Tidsfördriv

Nya inlägg, nya ambitioner. Härmed introducerar jag den nya tidsenheten klink. Den är anmäld till SI-organisationen för godkännande, vilket jag förväntar mig kommer att ske vid organisationens möte i maj. En klink är 23 minuter lång, och motsvarar den tid det tar för en musikaliskt obegåvad bloggare att lära sig att klinka fram slingan från Just can't get enough när han inte har något bättre för sig att göra. Men det är i alla fall ett säkert tidsfördriv som man inte blir homoböguell av.


Visserligen visade sig Aftonbladet ha skapat nyheten utifrån en misstolkad satirsajt, men håll med om att det är lite intressant att alla skrattade men att ingen blev förvånad?

Säljargument

vista


Snart är Vista här

Dokumentär kortfilm

Och för den som känner sig sugen på en kanon (ahem) för dokumentär kortfilm kommer en här






    

Andra bloggar om:

Meningslösa listor #20


Vad vore en blogg utan meningslösa listor!?


Dokumentärer är inte min specialitet precis,
men det hindrar mig inte från att göra en meningslös lista på
FILMHISTORIENS TIO BÄSTA FULLÄNGDSDOKUMENTÄRER


  1. Harlan County, USA (1976)
  2. Sherman's March (1986)
  3. Chelovek s kino-apparatom (1929)
  4. Don't look back (1965)
  5. Bright leaves (2003)
  6. Menschen am Sonntag (1930)
  7. Stanley Kubrick: A Life in Pictures (2001)
  8. Hearts of Darkness (1991)
  9. Hearts and minds (1974)
  10. Berlin: Die Sinfonie der Großstadt (1927)



Kommentar: Sju av de tio filmerna går att importera via Amazon. Det blir inte billigt, men det går. Hearts and Minds är den enda av filmerna som går att köpa i Sverige. Alla filmerna finns tillgängliga i fildelningsnätverken.

 




Andra bloggar om:

Daisy, daisy

fugle

Jag ville inte säga något eftersom det skulle spä på eländet. Men här kommer det i alla fall. För oss som var trötta på den orkestrerade nyhetsbevakningen av messias Christer Fuglesang redan innan rymdfärjan lyfte och fåfängt hoppades att det skulle ta slut dagen efter de landade, presenterar den banala bloggen i frustrerat samarbete med ... uhm ... det där företaget som köpte bloggreklam för trisslotter men som jag ändå inte minns vad det heter ... en efterlängtad GOOGLEFIGHT






Andra bloggar om:

bloggeri bloggera

I Expressens webenkät om bloggläseri ser man följande resultat när 4495 personer har svarat...


laserblogg



Vilka slutsatser kan man dra av detta, om några? Ett förslag är att de som läser Expressen inte har egna bloggar... i alla fall om man ponerar att bloggosfären är viktigast för de som själva är en del av den.


Andra bloggar om:

Pandoras låda

Helgens skitsnack är påståendet att den militariserade mikrovågsugnen är harmlös. Det finns många undersökningar som tyder på att mikrovågor skadar DNA och ger upphov till cancer. Men vapnet är inte bara farlig för hälsan, det är ett hot mot alla människor också, vare sig de är fria eller förtryckta. Det optimala användningsområdet är crowd control, dvs att man avfyrar det mot demonstranter och får dem omgående att springa skrikande från platsen i panik. Väldigt praktiskt. Det finns säkert de som tycker att det vore smidigt att ha tillgängligt i samband med antiglobaliseringsprotester som de i Seattle och Göteborg. Det är lätt att argumentera för ett "harmlöst" vapen när det ställs mot en sönderslagen stad. Men i händerna på skrupellösa maktmänniskor som inte har något emot en totalitär ordning garanterar vapnet lydnad. Dissidens osynliggörs och omöjliggörs. Hade vapnet varit tillgängligt tidigare i historien hade studenterna i Peking inte kunnat åskådliggöra det brutala förtryck landet står under. De hade sprungit i panik från den himmelska fridens torg, befriat från insyn av pressen i skydd av nattens mörker, långt innan stridsvagnar ställdes mot individer och kameror.

