Kontext

Michael Richards får ett omtalat spel på fulla hecklers.

Bill Hicks får också ett omtalat spel på en full heckler.

Lite senare Hicks ett spel till på en annan full heckler.


Michael Richards är uppenbarligen inte någon Bill Hicks, men fulla drägg som inte kan uppföra sig i offentlig miljö förtjänar all verbal skit de kan få. Om de inte fattar att de inte sitter hemma i vardagsrummet och gaggar mot teven borde de fan hålla sig hemma. Stanna hemma om du är ett jävla arslefyllo. På allvar. Gå inte ens på bio om du inte kan uppföra dig i en social kontext. Rasism och misogyni är riktigt obehagliga saker och de äcklar mig djupt, men jag tycker ändå inte att man kan jämföra de här utbrotten med exempelvis Mel Gibsons judetirad när polisen stoppade honom för fyllekörning på samma nivå.
Andra om: , , ,Dagens citat

He would be found lying on his back, on his bed, with a copy of Ayn Rand's The Fountainhead (which would prove he had been a misunderstood superman rejected by the masses and so, in a sense, murdered by their scorn) and an unfinished letter to Exxon protesting the cancellation of his gas credit card. That way he would indict the system and achieve something by his death, over and above what the death itself achieved.

-Philip K. Dick läser om ett roligt självmord ur A Scanner Darklyfu

fu
f.u. ica maxi för att briefs översattes med herrbikiniGrävande journalistik

Det har varit väldigt svårt att luska ut vem det är som ligger bakom moderaternas nya giv med årets arbetare. Idoga efterforskningar har dock resulterat i att man i princip har kunnat avfärda alla utom fem namn i partiets idégrupp. Mycket talar alltså för att det är en av dessa fem som kläckte idén, och att en av dem är lite mer trolig som upphovsman än de andra.Andra bloggar om: , ,

spam

Mitt blygsamma förslag på hur man löser spamproblemet till en försumbar kostnad på mindre än två år.

Bildnazisten slår till igen

För tendentiöst för mer nogräknade publikationer som Se&Hör? Vissa personer borde vara elektroniskt spärrade från att arbeta med något mer massmedialt än IKEAs hämtlager. Det är inte första gången jag mår illa på grund av bildnazisten på Expressen heller.

Andra bloggar om: , , ,

Danger Will Robinson

Tryck inte på den röda knappen.

Aktualitetskontot

Lustigt. Det förra inlägget fick hux flux en klumpsumma insatt på aktualitetskontot.

Andra bloggar om: ,

informationsfilm

Informationsfilm från Stephen Colbert och The Daily Show: So you're living in a police state


Anakronism

Mitt under den nyliberala kulturdebatten passar Aftonbladets Ebba von Essen på att göra sig lustig över en sorts entartete Kunst som hon är för ung för att ha häcklat när den kom till på 50-talet. Okej det var inte så snällt vinklat. Hon kanske är medveten om att hon inte är helt rätt person att ifrågasätta priset på konst. Så istället för att fråga om en tavla kan vara värd 149 miljoner dollar gör hon en grej av att ett litet kinder kannst göra likadan kunst på 20 minuter. Det känns seriöst.Andra bloggar om: , ,

poop

Jag är trött och less på klimatet på mer än ett sätt. Det hade inte varit fel att bosätta sig utomlands för att komma bort från vidrigheterna ett tag. Ett perspektivskifte alltså: Att byta ett jävla elände mot ett annat för att lära sig att uppskatta skiten man inte står ut med nu. Har man tur är det sommar när man kommer tillbaka.

Här är lite nostalgi: Hade den kommit idag hade den aldrig visats på tv.

Hype eller verklighet?

Phoenix Motorcars har byggt en liten elektriskt driven SUV som presenterades i Toronto den andra november. En ny typ av batterier från Altair Nanotechnologies ger bilen en räckvidd på över 20 mil i normala hastigheter - även i kalla klimat. Batteriet kan dessutom laddas för några tior på tio minuter och har en livstid på tolv år. Säger dom i alla fall. Men kanske ändå är det dags att börja projektera nya kärnkraftverk, räkna på sänkta energiavgifter för elektricitet och knäcka ryggraden på kraftoligopolet? Det sista kan man ju göra ändå bara för att det vore kul.
Andra bloggar om: , ,

Dagens namnsdag

Man får väl passa på att nämna att dagens namnsdag är Naemi och Naima.


