Guldkam i ögat

Det finns saker som stör mig så mycket att jag knappt vet vad jag skall säga. I det här fallet låter jag Bull sätta ord på min reaktion.

Kommentarer
Postat av: Purgatid

Alltså, jag är så jävla trött på alla enögda argument som båda sidor av politiken slänger sig med. Den ena sidan verkar påstå att handel är dåligt. Nej, det är inte dåligt. Har aldrig varit dåligt. Kommer troligen aldrig bli dåligt. Men handel är inte lösningen på några problem, allra minst på resursslöseriet som mänskligheten begagnar sig av just nu. På samma sätt måste de här lusekofteklädda miljöfjantarna sansa sig lite när det gäller sina påståenden. Hela jävla världen går inte under för att vi käkar ett extra kycklinglår, eller för att en plastpåse hamnar vid gångbanan i stället för i den överfyllda sopkorgen.

Om jag vore diktator, så skulle alla dessa extremister, som säger sig ha patent på sanningen, vara de första samhället skulle göra sig av med. Jag har flera tänkvärda projekt som man kan använda dem till i stället för att låta dem fjanta runt i samhället och förgifta tillvaron för andra.

Å tredje sidan tycker jag som George Carlin - planeten mår fint. Naturen mår fint. Det är människorna som det går åt helvete för. Moder Jord är en stor flicka, hon kan ta vara på sig själv. Naturen anpassar sig, utvecklas, överlever. Men när temperaturen skenar iväg, och det enda som finna att äta är Nike's nya sportdojja, så är det människan som får betala priset.

Men naturen, den skiter väl i oss?
Seriöst.

2007-12-17 @ 21:20:10
URL: http://purgatory.blogg.se/
Postat av: /M

Säg det till Venus, som hade vatten och kanske liv en gång men drabbades av en hysterisk växthuseffekt så att vattnet blåstes bort av solvindarna eller hur det nu var ;)

Men ja, handel ÄR bra. Men nivån på vår onödiga konsumtion är samtidigt en belastning på jorden.

Och ingen i tredje världen får det bättre av att jag köper saker som produceras av underbetalda arbetare under förhållanden jag ALDRIG skulle acceptera att arbeta under här i Sverige.

2007-12-17 @ 21:52:12
Postat av: Purgatid

Fast Venus snurrar å andra sidan baklänges, och därtill har Venus ett dygn som är längre än sitt år. Så liksom, tjena. Inte konstigt att det är bastufest varje dag där borta. Hur som haver så håller jag med dig helt. Jag skall undersöka exakt vad som definierar en religion, och sedan skall jag se om neoliberalerna passar in på en mallen.

2007-12-18 @ 09:23:30
URL: http://purgatory.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0