 



Erich Honecker hade inte tvingats att avgå 1989, och Tyskland hade inte återförenats på länge, kanske inte alls.



Kuppen mot Gorbatjov hade kanske lyckats, och det kalla kriget hade kunnat vara en realitet än i dag.





Här skulle det suttit fint med en käck slutkläm, men det finns inget positivt att hämta i den här historien.

Caro diario

Caro diario. Idag väljer jag mellan att åka till IKEA, laga tjälknöl och att skära upp handlederna. Jag kan inte bestämma mig för vad som blir minst besvärligt att genomföra.

tjuvlyssnat igen

När till och med Alex Schulman har fattat att tjuvlyssnat är en bedrövlig chimär (och det bara fyra timmar efter mitt första gnällinlägg) så kan man nog anta att det finns fog för ifrågasättandet av möget. Tror jag. Jag vet inte om jag är säker på vad det är jag är säker på.


Andra bloggar om:

Bekännelser

Var tredje engelsman ljuger tydligen om vilka böcker han/hon har läst, uppenbarligen för att delta i diskussioner eller imponera på någon. Det föranleder självrannsakan även i den här delen av världen. Här är listan: Böcker jag har ljugit om att jag har läst. Som jag minns i alla fall. Det skall väl sägas att lögnerna hade sitt ursprung i att titlarna stod på litteraturlistor som jag inte pallade att ta mig igenom helt och hållet, utan höll god min i klassrummet ändå. I en normal social situation har jag aldrig ljugit om att ha läst en bok. Vem i herrans namn blir impad av att man läst Dostojevskij? Hey baby, du påminner mig lite om Sonja Marmeladova, vill du kolla på förstautgåvor hemma hos mig?

Ulysses - Joyce
Jag skippade större delen av boken och läste den inre monologen på slutet. Den var i alla fall inte minnesvärd utan resten av romanen som kontext.

De sotarna, de sotarna - Lars Ahlin
Juloratoriet - Göran Tunström

Jag läste inte ett ord ur de romanerna.

Röda Rummet - Strindberg
Jag hatar fan Strindberg och jag tar hellre Ibsen vilken dag som helst (även om RR såklart inte är en pjäs).

Stormen och Vreden - Faulkner
Tror inte ens jag kom igenom första kapitlet. Men jag var nykter. Det var inte Faulkner.

Mot fyren - Virginia Woolf
Tog mig väl igenom halva boken inför en föreläsning innan jag insåg att jag inte var tillräckligt mycket av en modernist för att ta greppet att inte markera vem som tänker vad till hjärtat.

Faust, del 2 - Goethe

Del ett var mer än nog. Mycket mer än nog. Såhär i efterhand är jag dock glad att jag tog mig igenom den första delen. Men jag kan inte förstå hur någon skulle vilja sätta upp den.

Sålunda talade Zarathustra - Nietzsche

Friedrich var inte bara galen, han var tråkig också.



Kort sagt, pudelns kärna, mitt liv som bluff.

och det är inte ens på riktigt

tjuvlyssnat


Denna bild apropå det här inlägget






Andra bloggar om:

Köp en tulpan

tulip
Nu har utrikesminister Bildt tagits med byxorna nere så många gånger i samband med pengarna från Vostok Nafta att man börjar undra om han har en hemlig porrkarriär i Ryssland och försöker smyglansera den här. Tro nu inte att jag tycker att den här röran är något dåligt bara för att jag häcklar honom. Inget kunde vara längre från sanningen som man säger i det stora landet i väst. Jag ser det som en vitamininjektion för demokratin. Det är en nyhet av nästan revolutionära proportioner. För första gången har vi möjlighet att se vad våra makthavare kostar att köpa, och vem som köper dem. Min förhoppning är att övriga ministrars och riksdagsledamöters delade lojaliteter snart blir lika transparenta.



