Spara energi sa bill

Häromdagen när jag vadade genom en knädjup flod av kasserade .SE, City och Metro var jag väldigt nära att skriva på Aftonbladets upprop där man lovar att ta personligt ansvar för att inte använda för mycket energi och naturresurser. Men då såg jag att Resumé kallar kvällstidningarna för miljöhycklare för att cheferna har energihungriga bilar, så jag lät bli. Det är bra med grävande journalistik som blottlägger hyckleri.



Andra om: , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tor

Jag skulle klicka på länken "skriv på" för att se vad man skulle skriva på. Då tackade aftonbladet mig för att jag skrivit på. Jag tillhörde den naiva grupp som trodde att "skriv på" betydde ungefär "skriv under". I så fall borde korrekt formulering vara följande:

- Klicka här för att klicka här

Den hade varit mer träffande. Men nu har jag alltså skrivit på att jag har lovat att:

Köra bil mindre (har ingen bil)

Åka mer kollektivt, cykla och gå (Måste jag transportera mig MER än jag redan gör då?)

Sänka rumstemperaturen (Den är redan på minimum)

Ta tåg istället för flyg (Gör jag redan)

Och byta till lågenergilampor (Ok, där fick dom mig, det har jag inte gjort. Än, men jag hade faktiskt planerat det så Aftonbladet kan inte ta credit för det).

Alltså, jag har tydligen dragit mitt strå till stacken för klimatet, nu är det dags för aftonbladet att göra sitt för medieklimatet:

Anställ fler korrekturläsare.

Sluta använd ord som chock och terror i tid och otid.

När ni har en så fantastisk möjlighet att sprida viktiga budskap genom löpsedlarna, sluta skriv dumheter och börja med viktigheter istället.

Klicka här?

2006-11-08 @ 13:39:41
URL: http://tor.blogg.se
Postat av: /M

Klicka här för att klicka här låter faktiskt lite ärligare.

Jag själv tvekar till att byta till lågenergilampor. Det är så jävla kallt i rummen att jag behöver spillvärmen från glödlamporna för att frosten skall släppa ur skägget.

2006-11-08 @ 13:44:46
Postat av: Anna Nio

Glöm inte bort att de också överfrekventerar ord som NAKEN, POLITIKER, SKANDAL och RASAR på tok för mycket för att matsmältningen ska hinna kicka in däremellan. Aftonbladets "journalister" är en hoper ratade författare på dekis som inte borde släppas nära någon form av publikationsforum, usch.

Men, jag instämmer i att det är long overdue att rädda miljön och ta hand om planeten. Jag tycker dock att det är mer än det som listades, som måste och bör göras.

2006-11-11 @ 13:34:20
URL: http://mehearties.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0