Jag känner mig som en satellit

Man har blivit så van vid att skratta åt smartisar från ett land att man glömmer att det finns smartisar i alla länder :)

Rubriksättare ftw igen

image348

Grattis Richard! Nästa steg är att slippa bli gammal och skröplig
(Aftonbladet)

Tio år går så fort

Bara för att det tjatas om det på radion:
Vad gjorde jag när Diana dog?

-Inte det blekaste aning. Det var inte en stor händelse för mig mer än att jag grinade illa åt själva olyckan.

Dagens Citat

De som ropar efter kampanjer tycks inte förstå att avståndstagandet från det avskyvärda - enpartidiktaturen, Moskvarättegångarna, Gulag - blir mindre trovärdigt om man gör det på ett ohederligt sätt


-Åsa Linderborg i dagens Aftonbladet

... som lägger in bredsida på bredsida mot en grupp "historiskt engagerade" antikommunister som är mindre intresserad av fakta än av en obeskrivligt överflödig demagogisk pervertering av historien och samtidens förståelse av den.

Ta nu inte detta som att jag är ensidigt negativ inställd till UOK och dess lobbande medlemmar. Jag tycker att det är fantastiskt att de uppenbarligen har lyckats ta sig från Spångens snickeri för att göra en karriär i anslutning till maktens korridorer. Synd bara att de groteska övergrepp som verkligen har skett i kommunistiska diktaturer - eller den faktiska okunskapen därom - inte räckte till för att tillfredsställa deras antikommunism.

Vanföreställningen om Gud

I en bok med titeln "The God delusion" (Gudsillusionen) försöker Richard Dawkins inte bara leda i bevis att Gud "nästan säkert" inte finns, utan också att religionen är roten till nästan allt ont.


...Skriver Göran Rosenberg i Dagens Nyheters ledare, där han menar att ateistisk rationalitet också är en sorts religiositet. Jag är väl böjd att hålla med Göran, men som den deltidspetimäter jag är kan jag inte låta bli att uppmärksamma att The God Delusion inte skall översättas med Gudsillusionen...

image347

...även om det är snällare än Dawkins mer hobbypsykiatriska syn på fenomenet religiositet. Jag hoppas att det bara var en glitch i skrivandet. Om inte, hoppas jag att någon tar honom ur vanföreställningen, ungefär på samma sätt som jag hoppas att någon kommer att ta Dawkins ur vanföreställningen att det är religion och inte kontroll över resurser och handel som ligger bakom institutionaliserat elände genom hela historien.

O'er the land of the free and the home of the brave!

Mannen som gav politisk alzheimers ett ansikte, USAs justitieminister Alberto Gonzales förväntas avgå när som helst. Det är synd, men samtidigt bra. Synd för att det var väldigt underhållande att se honom skämma ut sig själv, sitt ämbete och sin arbetsgivare genom att spela dum för att skydda de som ligger högre upp på näringskedjan än honom själv. Till och med hans partikollegor visade sig öppet missnöjda med hans svårslagna rekord i arbetsrelaterade minnesluckor. För att inte tala om demokraterna. Så det var med andra ord inte helt oväntat att det skulle ske när Karl Rove avgick.

Bra för att det verkligen är på tiden att han får ett riktigt jobb på Haliburton eller något annat konglomerat som har spelat så intimt med vita huset att de har korrumperat sönder den fria världens ledstjärna långt bortom det man trodde var möjligt. Han förtjänar en rejäl löneförhöjning för sin utmärkt utförda roll som världens dummaste justitieminister genom tiderna.

Cut it out!

Doktor Bengt Björksten ifrågasätter ifrågasättandet av undersökningarna som behandlar omskärelse av pojkar i sin replik till Peder Drotts debattartikel mot fenomenet. Därom kan de säkert tvista tills en av dem dör av hög ålder. Men den bärande punkten i hans replik är:

Manlig omskärelse är inte stympning!

