I changed my mind about Vista

I have to admit to having been sceptical towards Windows Vista ever since I read the first reports about coming features in what was then called Longhorn. I wasn't in the least interested in even trying it to be frank.

Buuuut of course then it came bundled with new hardware, and with that came the opportunity to test drive it for a while before I get XP from The Pirate... before I install Ubuntu and become an open source geek.

After about a week of running Vista, I must concede to having changed my attitude towards it. I am no longer suspiciously sceptical towards it. Now I want to be part of the party that will hunt down and kill the people who designed Vista and drew up the specs. My weapon of choice will be a spoon.

Kommentarer
Postat av: Erik Berg

haha! Den särskilt plågsamma hädanfärden skall dock reserveras för utvecklarna av Norton antivirus, och i synnerhet den som kom på idén att det inte ska vara möjligt för en normal användare att avinstallera skiten.

2009-01-18 @ 18:55:59
URL: http://approximationer.blogspot.com
Postat av: /M

Jag kör faktiskt ubuntu nu, och det är faktiskt inte så svårt längre, även om det fortfarande är en stor böld i ändalykten att kompilera källkod och inte kunna köra windowsspecifika program. Det är inte heller lika stabilt som XP då det har hängt sig två gånger på tre dagar. Men det känns på något sätt bra att köra ett lagligt alternativ trots att jag anser att metoden med vilken jag pådyvlades vista är olaglig och egentligen har all rätt i världen att köra en piratversion av xp.

2009-01-18 @ 22:21:16
Postat av: arg spekulant

Så vad var det för fel?(eller så att alla som följer bloggen på svengelska hänger med: So, what were the problems?)

2009-02-15 @ 18:20:54
Postat av: /M

It's för slowsamt and resourcekrävande. UAC är idiotiskt utformat och är sickeningly mycket in the way of the användare. Allt är more krångligt att konfigurera jämfört med i XP. Det mesta av det man använder känns inte kompatibelt. Äckliga nivåer av eyecandy (jag tillhör de som föredrar W2k estetiskt). Resten minns jag inte. Jag är inte så förtjust i linux heller to be honest, men jävlar vilka hästlängder det slår vista med. Bara en sån grej som att superpi är dubbelt så snabb i wine som den är i vista.

2009-02-16 @ 11:37:21
Postat av: leopardia

Hehe...

2009-02-16 @ 22:46:49
URL: http://leopardia.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0