Blåsippans väg


Dagens buketter går till bland andra Lars Leijonborg, Johan Jakobsson och Mauricio Rojas som var några av de som lät Folkpartiet legitimera xenofobiska diskurser genom att presentera sig som ett etablerat alternativ för intolerans. Man kan väl säga att de försökte ta debatten på något sätt. I betydelsen usurpera. Men de glömde att fråga sig varför målgruppen skulle rösta på en dålig kopia när originalet finns tillgängligt.

Sverigedemokraternas marsch mot riksdagen började på allvar i förra valet, när Folkpartiet började visa vilket ömhjärtat parti de var genom att dra batong mot bidragstagande invandrare med bristande kunskaper i Svenska. Sen dess har trenden varit tydlig. SD ökar i varje opinionsundersökning och gjorde sitt bästa val någonsin i höstas. Folkpartiet gjorde visserligen ett riktigt dåligt val, trots en rejält uppskruvad ton mot alla tänkbara röstsvaga grupper i samhället. Men så länge man hamnar i regeringsposition gör det ju inget om äkta kryptonazister istället för batongliberaler tar över gamla smygbigotta sossars röster och hamnar i riksdagen. Eller hur?

Man skall förstås inte ta något från Sverigedemokraternas sluga odling av outsiderimage och martyrskap i sin ständigt pågående lågbudgetkampanj, där bland annat Expressens slappa moderering av läsarkommentarer har gjort astroturfing till ett etablerat grepp i Sverige. De har jobbat hårt, målmedvetet och länge.

Jag försökte komma på en komisk vinkling för allt det här, men det verkar vara en sån där grej man kan skratta åt i efterhand. Långt i efterhand. Så grattis Sverigdemokraterna, ni har verkligen lyckats med lottningen av motståndarlagen. Än är det långt kvar till riksdagsvalet, men trenden verkar hålla i sig över en längre tid. Det minsta ni kan göra är att skicka buketter till några av de som har hjälpt er så mycket.

Kommentarer
Postat av: Nihonshu

Rent skralt bör ju the likes of you då får blommor rätt fort, eftersom SD har allt att tacka martyrmässigt för alla som ignorant ropar nazism och islamofobi kring alla krav på slutdaltet med invandrare.
Det är knappast Fps fel att SD går framåt utan den anledningen beror ju helt på den halal-vänliga eskapism som vänsteralliansen ledde landet under de 12 år då invandringen eskalerade långt utanför rimligheten. Se bara på Mona "jag tycker midsommarfirande är lite pinsamt" Sahlin och hennes förakt för allt svenskt. Det kommer göra att folk blir riktigt arga förr eller senare.
Nedlåtenhet mot svensk kultur slår tillbaka.
Nedlåtenhet mot svenskar i allmänhet slår tillbaka.
Påtvingande av multikultur och nedlåtenhet mot alla som är motståndare slår redan nu hårt tillbaka över hela Europa.
Hela Europa lider och pyr av hat, och felet är att ingen vågade ställa krav på immigranterna redan från början. Självhatet i Europas PK-elit vet inga gränser och du är uppenbarligen en god representant för detta.
Värderelativismen är religion och medborgarna betala priset med ökad våldskriminalitet och absurditeter som att undantagssharia-lagar för muslimer nästan accepteras av vissa vänsterpolitiker.
Tacka gudarna för demokratin och att den även kan nyttjas av partier som inte vill dalta med de som inte vill integreras i samhället.

2007-03-29 @ 14:12:38
URL: http://nihonshu.blogsome.com
Postat av: Patrik

Det kan inte vara lätt för alla kvasiintellektuella demokratibelackare i dessa dagar. Folk lyssnar inte på vänsteretablissemangets stämplar längre och t.o.m. invandrarna själva går hellre med Sd.

Det blir riksdagen för Sd 2010. Frågan gäller enbart vågmästarrollen.

2007-03-29 @ 19:33:16
URL: http://patrik-i-politiken.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0