...dvs en personlig åsikt. Visserligen underbyggd av anekdotiska fakta inifrån kretsar som förespråkar omskärelse, men ändå en personlig åsikt.

Så här är min replik till Björkstens replik: Joho för det är det visst det!

Lika adekvat och lika mycket värd som vilken ur luften tagen åsikt som helst. Nåja, nu är det inte det enda han tycker. Han gör skillnad på omskärelse och omskärelse. Judisk omskärelse är en finstämd händelse som knyter pojken till det judiska arvet på ett vackert sätt. Muslimsk omskärelse är ofta smutsig och barbarisk. Jisses alltså.

Still Messing Around

Ulrica Messing går i pension eller blir konsult eller hausfrau eller nåt. Som brukligt är försöker jag dra mig till minnes vilka intryck hon har gjort på mig hittills under sin karriär. Det här blir alltså en ganska kort post, även för att komma från mig. Det ena minnet jag har är att hon ville införa cykelhjälmstvång för vuxna för att göra oss mycket tryggare.
Men det hade inte riktigt gjort oss så trygga som människor som inte tillåts fatta egna beslut kan bli. För mitt andra minne av hennes politiska gärning kommer från hennes tid i försvarsutskottet, där hon prompt ville göra oss tryggare genom att låta staten avlyssna allt vi säger och skriver till varandra över elektroniska kanaler. Nu blir du, kära läsare, kanske ledsen och oroad över att trygghetens jihad skall stanna av i och med att denna riddarinna av den sorgliga skepnaden kliver av hästen. Men räds ej! Vi är fortfarande i goda händer! Messing lämnar bara sin riksdagsplats. Hon behåller sina personuppdrag och kan fortfarande oförtrutet arbeta för att frigöra oss från livets faror.

Nattamad

Min katt är en finsmakare. I morse hittade jag benen från en hästmygga i en liten ring på golvet.
De var tydligen inte goda nog att äta.


image346

Mise en Place för rester

Ring the bells of freedom

Vilket land kommer USA att invadera härnäst för att skänka frihet till? Iran? Nordkorea? Venezuela? Spekulationerna går höga, men en riktig högoddsare har seglat upp bland de främsta kandidaterna - Sverige. Det blir en rysare.

New Volga VideosMichael Jackson är soo much yesterday's news!


Let there be rock

Tillhör du de som inte kommer någonvart med frågan huruvuda Bon Scotts emotionellt färgade sångröst eller Brian Johnsons artikulerade primalgrymtande är bäst när det skall spelas AC/DC? I så fall är du inte ensam. Vem har inte legat sömnlös över den frågan? Tunggung med känsla eller gasen i botten rakt ut i zonen.

Tack och lov finns det ekonomer som förstår våra kval och har tagit på sig att påvisa vem som verkligen är bäst. Jag skriver inte ut svaret i posten utifall att just du vill leva med ovissheten för att det har blivit en del av dig. Den som är nyfiken kan läsa vem som är bäst och på vilket sätt här.

Hela listan!


Jag lyckades få tag på HELA LISTAN över hur mycket annonsintäkter privatbloggare kan dra in om några år. Det är DinaPengar som har sammanställt den och det är indeed intressant läsning.


Så här mycket kan de privata bloggarna dra in på annonser per år:
1. Schulmania: 16 500 000 kr
2. Engla's Showroom: 13 000 000 kr
3. GeekAlerts: 10 125 000 kr
4. Fosfor Gadgets: 8 875 000 kr
5. Hotspot: 7 750 000 kr
.
.
.
.
.
.
1776. Banal: 3,12 krVerkligen snyggt jobbat av DinaPengar, och inspirerande, men om man skall vara petig så skrivs banal helt i gemener.

