Dagens Citat

Man överraskades av kritiken och lyckades inte snabbt gå ut och förklara varför det här är viktigt. Det finns ju motiv för signalspaningen men det har inte kommit fram.


Carl B. Hamilton, Fp, i Aftonbladet


Det finns alltså motiv för att göra det värsta intrånget på den personliga integriteten någonsin i det här landets historia. Anledning att betrakta alla medborgare i Sverige och alla andra länder vars trafikpaket passerar gränsen som misstänkta fiender mot landet. Oh my fucking God. Det är krig! Varför har ingen sagt något!?

Det var ju inte så att det saknades möjlighet för Staffan Danielsson (C) att förklara varför totalövervakningen var så viktig när han fick frågan om hotbild 4-5 gånger i riksdagsdebatten som förelåg den nu internationellt ökända omröstningen. Istället för att svara på frågan om vilket hot som förelåg och motiverade en så här extrem åtgärd svamlade han som en berusad fjortonåring som blivit stoppad av polisen på valborg varje gång han fick den.

Och för att vara en så viktig fråga som måste forceras till varje pris var det väldigt märkligt att statsministern inte var närvarande, utan istället satt vid julbordet hemm... oj, nej, förlåt. Han var i Innsbruck och tittade på fotboll. Jag blandar ihop wannabe-despoternas fritidsprioriteringar i kristid.

Så kort sagt Hamilton, du är full av skit och du gräver bara alliansens grav djupare. Landsförrädare.

Kommentarer
Postat av: Hanna Larsson

FRA-kritiker hotades: http://playrapport.se/video/1182757

2008-06-26 @ 11:01:26
URL: http://playrapport.se
Postat av: liberum-weto

Vad handlade Aftonbladets artikel om? Man måste vara tydlig att förklara att man är en klant? eller att man skall inte förklara att man är klant för då har alla glömt efter sommaren? Bäsr påminna att de är klantar hela tiden därmed.

2008-06-26 @ 11:12:31
Postat av: /M

Artikeln handlade om att Hamilton tyckte att frågan hade hanterats dåligt pr-mässigt och att det därför inte var konstigt att reaktionerna svallade. Men han har fel. Det vi ser är resultatet av ett nytt medialandskap där den politiska kommunikationen inte längre är enkelriktad, utan där de får svar direkt och offentligt.

2008-06-26 @ 12:23:18
Postat av: Mathias S

De borgerliga motiven till att signalspana kunde skönjas ganska tydligt redan i en EU-rapport från 2001. Du hittar en länk till den i detta inlägg: http://blogg.mathiasstahle.se/#post31

2008-06-26 @ 20:19:10
URL: http://blogg.mathiasstahle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0