mer pedofili punkt se

När signaturen Hanna från sexualpolitikbloggen kommenterade mitt inlägg om pedofiltroll märkte jag ett lustigt sammanträffande: blog.sexualpolitik.se har också stängts ner av surftown, utan att Hanna verkade ha varit medveten om det. Kan det vara så att sexualpolitik.se låg bakom pedofili.se? Det går väl knappast att fastslå något bara sådär, eftersom surftown lika gärna kan ha använt nyckelord för att rensa bort innehåll från en massa olika håll ikväll, men misstanken finns ju där på grund av tematiska likheter.

Men så var det ju det här med att namnet som anges ha registrerat sexualpolitik.se återfinns även som registrant för pedofili.se ... och båda siterna registrerades dessutom samtidigt i januari i år. Det går alltså med hyfsad säkerhet att fastslå att det är samma person/er som ligger bakom båda siterna. (Tack till Joel)

Vad jag kan sluta mig till från google cache så ville bloggen krossa alla sexualnormer och bygga social acceptans för vem som helst att knulla vad som helst för vilken anledning som helst.

Gulligt.

Jag vågar fortfarande inte bestämma mig för om jag tror att pedofili.se var en fringeliberal diskurs, ett sofistikerat troll eller självförhärligande pedofiler. Det var i varje fall planerat sen länge.

banal och kajal?

image288

omg wtf!?Pedofiltroll

Blogge skriver bra om bloggaren Motherwitchs besynnerligt superlativa raserikampanj (häxjakt?) mot att upphovspersonerna bakom pedo-pr-siten pedofil.se skall få uttrycka sig ens inom lagens riktmärken. Mejlbomba? Hacka? Hur osmaklig, absurd och försåtlig sidan än är har de (såvitt jag kan utläsa) varit noga med att inte publicera något som strider mot lagen. Om man bortser från de riktigt tokvidrigt utplacerade barnbilderna i anslutning till texten då, även om just det har handlat om upphovsrätt.

Fast jag måste säga att jag hajade till när blogge med flera konstaterar att pedofili är en sexuell läggning. Det är inte alls en självklarhet. Det är till exempel fortfarande klassat som en sexuell avvikelse i betydelsen mental störning av psykiatrin.

För någon som läser psykologlinjen är då det här relativiserande inlägget iögonfallande naivt. Jo, stenkastarna tar i för hårt, och webmastern lyckas med balansgången, men det är knappast produktivt för någon som kanske kommer att jobba med pedofiler eller deras offer att uttrycka sig på ett sätt som de kommer att tolka som acceptans för pedofili som fenomen. Visst är hon fri att uttrycka sig på det viset, men i hennes kontext är det olämpligt. Eller som det står på pedosajten -
Acceptansen för pedofiler har ökat märkbart under de senaste åren, det beror på att människor har ställt sig själva en mycket enkel fråga. Varför accepteras homosexuella men inte pedofiler?

Det var förvisso inte väldigt länge sen homosexualitet klassades som sexuell avvikelse, men den omvärderingen betyder inte implicit att alla sexuella avvikelser egentligen är sexuella läggningar. En gång i tiden betraktades till exempel onani som sexuell avvikelse. Det betyder inte att onani är en sexuell läggning.

Att det pågår en diskussion i psykiatriska kretsar om att sluta betrakta parafilier (dit pedofili räknas) som mental störning handlar inte om en mer förlåtande syn på pedofili. Det handlar om att diagnoskriterier inte bör vara moraliskt betingade (som med onani en gång i tiden), om att personer med harmlösa fetischer inte skall diskrimineras som mentalt störda och om att inte låta pedofila förgripare försöka avsäga sig en del av ansvaret för vad de har gjort genom att säga att de är offer för en okontrollerbar störning.

Så när pedofilsidan försöker skapa acceptans för fenomenet som en normal sexuell läggning är det lite svårt att uttyda om den är på allvar, tänkt att belysa yttrandefrihet ur något perspektiv, publicerad av ett sofistikerat troll eller något annat.Carl Bildt är också banal nu

image287


Om någon undrar över min ... ehm, vår nya överskrift på bloggen (det tar tid innan man vänjer sig) så tyckte jag att den verkade rimlig efter utrikesministerns uttalade ointresse inför att hans namn används i sammanhang som inte är helt och hållet representativa för sanningen. Så hälsa banalbloggens nya medarbetare, Carl Bildt varmt välkommen.

prrrrrhypnosis cat r will get uFi fan, jag känner mig smutsig

Nu när jag har förstått att triangeln på Twinky Winkys huvud verkligen betyder att han är gay skall jag bannemej stämma Pioneer för att de har sålt en bögcdspelare till mig under falska pretentioner! Här har jag gått och tryckt på bögknapparna i flera år utan att förstå att jag har indoktrinerats av the gay agenda. Fi fan, jag känner mig smutsig.


image286

Pay to play


"Roligt är det ändå att vi även i framtiden kan glädjas, alternativt uppröras, åt Dick Erixons skarpa analyser."

Internetworld kommenterar att Dick Erixon nu vill ha betalt på regelbunden basis för blogg och nyhetsbrev.

Skarpa analyser? Verkligen? Från Dick Erixon? Inte underhållande raljans alltså, utan skarpa analyser? Jag skummade i all hast  igenom bloggens förstasida och hittade följande analytiska guldkorn...

"Jag har så svårt att förstå varför de som ljuger blir så populära. Men förmodligen
är det att dessa vänstertyper fyller ett behov av att bekräfta människors fördomar.
Det gör dom farliga, för de agerar i strid med upplysningen och skulle, om de segrar,
föra oss tillbaka till medeltiden. "

Skarp analys av de som uppskattar Noam Chomsky

"[D]et finns många lömska metoder att använda när tiden för deklarerade krig är över och angrepp sker plötsligt och utan tydliga avsändare."

Skarp analys av IT-angrepp i relation till krigshandlingar genom historien
"Exempel på tänkbar typ av uppdrag, som Engelbrektson tidigare nämnt, är Rwanda där denna styrka på 2.800 soldater snabbt kunnat sändas ut för att ge [...] det understöd som nu aldrig kom på plats och då 800.000 människor mördades med machete och påkar."

Skarp analys av hur folkmordet i Rwanda kunde genomföras och vad som hade förhindrat det
Dagens fråga


Angående att någon i Polen skall utreda Tinky Winkys eventuella homobögualitet

- Hur klargör de att Tinky Winky är en man (eller att den röda teletubbien inte är en butchflata)?

image285
Könstillhörighet kan vara ett freudianskt huvudbry

Badabing

Jag skrev inget om Gahrtons rattfadäs när jag fick höra talas om den, för jag trodde inte att någon hade missat att smasha en så upplagd boll. Men när jag kollade på knuff.se nyss hittade jag ingen som hade gjort det. Bloggosfären har uppenbarligen mycket bättre omdöme och humor än jag. o_O

Så här kommer det några dagar senare utan omständiga krusiduller som sammanhang och build-up.

