Två typer av JA-sägare

Det finns två typer av JA-sägare till FRA-lagen i riksdagen. De som inte förstår vad signalspaning är eller ger för resultat, och de som ljuger om vad signalspaning är och ger för resultat. Det är redan väletablerat att spionaget mot befolkningen inte kommer att ha den effekt som lögnarna har upprepat fler gånger än någon kan räkna vid det här laget. Men ändå lever de andra JA-sägarna kvar i sitt oförstånd, med foten hårt pressad mot gaspedalen i den här historiska färden mot mörkret.

Således studsar mantrat om signalspaning som skydd mot diffusa yttre hot som ett eko som inte hinner dö ut innan det upprepas igen. Det är hot där terrorister epostar varandra om sina aktioner, hot där rysslands överbefälhavare använder msn för att planera angrepp mot sverige och andra hot som är så allvarliga att alla svenskar måste klassas som hot mot rikets säkerhet och underkastas totalgranskning med den explicita följden att samhället störtas om så inte sker.

JA-sägarna omger sig med en attityd där det är otänkbart att inte införa totalavlyssningen och det enda problemet som måste stötas och blötas är att garantera att informationen inte används på "fel" sätt.

Så talar diktaturens kreatur till varandra 2008. Det här är en så utpräglat fundamental fråga där det inte finns utrymme för kompromisser. Den som röstar JA är fördömd även om det beror på oförstånd eller kadaverdisciplin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0