Andra bloggar om: ,

Skönhetsrådet



Artisten Martin "E-type" Erikson har valts in i Skönhetsrådet. Rådet, som har till uppdrag att skydda Stockholms skönhet, behöver förnyelse anser moderaterna. 'Han har ett stort historiskt intresse, och specialkunskaper om vikingatiden.'  Själv bor han i Bromma där han har haft ett stort vikingaskepp på tomten under hösten.



...skriver DN





Det går inte att låta bli att kackla något fånigt om det där. Det går bara inte! Pophögern är inte en pretentiös timbrohäckande marknadsliberal pennquixote med självbildsproblem trots allt. Begreppet visade sig vara för vagt. Så jag lanserar det mer exakta begreppet popkonservat...or, som i en tvåmeters dito från Bromma! *rimshot*

Thomas talar

"Rekord i hyckleri" säger Big Bodström om Odenbergs önskemål om FRAs framtid. Betyder det att Thomas byter parti nu, eller tänker han försöka försvara sin uttagning till politikerolympiaden i grenen hyckleri från riksdagens avbytarbänk? Den förre justitieministern är mycket väl meriterad trots sin relativt korta tid vid maktens bord. Det är en herkuleansk uppgift att hitta alla illustrerande artiklar bara i DNs nätupplaga.


Andra bloggar om: , ,

Apropå avlyssning

Jag är allmänt känd som en person utan ett naturligt sinne för humor. Så kan någon förklara för mig vad det är som är så roligt med tjuvlyssnat.se att hundratusentals personer vallfärdar dit? Om det råkar vara så att innehållet till 95% faktiskt inte alls är humoristiskt, ligger det då hemliga koder i de påhittade anekdoterna? Har vi en kvarts miljon manchuriska kandidater (eller ett mänskligt botnet för de som inte ser på film) som väntar på order från tjuvlyssnat? Eller har de genialiska ägarna bara lyckats skapa en buzz-site med samma självgenererande innehållskoncept som den där hemska rutan långt bak i Vår Bostad? Jesus alltså. Kan någon samtidigt förklara vad det är som är så roligt med Stefan och Krister?



Andra bloggar om:

Dagen struntprat

Dagens struntprat kommer från försvarsministern, som uppenbarligen coachas av en imbecill mediastrateg som borde ha stannat vid sin fritös vid snabbmatshaket närmast rosenbad. Kör en bestört apologetisk förklaring med diffusa hänvisningar till terrorism, gärna så att det ser ut som att du blir motarbetad av folk som inte förstår landets bästa, lät det kanske innan uttalandet. Om du säger att det bara handlar om trafik mot utlandet så accepterar dumskallarna det lättare för då tror de att det bara handlar om Mustafa och Ibrahim, och deras rättigheter skiter vi i, lät det kanske också. Men om det nu är så du råkar tycka att mänskliga fri- och rättigheter är godtyckligt applicerbara och har så att säga en alternativ rättskänsla där integritet endast gäller etniska svenskar (med rätt sorts åsikter)... så är det rätt trist med tanke på 1900-talets historia. Men glöm då inte att praktiskt taget all din datatrafik även inom Sverige går utanför landets gränser innan det hamnar här igen. En uppkoppling mellan banalhögkvarteret och Nordea gjorde inte mindre än sex hopp i utlandet. Och var tror du att din webmail ligger någonstans rent fysiskt? Så om Mikael Odenberg får dig att tro att att det bara är muhammedaner och annat pack med konstiga namn som skall avlyssnas sådär systematiskt - känn dig blåst. Och om du på något sätt tycker att det är okej att kränka vissa människor godtyckligt, då är du snällt uttryck ett tanklöst verktyg för totalitarism och bör känna dig blåst.



Andra bloggar om: , ,

Visste du...