Varför klagar alla på Gahrton när han leder med föredöme och kör på etanol?


En Attendant Svenskt Näringsliv

image284


Om en organisation har en retorik med ackompanjerande vokabulär internt och en annan när man kommunicerar utåt finns alltid risken att man får stå till svars för diskrepansen. I ekots lördagsintervju den tjugosjätte maj hände det Svenskt Näringslivs nytillträdda ordförande Signhild Arnegård Hansen. Det blev 26 minuter av att förklara vad hon/de egentligen menade med diverse uttalanden som låter väldigt illa utanför organisationens väggar. Ju längre intervjun gick desto mer havererade hennes språkbruk när hon skulle förklara sig. Följande passage påminner i alla fall mig om Luckys tal ur I väntan på Godot. För den som inte är bekant med pjäsen börjar Lucky dansa när han får sin hatt, och håller sen ett tal i en (tre sidor lång) oavbruten mening... tills Gogo och Didi brottar ner honom för att ta hatten ifrån honom. [Det är i andra akten han är stum]. Kanske är det mina associationsbanor som är borkade. Såhär gick det i alla fall till.


(Ekot)
Är det inte en patriarkal syn att man skall fostra individer till att bli självständiga och oberoende?


(Signhild Arnegård Hansen)
Jaa, hur skall annars ett samhälle kunna...

(Ekot)
Men vem är det som fostrar vem?

(SAH)
Vem det är som fostrar vem? Ja i ett föräldraskap... jag tog det som liknelse eftersom många kan...

(Ekot)
Vem är föräldern i samhället?

(SAH)
Ja föräldern är egentligen de omgivande strukturerna. Det är inte en person, utan hur vi bygger ett system som ändå skapar människors beteenden. Det finns ju ingen hemlighet att de socialförsäkringssystem som vi skapar, de skattesystem vi skapar, de styr hur människor faktiskt beter sig. För så är vi, vi anpassar oss efter de här systemen och i den månen så är de, om vi nu skall kalla dem för fostrande eller styrande då om du säger istället det, om det är ett bättre begrepp, så styr de vårt beteende och därför är de väldigt viktiga hur vi har utformat de här systemen - hur vi styr människors beteende och hur vi styr till att, att faktiskt då gynna en fri företagsamhet, en skaparkraft som gör att vi får resurser över för att ta hand om de här som hamnar mellan stolarna.Det skall dock sägas att ingen försökte brotta ner Signhild Arnegård Hansen.

att tänka positivtRiksdagen kan faktiskt komma att slopa FRAs avlyssningsdirektiv tänkte jag idag. Inte på grund av förslagets etiska kvicksandaspekter eller för att riksdagsledamöterna som grupp verkar vara det minsta bekymrade över boffat hippietrams som demokrati och frihet (den typen som människor dör för varje dag, inte den devalverade friheten att slippa betala skatt). Nej, det som har hänt nu är att någon har lagt fram det enda argument som våra kära ledare kan ta in med sin selektiva perception: pengar. Visserligen skramlar det högt i tunnan när representanter för just google jämför Sverige med Kina och Saudiarabien och hotar med färre investeringar, men det är i alla fall en början. Vem vet, kanske blir det så dyrt med uteblivna investeringar från företag som är måna om sina affärshemligheter (eller etik till och med) att kostnaden överstiger de hemliga avtal som de handbromsbefriade spionstollarna förhandlat fram med USA för att dela ut informationen de samlar upp om oss till dem? Det är att tänka positivt.

Paris, Sydney

Visste ni att det finns en svensk Paris Hilton? Eller att hon är en riktig badass motherfucker? Om ni är som jag, som knappt vet vem Carolina Gynning är (eller varför man skall känna till det) lär ni inte bry er om det. Men det kan faktiskt ändå vara ett litet skräcknöje att läsa VGs alldeles för korta artikel om polisens tillslag mot knark, falska pengar, illegala vapen och planerade dubbelmord i Sydneys glamorösa fast lane.


Uppdatering.
Nu har Aftonbladet och Expressen snappat upp historien. De skriver visserligen lite mer än VG, men hur ser det egentligen ut när svenska tabloider ligger ett helt dygn efter en norsk tidning på en sån story? :o)

I'm gonna sax you upJag tycker det här är vansinnigt roligt i sammanhang med teorin att allt blir roligt till Yakety Sax.


Dagens citat (tvpiraterna dödar våra barn)

Intellectual property is critical to not only our economy but also to the public's health and safety


Attorney General Alberto Gonzales visar att han inte bara är galet politiskt korrupt
när president Bush begär det (9MB wmv), utan även när mediaindustrin vill det (pdf)Dagens citat

Varför tror du att så många tycker illa om grönsaker?
  -För att de har ätit för mycket bajsluktande broccoliAftonbladet intervjuar (tv-kocken) Sara Begner

Last chance to see
Idag är det annandag pingst. Med den här hotlinkade bilden från bloggen Medvetenhet tänkte jag bara uttrycka min besvikelse över att Jesus inte har kommit för att hämta mig än. Fast jag ger honom fram till midnatt i Jerusalem för att att göra det. Fram tills dess kan ni fortfarande betala mig för att stanna kvar. Det här är sista chansen peeps. Om inget annat får jag kanske en blixt i huvudet för att jag idkar utpressning mot Jesus.

Om sanningen skall fram

image283

Om sanningen skall fram så är det inte lätt att känna av vad som är sant längre. Vår tillvaro blir hela tiden mer beroende av specialiserad kunskap och därigenom också allt mer fragmenterad och svårbegriplig. Vilken ofattbar tur då att det finns marknadsliberaler med 20p företagsekonomi eller mer i bagaget som frälser världen från vetenskapens socialistiska ondska. Pris ske dem för deras skarpsynta förhållningssätt till klimatförändringarna.

Absolut rationalism och saklighet är deras kännetecken och de är alltid sunt skeptiska mot verkligheten. Alla vet att marknaden alltid har rätt, i alla fall den producerande delen av den. Det är därför den producerande delen av marknaden är den producerande delen av marknaden. Det säger sig självt.

Det är också därför man alltid hellre lyssnar på information som pr-byråer sammanställer för den producerade marknadens räkning än på den samlade vetenskapliga expertisen som informationen motsäger. Speciellt om det handlar om ett ämne som ingen utom vetenskapsvärldens självutnämnda "experter" har några fördjupade kunskaper om. Fördjupning är för de som föredrar att för minimal ersättning ägna sina liv åt att stirra sig blind på en meningslös detalj. Hur kan man ta såna tomtar på allvar?