För övrigt har jag till min omgivnings förtrytelse snöat in på Johnny Cash - God's gonna cut you down idag.


Kan det aldrig sluta regna?

Visste du...

Visste du att Chicken George (i Roots) begick självmord i verkligheten? När han fick veta att konfederationen skulle införa ett författarstöd med offentliga medel var det som om att staten avskaffade frihet. Det kunde han helt enkelt inte leva med.
Andra bloggar om:

Visste du...

Visste du att Anna Sjödin kör för fort med ett hemligt syfte? Visste du att hon även har setts i skinnkläder, med matvaror i snabbköpet och resandes med flygplan? Visste du att Anna Sjödin hatar miljön och vill att alla barn och kaniner dör i översvämningar? Visste du att det är en global konspiration där även Christer Sjögren och E-Type ingår?
Andra bloggar om:

Visste du...

Visste du att när Anders Borg utnämndes till finansminister så blev han erbjuden en halv miljon kronor under bordet av Peter Wallenberg mot att han klippte sig, slutade bära örhänge och rakade sig varje dag?Andra bloggar om:

Rolig publik

Varje år på Oscarsgalan visas ett montage med filmarbetare som gått bort under året. Real Time With Bill Maher satte ihop ett montage över personer som nyligen förlorat sin upphöjda position. De kallar inslaget A farewell to douchebags (länk till youtube) ... och det intressanta är vem som genererar de högsta jublen från publiken. Okej, publiken står ju ett par (dussin) steg längre ut på vänsterkanten än genomsnittsamerikanen, men man kan nog säga om de berörda att de får nog vara bra tjockhudade om de förlorar en popularitetstävling till Saddam Hussein i USA och fortfarande går med raka ryggar.
Andra om: ,

Visste du...

Visste du att Walker Texas Ranger bannlystes i Venezuela 2002 för att president Chavez upplevde att serien var propaganda för George (Walker) Bush och för att den underminerade den fria demokratiska vänsterrörelsen centralamerika? Och visste du att de förväntade protesterna från Venezuelas dissidenter uteblev för att Walker Texas Ranger är så dåligt att ingen orkade bry sig?
Andra bloggar om:

Sektundervisning

paggan
Gloria in Excelsis SAP


Och så var det ju det här med Pagrotsky i tv-soffan när han beskrev partiet som slutet, auktoritärt och introvert. Vad skall man säga? Julafton kommer tidigt i år. Och... Men faaaan då. Jag hoppades in i det längsta att jag skulle kunna hålla mig för god för skäggskämt. Hur som helst så hade jag kunnat döda för att få se reaktionerna hos de indirekt utpekade när de upptäckte vad han sagt. Nej kanske inte döda förresten. Inte misshandla någon heller direkt. Bränna ner ett hus? Nej. Jag hade kunnat lägga pappersåtervinningen i hushållssoporna för att få se reaktionerna! De hade nog givit tillräckligt med material för en ny humorserie på tv4 med Johan Ulvesson och Peter Haber. Något helfestligt, allmänbildande, jätteintressant och kunskapsorienterande. Paggaaaaan! Förgrömmade interndissident!


Dagens låt är Hoola Bandola Band - Keops Pyramid
(Versionen där de sjunger "men om Göran sägs att han är son av solen")
Andra bloggar om: ,

Visste du

Härmed introduceras en ny kategori för okända fakta som inte ens är hämtade från Wikiality.
(If enough people believe something is true...it is — just like on Wikipedia)
Visste du att chick lit uppfanns av Alexander Solsjenitsyn? Många menar att Helen Fielding plagierade Solsjenitsyns Ivana Denisovitjas dagbok som gick som följetong i den Sovjetiska motsvarigheten till Veckorevyn 1960. Den handlade om trettiplusaren Ivanas liv som en något förvirrad singel i arbetslägret i Turukansk. Året därpå arbetade Solsjenitsyn om materialet och gav 1962 ut den som En dag i Ivan Denisovitj liv.

Andra om:

Nördhumor

schrodinger


Gud, jag älskar nördhumor de ytterst sällsynta gånger jag fattar den!