En vecka senare

total recall

...åh ja, javisst ja ... det var ju inte dom som band mig, det var jag själv...Det är synd att paret Kinnunen skall behöva flytta utomlands för att inte bli förföljda. Svensk politisk flykting låter inte bra i mina öron. Om de gör verklighet av planerna önskar jag dem i varje fall lycka till, och att de hittar en vacker plats på jorden av utopiskt snitt som inte tar emot flyktingar. De ska ju inte behöva beblanda sig med vilket patrask som helst om de gör den ansträngningen.
Standardmjölkens land

Via deep|edition hittar jag följande citat av Frederick Federley.

Säger man vad man tycker är man provokatör i mellanmjölkens land. Folk ska vara så jävla lika. Sverige är ett kapitalistiskt land men när det kommer till privatlivet ska man vara socialist. Alla ska stöpas i samma form. Jag säger vad jag tycker och jag tycker så här. Då tycker man det är en provokation.

(Realtid.se)


image343Nog för att jag inte tycker om prokrustesbäddar, men vad säger karln egentligen? Menar han att ingen kan säga något som provocerar honom så länge man verkligen tycker vad man säger för att det är bra att alla inte är stöpta i samma form? Nu talar vi inte om yttrandefrihet alltså, utan om hur man reagerar på vad någon säger.

image345


Jag är en mycket svagare människa än Frederick. Utan att vara det minsta involverad i facklig verksamhet blev jag faktiskt provocerad av att han vid flera tillfällen uttryckte åsikten att fackförbundet HRF är en nära nog identisk analog till organisationer av sociopatiska mördare med sicilianskt ursprung. Men han skulle alltså inte provoceras om till exempel någon apart böghatare jämställer honom med pedofiler och helt ärligt anser att han borde gasas ihjäl. För det är bara mellanmjölksmänniskor som provoceras av ärliga åsikter. För alla åsikter är precis lika mycket värda och precis lika oförargerliga i standardmjölkens land så länge de uppfyller det villkoret.

image344


Det är min ärliga åsikt att F-Fed är en omogen parvel som är så full av egenkär skit att det spiller över. Det provocerar mig inte så mycket som att en man med hans personliga egenskaper är en del av den lagstiftande församlingen. Sieg Heil. Det där sista menade jag inte. Jag ville bara att han skulle uppröras av något om han mot förmodan hittar hit.

Makalöst
Världens bästa kärlekssång har fått världens sämsta musikvideo.
Jag har ont i magen nu.


Can't touch this
Från xkcd. Här är en MC Hammer-referens till.

Stephen Colbert almost killed me

Geez.

Admittedly I was in the right mood for it, but nevertheless, I almost laughed myself to a heart attack (and might have cracked a rib), watching The Colbert Report of august 15th. I'm not joking here. It could have produced the greatest comedy show tagline ever: So funny it'll kill you.

But considering how litigation prone Americans can be, Comedy Central should attach a warning to the show: The following program may - on good nights - cause laughter induced physical injuries and even fatalities. Watch at your own peril. (Contact your physician if your laughter lasts longer than four hours).

I can't sue them if I actually did crack a rib, can I?

One for the Darwin AwardsJag försöker verkligen så mycket jag förmår (och lite till känns det som), men jag kan helt enkelt inte känna sympati för den här killen. Är man så spess att man har giftiga spindlar och reptiler som husdjur istället för däggdjur och fisk som normala människor har, så är man en ständig kandidat för The Darwin Awards.Smaka minipillrens vrede

Dagens garv och förhoppning om att det är skrivet med självdistans och en liten gnutta ironi står Karolina Lassbo för.

Apropå utbrändhet


Thom Yorke gick in i väggen under OK Computer-turnén, men lyckades på något sätt överleva ändå. Texten till den här sången är inspirerad av drömmar om att flyga och att flyta på Liffey-floden, samt ett råd han fick från Michael Stipe...

Pull the shutters down and keep saying, I'm not here, this is not happening. (wiki)

Gåshud. När han slutar sjunga och börjar tjuta börjar även jag tjuta.

