Jultal


Nu när vi är inne i den mörkaste tiden på året är det såklart viktigt att hoppet
lyser upp våra dagar. Därför är statsministerns traditionsenliga
jultal väldigt viktigt för mig. Så det skär extra mycket inom mig när han faller
platt i sin presentation.
Experten som aftonbladet lockade ut från universitetet känner likadant som jag:

Statsminister Fredrik Reinfeldt jultal sågas av retorikprofessorn Anders Sigrell.
"Han inger inte det hopp man förväntar sig"Jag hade faktiskt förväntat mig mer hopp ingjutet i mig...  istället för denna
förfäran som gror inom mig nu. Det var något som inte var där, något som
inte tog bort uppmärksamheten från FRA och IPRED och Datalagringsdirektivet
och fastighetsskatten och den feministiske finansministern och räddningspaket
till näringslivet och det andra sosseriet... vänta nu. Där har vi det!
Aaah, nu kan jag somna ifrån Karl Bertil Jonsson med mitt glögglas i famnen.

Marklund talar ut

Det har ju varit lite rabalder kring Liza Marklunds böcker om "Mia" och hur hon blev misshandlad och hotad av sin (ex)make med "de svarta ögonen" och tvingades fly landet, sen journalistkollegan Monica Antonsson tillkännagav att hon skrev en bok som hon hävdar motsäger det mesta i Marklunds böcker.

Jag är ärligt talat inte jätteintresserad av grälet och vem som sade eller gjorde vad och så vidare, men... när nu Antonssons bok är färdig och Marklund har kunnat ta del av den och bemöta anklagelserna i en artikel i Expressen, slås jag av Marklunds formuleringar.

Hon försvarar sitt eget arbete i den mån att hon aldrig har ljugit eller förvrängt fakta för att skapa dramaturgi i sina böcker om "Mia". Specifikt så. Hon försvarar inte "Mia" eller hennes berättelse. Hon motsäger inte Antonssons grundläggande premiss att "Mias" berättelse är en lögn. Ursäkten att hon inte ens kan kommentera det som står i boken för att det skulle röja "Mias" riktiga identitet med hänsyn till källskyddet är rent nonsens eftersom identiteten redan är röjd, och "Mia" har anmält Antonsson till Justitiekanslern för det. Det är alltså bekräftat av "Mia" själv.

Detta får mig att höja på ögonbrynet, eftersom jag bara kan tolka det som att Marklund inte längre kan hävda att "Mias" berättelse är sann. Är man cyniskt lagd skulle man kunna se det som att Marklund kastar "Mia" till hajarna på det viset.

Är man lite mer realistiskt lagd tolkar man det som att hon erkänner att hennes arbete var undermåligt med avseende till faktakoll.

Vinnande PR

Filmproduktionbolaget Earth Canada Productions är verkligen ambitiösa. Inte nog med att deras första produktion blir remaken av The Day The Earth Stood  Still (jag hoppas fortfarande Keanu spelar roboten), de ska även skicka ut en kopia av filmen i rymden på premiären. Inte nog med det, farkosten kopian ska färdas i är den snabbaste som har byggts av människan. Enligt TV4 på webben kommer farkosten att färdas i 280000 km/h, nästan 5x snabbare än en satellit och i avrundade slängar hela  3% av ljusets hastighet i vakuum. Wow!

Dagens fråga

Är Blondinbella AB hetare på google än Zlatan eller har företaget hyrt en duktig sökmotorsoptimerare för att maximera reklamintäkterna?


Deja VuOm verkligheten inte är snygg nog kan man alltid frisera den med nya definitioner.

Från The Onion Movie

Min nästa givSjung med: Don't be stupid, be a smarty. Come on join the nazi party! Partay!
Ps. Jag älskar dig. Du är en bra människa som dock har några brister som vi kan åtgärda tillsammans.

Zzzz

Angående den här artikeln om att söva små barn med Oasis, vilket verkar helt rimligt, vill jag bara tipsa om Coldplay. De kan få en elefant att däcka. Eller åtminstone mig. Chris Martins monotona röst kombinerat med snarlika melodier från låt till låt och avsaknaden av den irritation som James Blunt väcker i mig gör Coldplay mer effektiva för insomning än Stilnoct och Imovane.

Hej

Jag kan inte läsa innantill

RSS 2.0