Vi ser en ny vår som sveper över världen med friska vindar. Den globala marknaden är större än någonsin och har följdaktligen mer rätt än någonsin. När marknadens rationellt vårrusiga, strålande gyllene grönbeteskalvar deklarerar sanning ur mycket påkostade pamfletter så borde alla lyssna. För det är den producerande delen av marknaden som talar till oss genom dem. Den som alltid har rätt. Hur kan pamfletterna dessutom vara så dyra om de inte är sanna? Tänk på det en stund.

Så när DNs vetenskapsredaktion gör en sammanställning av växthusgasskeptiska teorier och bemöter dem finns det bara en sak att göra. Bränn ner DN och jaga ut Karin Bojs i östersjön. Verkligheten är ett kollektivistiskt koncept som belönar de svaga på bekostnad av de rakryggade individer som faktiskt har något att bidra med. Det är kommunism och kommunismen mördade 110 miljoner människor och förstörde miljön. Vad skall man göra när verklighetskramarna är för dumma för att förstå det?

Grävande journalistik

Äntligen har Expressen satsat på gammaldags grävande journalistik igen. De har funnit ett missförhållande i samtiden och verkligen gått till botten med vad som ligger bakom det. Sen tidningen upptäckte att Linda Skugge i och med den nya kommunikationsformen i web 2.0 inte längre har kränkningsmonopol, har de myntat begreppet näthat för att beskriva osakliga påhopp och mobbing från vanliga (och vanligtvis anonyma) människor. Det vill säga människor som inte får betalt av Expressen för att göra det. Nu vet vi alltså äntligen varifrån detta näthat kommer. Expressen har så att säga hittat dess urkälla, så nu har vi någon att skylla på. Fram med tjära och fjädrar så går vi ut och ger Magnus Betnér vad han förtjänar.

Mer nördhumor

Tänk dig att du är en teknisk utvecklare som har jobbat i fem år med en spännande, potentiell genombrottsteknik som kan bli hur stor som helst om ett år eller två. Tänk att dina resultat skall offentliggöras via pressmedelanden till tekniska tidsskrifter, men att cheferna på företaget du jobbar på inte litar på att du kan beskriva det du har utvecklat. Tänk dig sen att du måste ägna tre ändlösa timmar åt att förklara vad det är du har gjort för en ointresserad pr-människa med ett kromosomfel som läkarkåren inte visste existerade. Någon vecka senare ser du vad pr-människan har skickat ut, men av någon outgrundlig anledning är det olagligt att strypa folk där du bor :)


Här är ett exempel från Panasonic:

Conventional MOS image sensors require polymer onchip microlenses and dyed RGB color filters, which are fragile and extremely susceptible to sunlight exposure and a change in temperature. As a result, color images captured by a [digital] camera used under direct sunlight, including the ultra-violet (UV) portion, and higher temperature conditions will fade faster.Här ett annat guldkorn från Panasonic...

Först borde man kanske nämna att ju mindre en "pixel" är (rent fysiskt) i en digitalkamera, desto brusigare blir bilden ... samt att de har klämt in fler "pixlar" än någonsin i den här kompaktkameran, och samtidigt har en av de minsta sensorplattorna i branschen. Därtill är Panasonics (Matsushitas) sensorer redan ökänt brusiga vid höga iso:

The DMC-FX100 incorporates a new 1/1.72-inch large CCD with 12.2-megapixel rich recording resolution. This super-high resolution is possible because sufficient light-receiving area is allocated to each pixel, thus preventing noise that would otherwise be generated by a smaller pixel area.

Särintressen über alles

Intrång som intrång.


Det är nästan som om att man får ett nytt argument varje vecka för att lobbyism har blivit synonymt med politisk pervertering.

Dagens fråga
Blir du mer eller mindre drogliberal efter att ha sett den här filmen? :-)

Photoshopportunities


break.com


Jag vill se en tutorial också

Venezuela (annons)

Apropå ingenting så har jag stört mig lite på hur monotont Venezuela behandlas i svenska medier. Förutom diverse mord och kidnappningar av turister så är det bara upprörda redaktörer i Stockholm som med jämna mellanrum serverar oss ungefär samma text om vilket diktatoriskt, antikapitalistiskt, resursslösande och frihetsfientligt monster Hugo Chavez är.

Jag ifrågasätter inte att de har rätt i sak, utan frustreras bara över att det är likriktad information som kommer från en och samma punkt i världen. En punkt i världen som ligger ganska långt från landet ifråga bör det tilläggas.

För några dagar sen kom jag på att det finns en man från Venezuela på samma nätforum som jag ugglar på ibland, och frågade honom om han skulle vilja skriva en liten artikel om hur det är att leva i Venezuela under El Presidente. Jag vet inte vad han har för inställning till Chavez, men eftersom svenska ledarsidor inte ger en särskilt behaglig bild av presidenten så erbjöd jag honom att skriva texten anonymt om det skulle hjälpa honom att vara ärlig i det han skrev. Han svarade att det skulle vara roligt att skriva en sån artikel, men att det kunde dröja någon vecka innan den blir färdig.

Med den här annonsen vill jag i god tid understryka att det han kommer att skriva (om artikeln blir färdig) inte är representativt för mina intryck av Venezuela... mycket beroende på att jag knappt har några intryck av Venezuela. Oavsett om han skriver att Chavez är det bästa som har hänt meso- och sydamerika, eller att Chavez är djävulen själv, eller att det är skitsamma för att landet har de hetaste bejbsen i världen, så hoppas jag det blir intressant att ta ett steg bort från mediafästningen i Stockholm och få ett lokalt perspektiv i en svensk kanal en stund.

Oh For Fuck's Sake

Om det går att deklarera en sekulariserad fatwah, så gör jag det nu. Alla som får en möjlighet måste försöka döda Michael "Armageddon" Bay innan den här profetian om kommande projekt blir verklighet.Dagens låt var Nine Inch Nails - My Violent HeartOch på tal om tortyrrullen Armageddon, så påstås Walter B vara den riktige Bruce Willis: "[Michael Bay] would have ruined [Die Hard 4]. Few people will work with him now, and I know I will never work with him again"

Join us

Yes!

Det här är nördhumor när den är som bäst! Det finns en ännu mörkare sida än den mörka sidan. Darth Vader har inte en chans mot Hollywoods studiochefer.


Mistah Joker He DeadSåhär sägs The Joker se ut i nästa Batman-film.
Det är Heath Ledger bakom masken, och inte Marlon Brando om någon skulle tro det.
Jag gillar det. Känslan är mindre comedy och mer horror. The horror, the horror.
SVENSKA SKOLUNGDOMAR VILL AVRÄTTA KUNGEN!


