Moment FK

Hårdare tag skall göra sjuka friskare. Det är föga förvånande den nya given från en försäkringskassa som de senaste åren har blivit allt mer politiskt styrd. Ledande poster har tillsatts med personer som verkar ha de rätta åsikterna snarare än kvalifikationerna, enligt nutida amerikansk modell, med följden att myndigheten har svävat iväg i det blå och tappat kontakt med verkligheten. Självfallet försöker de få konceptet med retoriska hälsodeklarationer att framstå betydligt mer smakfullt än det är via ett kreativt språkbruk:

Läkarintyget ska förvandlas till ett intyg på patientens arbetsförmåga. Jan Larsson drar sig inte för att kalla det ett paradigmskifte. (DN)


Intyg på arbetsförmåga sa Bill. Paradigmskifte drog sig inte Bull för att säga. Jag drar mig däremot för att kalla Jan Larsson och hälsomagikerna på försäkringskassan för vad de verkligen är. Det skulle bara förstöra min dag och jag vågar inte riskera min hälsa på det viset längre. Men man undrar onekligen vad de kallar den nya paradigmen internt. Här är några förslag:


Det som inte dödar stärker, och det som dödar drar ner på kostnaderna.

Du är inte sjukare än vi gör dig.

Jag kan ju arbeta, så varför kan inte du?

Du är sjuk om du tror att du är sjuk.

Om det inte finns bröd, låt dem äta bakelser!

Kommentarer
Postat av: Bull

Simulanter, kverulanter och hypokondriker är de allihop! Försäkringskassan lurar man minsann inte så lätt. Om man inte är anställd och jobbar innifrån förstås. Då kan man få miljoner.
Det kanske är de miljonerna FK försöker få tillbaka nu?

2007-08-10 @ 15:08:54
URL: http://bull.kinkig.se
Postat av: /M

De miljonerna, och det dolda fusket som alla som jobbar inom FK gör sig skyldiga till som kostar oss hundratals miljarder varje år. Jag har förstås inga bevis för det, men anklagelser utan underlag räcker tydligen för att straffa folk inom försäkringskassans sfär nuförtiden.

2007-08-10 @ 15:16:53
Postat av: Axel

Märklig tid vi lever i: någon på ett kontor i Stockholm ska bestämma hur man mår och hur länge man ska få vara hemma om man är sjuk.
Och anledningen bakom är att sjukskrivningarna kostar för mycket?
I våras ordnade regeringen så att företagen slapp ansvaret för rehabiliteringen, hur ska det bli nu? Försäkringskassan har ju fått minskade resurser samtidigt.
Att slopa sjukskrivningarna kräver ju att företagen låter oss jobba i lite lägre takt tidvis, det kräver också att rehabiliteringen fungerar, men när ingen har ansvar för den blir det ju inget med den.

2007-08-10 @ 22:23:55
Postat av: Bara lilla jag

Ropen skalla, Prozac till alla!
Absurditeten kring nya riktlinjer ej baserade på vetenskap ska motverkas med stringens. Det kommer att ske via debatter, hemsida, uppseendeväckande demonstration i Stockholm och X. Det är många som anslutit sig idag och vi lär bli många fler! Vill du vara med i organisation, demonstration eller övrigt så skicka ett mail till [email protected]
/Bara vi, för en riktig demokrati

2007-08-11 @ 03:21:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0