Från DN
När jag var liten var köer en fysisk manifestation av en diskrepans mellan tillgång och efterfrågan i ett misslyckat politiskt system som bara överlevde med hjälp av förtryck. Tjugo år senare och hundra mil västerut är köerna helt plötsligt ett sätt att umgås. En konstruerad diskrepans mellan tillgång och eftefrågan är finare än den systematiska. Skillnaden ligger förstås i att välja att köa för Harry Potter och att tvingas att köa för mat. Men i båda fallen handlar det om exklusivitet. För det är ju skillnad på exklusivitet och exklusivitet. Och därför är det naturligtvis skillnad på köer och köer. I Kina, kan man läsa i artikeln, får medborgarna lära sig att köa bra den elfte i varje månad. Ha, vi är så mycket bättre på att köa än kineserna! Man kan riktigt ta på självgodheten. Oh nevermind. Vi ses kanske i krogkön, kamrat.
Kommentarer
Postat av: joel
har faktiskt träffat folk i kön till festivaler som har varit så trevliga att jag har hängt resten av festivalen med det och liknande..och nog fan har det diskuterats mycket fyllefilosofi i kön till toaletter på krogen..
så helt klart kan det nog finnas ett något socialt i köande (kanske för att man är väldigt nära att bokstavligen sitta i samma båt antar jag)
Postat av: deep.ed
Flash mobs någon?
Postat av: /M
Joel, jag är ganska övertygad om att köande sovjeter också pratade med varandra :)
deep.ed, flash mobs ftw. Har du inte sett det, så kolla in första avsnittet av This American Life.
Trackback