Jag har genomfört en bred undersökning om attityder bland skolungdomar och har kommit fram till det fasansfulla resultatet att 99% av sveriges skolungdom vill avrätta kungen! Här är urvalet av frågor från enkäten som bevisar det.


#3. Det var presidentval i frankrike nyligen. Är det bra eller dåligt?
[] Bra
[] Dåligt

Hela 99% svarade 'Bra'.#42. Hur dog Ludvig XVI?
[] Han slaktades offentligt av terrorister
[] Han dog av hög ålder
[] Han satte ett fiskben i halsen
[] Jag vet inte / Annat

Hela 32% svarade 'Jag vet inte / Annat'


#73. Hur mycket har franska revolutionen betytt för världen av idag?
[] Inget alls
[] Lite
[] Mycket
[] Väldigt mycket

82% Svarade 'Mycket' eller 'Väldigt Mycket'Sammantaget betyder detta att 99% av svenska skolungdomar vill avrätta kungen och införa republik med våld! De tycker att konsekvenserna av den franska revolutionen är både positiva och viktiga utan att veta något om den barbarism som omgärdade den franska republikens födelse.

Nu skall jag bara skriva en indignerad artikel mot bakgrund av rapporten, och kräva krafttag mot den våldsförhärligande revolutionskulturen och historielösheten bland ungdomar för DN debatt. Jag företräder visserligen ingen penningstark organisation med mer eller mindre dold agenda, religiös fringegrupp eller arbetarrörelse. Jag är inte en spektakelglad konsultkändis heller och jag är definitivt inte tjenis med några redaktörer på DN, SvD eller andra tidningsdrakar, så fan vet om den tas in oavsett hur magstark den är. Redaktionerna tillämpar nog kritiskt tänkande om avsändaren faller utanför de kategorierna.

Priceless


      My blog is worth $15,242.58.
How much is your blog worth?Om man får tro business opportunities dot biz är banalbloggen värd strax över femtontusen dollar mer än jag trodde att den var. Jag hittade grejen på blogges blogg, som föga överraskande är värd minst fyra gånger mer än detta enkla kyffe. Att kolla hur något mer kända bloggar värderas enligt kriterier man inte förstår är lite roligt det med. Ett smått masochistiskt nöje, men ändå...


Dick "betala mig annars slutar jag blogga" Erixon: $0.00
Isobel:$18,629.82
Inredningsbloggen: $32,178.78
Magnus Ljungkvist: $38,388.72
Katrine Kielos: $47,985.90
Johan Ingerö: $58,712.16
Virtanens exblogg: $60,405.78
Matälskaren: $66,615.72
Marcus Birro: $80,729.22
Linda Skugges exblogg: $81,293.76
Esbati: $92,020.02
Jinge: $103,875.36.
Federley: $128,715.12
Johan Norberg: $210,008.88
Carl Bildt: $370,338.24

Saker från förr

image282

PR-kampanjen som nästan kom av sig

Jag blev faktiskt lite förvånad över att det tog så lång tid att följa upp timbroutskottet UOKs inledande praktiskt taget fabricerade propagandabredsida om den stackars ungdomens bristande kunskaper om brott mot mänskligheten i en kommunistisk kontext. Men nu har Mauricio Rojas följt upp sina kollegors siffertrolleri. Det finns inga dörrar öppna nog som inte kan sparkas in lite till i en lite falskare gest av historiskt patos.

Det var så länge sen jag höll i en historiebok från grundskolan att jag inte direkt kan säga något om hur ideologiserade de faktiskt är. Men jag måste härmed anta att det var nyliberalismens överlägsenhet som fick Mauricio Rojas att fly komma till Sverige för att sprida dess evangelie efter att Pinochet tagit över makten i Chile.Dagens låt är Leonard Cohen - You know who I am
(Någon måste ju föra Virtanens bloggande vidare)

Vem behöver Jerry Falwell?
Från ett avsnitt av dokusåpan Trading Spouses, där två  fruar byter familj under en vecka.
För en av deltagarna blir påfrestningen lite för stor.

:-(Rädslan för oliktänkande

Också inom mitt eget parti har man försökt att bemöta nytänkande med tuffa metoder, skriver F-Fed i en debattartikel i DN, i anslutning till sin stundande avgång som ordförande för CUF. Rädslan för oliktänkande är stor inom centerpartiet, är rubriken. Och jag kan bara säga jag vet hur det är. Herregud som jag veeet! Det gäller inte bara CUF heller. Vilket jävla motstånd jag mötte som driven laestadiansk paleokonservativ ideolog under min tid i Ung Vänster. Alltså, fatta hur indoktrinerat trögrodda de här gamla institutionerna är som inte kan acceptera åsikter som avviker från deras traditionella tankemönster. Till slut blev jag utbränd och gav upp. Det var nästan som om jag hade hamnat i fel ungdomsförbund.

Misantropchock

"Själv tackar jag bloggandet för att jag återfått den negativa människosyn jag hade under tonåren. Det är skönt att slippa tro att människor är goda. Allt blir så mycket enklare när man utgår ifrån att alla människor är elaka tokar - man blir ständigt glad av att möta alla som inte är som man trodde."

Ur Christopher Aqurettes (första) kommentar till Blogge Bloggelitos inlägg om näthatsdebatten.


Eftersom han är nämndeman vid Malmö tingsrätt hoppas jag att det bara var något sarkastiskt han slängde ur sig i en raljant anda. Annars tycker jag verkligen synd om de som hamnar framför skranket hos honom.

Dagens Citat

"I think as far as the adverse impact on the nation around the world,
this administration has been the worst in history"

President Carter om President Bushs tid vid makten...och"Abominable. Loyal. Blind. Apparently subservient."


... om Premiärminister Blairs förhållande till President Bush.

morrongäng

image281


Har man inget bättre för sig kan man alltid störa sig på alla jävla "morrongäng" i alla jävla
radiokanaler som gör uppvaknandet lite extra surt med sitt planlösa fejkbitchiga käckpladder
och likriktade spellistor som för tankarna till såväl Groundhog Day som Guántanamo Bay.

ding dong the (wolfo)witch is deadMan kan faktiskt känna en viss beundran inför hur de nykonservativa i USA lyckades sätta ribban för hyckleri så väldigt mycket högre än någon har lyckats med tidigare. Den hårda, ja obändiga moralistiska kärnan i neoconrörelsen bevekelsegrund visade sig snabbt vara något som gällde alla utom den nykonservativa eliten själv. Exemplen på amoraliska övertramp och rena lagbrott har varit så många sen Bush tillträdde som president att det skulle gå att skriva en mindre encyklopedi bara på det temat.