 

Reaktionerna

pepper
Arbetsförmedlingens nya vapen


Reaktionerna på Anders Borgs dagsbotsförslag visade sig vara lätta att förutspå. Till vänster rasades det och nävar knöts i fickor över hela landet. Till höger hördes det bifall och diverse uttjatade nyspråksfloskler som "att ställa krav är att bry sig", och här och var gnälldes det till och med över att finansministern är för lätt på handen när dagdrivarna skall in i fållan. Tack vare det gamla arbetarpartiet finns det redan en möjlighet att dra in 25/50/100% av ersättningen i 40 dagar (händelsevis lika länge som Gud lät regnet falla för att dränka alla syndare) om man inte är tillräckligt aktiv i jakten på jobb. Så Borgs förslag är en lättnad i jämförelse, förfasas de i en sorts dissonant kör. Och de har ju fel i klass med att gå på nobelfesten i trasiga jeans. Det här förslaget är pepparsprej. Det gamla sättet att dra in A-kassan på vid passivitet är ett så extremt tillvägagångssätt att det användes väldigt sällan. Det är som polisens skjutvapen. Förslaget med dagsbot är en analogi till att ge polisen pepparsprej som tvångsmedel. Det kan användas mycket mer frikostigt och är tillräckligt effektivt på de flesta att skjutvapen inte behöver användas. Om analogin håller hela vägen ut (dvs att fler får jobb) får tiden helt enkelt utvisa.

Om det är bra eller dåligt är förstås en helt annan fråga. Åsikter därom beror på vilket perspektiv man har. Man kan anta att de som befinner sig framför munstycket tenderar till att betrakta det som en dålig position, oavsett vilka ambitioner de har i övrigt. Och på tal om ambitioner så misstänker jag att det kan finnas en annan kontext att se förslaget i... en kontext som kommer att växa fram under kommande år. Fast det är en annan historia och den har sin tid.

Förlåt för det här inlägget. Jag skall försöka vara lite roligare i nästa.
Andra om: , ,

den postmoderna mitten

mitten


Dagens bild och tanke kommer från SvD. Om idolporträttet tidningen publicerade samma dag som nyheten om dagsboten kom stämmer så kan man med all rätt undra exakt vilken mitt han rör sig mot. Och kommer hela landet att röra sig med honom? Går vi mot en lysande framtid som ett storslaget och ärofyllt mittens rike?

Andra om: , , ,

Ja må jag leva

Skarpögde Tor såg att det idag är ett år sen jag började blogga, och uppmärksammade det i en kommentar!


Postat av: Tor

Ja må han blogga ja må han blogga ja må han blogga uti hundrade år!!! Grattis på födelsedagen banalbloggen.

I present får du mina tre favoritlänkar just nu:
http://www.blogmusik.net/
Streamade låtar

http://isnt.autistics.org/
Om den underbara åkomman Neurotypical Syndrom

http://www.irregularwebcomic.net/1087.html
Och så klart, min favoritseriestrip...

/TorTack Tor! :)

Ett helt år av "Drearily commonplace and often predictable" inlägg! När jag postade det första inlägget trodde jag inte att jag skulle orka hålla på i mer än en månad eller två. Det tror jag förresten fortfarande inte att jag skall göra. Men tiden gick och man skall väl inte sticka under stol med att det blir lättare om man lägger ribban lågt. Om man inte dansar lambo alltså. I så fall blir det exponentiellt svårare.

Nu skall jag gå och köpa en burk spraygrädde varmed jag skall improvisera en plattform för ett värmeljus. Förslag mottages i kommentarerna nedan för i vems ansikte jag skulle ha planterat tårtan istället för i mitt efter ljusutblåsningen. Förslagen kan lämnas anonymt så ingen behöver få veta att du kommer hit.

Jubileumsinsamlingen banala bandet går förresten till en art noveau-skrivbordslampa jag är tokförtjust i.

 Andra om: , ,


Jag hatar Virtanen idag

Man kan säga att han var det tidiga 70-talets James Blunt.

Och kanske bör James Blunt, när han en vacker dag slutar utmatta våra öron via radioapparaterna, omvärderas på samma vis som Cat Stevens magiska melodier och kärleksbudskap bör återupprättas, om detta inte redan har skett i dessa från onödig smuts trevligt befriade yachtrocktider.Virtanen om Cat Stevens, och jag hatar honom för det

Det är nästan som att erkänna att man har varit oförmögen att uppskatta Marianne Faithful och använda Amy Diamond som alibi för att börja göra det nu.


Andra om: , , ,

Snabbis

Skön punktering av säckpipor.

