mental härdsmälta

Så fort något mindre smickrande sägs om staten Israel drabbas folk av apoplektisk demens.

På kultursidorna i Aftonbladet trycktes en artikel kopplade samman korruptionsskandalen i New Jersey, där flera rabbis (rabbi? rabbier?) arresterades för bland annat illegal handel med mänskliga organ med förtvivlade palestiniers fruktan att deras anhörigas organ hade skördats när de dött i sammandrabbningar med israelisk militär. Det finns alltså inga bevis för något, och i den kontexten är artikeln tveksam även om den är publicerad på kultursidorna och inte är ett nyhetsinlägg.

Plötsligt blir allt löjligt. Sveriges ambassadör i Israel publicerade ett fördömande av artikeln på ambassadens site. Texten har försvunnit men hon står kvar vid sitt ställningstagande. Carl Bildt skriver i sin blogg att vi har pressfrihet i Sverige, men verkar beklaga att den missbrukas.  Utrikesministern i demokratin Israel kräver ett fördömande från den demokratiska staten Sverige över vad har skrivits under skydd av något så vämjeligt som pressfrihet och yttrandefrihet. Åtminstone en liberal ledarartikel kritiserar Aftonbladet för publiceringen av en artikel som kan underblåsa antisemitiska stämningar. Det var förstås inte en hänsyn som togs när mohammedbilderna spreds, vilket man förstås kan tolka som att de har lärt sig av reaktionerna. Ahem.

Dick Erixon skriver på sin blogg att Aftonbladet sysslar med judeförföljelse och jämför dem på allvar med Der Stürmer. Fast han har ju alltid varit lite speciell.

Mental rabies överallt alltså, samtidigt som Aftonbladet försvarar sig som tidningar brukar göra när de får en knäpp på näsan: Brösttoner och principiell indignation. Med all rätt faktiskt. Och för att upprepa inledningen kan man konstatera att regeln om att så fort något mindre smickrande sägs om staten Israel drabbas folk av apoplektisk demens fortfarande gäller.

Men nu är det ju faktiskt så att det har skett illegal handel med mänskliga organ där förövarna är personer som förmodligen har många kontakter i Israel. Det är obestridligt. Vill man undvika uppflammande antisemitiska strömningar där judar anklagas för att vara organvampyrer eller något sånt kan man antingen visa att organen i skandalen inte kommer från palestinier ... eller så kan man ställa sig och vråla osammanhängande och kräva censur.

Vad tror du är mest effektivt?

Kommentarer
Postat av: Peter Ingestad

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3316286,00.htmlhttp://samvak.tripod.com/brief-organ01.htmlhttp://nursheikha.wordpress.com/2009/07/28/how-much-would-you-sell-your-organs-for-organ-trade/http://www.authorsden.com/visit/viewarticle.asp?AuthorID=161&id=32890http://axisoflogic.com/artman/publish/Article_56512.shtmlhttp://en.wordpress.com/tag/organ-harvesting/http://www.jewishtribalreview.org/criisr.htmhttp://www.sott.net/articles/show/172689-Naomi-Klein-Israel-Boycott-Divest-Sanctionhttp://irish4palestine.blogspot.com/2009/08/illegal-organ-tradeisrael-tops-charts.htmlhttp://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1184766040398&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

2009-08-23 @ 04:02:58
URL: http://kraxpelax.blogspot.com/
Postat av: liberum-weto

Organet Aftonbladet har ett dött Hierta i sin historia, och någon Hjörne har man aldrig haft i sin ledning. Nu sitter hjärnan i Norge, och den har delegerat ansvaret till Stockholm för själva organet Aftonbladet. Organet är oberoende Socialdemokratisk, men till 9 % beroende av LO. Detta oberoende, beroende, är organisatoriskt förvirrande, och styr hela utgivningen. När organet Aftonbladet såldes, var det för att återkommande blodstransfusioner aldrig tycktes stilla organets behov av nya medel. Detta med organhandel är svårt och att få publicitet kan kräva skjutjärnsjournalister som skjuter i blindo för att öka upplagan. Att skjuta i blindo kan skada tredje part – men vad gör man inte för att rädda sitt organ.

2009-08-23 @ 16:23:14
URL: http://blogg.passagen.se/liberum-weto/
Postat av: /M

Haha, fast man kan ju undra om även redaktören sköt(te sitt jobb) i blindo. Eller så är det kanske det första bidraget i en serie konspirationsteorier utan belägg. Nästa inslag handlar kanske om hur en amerikansk kryssningsmissil avfyrades från ingenstans, slog ner en massa lyktstolpar och sprängde hål i Pentagon för åtta år sen?

2009-08-23 @ 23:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0