Don't kill baby Jesus!

DN Debatt puttrar av indignation idag. Biskopen i svenska katolska kyrkan, Anders Arborelius och den svenska pingströrelsens föreståndare Sten-Gunnar Hedin hotar att tvinga bort alliansen i nästa val om de låter utländska kvinnor göra abort i Sverige.

Som kristna är vi skyldiga att värna ... Som kristna är vi djupt oroade ... Som kristna tycker vi att det luktar hyckleri  ... Som kristna är vi trötta på den svenska självgodhet[en] ... Som kristna är vi djupt bekymrade ...


Som hobbycyniker är jag inte helt övertygad om att Sveriges kristna befolkning är lika lättmobiliserad av kyrkofrågor som den amerikanska evangeliska kyrkans medlemmar är. Eller lättlurad för att uttrycka det med ett ord. För det är ifrån USA strategin att representanter för förmodat enhetliga samhällssegment sätter press på politiker för att få igenom vissa frågor kommer. Och den evangeliska delen av befolkningen har stort inflytande där. För stort. Det nuvarande presidentskapet är ett plågsamt bevis på det. Här i Sverige verkar gesten mest patetiskt. En önskedröm. En bluff. Än så länge. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0