Redan helg för fan
Alternativt skivomslag för Spanien,
sticky fingers
man tyckte inte om Andy Warhols omslag där.Den här veckan passerade snabbt. Plötsligt blev det fredag kväll och väldigt mycket Sticky Fingers. Knark, sprit, sex, dekadens, piskade slavar, våldtäkt, ödslig misströstan, brustna hjärtan, uppbrott, misogyni, kärlek, överdoser, förtvivlan och minnet av döda vänner. Allt en helg i november behöver.
Let's do some living after we die.

Dagens citat

Jesus raised Lazarus, and he was crucified. Think about it.


-Pokerhumor
genus

genus

Aldrig kommer det någon dam i labbrock och kartlägger min genusuppsättning.
Jag är ju ingen sjöborre, men de måste ju jämföra på något sätt.
Skall man ge upp hoppet eller skall man fortsätta vänta?Dagens citat

No one wins. One side just loses more slowly.


-Prez (The Wire)


Rumpsted

rumpstedt


Ett så ömt ögonblick att man nästan inte tror att det är en slump att SvD råkade döpa den här bilden till rumpsted. Rumsfelds avgång är dessutom ett ögonblick som behöver ett musikaliskt tema, en signaturmelodi. Och eftersom det är han som sägs vara ansvarig för det nyslentrianmässiga (dvs systematiska) bruket av tortyr och för hemliga fängelser dit potentiella fiender försvinner och för de rättslösa fångarna på Guantanamo tänkte jag att en gammal trudelutt av REM skulle passa - till och med i kombination med den kärleksfulla bilden här ovan. Musiken tonar upp och Donald går hem från vita huset ...


orangecrush

Follow me, don't follow me
I've got my spine, I've got my orange crush
Collar me, don't collar me
I've got my spine, I've got my orange crush
We are agents of the free
I've had my fun and now its time to
Serve your conscience overseas


(tona ut)

 
Andra om: , ,

La Jetée

Wow, någon har lagt upp den engelska versionen av Chris Markers La Jetée (Terassen) i ett fyra frimärken stort format på google video! Det är den 27 minuter långa kortfilm som låg till grund för 12 monkeys. Chris Marker själv föredrog den engelska versionen över den franska, så dubben är inget att gräma sig över. Jag har bara sett den franska versionen nån gång för länge sen, men tycker i alla fall att den är mycket bättre än Terry Gilliams film. Det är en av mina tre favoriter från den franska nya vågen, och en av mina favoriter över huvudtaget. Filmen består av ett montage av stillbilder och en speakerröst, och ger man den en chans så suger den skoningslöst in en i sin värld. Passa på att se den innan någon kommer på att det är ett brott mot upphovsrätten att ha den fritt tillgänglig!

Hittat via Emma Gray Munthe, som hittade den via Gubbsoda.Andra om: , , ,

Spara energi sa bill

Häromdagen när jag vadade genom en knädjup flod av kasserade .SE, City och Metro var jag väldigt nära att skriva på Aftonbladets upprop där man lovar att ta personligt ansvar för att inte använda för mycket energi och naturresurser. Men då såg jag att Resumé kallar kvällstidningarna för miljöhycklare för att cheferna har energihungriga bilar, så jag lät bli. Det är bra med grävande journalistik som blottlägger hyckleri.Andra om: , , , ,

Sluta skicka kärleksbrev

banlitetBanal.blogg.se skrev ett inlägg om Tony Olssons brev till Kerstin Nilsson där han påpekar att artikeln det resulterade i bara är en sammanfattning av brevet man ändå kan läsa ovanför texten.


Andra om: , ,

Sammanfattning

Tony Olsson skrev ett brev till Aftonbladets Kerstin Nilsson om kvinnor som skriver kärleksbrev till grova brottslingar när de uppmärksammas av massmedier. Han tycker att det är dumt och vill inte bli omskriven igen för att slippa det. Så Aftonbladet publicerar hans brev och låter Kerstin Nilsson skriva en artikel som är lite mer än ett referat av det. Att publicera Tony Olssons brev var ju inte särskilt iögonfallande. Men nog lyfte jag på ögonbrynet åt den det medföljande artikeln referatet. Aftonbladets text nämner dock inte att Tonys analys är att fenomenet med kärleksbreven beror på sensationshungriga massmedier, men å andra sidan kan man ju läsa det några centimeter upp. Man får väl gissa hur de ställer sig till hans analys.Andra om: ,

Test

jesustomahawk

Kattattack

För det första blir man inte "attackerad" om man lyfter en vuxen katt i nackskinnet. Inte ens om den har hoppat in genom fönstret och ligger och trycker under soffan. Och för det andra får man skylla sig själv om man hamnar på akuten om man gör något sånt. Undrar om han skulle hantera en schnauzer på samma sätt.

