släpp

Jag hatar när tankarna drar iväg och man lägger ihop disparata fakta och når en hissnande slutsats som man inte riktigt kan släppa förrän man har sagt den högt. Det är skitpinsamt. Lite som att vara en Dan Brown med självinsikt.

Så nu försöker jag genomföra en mental exorcism genom att knappa ner min senaste mentala kullerbytta här och hoppas att den försvinner.

Igår läste jag en TT-artikel någonstans om att en 72-åring som misstänks vara the westside rapist hade arresterats. TWR brukade våldta och strypa sina offer i Los Angeles på 70-talet, men den arresterade mannen hade ett brottsregister som sträckte sig tillbaka till mitten av 50-talet. Och då klickade det till i dumroten här.

Den då tioårige James Ellroys mamma våldtogs och ströps i Los Angeles 1958. I den dokumentära romanen My dark places skriver han om utredningen och försöker själv hitta mördaren i samband med att han skrev boken. Ingen hon kände eller hade träffat för kvällen kunde knytas till mordet och polisutredningen fastnade till slut när det framstod som om att hon blivit slumpmässigt överfallen. Om jag minns rätt kom Ellroy fram till att mordet förmodligen aldrig skulle kunna lösas.

Och detta hände samtidigt som John Floyd Thomas troligtvis började utveckla sig till en seriemördare som specialiserade sig på att överfalla, våldta och strypa kvinnor i Los Angeles.

Så. Nu är det sagt. Kan jag få släppa det och gå vidare nu tack?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0