sommarirritation

Jamen det är ju inte konstigt att det är kris i domstolsväsendet om korrumperade förhandsfixade cirkusrättegångar med nonsensiska vittnesmål, jäviga utredare, jäviga åklagare, olagligt anskaffade bevis med låg trovärdighet där själva domstolen får agera verktyg åt en högre vilja med makten i sin hand. Till exempel som rättegångarna mot Beltran och The Pirate Bay och fildelaren i Linköping är normen för hur resten av systemet, det som inte belyses av massmedia fungerar.

Mitt snabbtips för att spara pengar inom domstolsväsendet: återinför rättsakerheten och kasta ut idiotmål som bara tjänar till som etablissemangets gloryhole.

Kommentarer
Postat av: liberum-weto

Det är något som är skumt? Ju, mer jobb man lägger på hög, dess mer anslag begär man! Åklagare borde granskas oftare.

2008-05-23 @ 10:31:51
Postat av: analytisk

Jag har arbetat några år med brott på skatteverket. Min uppfattning är att de flesta domar och domstolar är professionella och bra. På lägre nivå verkar känslor styra som när vi förlorade ett betalningssäkringsmål för att rådmannen blev rädd för expressen. Vi vann senare i nästa instans för de är proffsiga och omutbara. Så jag delar inte fullt ut din uppfattning

2008-05-25 @ 11:16:44
URL: http://blogg.passagen.se/analytisk
Postat av: /M

analytisk, det går ändå knappast att förklara bort korruptionen av rättsäkerheten i hanteringen av upphovsrättsmål eller skumheten i omständigheterna kring målet mot Beltran eller statistiken som visar att fattiga, minoriteter och de som inte kan språket döms oftare och hårdare än välbärgade, högtstående och uniformerade.

2008-05-25 @ 12:40:44
Postat av: liberum-weto

Göteborgare döms hårdare än Stockholmare, vid samma brott. Göteborgare isoleras i häktet mer än Stockholmare. Fler Göteborgare begår självmord i häktet, än i Stockholm. Sverige har unika möjligheter att hålla folk häktade utan rättegång. Det är maktkorruption när orättvisor inte rättas till. Det finns ingen tvekan, i min uppfattning, om att media kan högst påtagligt påverka rättegångar som kring Palme, Beltran och många fler.

2008-05-27 @ 09:38:31
Postat av: /M

I fallet Beltran gjorde ju media det inte. Tyvärr. Jag tror fortfarande att målet endast togs upp pga Bodströms inblandning. Och att den fällande domen har mer med "trovärdigheten" hos de som pekar finger än med vittnesmålen att göra.

2008-05-28 @ 13:49:17
Postat av: liberum-weto

Har de burat in dig för smädande av domstol? Är det FRA som kollat dig i förtid? Såå - nöjd och oirriterad har du väl inte blivit i värmen?

2008-06-06 @ 11:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0