We are the robots

Så jävla bra skrivet av Johanna Nilsson på svenskans Brännpunkt......och när man sen läser faktarutan på sidan kommer den där känslan tillbaka. Den att man har dött utan att man vet om det och hamnat i helvetet. Ett helvete med en detaljstyrd byråkratisk ordnung.

filibaba

Och apropå pommes... så här fixar man den godaste hamburgaren


Chuck = högrev


Om videon inte vill fungera kan man alltid testa den här länken.

Shit pommes frites
Om det var väntat att Bidme är en bluff var det en outspädd överraskning att Karl Rove
skulle avgå nu. Fuck me! Man får anta att han blir lovligt byte för alla tänkbara utskott
och rättsliga instanser som vill börja ställa bushadministrationen till svars för alla
konstitutionellt dubiösa handlingar och rena lagöverträdelser nu. Det blir intressant
att följa jakten och även att se om han är för stolt för att köra Reagan/Gonzales gambit
vid utfrågningar. Jag skulle gärna beskriva den för er, men jag har ingen tydlig minnesbild
av den. Jag minns faktiskt inte ens vad jag precis skrev. Du kan kalla mig för idiot, det har
jag ingenting emot, mer än så kan ingen bli i staden där ingen minns sina arbetsuppgifter.


Men heh

Oh noes, veeem hade kunnat tro att Bidme var en bedrägerisite?!??1111??1?!?!?


Det är alltså ett lotteri med officiellt säte i Storbrittanien, där man betalar en viss summa för att lägga ett bud på en dyr pryl. Den som lägger det lägsta unika budet vinner prylen.... sades det. Men det har inte varit helt lätt att kontrollera, och ryktena började tidigt gå om att det hela var en bluff. Ingen vann något, trots att de lade ut budmattor för hur mycket pengar som helst. Men alltså ... skall man verkligen behöva förlora tiotusen spänn innan man fattar att man skall passa sig för ett sånt upplägg? Miljoner i omsättning. Noll insyn. Poste restante utomlands.

Dagens citat

Det är ju helt sanslöst att själv bekräfta skället mot regeringen att den gynnat höginkomsttagarna. Inte underligt att det går så dåligt i opinionen.

-Peter J Olsson i sin bloggPJO och PJAL ger oss här en insiktsfull analys av regeringens kräftgång i opinionen: Den säger inte emot när låginkomsttagare menar att de har mindre pengar att röra sig med nu.

När kom det senast upp någon i elfenbenstornet och gav herrarna ett IQ-test? Varför den sura tonen? Därför att det här är ett exempel på vad som stör mig djupt med samtidens retoriska klimat: Tron att verkligheten påverkas av vad man säger.

Rika och höginkomsttagare har gynnats av regeringens politik hittills. Kanske inte i den utsträckning som många tycker vore rimligt för att öka dynamiken i ekonomin, men det är verkligen så att de har gynnats. Och man kan inte ha mycket till övers för låginkomsttagare och deras fakulteter om man tror att de kan övertygas om att så inte är fallet genom att typ liksom ba säga det motsatta typ ba liksom. Eller typ ba låtsas som ingenting ba typ.

ExtastriptykYoutube är en märkvärdig plats. Nästan vidunderlig.
Ikväll kom jag på mig själv med att sakna 80-talet för första gången sen eländet gick över.
Hur otäckt är inte det?!
XTC - Dear GodXTC - Making plans for NigelXTC - Grass

Sorry.

Jag försöker hålla mig ifrån poster som går under bältet, men jag kunde inte hålla mig längre.


Ett nej är ett nej... tills man har frågat så många gånger att det blir ett ja. Eller lite mer tidsenligt uttryckt - tjatsex ftw!1!! Tydligen. Enligt Folkpartiet. Eller om det bara är Cecilia Malmström som vill bli förförd på det viset.