Visste du att Linda Rosing har världens längsta CV? Och att det innehåller i genomsnitt 1,93 stora karriärval per vecka? Visste du även att kvällstidningarna under 2007 kommer att satsa på att publicera alla svenskars CV och funderingar i samband med dem?


Visste du även att oavsett vad Virtanen säger så är hela veckans låt
Bobby Womack - Across 110th Street
?

Hårt vinklat

Noterar också att tacken dagspressen får för att de bar fram Folkpartiets mediastrategi på sina axlar under valkampanjen, med alla provocerande krav på hårdare tag mot allt och alla (men främst de som inte är vita, medelålders och välbeställda män) är ... slopat presstöd. Eller är det kanske tacken för att pressen rotade i SAPNET-härvan? Så går det i alla fall när man bjuder in ormar att sova i sin säng.

Ja, ja, det är hårt vinklat och överdrivet och säkert inte alls i linje med vad som egentligen ligger bakom förslaget, men jag kunde inte låta bli :o)

Förortsungar

Förortsungar fick fem av fyra guldbaggar igår enligt Catti Edfeldt i en radiointervju. Jag såg inte galan så jag kan bara referera intervjun. Och det enda jag har sett av filmen är reklamaffischer inför premiären för inte så jättelänge sen, så jag blev lite nyfiken och kollade vad IMDB säger om den:

User Comments:

User Rating: awaiting 5 votes.


Det leder mig till en fråga för er som har sett Förortsungar: Är det en ovanligt nysläppt eller märkvärdigt anonym film som var det bästa den svenska filmbranschen tyckte att den hade producerat under året som gått?


Som jämförelse kan man se vad IMDB-användarna har sagt om Göta Kanal 2, som fick premiär någon månad eller två efter Förortsungar:


User Comments: Predictable and boring (more)

User Rating:  4.1/10 (95 votes)






Andra om: , ,

Keep on rockin' in the free world

kontrolle


försöka duger

Red Meat 4

redmeat4

Hotbild

tapir

Det nya hotet



och.... istället för trisslott.

Red Meat 3

redmeat3



Jag har sett "Pannkakan" på riktigt, i en monter.

Red Meat 2

redmeat2

Red Meat

redmeat1


HÄR kan man göra sin egen Red Meat-strip (också via Tor)

Avans?

Ikväll är jag lite fascinerad över att en vinterjacka som kostar $225 i New York City kostar 5695kr i Malmö.

Barn är en gåva från Gud

children




Webdate 2


      Yet later in Helsinki
webdate3

Hail to the queen

sahlin


Apropå dagens överväldigande överraskning










Disclaimer.
Det finns alltid nån %#&$£ därute, så för säkerhets skull:
Detta är satiriskt menat - inte ett personligt påhopp eller ett uttryck för bitterhet.
Andra bloggar om: ,

Webdate


Much later, in Helsinki  
                                                          
webdate




En fortsättning på den här

Arbetsprover

Här är några arbetsprover till ett frilansgig som etikettrådgivare i en lokaltidning. Frågorna är autentiska, och har ställts till Magdalena Ribbing på Dagens Nyheter. Jag har inte fått något svar än, men jag håller tummarna så de vitnar.



Fråga: Undrar om du har förslag på smidiga men vänliga fraser att avsluta telefonsamtal med? Har ett flertal vänner som är riktiga långpratare och som helt enkelt bara "måste" berätta alltmer, trots att jag anför att andra sysslor väntar. Vill inte vara snäsig, men behöver uppenbarligen bli tydligare!


Svar: De flesta respekterar att man säger 'du, nu måste jag gå'. De som inte gör det kan man slänga på luren i örat för. Bor personen nära dig kan du bajsa i hans eller hennes brevlåda också. Men tänk på att göra det snyggt utifall att någon ser dig.





Fråga: Förr var det tabu att ha armbågarna på matbordet, men det verkar vara ok numera? Man ser dagligen människor sitta och äta med enbart gaffel i höger hand, med höger armbåge på bordet. När de tuggar håller de gaffeln i höjd med örat (ev gestikulerar med gaffeln under samtal) alt håller gaffeln med tummen och pekfingret och låter den hänga och dingla ungefär från hakan ner mot tallriken. Jag tycker det ser illa ut, men nya tider, nya seder eller?