Att neoconideologen Paul Wolfowitz befordrade sin älskarinna sen han tillträtt som ledare för världsbanken, trots att han gick in med den uttalade ambitionen att reducera korruptionen i organisationen, är inte särskilt förvånande. Det ligger tvärtom helt i linje med vad de har "uträttat" i övrigt, både konkret och symboliskt. Rent konkret var handlingen inte så mycket att orda om. En skitsak i sammanhanget. På ett symboliskt plan var det precis vad de som aldrig ville ha honom på posten behövde för att fälla honom. Wolfowitz cv, som även inkluderar en central roll i USAs invasion av Irak, gjorde honom impopulär bland de flesta av de europeiska stater som är med om att finansiera världsbanken. Minst sagt.

Nu kommer säkert Bush att försöka ersätta Wolfowitz med någon annan moraliskt genomkorrumperad elitneocon för att fortsätta att staka ut färdriktningen mot en bättre värld. Vad det nu innebär i deras huvuden. Så även om det inte går att sjunga Ding Dong the Witch is Dead än, så går det i alla fall att börja våga hoppas på att den moraliska korruptionens stålbad som neocon-eran snabbt utvecklade sig till snart är över - oavsett om det blir en demokrat eller republikan som flyttar in på Pennsylvania Avenue i januari 2009.
Som ps kan man väl tillägga att även om Sverigedemokraterna inte direkt är klockrena neocons så visar de i alla fall goda ambitioner i den riktningen med sitt hyckleri :)

Have at you!
Vad kan man tillägga?Hypnotiskt

Kombinera bildlagringstjänsten Flickr med Googlemaps i realtid och stirra dig dum på resultatet i Flickrvision.

Det där vill jag ha som skärmsläckare.

Men om någon lägger på en midiversion av We are the world ser jag rött.

Jag hittade det ändå på SVT play

"Kollar du på SVT 24? Lars Tunbjörk är med. Nej visst ja, du har ingen tv, haha"

Ibland blir jag väldigt trött på folk.Mulla Morot

Argh!

Jag är så jävla less på att köttfärs går att lagra längre än morötter. Morötterna hinner fanemej börja ruttna innan man kommer hem från affären. Potatis och andra rotfrukter håller sig inte heller som förr. Och med lekmannens precision skyller jag den dåliga lagringsförmågan på att de är tvättade. Hållbarheten sjunker definitivt när de inte är mullade, men huruvida det är en rimlig förklaring till att morötterna har börjat ruttna redan innan man kommer hem vågar jag inte sia. Men det spelar definitivt in, och däri ligger knixet. Det går helt enkelt inte att få tag på mullade rotfrukter längre, och jag tror att det är därför jag måste slänga uppåt 80% av de morötter jag köper i butik!

Jag frågade efter mullade rotfrukter på ett par ställen, men det går tydligen inte att köpa in längre! Så det här går ut till de som levererar rotfrukter till livsmedelskedjorna - börja för fan att mulla dem igen så att de går att äta!

engagerande berättare

Ibsen fick mig att förakta institutionellt hyckleri. Orwell skrämde skiten ur mig. Huxley fick mig att skratta åt eländet. Tennessee Williams fick mig att gråta för de som lever på sin skönhet.  Hemingway fick mig att åka till Spanien. Kerouac fick mig att börja lyssna på knarkjazz. Camus fick mig att vilja åka till Algeriet och nattbada. Strindberg fick mig att vilja sluta läsa. Gissa vem av dem som skolsystemet betraktade som oundgänglig, ja, kanonisk läsning.

rubrikkuriositetExpressens rubriksättare har antingen en bra eller dålig dag.


image280

 
"Den var mycket berusad, skrek okvädningsord och gjorde våldsamt motstånd"


Hit the ESC button

Och på tal om att dra väldigt långa växlar på paljettspektaklet i lördags - kolla in Johan Norbergs blogg. Menar karln allvar eller är det sofistikerad självironi? Jag står svarslös.Uppdatering:
Det går inte att länka till hans sida från blogg.se,
så den som vill läsa hans kommentar får köra cut&paste:
http://www.johannorberg.net/?page=displayblog&month=5&year=2007#2283

Vilse i wonderland

 


You're Alice's Adventures in Wonderland!
by Lewis Carroll

 

 

After stumbling down the wrong turn in life, you've had your mind opened to a number of strange and curious things. As life grows curiouser and curiouser, you have to ask yourself what's real and what's the picture of illusion. Little is coming to your aid in discerning fantasy from fact, but the line between them is so blurry that it's starting not to matter. Be careful around rabbit holes and those who smile to much, and just avoid hat shops altogether.

Take the Book Quiz.


Med tanke på det föregående inlägget är det här resultatet lite oroväckande. Kanske är jag ändå en gränsdöd japan på ett sjukhus i USA år 2036? Eller blir folk bara konstigare för varje dag? Med ett annorlunda svar på en fråga blev jag Brave New World. Det har på sätt och vis sina poänger och skulle tålas att tänka på lite mer systematiskt, men jag är försenad till en tebjudning.  Hittat via Isobel.


Save The Ark, save the ESC

image279

GRATTIS SERBIEN


Ibland tror jag att jag har fått ett psykotiskt sammanbrott och vaknat upp i en hallucination som är så bisarrt overklig att jag börjar leta efter dolda nödutgångar. Lite som att vakna upp i en PKD-berättelse och tro att man ser den narrativa strukturen. Om du nickar igenkännande och muttrar något om de jävla kompisröstande ivaniterna i öst är du en del av min psykos. För alla de här tidningsreaktionerna kan fanemej inte vara riktigt.

Om det nu mot förmodan är så att jag inte hallucinerar, riktar jag en vädjan till Stockholms läns landsting att ta hand om Christer Björkman och alla journalister som har drabbats av schlagerkatastrofen och ge dem den bästa vård som kan frambringas. De måste komma på fötterna så fort som möjligt så att förberedelserna för nästa års hundratrettio välomskrivna, licensfinansierade deltävlingar kan komma igång. Ryck upp er, snälla ni! Vem skall annars bränna absurt mycket pengar på meningslöst trams i sann public service-anda åt oss? Jag kommer fan aldrig köpa en tv igen.

Dagens citat

Men dagen slutade inte som familjen hade tänkt sig.


Expressens lakoniska artikeldramaturgi
om en kvinna som revs ihjäl av en tiger på zoo.