Moment FK

Hårdare tag skall göra sjuka friskare. Det är föga förvånande den nya given från en försäkringskassa som de senaste åren har blivit allt mer politiskt styrd. Ledande poster har tillsatts med personer som verkar ha de rätta åsikterna snarare än kvalifikationerna, enligt nutida amerikansk modell, med följden att myndigheten har svävat iväg i det blå och tappat kontakt med verkligheten. Självfallet försöker de få konceptet med retoriska hälsodeklarationer att framstå betydligt mer smakfullt än det är via ett kreativt språkbruk:

Läkarintyget ska förvandlas till ett intyg på patientens arbetsförmåga. Jan Larsson drar sig inte för att kalla det ett paradigmskifte. (DN)


Intyg på arbetsförmåga sa Bill. Paradigmskifte drog sig inte Bull för att säga. Jag drar mig däremot för att kalla Jan Larsson och hälsomagikerna på försäkringskassan för vad de verkligen är. Det skulle bara förstöra min dag och jag vågar inte riskera min hälsa på det viset längre. Men man undrar onekligen vad de kallar den nya paradigmen internt. Här är några förslag:


Det som inte dödar stärker, och det som dödar drar ner på kostnaderna.

Du är inte sjukare än vi gör dig.

Jag kan ju arbeta, så varför kan inte du?

Du är sjuk om du tror att du är sjuk.

Om det inte finns bröd, låt dem äta bakelser!

Dagens citat

Det blev dålig stämning efter det. Många var upprörda över att förbundsledningen valt att bjuda in Peter Wahlbeck. Alla vet ju hur han brukar driva med allt och alla. Man borde ha valt någon annan.


-En anonym SSU-are till politikerbloggenPeter Wahlbeck blev ombedd att lämna scenen efter att han häcklat "viktiga feministiska företrädare framför ögonen på bland andra socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin". Ja Gud förbjude att feminister (och gråsossar) som syns och hörs underkastar sig den patriarkala evolutionen och utvecklar (humor och) självdistans. Alla vet ju hur han brukar driva med allt och alla. Man borde ha valt någon annan. Yikes, that gives me the creeps.

Detta sagt som parentes till det märkliga faktum att någon någonsin har betalat Peter Wahlbeck för att vara rolig. För det är kanske det mest bisarra med historien - att någon på SSU anlitade PW som komiker. Fast ändå... på sätt och vis ligger det något vackert i att det finns en yrkeskomiker som fortfarande inte vet hur humor fungerar efter mer än 20 år i branschen.

Amazing Career

image342The leader talks, but I'm speechless.Jag ser mönster!


Först blir moderater i sumpan sossar i sumpan, och sen händer det här. Jag har ögonen med mig. Jag ser mönster. Jag är inte dum. Tidens ände är nära. Jag har läst da vincikoden (tyvärr). Jag vet hur gejmet går. Så här är min uppmaning; Arbetarpartier i alla länder, förenen eder! Jesus är nära!

pwnd


image341


Aftonbladet refererar TT som refererar en engelsk forskningsrapport som visar att små barn påverkas starkt av matreklam. Tre-till-femåringar tyckte att identisk mat smakade godare om den serverades med McDonald's logotyp.

Den som har läst listan över kategorier kan säkert lista ut vad jag anser om reklam som riktas mot barn, så det vore en öppen dörr att sparka in. No offence till de reklamare som hittar hit ibland :)

En annan infallsvinkel är att jag skulle vilja delta i ett sånt experiment jag med. Det skulle vara intressant att se om det vaga illamåendet jag brukar känna efter att ha ätit en traditionell donkenmeny är psykosomatisk eller om jag har blivit så gammal att jag inte tål skitmatsbelastningar längre.

Hmm. Den tankegången gjorde mig deppig.

I marvel

Jag hittade några roliga papper när jag rensade i en låda. Så här var det. För halvannat år sen, drygt, blev min cykel stulen. Efter sedvanlig polisanmälan och väntetid fick jag pengar till en ny av försäkringsbolaget. Sen, kanske ett halvår efter att jag köpt den nya cykeln, hittade någon den stulna cykeln i ett buskage någonstans, och lämnade vänligt nog in den till polisen. Den var stöldmärkt, så polisen hittade mig rätt snabbt. Men eftersom jag fått pengar av Länsförsäkringar gick cykeln till dem istället. Någon vecka senare fick jag papper som redogjorde för samtalet och beslutet.