Svar: Om du inte är hungrigare än att du hakar upp dig på en armbåge på bordet skall du nog lämna restaurangen och komma tillbaka senare. Man skall inte äta mer än man behöver. Du vill väl inte bli en fet jävla gris som ingen tycker om för att du gnäller på allt? Serveras maten hemma hos dig har du däremot all rätt att skrämma bort de som inte vet hur man beter sig för att du skall vara nöjd.





Fråga: Vi ska snart gifta oss och skulle gärna ha en barnfri tillställning. Hur skriver vi det på ett trevligt sätt i inbjudan utan att uppröra gäster med barn.


Svar: Det skall räcka att ange en programpunkt där lösgående barn kommer att offras på altaret för brudparets välgång. Om det inte fungerar finns tyvärr ingen annan utväg än att ta fram offerkniven efter vigselakten.

siren's call

När jag stod i en pöl och väntade på att komma över vägen förut slog det mig att jag har lite svårt att identifiera utryckningsfordon utifrån ljudet från deras sirener. Mitt minne är för kort och ljuden är helt enkelt inte tillräckligt distinkta i relation till vad fordonet har för uppgift. Så jag har några förslag på förändringar. Ambulanser. Här behövs något som signalerar att det handlar om liv eller död, dvs ett par takter ur Astor Piazzollas Libertango. Brandbilar behöver riffet från Smoke on the water. Kan det bli tydligare? Polisen, till sist, får La Cucaracha. Inte för att man skall associera till deras yrkesutövning som någon kanske tror, utan för att det vore så hysteriskt roligt. Samhället skulle bli mjukare. Föreställ dig att du blir vittne till utryckningen till nästa värdetransportrån... nio bilar i formation i tvåhundratrettio knyck till tonerna av la cucaracha, la cucaracha, ya no puede caminar. Solen skulle bryta igenom molnen, till och med i det här jävla vädret!

låt eksemet vila

Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag anser att kontentan av kollektivavtalskonflikten i Göteborg är, och den enda ställning jag tar i frågan är att Federley är en fjant på sin kant. Hur som helst. Granskningen av Wild n' Freshs avtal genomfördes av en organisation som heter Centrum för Rättvisa, vilket ger mig starka vibbar av att försöka efterhärma den lika effektiva som fräcka amerikanska partisanpropagandan... som Speedboat Veterans For Truth är ett exempel på. Att personen som står bakom Centrum för Rättvisas granskning  visar sig vara en gammal  MUF-ordförande underminerar inte direkt det första intrycket. Effektivt var det i alla fall. Det mäktiga bloggsverige svämmar över av åsikter, och här kommer en till.

Oavsett vad sanningen är i den här absurt propagandatyngda historien, så känns det inte som om någon är intresserad av den - - - vare sig de som vill dra kniv mot fackföreningarnas hals, eller de som vill bevara det gamla systemet. Därför är jag glad att nyhetsmedierna inte längre rapporterar något nämnvärt om det. De bör hålla sig till verkligheten. Om konflikten blir aktuell att skriva om igen så anser jag att det är kultursidornas uppgift att hantera denna i mitt tycke solkiga föreställning som varken är Wild eller Fresh.







Andra om: , , , ,

hur vet man om man är en stripgeneratormissbrukare?

cute

1987, 1993, 2007

pradafel

Jag kan inte skaka av mig känslan av att Prada
står offside när bollen sparkas fram till nästa höst.






