Vem är Jan Björklund?

image277



När DOKUMENT BANAL rutingranskade kandidaterna till partiledarposten i folkpartiet snubblade vi först över ett märkligt dokument om nya utbildningar för 2009, skrivet av Jan Björklund. I början tänkte vi inte så mycket på det eftersom det såg ut att vara ett skämt. Men det dröjde inte länge förrän vi återkom till dokumentet som väckte frågor som ledde oss fram till en rad obehagliga svar och ännu mer obehagliga frågor.

Enligt dokumentet vars metadata avslöjar att det skrevs av Björklund planerar utbildningsdepartementet att lägga 3,7 miljarder kronor på att starta en utbildning i pilsnerfilm som alla mediastudenter skulle tvingas genomföra från och med höstterminen 2009. Det var därför lätt att ta dokumentet som ett utslag för Jan Björklunds skämtlynne. Men sedan fick vi uppgifter från flera oberoende källor från både departementet och regeringskansliet om att det inte är ett skämt och att Björklund lägger den största delen av tiden som han inte ägnar åt disciplinutredningar på projektet. I dagsläget är den ännu så länge hemliga utbildningen tänkt att dra igång hösten 2008 och kosta 4,9 miljarder kronor.

Jan Björklund själv gick inte att nå för kommentarer så vi började gräva i hans förflutna för att se varför han är så mån om att återuppliva pilsnerfilmen. Det var här vi hittade den mest obehagliga informationen i historien. När vi arbetade oss bakåt genom hans exemplariska karriär kom vi till slut fram till ett glapp mellan hans militärtjänst och hans barndom. Hans skolbetyg fanns indexerade, men stod inte att finna i registret. Vi tyckte att det var så konstigt att vi letade upp honom i kyrkoböckerna. Där visade det sig att Jan Björklund dog av kikhosta när han var två år gammal!

Så vem är då den Jan Björklund vi känner? En av våra grävande journalister lyckades ta några hårstrån från hans kavajslag, som vi lämnade in för analys. Resultatet var ännu mer chockerande. Jan Björklunds verkliga identitet är Dirch Passer, den danske folklustspel- och pilsnerfilmgiganten. Passer gick officiellt ur tiden 1980. Två år senare gjorde Björklund entré i den svenska försvarsmakten, vilket så småningom ledde honom till folkpartiet. Det verkade vara en dansk infiltration av svensk rikspolitik i syfte att återskapa en utdöd filmgenre. Varför visste vi inte. Då kom svaren från de andra proverna vi beställde på hårstråna.

Dirch Passers officiella födelseår är 1926, vilket skulle göra den vi känner som Jan Björklund över 80 år gammal. Men när vi grävde i kyrkoböckerna i Østerbro visade det sig att även Dirch Passer dog före tre års ålder. Den andra analysen av hårstråna ger för hand att de är minst 400 år gamla.

Så vem är egentligen den man som pekas ut som folkpartiets nästa partiledare? Och varför är han så fixerad vid pilsnerfilm? Missa inte nästa inlägg från DOKUMENT BANAL som undersöker den påstått ockulta kopplingen mellan folkpartiets starke man och folklustspelen från 60-talet.






Andra bloggar om:

Kommentarer
Postat av: Malin

Vore det inte enklare att bara skjuta honom?

2007-05-08 @ 22:34:19
URL: http://malinsmamma.blogg.se
Postat av: /M

På en skottkärra fram ... hoppas jag.

2007-05-08 @ 22:50:33
Postat av: joel

jag, som titt som tätt får för mig att det vore bättre att rösta med en kula, lyckas aldrig leta reda på ngn som det är värt att skjuta..
skjuter man GWB så tar Dick Cheney över..
och oavsett hur mäktig Björklund har varit inom Folkpartiet de senaste 10 åren så är han ju ändå Bildts hora.

2007-05-08 @ 23:56:27
URL: http://on.tehintarweb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0