?Syntax Error in Swärd

Stackars blåsippor. Stefan Swärd vidhåller i sin replik till Josefin Brink att fridlysta blommor och att vissa delar av kvinnorörelsen hyste rädslor för 40 år sen om att fri abort kanske skulle göra befläckade offer av kvinnor är relevanta för dagens abortregler. Han har alltså haft tid på sig att tänka över vad han skrev och ta in reaktioner ... och väljer att leva kvar i sin frikyrkliga care bear-värld. För det är knappast i sin undertecknade roll av fil dr statsvetenskap han skriver detta. Han har väl inte hoppat av ordförandeskapet i Evangeliska Frikyrkan, som han signerar andra debattartiklar med? Är han kanske rädd att ingen skall lyssna på honom om de ser var hans resonemang kommer ifrån och är tänkt att leda? Jag menar, om de mot alla odds inte genomskådar fluffet ändå.

Jag anser att man också mer kraftfullt måste motarbeta de samhällsförhållanden som ligger bakom. Inte minst det sexuella utnyttjandet av kvinnor, och männens bristande ansvar för de barn man är med och skapar.

Vilket sexuellt utnyttjande syftar han på? Trafficking? Prostitution i allmänhet? Våldtäkt? Sex innan äktenskapet? Det är inte en fånig fråga när frånvarande fäders bristande ansvar (vilket är det jag måste anta att han menar med den minst sagt svepande generaliseringen "männens bristande ansvar") kommer som bisats till meningen. För han kan väl ändå inte mena "männens bristande beslutanderätt"? Eller?


Varför gäller inte pappans ansvar också under graviditeten?

Vem har sagt att fäder inte har ansvar under graviditet? Men åh, vänta lite nu. Du talar ju inte om ansvar. Du talar om inflytande och bestämmande över en annan människa. Visst vore världen bättre om vi kunde hålla oss med barnfödarslavar! Sarkasm åsido så är det ett inflytande och bestämmande som du faktiskt kan förtjäna att få ... den dag du själv blir gravid.



Vi som tycker att aborter är ett moraliskt problem...

På den implicita anklagelsen om kallsinnighet och trivialisering av ett moraliskt dilemma kan jag bara svara: Dra åt ditt endimensionella helvete, Stefan Swärd. Det skulle vara småfyndigt, men mnjä...




Och jag måste verkligen fråga SvD Brännpunkt igen, varför får en så marginell extremist som Stefan Swärd så ofta så mycket plats i svenskan (denna replik åsido såklart)?

Kommentarer
Postat av: helhetstänkare

Lösenordet heter: "ISOLERING" ! Det är denna metod används både i aborter, religion och politik för att undvika dessa problem som du talar om !Politikernas vapen utöver pengar !

I demokratiskt samhälle isolerar man alla brottslingar bakom "lås och bom" i fängelset ! Det är egentligen barbariskt när man upptäcker det - vill veta den absoluta sanningen.
Kommunism föll på sitt eget grepp "isolering" - alla oliktänkande fick elimineras !
Religioner i Sverige klarar sig med hjälp av isolering. Kontakter med "otrogna" måste undvikas !
I Iran (i islam) använder man t.o.m. dödstraff !
Abort handlar också om isolering - man vill stoppa nya individer - människor att komma till världen och för att lösa problem som kan uppstå och ställa till besvär för dem som har föds tidigare och byggt sitt boende här.
Politikernas vapen är isolering - polisen på gatan som ett bra ex.
Att isolera religionen som har varit grunden för demokrati - saknar mening ! Hur avskaffar man annars det tragiska med livet på ett annat sätt - har inte kommit upp i denna debatt ? Har det tragiska bara försvunnit ? Jag menar att livet inte grundar sig i dag på konflikter ? Det kanske är bara en synvilla ?

2007-04-18 @ 03:21:27
Postat av: helhetstänkare

Ditt resept är isolering - inget nytt på Västfronten !

2007-04-18 @ 08:39:26
Postat av: /M

Jaså. Jag vet inte vad du har för recept, eller om du använder det som föreskrivet, men du missade poängen med att jag ifrågasätter att små, marginaliserade extremister får så mycket plats i den offentliga debatten. Då har man sänkt ribban för vad som krävs för att ta den platsen. Alla andra kantgrupper måste också beredas plats på samma sätt. Då höjer man brusnivån på det offentliga kacklet, och gör det lika betydelsefullt som vilket internetforum som helst. Och jag har lika lite lust att läsa ständigt återkommande debattartiklar från scientologer, radikala muslimer, mormoner, skapelsefanatiker, jesuiter, sionister och så vidare. Evangeliska Frikyrkan hyser 0,3% av Sveriges befolkning. Även om ni har total ideologisk uppslutning är ni ändå inte tillräckligt många åsiktsfränder för att ni skall kunna ta den plats en tidning som svd ger er. Isolering? I den mån du lever i en drömvärld.

2007-04-18 @ 09:04:41
Postat av: helhetstänkare

Det är klart att jag missade poängen eftersom du pratar politik och jag vill komma med absoluta sanningar - vilket politikerna har svårt med !
Det är ju isolering som är verktyg som används även i politiken.
Om du säger att någon inte får prata - isolerar du dig själv från den stora massan. Alla måste få säga sin mening annars är det inte demokrati !Det är det som gäller i Sverige !
Du frågar varför får SS så mycket utrymme ? Varför får nazisterna demostrera på gatan - är samma fråga men i "ett annat paket"?

2007-04-20 @ 22:06:42
Postat av: /M

Att du inte förstår skillnaden mellan en serie debattartiklar i Svenska Dagbladet och att demonstrera på en gata förändrar inte precis det intryck du gav i dina förra kommentarer.

2007-04-20 @ 22:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0