Receptfri mirakelmedicin



Apropå reklam, så är den som som kränger Eeze rätt skön. Medlet presenteras med trygg röst och övertygande bildspråk som den första receptfria mirakelmedicinen mot migrän, och som dessutom lugnar magen. Härligt. Jag blir alltid lite misstänksam när det görs reklam för mediciner, särskilt i så positiva ordalag som här. Så en halvminutskoll gav för handen att det verksamma ämnet är diklofenak, som är mest känt under varumärket Voltaren. Det är, kan man säga, inte direkt känt för att lugna magen. Förbehållen för användning tar upp flera sidor i FASS. Sedan är Eeze så dyrt att det är billigare att gå till en läkare och få ut receptbelagda diklofenakmedel. Alla dessa framsteg som berikar våra liv ger mig en varm känsla inombords, litegrann som diklofenak gör när det provocerar fram gastrit och dyspepsi.



Kommentarer
Postat av: Dan (gearhead)

Är lite emot piller sådär i allmänhet...dock provat voltaren en gång då en doktor skrev ut dem mot ryggverk och föreslog att jag kunde ta 2 st samtidigt och 3ggr per dag. Provade 1 tablett, blev lite yr och fick ont i bröstet...tänker inte prova igen.

2006-03-08 @ 11:46:52
URL: http://vardaglighet.blogspot.com/
Postat av: /M

Just voltaren är förknippat med många obehagliga biverkningar. Men det kunde vara värre. En senare generation av den typen av mediciner visade sig orsaka plötsliga hjärtinfarkter och stroke. Det ämnet finns naturligt i fisk och skaldjur. (Nej det gör det egentligen inte, men jag driver en negativ kampanj mot havets frukter)

2006-03-08 @ 12:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0