Censur

Det är lite lustigt hur kvällstidningarnas utgivare bemöter opinion om inskränkt pressfrihet med hårdnackad kritik mot åsikterna och kallar dem samhällsfarliga rakt av, istället för att med åtminstone låtsad ödmjukhet uttrycka självkritik inför det beteende som ligger bakom opinionen. Lite introspektion och självsanering innan lagstiftning blir aktuell skulle inte sitta fel, eller?

Kommentarer
Postat av: Johan

Amen på den. Klockrent. Bra blogg förresten, jag ahr tagit mig friheten att länka till den och citera dig (givetvis med länk och allt). Kanoninlägg generellt sett om folkpartiet.

2006-08-28 @ 18:23:53
URL: http://www.denjohan.se/blogg/blogg.html
Postat av: /M

Tack, och tack! :)

2006-08-28 @ 20:21:28
Postat av: Uffe

Ödmjukhet? Självkritik? Det är ju kvällspressen som skriver!
Tycker inte det borde behövas några lagar mot sådana här självklarheter, det är väl en moraliskt självklarhet att inte trycka bilder av misstänkta. Tydligen ingår inte begreppet moral (heller) i tidningarnas (eller i alla fall dess medarbetares) ordförråd så tyvärr är det en god idé att skärpa lagarna.

2006-08-29 @ 20:37:43
URL: http://ufan.blogg.se
Postat av: /M

Jag är helt emot inskränkningar i pressfriheten, men är rädd för att asgamarna på kvällstidningarna kommer att locka fram dem.

Här är förresten Olle Stenholms betraktelse över Aftonbladets monumentala övertramp i våras http://journalisten.se/a.aspx?article_id=11423#

2006-08-30 @ 11:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0