Limboansökan

Badlands hyena och tankesmedjan Limbo inspirerade mig. Se nu inte detta som en ansökan om medlemskap i tankesmedjan, för det är jag alldeles för självständig för att acceptera (snälla snälla snäälla).

I samma anda som regeringens arbetslinje, där sjukdomsbegreppet planeras avskaffas ur sjukförsäkringskonceptet och ersättas av ett koncept om hur arbetsför individen är, och därigenom helt koppla sig förbi den mindre vetande läkarkåren och lägga sjukskrivningsbeslutet helt i händerna på utvalda byråkrater föreslår jag att en ny myndighet under ledning av Söderqvist, von Holstein och Skugge (se badlands-inlägget) skapas. Den får i uppgift att bedöma hur röstningsför individen är utifrån fastslagna kriterier som Sören Holmberg och Henrik Oscarsson får utreda. För rättvisans skull borde alla naturligtvis fortfarande få rösta, men utmärkt kapabla individers röster blir lika naturligtvis mycket mer värda än den som kommer från svennebanans dagisnivå.

På så vis uppnår vi ett rätt absolut demokratiskt nirvana där rätt människor med rätt åsikter ger rätt personer rätt att styra landet rätt.

Tolerans och respekt. Peace out.

Kommentarer
Postat av: Johan

Om 52% inte vet vem som regerar förklarar ju en viktig fråga i dagens samhälle. Frågan om hur vi kan ha allianzen som styre...

2008-02-07 @ 16:33:13
Postat av: liberum-weto

Det kanske var bättre i öst förr - då kunde folk rösta på fel parti, men det blev ändå rätt parti som vann.

2008-02-08 @ 10:26:49
URL: http://blogg.passagen.se/liberum-weto

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0