Trafiksäkerhet

Bilister beter sig korkat i trafiken, så nu höjs det röster för att utöka körkortsutbildningen i säkerhetstänk, och därmed göra körkortet dyrare. (Aftonbladet)


Men det kommer inte att hjälpa för att de då angriper problemet i fel ände. Den impopulära sanningen är den att människor är individer med olika förutsättningar, och alla har helt enkelt inte förutsättningen att vara en lämplig medtrafikant. Problemet är alltså inte att körkortsutbildningen är otillräckligt, utan att alltför många som aldrig borde ha körkort har det ändå. För att ansluta till blogges svada tror inte jag heller att man är en lämpligare förare bara för att man har mer pengar att lägga på körkortsutbildningen. Folkbildning kommer aldrig att rå på personliga egenskaper och det enda sättet att minska dumolyckor är att inte ge dumförare körkort. Frågan är om det är värt det i ett större perspektiv. Min erfarenhetsbaserade åsikt är att det inte är en mänsklig rättighet att ha körkort.

Kommentarer
Postat av: liberum-weto

Det är en mänsklig rättighet att vara dumhuvud. Vi skall inte heller tappa focus. ca 500 dör i trafikolyckor, men ca 5000 dör av luftföroreningar från trafiken. Det kostar mycket, mycket, mycket mindre att minska luftföroreningar, än att sålla ut dumhuvud.

2008-01-29 @ 20:19:07
URL: http://blogg.passagen.se/liberum-weto
Postat av: emil

smart sagt
man kan inte lära alla att köra som folk
vissa kommer ändå köra som självmordkandidater
att vissa tror man lär sej mer om det kostar mer betyder bara en av två saker antingen lever dom i en drönvärld el så vill dom bara tjäna mer pengar

2008-01-29 @ 20:56:04
Postat av: /M

lib-wet, men inget hindrar väl att man angriper båda problemen från rätt håll?

emil, har körskolorna en stark lobby?

2008-01-29 @ 21:06:11
Postat av: liberum-weto

Bäst är att börja med de dumhuvud som sköter trafikpolitiken.

2008-01-29 @ 22:19:52
URL: http://blogg.passagen.se/liberum-weto

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0