Get your ROKS off is GOOD
The Rolling Stones - ROKS OFF

This is a tune to thematically acknowledge and celebrate that the courts of Sweden have found a new loophole for anyone harbouring a criminal to get away with it. If you don't ask if the criminal is a criminal you're not actually harbouring (or helping) a criminal. Yes indeedeedy. This train of thought is what got ROKS off and surely it sets a precedence for everyone else that's charged with aiding and abetting... even if they're not doing it with tax payers' money.


Många strängar på lyran

Apropå Stephen Colbert; visste du att han även har tagit upp litteraturkritik nu? Och vilken kritikerdebut sen!

Pang i bygget

Påverkad dokusåpastjärna rammade tv-huset.  Ända tills det kommer en artikel som säger "det var inte jag" så kommer alla helt automatiskt att tro att det var Gällivares egen smurfrobban som gjorde det. Att det var tv-huset i Umeå som krockades spelar liksom ingen roll här. Vilket eftermäle grabben har lyckats skaffa sig :-/

Angelina Jolie i Atlas Shrugged

När Angelina Jolie spelade in Tomb Raider i Kambodja blev hon så illa berörd av all fattigdom och nöd att hon började engagera sig i U-landsfrågor. Förutom att uttala sitt stöd för diverse humanitära rörelser blev hon 2001 goodwillambassadör för FNs flyktingkommissariat UNHCR:

We cannot close ourselves off to information and ignore the fact that millions of people are out there suffering. I honestly want to help. I don't believe I feel differently from other people. I think we all want justice and equality, a chance for a life with meaning. All of us would like to believe that if we were in a bad situation someone would help us.

Under de tre första åren besökte hon en stort antal helveteshål för att uppmärksamma vilka bedrövliga förhållanden flyktingar lever under runt om i världen.

Dessutom har hon adopterat tre barn från u-länder innan hon själv blev mamma.

Mot bakgrund av detta reagerade jag på att hon enligt imdb just nu är den enda som har kontrakterats för att spela i en filmatisering av Atlas Shrugged. Det är en till synes ändlös tolvhundrasidorsroman, och något av en nyliberal bibel, av Ayn Rand som sjunger egennyttans lov. (Se Stephen Colbert travestera henne här). Altruism, jämlikhet och engagemang utan profit är kollektivistisk (kommunistisk) ondska som bara leder till förfall, misär och förtryck. Den som agerar i ett rationellt egenintresse belönas i Rands idévärld, och den som inte gör det bestraffas. Man behöver (skall) alltså inte hjälpa nödställda människor eftersom det belönar svaghet och irrationellt beteende. Så när just Angelina Jolie väljer att engagera sig i en humanitär moras av randianskt snitt uppstår kognitiv dissonans mellan idé och handling.

Succéblogg och lite mmm sex

Inget sex idag. Det var bara för att få uppmärksamhet. Ordet succéblogg är Expressens senaste bidrag till det svenska språket. Först var det Linda Skugges nedlagda klotter som var av sådant slag. Nu är det signaturen Nickititas expressenblogg som är det. Jag vet inte hur många som läser den, men det är helt klart väldigt många som hamnar där. Detta trots att hennes förhållande till rättstavning, skiljetecken och grammatik har legat långt under fryspunkten sen starten. Det kanske hjälper om man har mer eller mindre uttalade sexanspelningar i varje inläggsrubrik, oavsett vad inlägget handlar om. En glammig presentationsbild ala lunarstorm hjälper säkert också. Att Expressen har gjort konstant reklam för den på varje sida i ett halvår eller mer är väl inte heller en nackdel i sammanhanget.

Nu har hon dessutom fått skriva en krönika i tidningen. I den skriver hon om hur svinigt folk beter sig mot henne, och att det inte kommer att hindra henne från att följa sitt eget huvud: Jag skriver när jag vill, stavar som jag pratar, jag är inte som alla andra, vill inte vara det heller, sen att just du inte tycker om det du ser det gör mig inget. Det beundrar jag helt ärligt. Kanske blir det fler krönikor efterhand *S*Jag kan tänka mig att Expressen ser möjligheten att plocka upp en ny kontroversiell skribent med ännu sämre språklig förmåga än Skugge och betraktar det som 24 karat folklighetsguld *L* Men jaaa ä inte bitter som det heter=)Däremot tycker jag att det är succékomiskt att Expressen har redigerat hennes text så att den blir tekniskt läsbar =)Till skillnad från hennes succéblogg=)

Tillgång och efterfrågan

Någonstans efter 300 cd-skivor började mitt intresse för att köpa fler avta i takt med att jag inte tyckte att det gjordes så många roliga nya skivor som jag inte hade hört förr i någon bättre form. Det är väl ett tecken på att man börjar bli gammal. Istället har jag fyllt upp hål i samlingen med gamla skivor en gång i kvartalet. Men idag smet jag in i en skivaffär, glad i hågen och med siktet inställt på Year Zero. När jag hittade NiN-facket bland hyllorna blev jag lite förvånad över hur många som fanns kvar.  Med ett gott mått av pueril egocentricitet tyckte jag att en så rolig ny skiva borde gå som smör i solen. Sen såg jag att skivan kostade 202kr. Fuck me. Fuck you! Det är inte konstigt att det inte går att driva skivaffärer längre,  och det är definitivt inte fildelningens fel. Så hur många ägg Beatrice Ask än hinner knäcka under resten av mandatperioden kommer det aldrig att bli någon omelett med en prisriggad marknad som stekhärd.

Profoundness

Nog är det väl ändå en hel del oavsiktlig humor i att George Lucas kallar Spiderman 3 för tom och löjlig? Jag har inte sett den än, så jag säger inte att han har fel. Men det kommer ju från rätt kakhål -


The Half Hour News Hour (skarp version)

image278

Joel Surnow, känd för att ha skapat tv-serien 24 fick ju även äran att bygga upp ett underhållningsprogram med fake news med uttalat konservativa värderingar (American style) för att agera motvikt till The Daily Show. Många uppfattar TDS som vänstervridet eftersom det har drivit så mycket med republikanska politiker under de år som republikanerna har kontrollerat både vita huset och kongressen. Hemskt orättvis satir med andra ord. Provfilmningarna för The ½ Hour News Hour gav en skäl för att frukta det värsta. Och med det värsta menar jag att man bör måla upp bilder av tv-underhållningen i skärselden för sitt inre.

Nu har serien varit igång ett tag och jag kan med glädje meddela att det är betydligt bättre än provfilmningarna (som finns tillgängliga på youtube). Manuset är mycket tightare och klippningen likaså, presentatörerna är mer avslappnade och de filmade inslagen känns inte helt felsynkade i placeringen. Vid något tillfälle ser man till och med skuggan av en publik, även om den uppenbarligen inte orkade nå upp till det pålagda burkskrattets reaktionsnivå på underhållningen. Men allt det här positiva skriver jag relativt det provfilmade materialet. Jämför man det sända resultatet med andra produktioner sker det inte till T½HNHs fördel - vare sig tekniskt eller innehållsmässigt.

