God Jul

Nu när det lackar mot jul tänkte jag passa på och sända en tanke till anledningen till att vi firar den: för att detaljhandeln skall överleva de elva tunga månaderna tills nästa jul. Och lite för att det är den standardiserade frälsarfödelsedagen sedan 336 ekr. Kom särskilt ihåg att köpa framförallt musikskivor och dvd-filmer för att fira detta. Hade upphovsrättslobbyn funnits för 2000 år sedan hade kristendomen nog inte funnits idag. Herodes och Kaifas var amatörer i sammanhanget. Med så mycket lånegods som kristendomen har från andra religioner hade idépiratbyrån aldrig vilat förrän den siste fiskbäraren lämnat in nätet. Och vad hade vi då gjort? Firat en kommersiell jul för en fryntlig farbror från Coca Cola? God jul!





 

Kommentarer
Postat av: Anonym

det roliga (om man är tillräckligt boksynt (serietidningsynt?) för att veta att jultomten är uppfunne av coca cola)är att vintersolståndet kser typ den 22:a och inte den 24:e..

men det är klart...det kan fan vara värt att fira att det var en så mild vinter i israel att det gick att ha får på bete i december för 2000 år sen..

skål.

2006-12-21 @ 02:08:27
Postat av: Dan (gearhead)

Julmust.

2006-12-21 @ 11:43:42
URL: http://vardaglighet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0