Andra om: , , , ,

att jobba med typ media

typmedia


kvalitet är ett argument för självcensur
rättstavningsprogram är också bra att ha

Spring is the time for love

springtime

säg kotlett till kameran

sahlin

stripgenerator igen

halloween

fler ställen att roa sig på

Mother says they only sell crap on the home shopping channel

tvshop

http://stripgenerator.com/



mer quicktoons

hookers

quicktoons

Via Tors blogg hittade jag quicktoons, som låter en bli serietecknare utan att behöva kunna teckna. Här är en nedskalad version av det jag lyckades klämma fram.

gitmo




Vilka mästerverk kan du producera?

Department of silly blogs

Ett smärre tjafs har brutit ut bland några högprofilsbloggare gällande besöksstatistik. De länkar jag lägger in här är bara slumpvist tagna axplock, och skall inte representera stämningen eller dess omfattning. (Mest för att jag inte iddes sortera dem). Det handlar dels om en kommande, lukrativ annonsmarknad (hoppas de) och om att ta chansen att klättra upp till elitsfären bland bloggare och bli ett namn att räkna med. Själv skall jag avstå ifrån att kokettera med min besöksstatistik och undvika att framstå som en manlig, aglamourös prinsessa. Statistiken är som mina få stackars regelbundna läsare förstår inget att kokettera med. Det är inte heller resultaten i popularitetsomröstningarna direkt från uppehållsrummen i högstadiet eller ens siffrorna på vem som länkas mest. Men så var det ju det här med att flera bloggar har kommits på med att fuska med statistiken. Stämningen är grumlad. Snart flyger förhoppningsvis de små färgglada plastspadarna i luften över det lite mer officiella hörnet av bloggsandlådan. Min statistik! Min plats på den bloggsociala stegen!
Mina (förhoppningsvis) potentiella annonsintäkter! My silly blog!





      Minister: Good morning. I'm sorry to have kept you waiting, but I'm afraid my blog has become rather sillier recently, and so it takes me rather longer to get to work. (sits at desk) Now then, what was it again?

      Mr Pudey: Well sir, I have a silly blog and I'd like to obtain a Government grant to help me develop it.

      Minister: I see. May I see your silly blog?

      Mr Pudey: Yes, certainly, yes.

      (He gets up and shows a few posts, lifting the bottom part of his left leg sharply at every alternate page. He stops.)

      Minister: That's it, is it?

      Mr Pudey: Yes, that's it, yes.

      Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the front page isn't silly at all and the subsequent posts merely do an occacional forward aerial half turn every alternate week.

      Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.

      Minister: (rising) Mr Pudey, (he blogs about behind the desk in a very silly fashion) the very real problem is one of money. I'm afraid that the Ministry of Silly Blogs is no longer getting the kind of support it needs. You see there's Defence, Social Security, Health, Housing, Education, Silly blogs ... they're all supposed to get the same. But last year, the Government spent less on the Ministry of Silly Blogs than it did on National Defence! Now we get £348,000,000 a year, which is supposed to be spent on all our available products. (he sits down) Coffee?

      Mr Pudey: Yes please.

      Minister: (pressing intercom) Now Mrs Two-Lumps, would you bring us in two coffees please?

      Intercom Voice: Yes, Mr Teabag.

      Minister: ... Out of her mind. Now the Japanese have a man who can bend his wordpress back over his head and back again with every single edit. While the Israelis... here's the coffee.

      (Enter secretary with tray with two cups on it. She has a particularly jerky silly blog which means that by the time she reaches the minister there is no coffee left in the cups. The minister has a quick look in the cups, and smiles understandingly.)

      Minister: Thank you - lovely. (she exits still carrying tray and cups) You're really interested in silly blogs, aren't you?

      Mr Pudey: Oh rather. Yes.

      Minister: Well take a look at this, then.

      (He products a projector from beneath his desk already spooled up and plugged in. He flicks a switch and it beams onto the opposite wall. The film shows a sequence of six old-fashioned silly blogers. The film is old silent-movie type, scratchy, jerky and 8mm quality. All the participants wear 1900's type costume. One has huge shoes with soles a foot thick, one is a woman, one has. very long 'Little Tich' shoes. Cut back to office. The minister hurls the projector away. Along with papers and everything else on his desk. He leans forward.)

