Dagens Citat

De formella kontrollanterna som lagråd eller övriga delar av riksdagen har inte haft några större våndor förrän väldigt sent och det har inte heller vi i media. VI har inte förstått vidden av förslaget förrän alldeles för sent. De enda som reagerat på allvar och slagits mot förslaget länge är delar av de som är väldigt aktiva på nätets olika bloggar och forum. Hedern är er och skammen vår. Men nu får vi tillsammans kämpa för att FRA-lagen blir en parentes i Sveriges historia.

-Mikael Nestius, Chefsredaktör för City (via Enligt min humla)
Jag har förhållandevis ofta den privata upplevelsen av att vara en Kassandra och tala för döva öron till en punkt där jag måste börja undra om jag är galen och har fel och alla andra har rätt. Sen slår det jag varnat för in och besväret och kostnaden kommer som ett brev på posten. Dvs löjligt dyrt och en bra stund efter att man postade det. Fait accompli är erkännandet dock oftast en ganska klen tröst.

Men i det här fallet har jag åtminstone inte varit ensam. Motståndet varit utbrett i bloggsverige från början, och vuxit exponentiellt inför omröstningen. Gammelmedia vaknade i sista minuten och till slut tvingades regeringen nästan genomföra en statskupp för att få igenom det.

Men det är inte över än. Fait accompli får vänta. Erkännandet från gammelmedia, med all dess genomslagskraft känns bra. Det känns hoppfullt. Det är tekniskt möjligt att stoppa den här halalceremonin, även om vi står och stampar i slakthuset.

Och till slut vill jag säga till Socialdemokraterna, som förmodligen bildar regering 2010, om ni inte är kloka nog att dra lärdomar om vad FRA-lagen har gjort med opinionen mot alliansen, utan ändå låter stasihökarna i partiet driva frågan för långt med kosmetiska förändringar... då är ni lika fördömda för all framtid som diktaturens kreatur som sitter och väntar på att bli utbytta nu.

Kommentarer
Postat av: Mike

Så ska det låta..Om media inte har kontakt med folk och allmänheten har vi stora problem..Tycker synd om journalister som görna vill kunna få göra sitt jobb och ta tag i stora fall med tyvär så förtrycker denna fra lag alla och jag slår vad om att om fra hade varit laglit i funktion vid tiden av ubåtskränkningarna exponerat av uppdrag granskning så hade det aldrig lyfts fram till ytan.Vem kom på dessa DDR Ideer från början är vad jag undrar..Usa ändrar sin avlyssningsplan så den passar sveriges,, Europa bjuds in till att bli en stor buggnings stat..Allvarligt talat hur mycket av detta ska vi behöva tåla..Detta är mycket allvarlig och en allvarlig fråga vilket kan leda även till innbördeskrig ju desstå fler som börjar inse vidden av detta..Verktyg till att demontera demokratin och skapa mera kontroll är vad detta är och inget annat.Det värmer i hjärtat och se media stå upp för sina rättigheter och folket..Detta glömmer vi aldrig och vi ger aldrig upp.Om nu staten fortfarande väljer att gå emot sin befolkning så tror jag inte det finns så många tvivel om att vi behöver rensa upp i riksdagen och införa ett systemskifte till direkt demokrati.Kan ju säga så mycket att ja röstarna begått politiskt självmord och underminerat kraftigt väljarnas förtroende för riksdagen..Nästa parti i riksdagen utan tvekan blir piratpartier som får delta..Gör det enda rätta och begär dina politiker riva ner lagen ,, vi vill inte leva i ett framtida Staziland.Tills nästa val lär det väl visa sig vart dom resterande politikerna står,,Fast det har dom nog redan visat genom att rösta mot folket

2008-06-22 @ 12:43:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0