Dagens citat

"Goethe rimmar med sköte, hi hi"

-Någon bakom mig på stan idag

Onomatopoesi

"...Själv har jag i ett anfall av något mindre utvecklad intelligens försökt klura ut hur ordet onomatopoetisk är konstruerat, för att på så vis komma på vad det heter när något heter som det smakar. Nu skall jag gå och ta en slurk mollipect till."


-jag själv, tidigare i år
Som man ropar får man (så småningom) svar:


"Det är svårt att utnyttja mönstret till att komma på ett ord för Mollipectfenomenet. Onomatopoetisk kommer från onomatopoios, 'en som hittar på namn' (onoma + poiein)."Dagens Citat"Om Thomas Bodström läser jag att han var trogen, tråkig och präktig som barn,
men att han 'blev bättre när han började umgås med juridikstudenter'.
Jag önskar att jag hade en kommentar men jag kommer inte på någon."


-Kåseri i Computer Sweden
Jag kommer inte heller på någon kommentar

Historiens näst dummaste folk?
Arton år innan Sverige överlämnade Ingermanland till Ryssland grundlade Peter den store det framtida maktcentrat St Petersburg djupt inne i territoriet. Om man skalar bort det visionära och det kaxiga från tsarens handling så får man möjligtvis en något haltande analogi till när dumheten bygger en huvudstad djupt inne i pompositetens territorie. Först fnissade jag till (på ett extremt maskulint sätt) när jag såg att någon faktiskt tror att en moders böner har det största inflytandet över ett barns liv. Nästan samtidigt satte jag i halsen när jag insåg att de här människorna faktiskt är den maktbas som presidenterna Reagan, Bush och Bush stod - och står - på. Visserligen finns det tårar i all stor komik, men det finns även skratt i alla stora tragedier. Jag tror att det här faller under den senare kategorin. Jag tror också att det finns en bra anledning till att den som skrev förordet heter Fern.

Ulf Nilsson

"Men bolaget missköter sin uppgift och bidrar
därför till en växande, intellektuell isolering.
SVT är en skamfläck."Det där är humor. I sin senaste uppstötning kräver Ulf Nilsson att SvT skall privatiseras - med bibehållet, ja till och med ett stärkt public service-engagemang. Han kritiserar även SvT-ledningen mycket hårt - ironiskt nog för att de (enligt honom) har en slentrianmentalitet. Det finns två komiska detaljer till som jag tycker står ut i sammanhanget. Den ena är att läsarkommentarerna är avstängda nu efter att alltid ha varit ett hela-havet-stormar för sverigedemokrater och deras psykotiska världsbild. Den andra är att SvTs VD heter Christina Jutter(s)tröm - - - som av en händelse är samma Christina Jutterström som gav Ulf Nilsson sparken från Expressen, när hon tog över rodret 1995. Den detaljen hade jag definitivt registrerat ett läsarkonto för att få påpeka - om läsarkommentarerna inte varit borttagna nu.


Några timmar senare kan man kommentera hans text igen, och ja, det är som eljest...

News of the world

Faced with a veto-proof margin in Congress, President Bush agreed to sign a bill banning the torture of detainees, which he proceeded to do with much flag-waving fanfare. Not quite. While Bush signed the new law, he also quietly approved another document: a signing statement reserving his right to ignore the law. Senator McCain was furious, and so were other lawmakers. However, for this brilliantly executed evasive act of reptilious political brilliance, president George Walker Bush will recieve the prestigious 2006 Göran Persson award.

Dagens citat

"Disgraceful"
 
-President Bush om NY Times
(för att de envisas med att avslöja regeringens lagbrott i "kriget" mot terrorismen)


Dagens citat

 "Jag fångades av syndens härliga klåda". 