Ett illustrerande exempel. I en sketch som skulle driva med överdrivet beskyddande av barn, där en rektor hade förbjudit skolgårdslekar som kull, för att de sabbade självförtroendet hos den paria som får jaga, landade det föga förvånande i att rektorn bröt ihop och började gråta för att han själv var så dålig på den typen av aktiviteter när han var liten. En normal människa skulle brista ut i ett sympatikännande NAAAAAAAAAW och sen skratta åt situationen (om den framfördes på ett komiskt sätt). Här valde dock regissören eller klipparen att bara lägga på ett hysteriskt skrattcrescendo som kommunicerade något som fick mig att må fysiskt illa. Finns det verkligen en lönsam nisch med humor för folk som tycker om att skratta åt blånande uteliggare när de är på väg hem med julmaten en kväll i december?

Efterhand som programmet gick började jag visualisera Ivan Brunettis teckning här ovan och funderade med en stigande grad av obehag på vad jag behöver göra för att hålla mig borta från skärselden och regionerna nedanför. The ½ Hour News Hour kommer definitivt att gå i slinga som underhållning i helvetet.

Resultatet av det här programexperimentet visar med mer än önskvärd tydlighet att det inte finns något egenvärde i att låta underhållning anta en specifik politisk utgångspunkt. De politiska robotar som ändå behöver underhållning från den amerikanska högerkanten utan att egentligen bry sig om vilken kvalitet den har rekommenderar jag att de ratar det här efter en provsmakning, och istället väljer att se vad Dennis Miller har att erbjuda. Han är inte heller överdrivet rolig med all sin referensfetischism, men han har i alla fall timing och slipper därför lägga på groteska burkskratt.Husdjur is GOOD
Barn som växer upp med husdjur blir lite mer sociala och omtänksamma än de som inte gör det.

Mobbade Barn Med Automatlagar

Justitieminister Ask vill lägga ansvaret för att reglera vad som florerar på internet på internetoperatörerna. Det säger hon i alla fall i en intervju i Computer Sweden. I princip blir de ju då även ansvariga för att barnpornografi och annan olaglig verksamhet (dvs fildelning av upphovsskyddat material) existerar överhuvudtaget på nätet. Den här typen av "självreglering" är kanske det moderna rättsamhällets melodi. Vad vet jag. Så jag ser med spänning fram emot hur justitieministern den kommande tiden vill lägga ansvaret för att stoppa postbedrägerier på brevbärare, hur vägverket får i uppgift att stoppa fyllekörningen, och riksdagens fastighetsförvaltare åläggs att beivra skattefiffel, korruption och knarkandet bland riksdagsledamöterna.Uppdatering: Enligt Plaza Kvinnas undersökning har 12% av riksdagsledamöterna knarkat. F-Fed (som är en av dem) tror att det är fler. Fan trot.

Vem är Jan Björklund?

image277När DOKUMENT BANAL rutingranskade kandidaterna till partiledarposten i folkpartiet snubblade vi först över ett märkligt dokument om nya utbildningar för 2009, skrivet av Jan Björklund. I början tänkte vi inte så mycket på det eftersom det såg ut att vara ett skämt. Men det dröjde inte länge förrän vi återkom till dokumentet som väckte frågor som ledde oss fram till en rad obehagliga svar och ännu mer obehagliga frågor.

Enligt dokumentet vars metadata avslöjar att det skrevs av Björklund planerar utbildningsdepartementet att lägga 3,7 miljarder kronor på att starta en utbildning i pilsnerfilm som alla mediastudenter skulle tvingas genomföra från och med höstterminen 2009. Det var därför lätt att ta dokumentet som ett utslag för Jan Björklunds skämtlynne. Men sedan fick vi uppgifter från flera oberoende källor från både departementet och regeringskansliet om att det inte är ett skämt och att Björklund lägger den största delen av tiden som han inte ägnar åt disciplinutredningar på projektet. I dagsläget är den ännu så länge hemliga utbildningen tänkt att dra igång hösten 2008 och kosta 4,9 miljarder kronor.

Jan Björklund själv gick inte att nå för kommentarer så vi började gräva i hans förflutna för att se varför han är så mån om att återuppliva pilsnerfilmen. Det var här vi hittade den mest obehagliga informationen i historien. När vi arbetade oss bakåt genom hans exemplariska karriär kom vi till slut fram till ett glapp mellan hans militärtjänst och hans barndom. Hans skolbetyg fanns indexerade, men stod inte att finna i registret. Vi tyckte att det var så konstigt att vi letade upp honom i kyrkoböckerna. Där visade det sig att Jan Björklund dog av kikhosta när han var två år gammal!

Så vem är då den Jan Björklund vi känner? En av våra grävande journalister lyckades ta några hårstrån från hans kavajslag, som vi lämnade in för analys. Resultatet var ännu mer chockerande. Jan Björklunds verkliga identitet är Dirch Passer, den danske folklustspel- och pilsnerfilmgiganten. Passer gick officiellt ur tiden 1980. Två år senare gjorde Björklund entré i den svenska försvarsmakten, vilket så småningom ledde honom till folkpartiet. Det verkade vara en dansk infiltration av svensk rikspolitik i syfte att återskapa en utdöd filmgenre. Varför visste vi inte. Då kom svaren från de andra proverna vi beställde på hårstråna.

Dirch Passers officiella födelseår är 1926, vilket skulle göra den vi känner som Jan Björklund över 80 år gammal. Men när vi grävde i kyrkoböckerna i Østerbro visade det sig att även Dirch Passer dog före tre års ålder. Den andra analysen av hårstråna ger för hand att de är minst 400 år gamla.

Så vem är egentligen den man som pekas ut som folkpartiets nästa partiledare? Och varför är han så fixerad vid pilsnerfilm? Missa inte nästa inlägg från DOKUMENT BANAL som undersöker den påstått ockulta kopplingen mellan folkpartiets starke man och folklustspelen från 60-talet.


Andra bloggar om:

Har luftslott marknadshyror?

Hur ser det ut när ideologiskt motiverat önsketänkande kolliderar med verkligheten? Såhär ungefär.

Trippelsalto

image276


Expressen bjuder på en trippelsaltomortal i layouten idag:
Klimatångest på grund av koldioxidutsläpp.
GI-diet för att gå ner i vikt och hålla den.
Eldriven cykel för att slippa röra på sig.Märk hur vår Skugge

Det är inte så konstigt att väldigt många avskyr Linda Skugges offentliga persona. Det finns många anledningar att göra det. Man kan däremot tycka att det sätt det tar sitt uttryck på är märkvärdigt ondsint när det handlar om hot, förolämpningar och uppmaningar vars innehåll jag inte ens vill försöka föreställa mig. Men det är tydligen ett ganska normalt beteende hos människor, som beror på två ord som inte finns närvarande: Social kontroll.

