iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

image305



Jag har inget emot Justin Timberlake, men det är inte utan att man hajar till när Nunstedt säger att Justin är större än Stones! Detta trots att det handlar om en publikation som värderar uppmärksamhet högre än allt annat. Så vad har Anders Nunstedt egentligen dragit i sig för kemikalier för att revertera från medelålders musikskribent till hysteriskt skränande fjortistjej? Dämpar de även känslan av ovärdighet och smuts när man agerar reklamare på en nyhetsredaktion? Intet ont om reklamare (eller jo, men bara lite), men öst är öst och väst är väst.



Kommentarer
Postat av: Bull

Hmmpf...

2007-06-20 @ 11:05:22
URL: http://bull.kinkig.se
Postat av: JET

A) Allt är större än Stones om man inte är helt djävla tokförstockad eller egentligen i grunden helt ointresserad av musik. Stones är ett av världens mest överskattade band alla kategorier, utan undantag och med god marginal. Det finns tusen band som släppte bättre singlar än Stones och det bara år 1967. Sen dess har det hänt ännu mer.
B) Nunsted har gillat fjårtismusik så långe som han har skrivit på Expressen, i alla fall.

2007-06-20 @ 13:40:32
Postat av: /M

Trams
;)

2007-06-20 @ 14:10:04
Postat av: Purgatid

Fast Justim Timberlake... Kom igen.
Har han varit med längre än Stones? Sålt mer än Stones? Gjort mer musik än Stones? Dragit mer publik än Stones? Har han överhuvudtaget gjort -någonting- alls större än Stones, som inte är upp till tycke och smak? Dit hör nämnligen kvalitén på de bådas framträdanden.
Jag bara undrar alltså, för jag vet inte.
Men jag är oerhört tveksam till Timberlakes prestationer.

2007-06-20 @ 16:31:04
URL: http://erabok.blogspot.com/
Postat av: JET

Jag är ingen fan, men Timberlake (eller åtminstone hans producenter) vet faktiskt hur man bygger upp ett tajt hårdsväng. Bara det ger honom ett enormt övertag över Stones som alltid haft vissa problem på det området. Sen uttalar han orden i texterna på engelska och inte den där utomjordiskan som Mick Jagger tycks tro låter som tuff amerikanska. Sedär två tydliga saker. Sen ska vi inte ens ta upp Jaggers tragiska rörelseschema och den musikaliska värdekonservatism som Stones stått för sedan efter Satanic Majesty.
Inte för att Timberlake är någon otrolig sensation, men simplistisk musk för massorna är simplistisk musik för massorna, vare sig den spelas av en ung spoling med fjunskägg eller gamla fårade gubbar.

2007-06-22 @ 23:43:09
Postat av: /M

1. De spelar inte i samma genre, så att jämföra svänget mellan Timbaland och Glimmer Twins är meningslöst.
2. Justin talar amerikanska. Mick talar engelska. Diktion är också ganska meningslöst att jämföra även om jag tycker att Micks sludder är mer musikaliskt eller instrumentlikt. Mick har däremot betydligt mer pondus och tyngd i rösten, vilket Justin med all säkerhet kommer att få med åren.
3. Hur intresserad är man egentligen av musik om man drar upp sångarens dansförmåga?
4. Musikalisk värdekonservatism är ett så dumt begrepp i sammanhanget att det bara kan ha slängts in som utfyllnadsargument ;)
5. Även om Stones har en jättepublik så var det aldrig musik för massorna. De kunde lika gärna ha blivit ett Kinks som hasar runt i världen med 200 personer per spelning 40 år senare. Timberlake är en showman som sjunger andras låtar. Han är duktig som fan, men han har varken tyngd eller djup - än. Att säga att han är större än Stones, eller ens försöka jämföra vad de har åstadkommit med sina karriärer är bara fånigt fjortishysteriskt.

2007-06-23 @ 02:33:49
Postat av: JET

Nej, visst har du i stort rätt i det mesta. Jag håller med om att jämförelsen i sig är puckad, jag bara menar att det varken är förvånande att just Nunsted gör den eller att den egentligen är särskilt blasfemisk. För även om Stones musik kanske inte är like uträknat vädjande till lägsta gemensamma nämnare så fyller den ändå den funktionen; den är enkel, trallig, repetitiv och generellt omhuldad av folk utan intresse av musikalisk substans.
Vad det gäller Jaggers uttal så är det inte sluddret jag syftar på utan framför allt fullständigt omotiverade diftongtillägg som "Ay-ngie" och "Noyt". Den gapigt "kaxiga" tonglidarsången ovanpå det gör honom till nåt helt annat än en sångare.
Anledningen till att jag nämnde Jaggers rörelseschema var kommentaren ovan om deras framträdanden. Men jag noterade faktiskt också att det egentligen inte var så intressant i sammanhanget.
Däremot är musikalisk värdekonservatism ett ytterst viktigt begrepp. Rockmusiken har förstelnats i nåt sorts evigt 1969 på grund av just den där konservatismen, och det har haft långtgående negativa effekter i form av marginalisering av allt som vågat gå utanför dess begränsade ramar.

2007-06-23 @ 11:09:48
Postat av: /M

Om man nu ändå accepterar musikalisk värdekonservatism som fenomen så är det ju svårt att anklaga Stones för det eftersom det var (bland andra) de som skapade rocken anno 1969. Eller åtminstone vidareutvecklade bluesen till rock. Sentillkomna grupper som Oasis däremot...
Lägger man ett egenvärde i genremässig utveckling, så att det är en måttståck för hur det står till med ens musikintresse har det inte hänt något belyssnansvärt i musiken sen house bubblade upp i Detroit på 80-talet.

2007-06-23 @ 14:07:57
Postat av: JET

Som tur är har det hänt mycket sen housen kom fram. House är den yttersta avarten av dansmusik; marshmusik med glada pianon för folk som inte klarar av att dansa om det inte är en övertydligt markerad helt osynkoperad fyr-fyra som bara maler.
Nåväl...

2007-06-23 @ 19:27:10
Postat av: /M

Där håller jag överraskande nog inte heller med :)
Detroithousen från mitten av 80-talet är fjärran det som brukar betecknas som house (som låter som du beskriver). Jag är inte särskilt a jour med dansmusik, men det lilla jag hör med ojämna mellanrum från diverse radiokanaler är allt annat än nyskapande... vilket är ironiskt eftersom det nästan finns en undergenre för varje producent med fler två skivor under bältet inom dansmusiken.

2007-06-23 @ 19:48:48
Postat av: Missy M

Jiiiz, att jämföra Stones med Justin? WTHF? och tycka att lilla Timerlake är större än stones? Öh? Ja, jag ser först och främst inte någon som helst empirisk cred på de påståenden som JET gör. I do not get it? vad babblar han om? vem o varför vill han övetyga om att Justin är större än STones? Knas. Angående Nunstedt. Ja, jag tror han är i en kris? Hotats med att få kicken om han inte blir mer ungdomlig? Fått pengar från...gad knows where för att säga att Justin är större än Stones? Mycket märkligt - jag tror inte en sekund på att Nunstedt egentligen tror att Justin är större än Stones - det är bara något han säger...av okänd anledning.

2007-06-27 @ 10:17:20
Postat av: /M

Jag vet inte vad som är elakast om Nunstedt - köpt eller fjortisfjolla :)

2007-06-27 @ 18:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0