 Den 62-årige präst i Norge, som "förförde" en 13-årig konfirmand

Mer aspartam

Donald Rumsfeld (mittemot Saddam Hussein på bilden) var tidigare VD för Searle, som tillverkar aspartam. I sexton år hade Food and Drug Administration vägrat att godkänna aspartam som ett säkert födoämne. Dagen efter att Rumsfeld tog plats i Reagans regering godkände FDA aspartam. Fram till förra året har alla studier på aspartamets hälsopåverkan varit finansierade av eller utförts av forskare som är delvis avlönade av företag som tillverkar eller använder mycket aspartam i sina produkter. Förra året kom den hittills mest omfattande studien, utförd av ett oberoende italienskt forskningsinstitut, som visar att råttor får kraftigt förhöjd cancerrisk vid långvarigt bruk av aspartam på en nivå som motsvarar halva det rekommenderade maxintaget i EU. En forskarpanel avfärdade dock studiens giltighet för att de menade att det var ett metodfel att låta råttorna leva ut sitt naturliga liv. Och som av en händelse är många i forskarpanelen även avlönade av de företag som är inblandade i de gamla studierna. Om du trodde det innan, tror du fortfarande att aspartam är fullständigt ofarligt?

"Vi går aldrig ut"

Det lilla jag sov under midsommarnatten drömde jag att jag hittade ett hemligt takrum från kriget, bakom en överliggande garderob. Det luktade av gammal furu och orört damm. Betyder det att min tillkommande är ett hål i väggen?

Störningsjouren

graf


I anslutning till artikeln om den 50-årige norrmannen som dömdes till fängelse för att ha spelat för hög musik frågade Expressen 'störs du av dina grannar' i en webenkät. Skall man tolka resultatet som att de röda inte störs för att 108dB från stereon effektivt dränker alla ljud från grannarna?


Mirakel

Femåriga Claudia De' Alwis vaknade ur en tiodagars koma när hon hörde James Blunt's You're Beautiful. Även om man kan förstå att fight or flight-instinkten den låten kan ge upphov till kan få vem som helst att ta sig ur en koma för att komma undan, så brukar den snarare inducera en hos mig.

On the lighter side
Är det en slump att kammaråklagaren som tog initiativet till the pirate bay-skandalen har ett namn som skiljer sig med bara en vokal från platsen där USA studerar utomjordisk teknologi och bygger superavancerade, osynliga flygande farkoster som de spränger sina egna skyskrapor med? I think not!


Tidningar om påtryckningar

En läsare på idg.se kommenterade hur dagstidningarnas nätupplagor placerade nyheten om att räden mot the pirate bay kom efter hot om sanktioner från USA. Med tanke på vilka politiska konsekvenser avslöjandet har, vad det betyder för landets framtid, är det väldigt intressant läsning. Under citatet har jag lagt till vad jag kunde gräva fram om tidningarnas ägare. Kommentera gärna om jag har fått något om bakfoten så att jag kan ändra det.Det är intressant att titta på hur andra tidningar väljer att presentera det här om man ser till politisk hemvist och ägarstruktur.

SvD.se - första nyheten och med bild

Expressen.se - Nästan längst ner på framsidan, utan bild, långt under "Tora stoppade jordgubbstjuven"

Aftonbladet.se - På mitten av framsidan, utan bild, precis över en illustrerad nyhet om en kampfisk som vantrivs i sitt akvarium.

DN.se - 2/3 ner [på framsidan, och] utan bild, två platser nedanför en notis om en misshandel i Södertälje

Sydsvenskan.se - Tredje nyhet, med bild.
[När jag själv kollade placeringarna hade Sydsvenskan flyttat ner artikeln till mitten av sidan]

GP.se halvvägs ner, utan bild, två platser under den deprimerade fisken
SvD och Aftonbladet ägs av norska mediakoncernen Schibstedt. Sandrew Metronome, som är en av Antipiratbyråns uppdragsgivare, ägdes tidigare av Schibstedt, men ägs numer bland annat av Triangelfilm. SvD var den första dagstidningen som vågade skriva balanserade texter om kriget mot fildelarna. Aftonbladet verkar dock på senaste tiden ha utvecklat ett förhållande till Pär Brumark, som menar att han var en av de som "sänkte" the pirate bay.


Expressen och DN ägs av Bonnier som även äger Svensk Filmindustri, som är en av Antipiratbyråns uppdragsgivare. Expressen har dock släppt fram kritiska röster i kolumner tidigare, medans DN verkar försöka tiga ihjäl frågan.


Sydsvenskan ägs av Marieberg, som ägs av Bonnier.


Göteborgsposten verkar vara en självägd koncern, där flera mindre lokala dagstidningar ingår.