Ett tag senare damp det ner ett annat brev från polisen. Där meddelade de att de hade gjort allt i sin makt för att hitta min stulna cykel. De spaningsuppslag de följde upp hade inte givit resultat och de var därför tyvärr tvungna att avskriva ärendet.

Men de gjorde i alla fall en ansträngning, och det uppskattar jag!

Mer idiotfilter

Roland Andersson kommenterade inlägget om idiotfilter:

Oj vad du tar i. Vad är du rädd för? Att din frihet skall begränsas på något sätt? Ditt sätt att resonera låter som ett eko från forna diktaturer. Kom med lite saklig debatt istället.Det är värt en egen post.

Det finns skäl att ta i, och jag debatterar sakligt när abortmotståndarna gör det - och slutar hymla om vad de är ute efter. Och ja, jag anser att friheten begränsas när förklädda propagandister med hemliga nätverk bakom sig och/eller köpta åsikter skall lägga sig i hur landet styrs. Folk är för naiva i förhållande till hur opinion skapas och behöver radikalisera sin inställning till "debattörer" och diverse opinionsbildande aktiviteter. Det gäller inte bara abortfrågan, utan allt möjligt. Om folk tillräckligt ofta kan luras till att tycka eller rösta mot sina egna intressen är demokratin värdelös. Så det jag är ute efter är raka motsatsen till forna diktaturer.

Jag förespråkar inte en inskränkning av yttrandefriheten heller. Jag reagerade bara på orimligheten att en så liten extremistklick gång på gång på gång bereds så mycket utrymme i en rikstidning av det större snittet. Utrymmet är strikt begränsat och det är så genomskinligt att det är någon hemlig sorts kompisklubb som möjliggör det. En sorts korruption kan man säga.

Idiotfiltret upp

Jag vet inte om det är en gång i månaden eller var 28:e dag det nästan biologiskt cykliska inslaget slår ner, men nu har det hänt igen. Svenska Dagbladet har slagit sig ner med vargen för att dryfta fårskötsel. En del kallar den karaktäriseringen en form av källkritik, andra kallar det ad hominem för att sopa sina avsikter under mattan. För oj oj så hemskt det vore om propagandan ursprungsdeklarerades korrekt. SEKTERISTISK KRISTEN HÖGER VILL HA MER MAKT ÖVER DITT LIV, till exempel. Men nej, det går inte. För man får inte diskriminera mot PR-byråer, marknadsförare, fundamentalistiska kulter, lobbyister och annat pack som får ett okänt antal miljoner för sina försåtliga försök att styra våra åsikter. Att vägra att lyssna på professionella propagandamaskiner är illojalt mot marknaden även om det inte ligger i någon människas intresse att göra det.

I de här fallen med abortmotståndare kan det låta som en vädjan till vår moral (pathos), eller som påstått vedertagen forskning (logos) eller helt enkelt bara luta sig mot anseendet hos den som pratar (ethos). Men moralen är dubiös, vilket alla som har sett Jesus Camp vet. Forskningen är politiska beställningsjobb och bör inte tillskrivas något värde förrän data och tolkning har verifierats av oberoende forskare i flera omgångar. Dessutom behöver man aldrig skrapa särskilt djupt på ytan för att anseendet hos talaren skall tappa lystern.

Skall de inte få tala då? Har inte de yttrandefrihet? Jo men inte nödvändigtvis i ständigt återkommande debattartiklar. Filatelistförbundet har säkert fler medlemmar men får inte skriva några debattartiklar varje månad. Så varför i rimlighetens namn skall något så orimligt som dessa sekter göra det?

