känslor av obehag med de förändringar ang. övervakning som hans egen regering med Tomas Bodström i spetsen verkar för ska börja gälla om ett är, om inget görs (Prop. 2005/06:178):

Polisen kommer få bryta sig in i ett hem i smyg och installera buggningsapparatur med sändare. Man kommer inte i efterhand behöva informera den buggade om att avlyssning har skett. Även tidningsredaktioner ska kunna buggas.


Läs resten här
Fast jag tycker att han missar att det faktiskt är skillnad på folk och folk på ett ståndsmässigt sätt när det handlar om spionage. Och så är det ju skillnad på riktad avlyssning och måfå dito. En del har faktiskt saker att dölja och de skall ju inte behöva få den informationen belyst som om de vore vanlig simpel pöbel. Folkpartiet visade att riktad avlyssning är mycket mer effektivt än regeringens planerade kaotiska avlyssning av vad som helst. Så jag säger  sätt upp en genomsnittlig tidsrymd där befolkningen klassindelas av en lämplig institution, avlyssnas och underkastas en adekvat tukt, låt oss kalla denna period för en ny medeltid


Be prepared

Utifall att det otänkbara händer och hela Folkpartiets ledning avgår har jag ett förslag på vem som kan axla Leijonborgs mantel. Det är en person som är karismatisk nog för att leda. Det är en person som kan ta dem vidare på den inslagna vägen, där socialliberalismen innebär att man ställer hårda krav på de som är utsatta för att man bryr sig om dem. Det finns en person som har det som krävs, en person som vet att kärlek är kärv och fostrande.


biskop
Biskop Vergérus.

Dagens citat

"This is my rifle, this is my gun. This is for killing, this is for fun"

-Full metal jacket (m.fl.)


leijonhaxxor
Flogging a dead horse

*snicker*

centern


Ännu en gång får Centern se en av sina frågor usurperad av
en allianskollega i och med Folkpartiets nyligen avslöjade
aktiva kamp för ett fullständigt öppet internet.Trots allt

pt

Jag såg om 'Paris, Texas' för första gången sedan 1984.
Att åldras med värdighet är en nåd att stilla bedja om, även
för filmer man såg när man var för ung för att förstå vad de
handlar om. Det kan kännas som att hitta hem i 147 minuter.
Eller som en fyra år lång ökenvandring, fast på ett bra sätt.

Lite lustigt förresten

Lite lustigt är det förresten att det tog fyra [två] månader innan de som tog sig in på sapnet insåg att det kanske var en dålig idé att göra det från folkpartiets ip-nummer och började göra det via anonyma adresser istället.

S vs Fp

Socialdemokraterna polisanmälde alltså Folkpartiet för grova datorintrång som har pågått en längre tid. Nu blir det spännande att se om Leijonborg kräver lika hårda tag mot sitt eget parti - inklusive sig själv - som han alltid gör mot alla andra som stör hans världsbild. För kom ihåg, hårdare tag mot allt och alla är själva grunden i socialliberalismen.Okej, även detta kan ju vara en strategisk storm i ett vattenglas
två veckor innan valet, men det är ju så tacksamt...


lejis

Intressant

USA har

4,4% av jordens befolkning
8,1% av jordens landyta
20% av jordens BNP
24% av jordens straffångar
25% av jordens oljeförbrukning


Eventuella slutsatser får läsaren själv bidra med om de nödvändigtvis måste dras.


Don't do drugs

sheen

Idag gratulerar vi Charlie Sheen, som fyller 41
(men som ser ut som om han vore strax över 50)
Jag respekterar honom faktiskt

peps

Brave new world

gripen

Bodström & Pehrson är (effektiva) eftersläntrare.
Kristdemokraternas valaffisch 1988, lyft från DN.
Plötsligt blev jag mycket gladare över Hägglunds
indirekta löfte att inte jaga dissidenter.Konsumentvallagen?

"Missnöjda ska kunna reklamera vår politik"Jag kan inte titta på Aftonbladets Tv-sändningar, så jag har inte den blekaste aning om hur Göran Hägglund & Co. har tänkt sig att detta skall gå till, men jag vågar i alla fall dra slutsatsen att Kristdemokraterna inte tänker bygga fångläger för politiska dissidenter om de kommer till makten. Det känns betryggande.

Alla kom med

allaskamed


Bara så att Resumé vet om det -
Alla kom faktiskt med

(Via Ali Esbati)
Helge Fossmo

fossmo

Helge Fossmo uttalade sig hemlighetsfullt om morden...
och så fick pastorn en ny liten flock att styra

make it stop

har du btw sett basshunters nya video?

nej jag var för upptagen med att skära mig i armarna över att den existerar

textreklam på aftonbladet.se

Det finns en gräns när textreklam är så ogenerad att det blir komiskt, och den är passerad här.

Glenn Ford

bigheat

Glenn Ford och Gloria Grahame i The Big Heat (Fritz Lang, 1953),
filmen som gjorde Anders Nilssons Noll Tolerans möjlig
(och det skall vi ju vara väldigt, väldigt glada över)


Far beyond Wenge
"Hon måste ha hål i huvudet"
Det är ett tämligen visuellt orienterat ifrågasättande.
Jag är så äckelmagad att jag inte vill visualisera det
längre än till omslaget på 1994 års Far beyond driven.
Är Sven-Otto Littorin hårdrockare? Om inte skulle jag
vilja få veta hur han kom till att använda just det uttrycket.
Såvida det inte handlar om trepaneringar eller andra
företeelser som på något sätt inbegriper blodsutgjutelser,
för då kan det lika gärna vara. Banalare än så är jag inte.


RSS 2.0