Ministerstyre är ett brott mot grundlagen

"Roswall säger också att han vid mötet den 7 april fick veta 'väldigt noga' att informationen inte skulle uppfattas som styrning."

-SvD


Om det inte skulle uppfattas som styrning fanns det ingen anledning för Roswall att få kännedom om USAs hot om sanktioner. Det gör mig vansinnig att tänka mig att de här svinen, de här demokratins hagamän, kommer att komma undan med dessa serievåldäkter på konstitutionen, rättsstaten, och i förlängningen vårt demokratiska statsskick.

Anständighet

danseuse

Ebba von Sydow-faktorn
 eller
 vikten av proper klädsel i alla sammanhang

 
 Tunisisk danserska, c:a 1910Meningslösa listor #14


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?


   1. The Sopranos
   2. I, Claudius
   3. Scener ur ett äktenskap
   4. Inspector Morse
   5. Riget
   6. Cracker
   7. Red Dwarf
   8. The Simpsons
   9. The Outer Limits
   10. Family Guy

 

Contenders
Lost, Robot Chicken, Weeds, The Wire

Mitt horoskop för dagen

Fiskarna 19.2. - 21.3.
Dagshoroskop - måndag den 19. juniEkonomi och yrkesliv sammanflätas idag när dina bankkonton på Caymanöarna fryser inne. Det ligger en djup tillfredsställelse i att vara snabb och effektiv, och du njuter av att ha mycket att göra. Fall dock inte i nostalgifällan när du tänker tillbaka på din tid i Bosnien på nittiotalet. Du tycker om en aktiv livsstil, vilket är tur för att från och med nu måste du flytta runt och gömma dig från alla som är ute efter dig sen du hamnade på topplistan över efterlysta krigsförbrytare. För en fisk är du ändå ganska sympatisk.


Geografi, 1000krGanja (Azerbaijani Gəncə) historically an important city of Iran (Persia) is Azerbaijan's second largest city.   The city has had different names, including Khronikopol (during Russia's rule) and Sativabad (during the Soviet Union's rule). Ganja is the birthplace of the famous classical Azerbaijani and Persian poet Nizami.

Ganja became the capital of the independent Ganja Khanate. In October 1813 by the Cannabistan Treaty, the city was transferred to the Russians after Persia's defeat in the Persia-Russia wars. It was renamed to Maryaneapol after the wife of Alexander I of Russia, Marya Yan.

Mytbildning 101

Spår av Maizena är den tredje vanligaste orsaken till att mord klaras upp i den amerikanska södern. Majsstärkelse ingår i nästan varje maträtt i deras husmanskost, och är nästan omöjligt att fullständigt få ur kläder, mattor och möbler. Även i Sverige har det en viktig roll i ... uhm ... utredningar ibland.

metablogIgenkänningsfaktorn beräknas just nu i SETI-nätverket

ebay 4-everJag fick ett väldigt sött försök till ett ebaybedrägeri som jag bara måste dela med mig av. Om man söker på användaren får man följande information - Användaren är inte längre registrerad hos eBay. Medlem sedan: 2006-06-16. Plats: Malaysia.
Dear Seller,

I will like to buy the item from you. I was browsing for a birthday
gift for my girlfriend when I saw your item.

I will like to know the present condition of the item, the last price
you want to sell the item and the shipping cost to her in Nigeria
through UPS.

Kindly email me back to XXXXX or send me your email.

I will appreciate your quick response as my girl b'day is coming up
soon. You can call me on +44XXXXXX

Thank you and have a wonderful weekend.

Mr. RichardJag funderar på att svara honom för att se var det hela hamnar, och vilka förklaringar på konstigheterna han kan komma med.

rolig bild från nätet, typ


Sverige-Paraguay

Jag behöver ändå ingen hdtv. Det är bara en fluga.

Sverige-Paraguay

believe

Imorgon smäller det. Matchen mot Paraguay blir förmodligen avgörande för om Sverige skall ta sig vidare från gruppspelet. Har du laddat? Jag är redo. Jag håller tummarna så de skiftar i blått. I want to believe: Om Sverige åker ut i gruppspelet kommer jag att kunna köpa en skitbillig HDTV på Tradera.


Dagens citat


All försäljning på iTunes Music Store regleras enligt svensk lag, i den utsträckning det är tillåtet enligt lag.

