ding dong the (wolfo)witch is dead



Man kan faktiskt känna en viss beundran inför hur de nykonservativa i USA lyckades sätta ribban för hyckleri så väldigt mycket högre än någon har lyckats med tidigare. Den hårda, ja obändiga moralistiska kärnan i neoconrörelsen bevekelsegrund visade sig snabbt vara något som gällde alla utom den nykonservativa eliten själv. Exemplen på amoraliska övertramp och rena lagbrott har varit så många sen Bush tillträdde som president att det skulle gå att skriva en mindre encyklopedi bara på det temat.

Att neoconideologen Paul Wolfowitz befordrade sin älskarinna sen han tillträtt som ledare för världsbanken, trots att han gick in med den uttalade ambitionen att reducera korruptionen i organisationen, är inte särskilt förvånande. Det ligger tvärtom helt i linje med vad de har "uträttat" i övrigt, både konkret och symboliskt. Rent konkret var handlingen inte så mycket att orda om. En skitsak i sammanhanget. På ett symboliskt plan var det precis vad de som aldrig ville ha honom på posten behövde för att fälla honom. Wolfowitz cv, som även inkluderar en central roll i USAs invasion av Irak, gjorde honom impopulär bland de flesta av de europeiska stater som är med om att finansiera världsbanken. Minst sagt.

Nu kommer säkert Bush att försöka ersätta Wolfowitz med någon annan moraliskt genomkorrumperad elitneocon för att fortsätta att staka ut färdriktningen mot en bättre värld. Vad det nu innebär i deras huvuden. Så även om det inte går att sjunga Ding Dong the Witch is Dead än, så går det i alla fall att börja våga hoppas på att den moraliska korruptionens stålbad som neocon-eran snabbt utvecklade sig till snart är över - oavsett om det blir en demokrat eller republikan som flyttar in på Pennsylvania Avenue i januari 2009.








Som ps kan man väl tillägga att även om Sverigedemokraterna inte direkt är klockrena neocons så visar de i alla fall goda ambitioner i den riktningen med sitt hyckleri :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0