Ju mer anonym man upplever sig, ju friare man är från auktoriteter och sociala normer, desto värre kan man bete sig mot andra. Och de flesta verkar inte ha något inre motstånd mot det, åtminstone inte om de kan luta sitt beteende mot en annan auktoritet, oavsett hur trovärdig den auktoriteten är.

En del upplever uppenbarligen detta normvakuumösa tillstånd som ett uttryck för negativ frihet. Man kan opponera sig mot det resonemanget, men om man köper begreppet som sådant är resultatet av en gränslös negativ frihet av den här sorten historiskt sett alltid detsamma: Elakheter, ondsinthet, hat, hot, våld, tortyr, död och pina, beroende på kontext. Män(niskor) är betydligt värre än djur.

På den andra kanten finns de som vill förbjuda anonymitet på nätet, vilket jag tycker är en så sanslöst dålig idé att jag har svårt att ta dem på allvar ... om de inte sitter i riksdagen eller på en hemlig ö någonstans och konspirerar mot den egna befolkningens frihet (i orwelliansk betydelse) och integritet. Fast de har såklart helt andra motivationer än att bekämpa nätmobbingen.

Jag började skriva på det här trista inlägget (i tron att det skulle bli 3-4 rader långt) efter att ha läst Marcus Birros inlägg om anonyma apkonster. Hans hastiga recept var att förbjuda anonymitet på bloggar. Jag vet inte om han vill hindra personer som inte antar ett alias från att posta kommentarer eller avkräva elektroniska id-handlingar från potentiella kommentatorer eller något annat. Det första alternativet är visserligen lättimplementerat, men har förmodligen en strikt begränsad effektivitet i sammanhanget.

Nog för att social kontroll är något mycket positivt för en konstruktiv gruppdynamik, men hur man integrerar den med nätanvändandet är ingen lätt nöt att knäcka. I alla fall inte om man vill undvika att kasta ut barnet med badvattnet. Och jag är rädd för att badvattenscenariot inte är helt osannolikt om rummeljönsarna inte kan fås att iaktta dekorum på något sätt.

För övrigt undrar jag hur mycket Linda Skugge tjänade på att blogga för Expressen. Något säger mig att det gav betydligt mindre än krönikorna och att det förmodligen spelade in i hennes beslut att sluta blogga. Hon kan inte vara direkt ovan med att få skit för det hon skriver efter alla år i branschen, och stänger man bara av kommentarfunktionen (som hon har låtit göra i anslutning till sina krönikor) så höjer man engagemangströskeln för näthatarna så att de måste bemöda sig med att skriva epost för att sprida sitt huvuds värdefulla innehåll. Det är ett större engagemang än de flesta av dem är beredda att visa.

90000Dra på trissor! Med hotet/löftet om att sluta blogga om han inte fick pengar lyckades Dick Erixon dra in drygt 90000krfem dagar! Jag är grymt imponerad av Dick och hans förmåga att dra en publik med så låg tröskel till plånboken. Det är inte en sarkasm. Presentationsbilden här ovanför sitter precis ovanför informationen om betal-sms och gironummer, och eftersom jag aldrig har orkat släpa mig till hans blogg tidigare vet jag inte hur länge den har suttit där. Men den är lite rolig. Och passande. Väldigt passande. Dick puffar glatt hela vägen till internetbanken.

Själv har jag inte fått ett öre i min egen kampanj där jag hotade med att sluta blogga om jag inte drog in 70000kr innan pingst. En optimistiskt lagd person skulle nog mena att det beror på att jag varken har lagt ut några gironummer eller skaffat betaltelefonlinjer. Men jag vet nog vad det beror på. Ni vill att Jesus skall hämta mig, eller hur!


Helgens fråga

Hur mycket skulle du vara beredd att betala för en liten
portabel manick som stör ut NRJ inom en 100m radie, fri sikt?


Saul Bass vs Kyle Cooper


Saul Bass och Kyle Cooper är två vinjettgiganter från olika tidsperioder. Det här är inte bara snygga intron för att fånga publikens uppmärksamhet. Det är overtyrer som har blivit en del av filmens berättelse. Den geniala enkelheten med vilken Bass alluderar till Norman Bates personlighetsklyvning. Den komplicerade mosaiken Kyle Cooper lägger ut om John Does beteende. Båda vinjetterna är dessutom kraftigt förstärkta av perfekt musikläggning. Gåshud!


Posten

Jag tänkte bara gnälla lite över posten. Igår fick jag tre adresserade försändelser. Den ena var till mig. Den andra var till en fd granne med samma efternamn som jag. Han flyttade för 18 månader sen, så det är ju inget konstigt med att jag fortfarande får hans post. Den tredje var till en man på andra sidan stan. Den första stavelsen i våra namn är i och för sig nästan likadan, så man inser ju att dylika felutdelningar lätt kan ske.

Trevlig helg.

Gött mos!

En växande andel av Aftonbladets nätmaterial är nu bara tillgängligt för betalande plus-medlemmar. Dåliga nyheter för oss snåljåpar i allmänhet och dito bloggare i synnerhet tänkte jag först. Kanske minskar de sitt eget avtryck i bloggsverige också på så vis. Jag vet inte om de släpper det fritt efter några dagar, men dagstidningsmaterial tenderar ju till att vara färskvaror, så det förändrar inte så mycket. Men sen kom jag på andra tankar. Om den här utvecklingen fortsätter blir det ju snart en tabloid mindre att få sitt sinne förgiftat av. Gött mos! Så kom igen Aftonbladet, öka takten! Gör hela nätupplagan till en betalzon så fort ni kan! Och Expressen, för fan, haka på ni med! Ni har mitt helhjärtade, ärliga stöd för detta. Och som medlem i bloggosfären vet jag att det bär en symbolisk tyngd som inte kan underskattas. Och jag vet att ni vet det också.

SlutvinjettDet är socialt självmord, men Peaches en regalia (i den ursprungliga mixen) får mig
alltid att börja dansa ... tills någon stoppar ett ihopvikt bälte mellan tänderna på mig.


Lärdomar

De senaste dagarna har jag lärt mig att alger i trä är mer livkraftiga än kackerlackor, att man bör undvika att välja sånger av populärmusikensemblen Motörhead när man sjunger karaoke och att det förmodligen går att göra en hyfsat god sorbet på coca cola att lindra en ömmande hals med.

RSS 2.0