-iTunes Music Store

Sverige - Trinidad


Fotboll är som sagt inte mitt livs största passion, men jag kan inte låta bli att kommentera Sveriges  öppningsmatch mot Trinidad-Tobago med en tafflig liten bild...


SverigeTrinidad
Decenniets bild?När katten Jack jagade upp en björn i ett träd i New Jersey måste vara decenniets bild.

Meningslösa Listor #13


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?


(Skådespelarna som irriterar mest)
 1. David Caruso
 2. Karl Malden
 3. Demi Moore
 4. Michael Douglas
 5. Helena Bergström
 6. Julian Sands
 7. Rikard Wolff
 8. Kirsten Dunst
 9. Hugh Grant
 10. Mia Farrow


Speciellt omnämnande:
* Al Pacino efter 70-talet *och apropå det

Apropå Sverigedemokraterna så har Ronnie Sandahl träffat tjugotvååriga Emma Westergren i Malmö, som beskrivs som deras nya ansikte. Och det är något med hennes reserverade och föraktfulla uttryck på bilden som ackompanjerar artikeln på ett nästan försåtligt sätt som ... ja det är något ... bilden påminner mig ... påminner ... men vem påminner hon mig om. Vem vem vem. Jag går omkring som Professor Balthazar en stund (trots att varken min etnicitet eller kulturella identitet är slavisk) ... och så! Jaaa! Kom så går vi och torterar Pugsley och begrundar invandrarnas kulturella omoral en stund.

emma

Slut på maskeraden

Jag har skrivit om Expressens läsarkommentarer förut, och använt färgstarka ord för att beskriva en stor andel av de som använder funktionen. Om man läser reaktionerna på Expressens påstående om att Sverigedemokraterna fuskade i Lunarstorms & Aftonbladets satsning Ungt Val och Anders Jonssons kommentar till det påstådda fusket, så märker man att dårarna har slängt maskerna. Det handlar om dussintals av medlemmar i Sverigedemokraterna som i organiserad form har låtsats vara "vanliga svensons" och spritt sitt gift i mer eller mindre förtäckt form för att projicera en bild av ett starkt parti med folklig förankring - istället för en marginaliserade samling främlingsfientliga dårfinkar det egentligen är. Men nu bryr de sig alltså inte om att förställa sig längre - och alla kan inte riktigt hålla tillbaka de sidor som partiet inte vill kännas vid officiellt. Det är intressant läsning på flera plan, även om det stundtals blir obehagligt. Men det är väl så det skall vara när det handlar om dessa människor.


Hej knekt

SvT text säger nu att åklagare Håkan Roswall menar att de har hittat bevis för att the pirate bay har sysslat med dataintrång, och att tillslaget därför var rättfärdigat. Hej knekt Håkan, är det knasiga veckan nu? För även om det skulle finnas någon sanning i den vaga anklagelsen brukar polisen väl ändå inte slå till först och leta bevis sen för att möjligtvis formulera en misstanke? Ja om man inte är a-lagare, knarkare eller har dreadlocks dårå. Men det är klart, vad betyder väl laga ordning, integritet, mänskliga rättigheter och annat sånt kommunistiskt tjafs i den stora världen?

Nätpoker i ett nötskal

I och med Svenska Spels nätpokersatsning fick jag i uppdrag att skriva en kort och ärlig guide med sånt som är bra för nybörjare att veta. "Nätpoker for dummies" kunde den inte heta, för det är ett varumärke. Så den fick heta "Nätpoker i ett nötskal". Min lilla vitbok blev refuserad.

poker1


poker2


poker3

Vad röstar du på i höst?

votingIDG är förlaget som ger ut tidningar som Computer Sweden, Mikrodatorn och Säkerhet & Sekretess. Det hade varit intressant att se demografiska data över deras sitebesökare.