Allt som allt behöver vi, nu mer än någonsin, ett idiotfilter. Inte så mycket för att propagandafolket är idioter, utan för att vi förr eller senare kommer att förvandlas till lallande idioter som beter sig som de stackare som sitter fast i andra informationsdikataturer och inte kan skilja på huvudet och röven. Vi har redan närmat oss en punkt där ingenting verkar sant på sina egna meriter längre, utan bara om sanningen har sponsrats tillräckligt mycket av en hemlig organisation som skickar pengar vidare till sina propaganda outlets.

Selektivitet och snobbism är två ord som vi inte har råd att betrakta som tillmälen längre i relation till vem som säger vad på tv, tidningar och radio.

Så här är två förslag till dagstidningarna.

Ursprungsmärk informationen och tala om vem som vill att vi skall tycka vad på ett tydligare sätt.
Och var mer restriktiv med vilka av era hemliga klubbvänner ni låter solka era tidningar med sin moras.
Låt en redaktör skriva en sammanfattande kommentar om vad debatartikelförfattarens förmodliga syfte med den är, typ "Representanter för den kristna högern försöker återigen påverka opinionen i en riktning där det på lång sikt kan bli möjligt att förbjuda abort i Sverige I den här artikeln används påstått vetenskapliga argument och en resonlig ton om att alla delar av samhället skall hjälpa till... även om det inte står något om exakt hur det skall gå till. Läses på egen risk".

Om man kommer sig till att blanda in skolan i kampen mot barnamord på något vänster kanske man kan ge en leijonborgsk premie till de foster som visar ambitioner genom att komma ut en månad innan det är redo. Sånt är viktigt i en globaliserad värld. Om prokrustespremien funkar på studenter så funkar den helt säkert på spädbarn också.

Colbert om Bergman
Always look on the bright side of death

banal marknadsföring

image340Här är min nya annonskampanj som jag fick 3000000 euro av EU för att genomföra som ett projekt för ökad förståelse i samhället. Bilden kommer att sättas upp på bussar och tunnelbanor i 11 städer och vi hoppas få minst 3-4 nya läsare till bloggen ... i åtminstone två veckor. Eller tills vi stäms av Viacom för upphovsrättsintrång.

Ursprungligen hade vi ett koncept som gick ut på att man skulle skänka små summor till banalbloggen för att uppmuntra till fortsatt skrivande. "Har du en postning om budgetpropositionen mellan soffkuddarna" eller byråns val, "har du 1/500000-dels reklamkampanj i kavajfickan" eller redaktionens egna favorit "har du en femma att skänka så att vi inte går back på reklamkampanjen när vi egentligen borde använda pengarna till bloggforskning". Men så kom ju cancerfonden före oss med det konceptet så vi fick vispa ihop det här med vänsterhanden.

Woffen

image339


Jag tittade lite på vad som har hänt i den svänska bloggosfären under veckan som gått. Det första intrycket från knuff var att alla bloggare, utom prostutitionsliberalerna, har gått på semester. Men å andra sidan verkade de skälla mer och högre och argare och mer samlat för att kompensera för bristen på innehåll ... i den övriga bloggosfären alltså.

Bastard

image338


Nähä!?


Jag försöker väl använda slumplustigheten i knuffs listning för att stryka över att jag inte har orkat se en enda av Antonionis filmer sen jag försökte plåga mig igenom Zabriskie Point för ett dussin år sen. Visst, musiken är bra, men man kan ta in den bärande tanken och känslan i filmen på tre minuter via Fat Boy Slims videoproducenter istället. Och jag imponerades mer av parodiscenen i Mel Brooks High Anxiety än av originaliteten i Antonionis Blowup. Men nu blir det väl till att se åtminstone L'Avventura och Professione: reporter. Man kan inte ens använda sommaren som ursäkt för att inte göra det. Blech. Nu skall jag läsa fem Ave Tarkovskij och fortsätta med min dag.RSS 2.0