Hur olika bloggar skulle hantera världens undergång + 1


Mickey J. Barczyk hade lite tråkigt igår och satte sig ner och förutspådde hur olika bloggare skulle hantera jordens undergång. Agaton hakade snabbt på och mångfaldigade roligheterna. Något dygn senare har jag lite tråkigt innan lunch, så jag svansar efter utifrån mig själv. Efter en snabbflukt i backspegeln kom jag fram till det här...jordensundergang
Andra om: , , ,

Tre kilometer

Hur hanterar man besöksförbud om ens svartsjuka / fixerade ex är krypskytt i marinkåren?

sittin' in a tree

bushcondy

But soft! What light through yonder window breaks? It is the east and Juliet is the sun.
Ibland undrar man.

Syntetbuzz

Buzz är när en produkt eller tjänst får uppmärksamhet för att folk börjar prata om den. Buzzador är ett företag som jobbar med att producera buzz kan man läsa i DiEGO. Jag drar bara fram det för att få länka till Bill Hicks igen. If anyone in here is in advertising or marketing, kill yourself. Bill Hicks kan liksom aldrig vara fel... till skillnad från marknadsföring och reklam.
Andra om: , , ,

Ouch

kerryblooper


Ord väger mycket hur små de än är. John Kerry har uttryckt intresse för att kandidera till presidentposten igen, men ett ord på bara två bokstäver kan kanske göra det svårt för honom. När han talade till collegestudenter i Kalifornien förra veckan råkade han säga att bristande ut/bildning ökar chanserna för att man skall fastna i Irak. Det fick naturligtvis soldaterna i Irak att surna till och ta bilden här ovan. Men förolämpningen kom sig av att Kerry råkade svälja ett ord "you end up getting us stuck in a war in Iraq", vilket syftar på president Bush. Men även om det inte var meningen att sparka på soldaterna och även om han körde stridsbåt i Vietnam, så lär det inte hjälpa bilden av Kerry som en elitistisk snobb. Två små bokstäver på en teleprompter. Ouch.
Andra om: , ,

Borat

Efter att Metros recensent utnämnt Borat: Cultural Learnings of America to Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan till världens roligaste film känner jag mig nästan piskad att trotsa mina förutfattade meningar och se den trots ett betydande initialt motstånd. Fast jag övertygas kanske inte helt och hållet av argument som att "is nice, I like" är en citerbar replik som får en att skrika av skratt. Men jag uppskattar att se mina fördomar naggas i kanten, så om inget annat så skall det i alla fall bli intressant att se filmen.komedi

Min förutfattade mening om Borat


Lyteskomik ligger så nära den nedre gränsen att det inte syns

Andra om: ,

Dagens citat

UTE

2. Bonde söker fru
Efter att svenska folket följt deras gödselkantade kärleksaffärer så har några av bönderna nu mage att ångra sina kärleksval. Vilket svek mot oss tittare.


Anekdot

Jag tänkte möta helgen med en liten upbeat-anekdot. Idag såg jag någon som passade i ett par cheap monday-jeans. Det var som om änglar tittade ner från himlen och skrattade och sjöng.

Dagens citat

Det finns inget dåligt väder, bara usla människor


-Svenska spels nyhetsbrev
gnnh

Det är lite oroväckande att jag håller på att bli knäpp för att det inte finns någon coca cola (eller generiskt alternativ) på arbetsplatsen och att det dröjer ungefär två timmar innan jag kan skaffa mer. Är det nikotin i skiten? Eller har de dammat av originalreceptet? Och varför finns det inga langare i gula sidorna?

William Castle

williamcastle

Här följer ett recept på hur man blir rik på skräckfilm.

1. Förhandsvisa filmen för en utvald publik.
2. Se till att publiken består av diabetiker.
3. Bjud publiken på sötsaker, och ljug om sockerhalten så att de skjuter upp med insulin
4. Vänta tills de svimmar av insulinchocken under filmen
5. Sprid nyheten


Budgetalternativet:

1. Betala några personer att låtsas svimma under de vanliga visningarna
2. Sprid nyheten


Andra om: ,

RSS 2.0