Piratliza

Liza Marklund avfyrar en passionerad bredsida mot the pirate bay och fildelning i sin kolumn i Expressen idag. Implicit försvarar hon rättsövergreppen och de utländska mediabolagens inflytande över svenskt rättsväsende och så vidare. Men så är hon ju delägare i Piratförlaget (och skall vara glad att de inte hyrde serverutrymme hos PRQ), som ger ut hennes böcker. Hennes och flera andra av förlagets författares böcker finns som av en händelse tillgängliga via the pirate bay. Både i textform och som ljudböcker. Även om Piratförlaget inte representeras av Antipiratbyrån (det är nog för dyrt) så upplever Marklund helt klart att hon står att tjäna ekonomiskt på hårdare tag mot fildelare - oavsett hur det går till. Det är alltså inte så förvånande att hon har de åsikterna. Det som är lite obehagligt är att redaktionellt material i en rikstäckande tidning kommer direkt från den bransch som underminerar demokratin för att slippa anpassa sig till den tekniska utvecklingen. Speciellt när tidningen grundades som en reaktion på svenska tidningars flathet inför nazityskland.

Bekymrad

President Bush sa att han var "bekymrad" över att amerikanska soldater kunde ligga bakom massakern på civila i Haditha. Presidenten är även bekymrad över saker som...

 • Homosexuella äktenskap
 • Utvecklingsläran
 • Skattebördan för oljebolagen
 • Aborträtten
 • Arvsskatten för miljardärer
 • Skolbönen
 • Pressfriheten när staten bryter mot lagen

Bananrepubliken i bild

buktalarna


Papegojan Bodström hälsar oss välkomna till bananrepubliken.


Meningslösa Listor #12

Choose your next wittisism carefully Mr. Bond, it may be your lastVad vore en blogg utan meningslösa listor!?


 1. No Mr Bond, I want you to die!

 2. You're gonna need a bigger boat.

 3. Don't know. Mongo only pawn in game of life.

 4. I feel that life is divided into the horrible and the miserable [...] you should be thankful that you're miserable, because that's very lucky, to be miserable.

 5. Of course, the whole point of a Doomsday Machine is lost, if you keep it a secret!

 6. I think that we're all in our private traps, clamped in them, and none of us can ever get out. We scratch and we claw, but only at the air, only at each other, and for all of it, we never budge an inch.

 7. Jag kunde ha våldtagit dig. men oss emellan är jag trött på den sortens kärlek. Det blir lite torrt i längden.

 8. I want you to hit me as hard as you can.

 9. It's K-K-K-Ken, c-c-c-coming to k-k-k-kill me! How are you going to c-c-c-catch me, K-K-K-Ken?

 10. In Sicily, women are more dangerous than shotguns.


Hur många rätt fick du?

nutidsstress

Jag kände en stegrande, pulserande stress över att hinna med att skaffa en högupplöst tv-skärm med hdmi och hdcp och utan att ha en menlöst hd-fejkad xga-upplösning på 1024 x 768 och utan att ruinera mig innan fotbolls-vm inleds. Vad som händer med privatekonomin efter finalen spelar mindre roll. Jakten var dessutom igång på att få tag på Canal Digitals högdefinitionsmottagare, trots att det är en farligt lång kö på den. Sen behöver jag kanske en ny fåtölj som är anpassad för evenemanget. Naturligtvis måste man hinna att lagra upp med öl och chips och se till att man har frysemad som tar en igenom hela turneringen. Men stressen och ångesten över att inte hänga med släppte när jag kom på att jag inte är särskilt intresserad av fotboll och egentligen inte vill titta på den. Ibland gör man det svårare än man behöver.

antidemokraten talar

"Ja, jag är nöjd med att polisen har börjat arbeta med den här typen av ärenden. Samtidigt har ju vi på Antipiratbyrån i första hand agerat gentemot den upphovsrättsfientliga organisationen Piratbyrån, som ligger bakom sajten. The Pirate Bay är mer i botten på kedjan, även om den skada som sajten har orsakat är mycket omfattande."

-Henrik Pontén visar sitt rätta ansikte i Dagens Industri

Men det ändrades snart till...

"Ja, jag är nöjd med att polisen har börjat arbeta med den här typen av ärenden. The Pirate Bay har länge varit en stor distributör av upphovsrättskyddade filer. Den skada som sajten har orsakat är mycket omfattande."Darth Pontén har talat. Två gånger. Det är så att man kan undra om hans själ faktiskt inte köptes för multinationella penningar, utan att han egentligen brinner för att våldföra sig på demokratin och rättsstaten.


RSS 2.0