      Minister: Now Mr Pudey. I'm not going to mince words with you. I'm going to offer you a Research Fellowship on the Anglo-French

      Mr Pudey: La Blogif Futile?

      (Cut to two Frenchmen, wearing striped jerseys and berets, standing in a field with a third man who is entirely covered by a sheet.)

      First Frenchman: Bonjour ... et maintenant ... comme d'habitude, au sujet du Le Blogif Commun. Et maintenant, je vous presente, encore une fois, mon ami, le pouf célèbre, Jean-Brian Zatapathique. (he removes his moustache and sticks it onto the other Frenchman)

      Second Frenchman: Merci, mon petit chou-chou Brian Trubshawe. Et maintenant avec les pages à droite, et les edits au gauche, et maintenant l'Anglais-Française Blogif Futile, et voilà

      (They unveil the third man and blog off. He is facing to camera left and appears to be dressed as a city gent; then he turns about face and we see on his fight half he is dressed au style francais. He moves off into the distance in eccentric speeded-up motion.)









Andra bloggar om: , , , ,

Detta har hänt

En bloggare som har bloggat om bloggande har fått ett jobb där han skall blogga för ett företag som utvecklar en plattform för att blogga, allt enligt företagets blogg. Min fundering är att det kanske är för att det bara är bloggare som bryr sig om bloggar (i Sverige) som det är så viktigt att alla skall blogga?




Andra bloggar om: , ,

Dagens citat

Reagan, on a personal basis, is terrible. He just isn't pleasant to be around.


Det här finner jag outsägligt fascinerande: President Nixon till Bob Haldeman (Vita Husets stabschef) på Camp David 1972. Haldeman höll emfatiskt med presidenten. Både Nixon och Reagan kandiderade från Kalifornien till presidentvalet 1968. Innan Nixon avled gick han intressant nog så långt som att säga att Reagans ekonomiska politik var för hårdhänt, att det kalla kriget hade vunnits
även utan Reagans presidentskap och att kommunismen hade kollapsat av sig självt.

Globalisering

Jag har precis förlorat en sorts oskuld. Typ. Det handlar om mitt första supportsamtal till ett callcenter i Indien. En mycket speciell upplevelse måste jag säga. Hur känner jag mig nu? Frustrerad.

Genialiskt

genius

16% svarade "Ingen el hemma"

Dagens Fråga

selfishness


Är strikt individuellt fokus och egenintresse (i motsats till altruism och samarbete) en evolutionär återvändsgränd? Evolutionsbiologen Samuel Bowles menar att han har bevis för att grupper med altruistiska beteenden alltid har konkurrerat ut grupper där var och en reder sig själv efter bästa förmåga - vilket är våldsammare än det låter - och att det paradoxalt nog är förklaringen till att självuppoffrande beteenden existerar idag.

Märkligaste mellandagsrean?

mellerud

Visste du...

Visste du, att trots att eutanasidebatten rasar inom vården för att svenskar åker utomlands för att dö, så finns det redan inhemska alternativ till schweiziska dödskliniker. Om du är så sjuk att du vill ta tag i ditt frånfälle kan du redan idag betala 300kr för att bli värdigt ignorerad på akuten tills du dör.

Visste du...

suck


Visste du att BBC har gjort ett inslag om banal.blogg.se?






Andra om:

kontroll macht trygg





Vem längar inte efter dagen då vi också blir övervakade överallt?

Dagens citat

When the most dignified man at an execution is the mass murderer, you know things could have gone smoother.



-John Oliver/The Daily Show




Ny strategi



Dagens nyhet är nog att Dubya har implementerat en ny strategi i kampen mot terrorismen



Driveby

Drive-by shootings



bilder från nätet


Jag har aldrig kunnat ta mig igenom Sound of Music
och har inte heller haft en aning om vad jag har missat!



typ

Jag har varit lite upptagen med att skriva librettot till en offbroadway-musikal om 9/11

RSS 2.0